Jump to content
Kirjaudu seurataksesi  
Bannion

B:n kesäpallot

Recommended Posts

No niin, täällä vedellään aina kesät isojen liigojen kausien välissä.

Meno on rennompaa enkä merkkaile prosentteja tai panoksia. Kohteita tulee silloin kun tulee. Lähinnä veikkausliigaa ja euroliigakarsontoja tulee seurattua, ei oikein muita sarjoja. Joitain peesauksiakin varmasti luvassa. Täällä saattaa tulla myös kokeiluja ja ns. harjoitusvetoja ensi kautta ajatellen. Nää tuplavedot kohteisiin vaikuttaa ainakin potentiaalisilta, eli tällaisia ainakin luvassa.

Frosinone - Carpi 2 ah +0,25 @2,20 /2

+ 1.pa X @1,94 (NB)

- Aloitetaan tällä. Ensimmäinen ottelu oli hyvin tasainen, ja vaikka Frosinone on kova kotijengi, niin tuskin lähtevät ainakaan riskejä ottamaan. Näissä muutenkin annetaan aina yleensä liikaa kerrointa kotiinpäin, kuitenkin paineet vaikuttavat monella tapaa eritavoin, kun normi sarjapelissä. Tekisi mieli vetää tämä Nordicbetin bonusrahoilla,  mutta tuolla on kyllä kertoimet hakusessa ja muutenkin Eurooppalainen tasoitus on varmasti vedonlyönnin hölmöin keksintö.

Otetaan sen sijaan bonusrahoilla tuo alempi kohde (tosin bet365 antaisi tuohon 2,05). NB:n veto menee keltaiseksi jos on missi.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosiaan vedot ilman muuta mainintaa aina Unibetilta. Jos on eri bookeri, niin maininta aina perässä.

Merkkaillaan nyt kumminkin prosenttejakin panoksiin, niin pysyy vedonlyönti hauskana.

1860 Munchen - Regensburg 2 ah +0,25 @2,200 /2 (bet365)

- Tiukka ottelu luvassa, derby, joka tarjonnee korttejakin, mutta ainakaan tällä hetkellä ei ollut kohteita auki tolta saralta. Munchen ei ole mitenkään vakuuttanut painetilassa pelatessaan, Kauden päätöshän oli joukkueelta floppi ja nyt on enää vain tämä yksi ottelu aikaa kääntää kurssi. Ensimmäisessä ottelussa vain tuuri (ja Regensburgin epäonnistunut rangaistuspotku) toi tasapelin. Kotona tullaan varmasti paremmalla asenteella, mutta mitään riskejä 1860 ei voi ottaa tai omissa helähtää saman tien. Eli lähtökohtaisesti edessä on varovainen 50/50 vääntö, jossa en itse kykenee antamaan kotijoukkueelle ennakkosuosikin asemaa.

- Italiasssa Perugia peliin, jos aukeaa kotijoukkueelle kulmien veto, niin pitää ehkä testata. Muutoin on niin ympäri pyöreä ottelu, että siihen on vaikeaa lyödä mitään, lähinnä Beneventon ontuvan vieraspelaamisen takia. Tuossakin on mielestäni kuitenkin liikaa painotettu kotietua, etenkin, koska vieraat voivat lähteä vain puolustamaan. Mutta voi hyvin päättyä 1-0 ja mennään jatkoille.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

4.6

Girona - Real Zaragoza 1 @3,40 /1 (bet365)

+ zaragoza 2 @6,50 /0,5 (bet365)

-Lasken tämän yhdeksi kohteeksi, eli jos jompi kumpi osuu niin kyseessä on voitto, jos kumpikaan ei osu niin tappio. Eli haussa oikeastaan 12 veto, josta X tuo tappion. Minimipanos jaettuna kahtia. Markkinoiden oletus on, että kumpikin joukkue hakee tästä tasurin ja siksi kentällä ei tapahdu mitään. Tasapeli takaa siis kummallekin joukkueelle sen mitä niiden on saavutettava enää tänä kautena. Keväältä on jo pari esimerkkiä vastaavista otteluista, joista osa päätynyt tasan ja osa ei. Näitä pitää aina välillä haistella, sillä paljon voi tapahtua yhdessä pelissä ja jos tulee mahdollisuus voittoon, niin ei sitä huvikseen poiskaan lahjoiteta. Astetta varovaisempi peli kyseessä varmasti, etenkin koska Zaragoza on ollut paha vastus Gironalle, mutta tasapelin vetäminen kertoimella @1,50 ei houkuta missään tilanteessa ja tuo on mielestäni selkeä alikerroin. Huomioitavaa sekin, että Alcorcon (44 pistettä) pelaa ristiin vieraana Ucam Murcian kanssa (48 pistettä) ottelussa, josta jälkeenmainittu haluaa myös tasapelin tai voiton ja jos se saa, niin Zaragoza on kuivlla (49 pistettä). Tämän jälkeen on vielä kierros segundaa, eli vielä ei ole kuoleman ottelu kyseessä.

- Voi päättyä hyvinkin tasan, mutta voitto kertoimet on paisutettu niin ylös, että testattava on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JJK - Kups 1X @2,62 /1,5 (bet365)

- Monta mielenkiintoista ottelua tänään veikkausliigassa, mutta rasituksen ollessa nyt pahimmillaan (jengit pelaavat 4-5 ottelua pariin viikkoon) on kyseessä normaaliakin epävarmempi kierros tulosten suhteen, joten eipä tonne mitään uskalla vetää. FC Lahti ah 0.25 @1,90 olisi ollut yksi potentiaalinen, mutta noinkohan FC inter saa kotivoiton pitkästä aikaa. Pelisuman kasvaessa saatetaan olla liikkeellä puolustuvammalla taktiikalla, joten olisikohan ensimmäinen(?) underikierros luvassa? Mielenkiintoista on myös seurata miten HJK:n nimekäs miehistö jaksaa motivoitua tähän työtahtiin, vai hakeeko SJK tasapelin hyvällä kertoimella.

- Mutta asiaan, koska kyseessä on hyvin epävarma kierros, niin haetaan hieman epävarmempaa osumaa. JJK on yksi kauden mielenkiintoisimmista joukkueista. Hyvällä tapaa rohkea ja sinnikäs jengi, joka ei ole lannistunut monista tappioista huolimatta. Nyt seuraa toinen kotiottelu perä perää neljän päivän sisään. Samassa ajassa KUPS on vieraillut Rovaniemellä ja tulee nyt jälleen vierasotteluun. Laajemmalla materiaalilla pelaava Kups saattaa kärsiä matkarasituksesta. Cup peli päättyi toki Kupsille 9-1, mutta tossa taidettiin mennä JJK:n puolella hyvin erikoisella kokoonpanolla. Veikkausliigassa pitkät tappiomattomat putket ovat ylipäätään harvinaisia (Esim. VPS sai yhtäkkiä turpasaunan Ilvekseltä ottelussa, jossa tilastojen valossa Ilveksellä ei pitänyt olla saumaa). Kupsin viiden viimeottelun saldo on 4-1-0, joten aletaan olla veikkausliigan pakollisen ja usein mystisen tilastonotkahduksen äärellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4.6

Rops - HJK, maaleja yhteensä kotijoukkue yli 0,5 @2,04 /1,75

- Otetaan tähän väliin tilastoveto. HJK pitänyt hyvin pelejä kontrollissa ja suurin ongelma ollut lähinnä oma maalinteko. Tilanteita joukkue ei anna vastustajilleen montaa. Nyt on kuitenkin sen verran pitkään pidetty nolla, että jossain vaiheessa helähtää taas omissa. Matka Rovaniemelle vaatii veronsa ja (lämmitetyllä) keskuskentällä pelaaminen viiden plus asteen lämmössä saattaa varastaa osansa HJK:n nimimiesten huumorista. Rops tasoituksella saattaa olla myös lähellä toteutumista, kuten vihjeosiossa vihjataan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SJK - FC Inter X2 @1,925 /1,75 (bet365)

- En oo varma ehtiikö SJK:n uusi espanjalainen alaseurojen valmentaja sopeutua suomalaiseen pelityyliin päivässä. Voi olla, että joukkue haluaa näyttää osaamistaan, joten sinällään on aina riski lyödä valmentajaa vaihtanutta jengiä vastaan. FC inter on kuitenkin etenkin vieraspeleissä näyttänyt positiivista kypsyyttä ja kerroin on mielestäni ihan hyvä. Tasapelilläkin voitto kotiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reus Deportiu - Valladolid, btts @2,18 /1,75

- Kokeillaan tällaista perus btts:ää, eli Valladolidilla tarve saada pisteitä, kun taas ilman stressiä pelaava kotijoukkue haluaa antaa faneille vielä jotakin.

- Italiassa Beneventolla on taas ehkä vähän liikaa kerrointa, mutta nyt vastaikkain on nyt kaksi niin hyvää joukkuetta, että mitään kovin varmaa otteluun on vaikeaa lyödä. Jos katsoo aikaisempia otteluita, niin ensimmäinen puoliaikaa päättynee tasan, mutta jää nyt kokeilematta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kambodza - Indonesia 1X @3,00 /1,5 (bet365)

- Sen verran vähän kohteita kesällä tulee, että kokeillaan tähän väliin peesausta muualta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kesällä tosiaan ei mene oikein liigoja, joita itse seuraisi pahemmin. Ainoa on veikkausliiga ja jossain vaiheessa alkava euroliigakarsinnat.

Joten peesaillaan, Voisihan tässä olla koko kesän vetelemättä mitään, mutta tylsäähän se on, ja tässä tulee opeteltua samalla uusien liigojen vahvuuksia.

Merkkailen peesaukset tähdellä eteen, eli jos ei ole *tähteä, niin on oma haku.

VP: *Atletico GO - Ponte Preta, btts @1,90 /1,5 (bet365)

Bahia - Cruzeiro, kulmia yhteensä yli 10.5 @1,95 /1,5 (bet365)

- Alempi myös VP:n inspiroima veto, mutta koen kulmat turvallisemmiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

*Brasilia - Argentina 2 ah 0,0 @1,825 /2 (bet365)

- Tää vaikuttaa lupaavalta. Argentinalla paineet alkaa saada tulosta pitkän huonon kauden jälkeen, joten tähän ystävyysotteluun on haettu nimekäs ryhmä. Brasilialla toki vähemmän paineita ja myös hyökkäyspäässä voimaa. Btts:kin voi olla lähettä toteutumista, mutta kertoimet liian alhaalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Almeria - Reus Deportiu, maaleja yhteensä vierasjoukkue yli 0,5 @2,85 /1,5

- Tommonen hirmukerroin yhdelle maalille nyt on vaan pakko testata. Mitä luin vierasjoukkueen kotisivuja niin ihan normimiehityksellä ollaan lähdössä hakemaan hyvää tulosta. En tiedä selviääkö jotain uutta, mutta vaikka olisi varamiehetkin kentällä, niin silti kerrointa piisaa. Jos kaikki menee Almerian kannalta hyvin ja Alcorcon häviää oman ottelunsa, niin tasapelikin riittää säilymiseen. Ainoa että Alcorconilla on sama tilanne, että pelaavat viimeisen ottelunsa movitaatiotonta joukkuetta vastaan. Riskeerata tuskin kannattaa, eli Almerialla on paineet hakea voittoa, kun taas vieraat pääsevät peliin stressittömässä tilassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cordoba - Girona, yli 2 maalia @1,875 /2 (bet365)

Skotlanti - Englanti, kulmia yli 9,5 @1,82 /2

- Girona pelasi nolon ottelun viime kierroksella. Nyt ei ole enää syytä varmistella, ei myöskään kotijoukkueella. Toivottavasti vieraat pesevät kasvojaan ja nähdään maalirikas taisto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VP: Levante - Huesca 1X @1,70 /2,25 (bet365)

- Laitetaan testiin. Huescalla oli tilaisuus kotonaan pelata itselleen paremmat asetelmat tälle vikalle kierrokselle, mutta joukkue epäonnistui siinä. Huonona vierasjoukkueena en näe, että jengiä voisi nyt laittaa yhtäkkiä ennakkosuosikiksi. Levante tuskin tieten tahtoen lähee pilaamaan erinomaista kotisaldoaan. Ranskan ligue 2:ssa vastaavalla viimeisellä kierroksella nähtiin monia kovia kotipelejä "motivoivattomilta" joukkueilta motivoituneita vieraita vastaan. Näissä aina annetaan liikaa painoarvoa ns. pakkovoitolle. Vois Huesca tämän hoitaakin, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että ligan ylivoimaisesti parhaalle joukkueelle on annettu liikaa kerrointa kotiotteluun. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomi - Ukraina, maaleja yhteensä kotijoukkue yli 0,5 @1,88 /2

- Sehän tiedetään miten Suomen kävi Liechtensteinia vastaan harjoitusottelussa. Toisaalta on pakko todeta, että Suomi jatkuvasti myös hieman alipelaa. Siksi kokeiluun Suomen maali kotona hyvällä kertoimella. Luontevaa olisi tietenkin ottaa samaan syssyyn btts, mutta alan tulla siihen tulokseen vedonlyönnissä, että jos btts haku tasapainottuu todella epätasaisesti, niin riski on aina hyvä minimoida. MM-karsinnat on muutenkin aina arpapeliä vierasjoukkueiden osalta. Eilen esim. Ranska kävi häviämässä nimekkäällä ryhmällään Ruotsille, Andorra voitti Unkarin (kertoimet 29/9,5/1,13), Gibraltar melkein sai pisteet Kyprokselta tehden maalin (19/8/1,18) ja näitä löytyy historiasta monia. Suomen lähtökohta on tällä hetkellä hakea voittavaa pelityyliä. Ei niinkään enää vain tasapelejä, koska karsinnat on jo menetetty, vaan onnistumisia hyökkäyspäässä. Edellinen harjoitusottelu ei ehkä järin nostanut itseluottamusta. Suomi kuitenkin dominoi hyvillä tilastoilla kyseistä ottelua 19/8 ja 9 kulmaa.

Toisaalta Ukraina otti Maltalta turpaan omassa harjoitusottelussaan (tilastot 12/5, 6 kulmaa). Kyseessä on Ukrainan kolmas vieraspeli, edellisestä kahdesta on tasapeli ja tappio Turkkia ja Kroatiaa vastaan.

En usko, että Suomen konttaus jatkuu loputtomiin. Itse asiassa Suomen hyökkäyspäästä löytyy paljon voimaa, joten maalikertoimia kannattaa aina haistella etenkin kotipeleissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BPB: Serbia - Wales, kulmia vierasjoukkue yhteensä yli 3,5 @2,28 /1,5

- Jees sitten yksi BPB eli Beer Powered Bet. Wales ei ole pelannut mitenkään huonosti näitä karsintoja, joskaan ei täydellisestikään. Hyökkäysvoimaa puuttuu nyt hieman, mutta en ihmettelisi, jos silti saalistavat pisteitä tästä ottelusta. Kokenut puolustus antaa tilaa todennäköisesti vastahyökkäyksille. yli 3,5 kulmaa kuitenkin arvoltaan tällä kertaa parempi kuin tasoitusveto.

Toinen vaihtoehto olisi ollut kokeilla Israelia suoraan, mutta rikkovatkohan Albanian puolustuksen? Lisäksi Kroatia saattaa omata kyvyt kaataa Islanti, mutta ei ole vakuuttanut vieraissa. Näistä kolmesta vaihtoehdosta siis tämä valikoitui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

*Italia - Liechenstein, maaleja yhteensä kotijoukkue yli 4,5 @1,51 /2

- Kerroin ihan hyvä. Italia tosiaan on tiukassa lohkossa Espanjan kanssa ja tarvittaessa maaliero ratkaisee sen kumpi pääsee suoraan kisoihin ja kumpi joutuu karsintapeliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iran - Uzbekistan 1.puoliaika 2 ah +0,25 @2,075 /1,5

- Iranilla ei ole ottelussa mitään hätää. Voitolla varmistuu MM-kisapaikka ja tasapelilläkin se tulee hyvin lähelle. Voittoa kuitenkin lähdetään hakemään. Uzbekistanilla tilanne on vaikeampi, tasapeli pitäisi vähintään saada, senkin jälkeen voi mennä tiukille riippuen siitä hakeeko huomenna Etelä-Korea pisteitä Qatarista (vaikea ottelu Etelä-Korealle, sillä se ole vieraissa kovin hyviin viihtynyt arabijengejä vastaan) ja voittaako Syyria Kiinan (hyvin mahdollista). Jäljelle jää sitten vielä kaksi kierrosta. Jokunen vuosi sitten Uzbekistanille oli kasvamassa hyvä sukupolvi pelaajia, en tosin ole jaksanut tarkistaa miten nämä ovat materialisoituneet maajoukkuetasolle.

Kumpikaan joukkue tuskin ottaa isoja riskejä ottelussa, ja Uzbekistan puolustusvetoisena joukkueena saattaa heittää jopa bussin parkkiin. Iranilla ei ole mitään kiirettä, ja senkin kannattaa välttää riskejä, sillä tappio palauttaisi sen vaa'an kielelle lähes varmasta jatkopaikasta. Riskinä vedossa on tilastojen valossa se, että Iran on aloittanut otteluita ihan pirteästi, tosin vastahyökkäyksiä sekään ei halua antaa. Siksi minimipanos.Riittää, kun vieraat selviävät ensimmäisestä puoliajasta.

(Tarvittaessa Iran ratkaissee ottelun rankkarilla, jos ollaan tarpeeksi pitkään 0-0 tuloksessa.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

*Parma - Pordenone 1 ah -1 @2,025 /1,75 (bet365)

- Parma tosiaan laatunippu joka viskattiin pari kautta sitten alasarjoihin ja olisi nyt nousemassa takaisin Italian B-sarjaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Costa Rica - Trinidad & Tobago 1 ah -1,75 @1,90 /2

- Harvoin tulee kokeiltua yli -1:n tasoitusta, mutta tässä sen verran hyvä kerroin, että testiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylsä vaihe taas, kun tulee punaista.

FC Lahti - Ilves, yli 1,75 maalia @1,725 /2,5 (bet365)

- Itse asiassa tähän voisi kokeilla myös btts tai yli 2 maalia, mutta laskin että isommalla panoksella ja tällä kertoimella veto on turvallisempi. Ei se Lahti ikuisesti jää maaleitta. Voittajaa on vaikeaa veikata, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin altavastaajalla on taas liikaa kerrointa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tee tili osallistuaksesi keskusteluun

Sinun täytyy olla jäsen jos haluat kommentoida

Tee tili

Rekisteröi uusi tili. Se on helppoa!

Tee tili

Kirjaudu

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä.

Kirjaudu nyt
Kirjaudu seurataksesi  

×