Jump to content

Suomifutis + Allsvenskan 2016


Recommended Posts

Ei aivan toivotunlainen alku tälle hommalle, mutta kausi vasta aluillaan. Tästä vielä noustaan :)

Veikkausliiga

15.00

PS Kemi - IFK Mariehamn 2 2.51 Pinnacle

- PS Kemi pelaa edelleen evakossa Rovaniemen Keskuskentällä, joten kotiedun merkitys lepää lähinnä vieraiden matkarasituksen varassa. SJK-ottelussa katsojia oli ruhtinaalliset ~400 silmäparia. Kemi pelaa tänään vasta kauden toisen ottelunsa ja pistetilin avaaminen on varmasti kemiläisten mielessä. Myös maalitilin avaaminen on Kingsien toiveissa, sillä SJK kaatoi Kemin 2-0. IFK Mariehamn sen sijaan on tahkonnut jo kolme matsia. Kauden avaus HJK:ta vastaan oli vaikea, mutta kahdesta edellisestä kamppailusta on jäänyt käteen täydet 6 pistettä. Sekä RoPS että SJK kaatuivat maalein 1-0, hallitsevasta mestarista voitto irtosi vieläpä vieraskentällä. Saarelaisten kummastakin maalista on vastannut kovavireinen Dever Orgill. 

Tasoero on vieraiden hyväksi selkeä. Kemin pakkaa sekoittaa entisestään elintärkeän kärjen Sasa Jovovicin lähtö joukkueesta. Christian Eissele ei ole lähtökohtaisesti samaa kaliiberia kuin edeltäjänsä. MIFK:lta puuttuu loukkaantumisen vuoksi laitapakki Albin Granlund, mutta muuten kumpainenkin joukkue pääsee matsiin hyvistä lähtökohdista. Kun Kemillä ei ole omaa kotikenttää puolellaan, on tässä harva asia joka puoltaisi isäntien menestysmahdollisuutta iltapäivän kamppailussa. Luotetaan saarelaisten kovaan vireeseen ja isketään "vieraita" lapulle hyvällä kertoimella.

FT: 1-2

Link to post
Share on other sites

Mennään tämä kierros tylsästi suosikkien kelkassa. Eiköhän tuloksena siis kumpaisestakin hikiset 1-1-tasapelit.

Veikkausliiga

18.30

HJK - SJK 1 1.90 Nordicbet

- Sonera Stadiumilla nähdään herkullinen kamppailu maanantai-illan ratoksi, kun HJK lähtee "haastamaan" hallitsevaa mestaria SJK:ta. HJK-leirissä on tapahtunut vaihtuvuutta seinäjokisia enemmän, mutta stadilaisten peli tuntuu olevan silti paremmin uomissaan kuin SJK:lla. HJK:n laadukkaat vahvistukset ovat päässeet ryhmään hyvin mukaan ja alkukauden otteluiksi Klubi on esiintynyt mukavasti edukseen. SJK sen sijaan onnistui kuin onnistuikin kaatamaan tiukan väännön päätteeksi Kemin, mutta kotikentällä saarelaisia vastaan peli näytti tahmaiselta. Tuosta siis lopputuloksena 0-1-tappio. Tänään HJK lähtee kärkikamppailuun suosikkina, sillä SJK ei ole esiintynyt aiemmissa koitoksissa kovinkaan vahvasti Soneralla. Seinäjokisiltä puuttuu kesikentän elintärkeä lenkki Mehmet Hetemaj, Toni Lehtinen, Timo Tahvanainen, Richie Dorman ja Emil Lindman. Meite on käytettävissä, joten jotain hyvääkin vieraiden näkökantilta. HJK on tänään yksinkertaisesti valmiimpi ja vahvempi, nälkääkin löytyy sopivasti. 1-0.

FT: 2-1

FC Lahti - HIFK 1 2.04 Pinnacle

- Lahti valmistautuu vasta toiseen otteluunsa, kun HIFK:lla on menossa kolmas. Lahti haki Turusta kelvollisen 1-1-tasapelin, IFK voitti PK:n 2-0 mutta hävisi Interille 1-2. Kumpainenkin tuntuu olevan ihan mukavassa iskukyvyssä heti kauden alkuun. Vieraiden iskukykyä heikentää aavistuksen verran poissaolot (Gela, Bäckman, Piirainen, Peltonen, Conti). Isänniltä sivussa vain pitkäaikaispotilaat Euller ja Länsitalo. HIFK ottaa myös ensituntumaa nurmeen vasta tässä vaiheessa kautta, joten kotietu on entistä merkittävämmässä roolissa. Kentän kunto toki pieni arvoitus. Lahti puolustaa tiiviisti ja Jasse Tuominen iskee kauden toisellaan 1-0-voiton lahtelaisille.

FT: 2-2

Link to post
Share on other sites

Suomen Cup

18.30

AC Kajaani - HJK 1 28.00 Veikkaus

- Kevyt ylikerroin tarjolla Kajaanille. Itse asettaisin kertoimen lähemmäs 15, ehkä jopa 10 pintaan. Ulkomaalaislegioonana tunnettu Kajaani on paperilla Kakkosen kovimpia joukkueita. Ulkomaalaisvahvistukset aiheuttavat aina pientä kysymysmerkkiä yhteispelin ja muiden seikkojen suhteen, mutta nippu on kakkosdivariin laadukas. Kirkkaimpana tähtenä voisi nostaa RoPSissa viime kaudella pelanneen Ibiyomin. Klubi lähtee matsiin lähestulkoon kakkosillaan. "Junnujen" seasta voi bongata avauksesta Tanakan, Forssellin, Tatomirovicin ja Jalaston. Muuten avaukseen laitettu hieman nimettömämpiä kavereita. Kajaanin motivaatio on huipussaan ja tämä peli on koko paikkakunnalle iso tapahtuma, toisin kuin HJK:lle. Kajaanin kausi ei ole vielä alkanut ja kaikki paukut on helppo ladata tähän kohtaamiseen, HJK tuskin kovin tarkkaan scoutannut Kajaania lävitse. Laskisin kajaanilaisten voitolle näistä lähtökohdista n. 10% mahdollisuudet. Ilmaa siis löytyy ja otetaan pikkurahalla kokeiluun :)

FT: 1-1

Eipä ollut kovin kaukana. 

Link to post
Share on other sites

Veikkausliiga

18.30

HIFK - KuPS (DC) X2 1.80 bet365

- Torstaina tahkotaan Veikkausliigaa kolmen ottelun voimin. Helsingissä IFK yrittää ottaa ensimmäisen voittonsa KuPSista, joka sai helpottavasti katkaistua tappioputkensa edellisessä ottelussa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti ja pisteet jakautuivat KuPSin hyväksi 1-7. HIFK-luotsi Jani Honkavaarakin myöntää kuopiolaisten olevan stadilaisille iso haaste, KuPS ei ole missään nimessä mukavin vastustaja isännille. Etenkään nyt, kun ensimmäiset pelit takerrellen aloittanut kuopiolaisryhmä parantaa peliään pala palalta. Tappioputki katkesi Suomen cupissa rutiinivoitolla JäPSistä ja kolme päivää tästä FC Lahti kaatui 2-0. HIFK ei ole pystynyt nappaamaan PK-voiton jälkeen 3 pisteen potteja, mutta pisteen potit kylläkin Lahtea ja Kemiä vastaan. 

HIFK lähtee matsiin suosikkina, mutta ottelu ei ole missään nimessä sille helppo. Kotijoukkue tulee olemaan jälleen vaikeuksissa ottelun ratkaisemisen kanssa Kemi-pelin tapaan. Peliä uomiin saava KuPS tulee olemaan kova vastus ja itse ennustan IFK:n vaikeuksien jatkuvan keltamustien käsittelyssä. Lisähaasteita peliin tuo tähtirintojen loukkaantumistilanne: sivussa ovat Piirainen, Jurvainen, Salmikivi, Peltonen, Conti, Bäckman ja nyt myös Halme. KuPSin kertoimet ovat laskussa ja tämäkin laskenee huomista kohti mentäessä.  

FT: 3-2

Link to post
Share on other sites

Allsvenskan

20.00

AIK - Jönköping Södra BTTS; Yes 1.80 bet365

- Sarjataulukon 11. sijalla oleva AIK isännöi Friends Arenalla sarjanousija Jönköping Södraa. J-Södra on aloittanut kautensa erittäin pirteästi ja joukkue löytyykin taulukosta viidenneltä sijalta. Jönköping on painanut kiitettävästi nousijan innolla, mutta suotuisat tuulet tulevat väkisin laantumaan jollain aikavälillä kärkijengien saadessa peliään uomiin. Paperilla J-Södra on sarjan heikoimpia, mutta joukkueen pelitapa on hyvin jokaisen selkärangassa nousuun päättyneeltä viime kaudelta. Itseluottamusta täynnä oleva Jönköping ei ole missään nimessä helppo vastus, mutta AIK lähtee illan otteluun selkeänä suosikkina. Gnagetin ongelmana on ollut ailahtelevaisuus - myös otteluiden sisällä. Solnalaisten haasteena on pyörittää laadukasta peliä täydet 90 min. Välähdyksiä nähdään joka ottelussa siitä, mihin laadukas ryhmä parhaimmillaan pystyy. Maalintekovoimaa löytyy, mutta puolustus on yllättäen pettänyt pahemman kerran. AIK:n alakerrassa tuntuu olevan kommunikaatio-ongelmia ja varsin vapaita maalipaikkoja aukeaa vastustajille useampia per ottelu. Myös Jönkö saanee tilaisuutensa maalata ainakin sen yhden osuman. 

FT: 0-0

Kalmar FF - Örebro SK (DNB) 2 2.33 Unibet

- Tasapelillä rahat takaisin. Kalmarille osattiin ennustaa jonkinasteisia haasteita jo ennen kauden alkua, mutta joukkueen peli on ollut yllättävän heikkoa. Kalmar pystyy AIK:n tapaan pelaamaan ajoittain ihan kelpo futistakin, mutta materiaali ja 90 min suoritustaso jäävät liian usein vajaaksi voittoa haettaessa. Örebro taasen lukeutuu paperilla alemman keskikastin tiettämille, mutta joukkueessa on enemmän potentiaalia kuin Kalmarissa. Ainakin alkukausi on sujunut viime kauden fiaskoalkua valoisammin, sillä ÖSK on neljäntenä. Viidestä viime ottelusta on tarttunut mukaan neljä voittoa ja vain yksi tappio. Örebro pelaa hyvin viihdyttävää futista, verkko pöllyää usein kummassakin päässä. Joukkue on onnistunut hoitamaan maali-iloittelut hyvällä prosentilla itselleen, mutta selvää toki on että puolustus täytyy saada pitkällä aikavälillä parempaan kuosiin. Maalinteon kanssa ei ole mitään ongelmia ja osumia sataa laajalta rintamalta. Kalmar tulee olemaan vaikeuksissa hurmiossa olevan ÖSK:n kanssa. Luotetaan vieraiden hyvän vireen jatkuvan.

FT: 3-2

Link to post
Share on other sites

Käännetään kurssi tänään näillä.

Veikkausliiga

18.30

IFK Mariehamn - PK-35 Vantaa 1 1.93 Veikkaus

- Saarelaiset ovat aloittaneet kautensa fantastisesti. MIFK on kuuden pelatun ottelun jälkeen sarjakärkenä 13 pisteellä. Joukkue on kärsinyt vasta yhden tappion ja jäänyt kertaalleen tasalukemiin. Saarelaisten puolustus on osoittautunut erittäin vaikeasti murrettavaksi. Saarella isäntien verkkoon ei ole tehty ainoatakaan osumaa, ja vierailulla ovat sentään käyneet RoPS sekä HJK. IFK ei ole pöllytellyt itsekään verkkoja hirveän paljon, mutta juuri riittävästi. Heti kauden alusta vireensä löytänyt Dever Orgill on ratkaissut monta sarjapistettä tärkeillä osumillaan ja maaleja jamaikalaiselta voidaan odottaa myös tänään.

Sarjanousija PK-35 ei puolestaan ole aloittanut kovinkaan kummoisella tavalla. Kuudesta ottelusta on jäänyt käteen neljä pistettä - voitto toiseksi viimeisenä olevasta KuPSista ja tasapeli sarjajumbo SJK:ta vastaan. Nyt vastassa on vireeltään "hieman" eri luokkaa oleva vastus, joten kovin paljon ei vantaalaisille uskalla tästä matsista povata. Pallokerhon alkukautta ovat sotkeneet osaltaan avainpelaajien poissaolot, eikä punamustat saa vielä tähänkään peliin apuja siltä saralta. Joukkueethan kohtasivat helmikuussa liigacupissa, silloin IFK oli vahvempi maalein 3-0. Kyseiset numerot eivät ole vaikeasti kuviteltavissa tällekään illalle, vaikka paljon on laivoja itämerellä seilannut sitten cup-ottelun. Siitä lähdetään että isäntien maali pysyy puhtaana, sanotaan 2-0. Maalaajina Orgill ja Kangaskolkka. 

Kakkonen, lohko A

18.30

FC Futura - IF Gnistan 2 1.85 Veikkaus

- A-lohkon voittajasuosikki IF Gnistan avaa kautensa Porvoossa sarjapaikkaa säilyttämään lähtevän FC Futuran vieraana. Porvoolaisisäntien nippu on muuttunut selkeästi viime kaudesta ja ryhmä on aiempaa kokemattomampi. Joukkueen realistinen tavoite on siis sarjapaikan säilyttäminen, mikä on hyvinkin mahdollista mutta kiven takana suht tasaisessa lohkossa. Suurin putoajasuosikki Futura ei silti ole. Gnistan on paperilla kaikista kovin nippu ja nousukarsintojen pitäisi olla joukkueelle realismia. Oulunkyläläisillä on omastakin takaa Kakkoseen laadukas nippu ja myös laina-apuja yhteistyöseura HIFK:sta tullaan näkemään joukkueen kokoonpanossa. 

Apuja nähdään jo tässä matsissa Matias Hännisen ja Daniel Rantasen muodossa. Futuralta puuttuu kokoonpanosta kapteeni Joni Oikkonen, Rasmus Ahlfors sekä Einari Kurittu.

Link to post
Share on other sites

Tee tili osallistuaksesi keskusteluun

Sinun täytyy olla jäsen jos haluat kommentoida

Tee tili

Rekisteröi uusi tili. Se on helppoa!

Tee tili

Kirjaudu

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä.

Kirjaudu nyt
  • Uusimmat viestit

    • Esports | CS2 | PGL Major Copenhagen 18:00   Eternal Fire - Natus Vincere  Eternal Fire | 2.00 | bet365   Eternal Fire eteni pudotuspeleihin 3-1 -rekordilla. Joukkue teki historiaa yltämällä ensimmäisenä turkkilaisjoukkueena Major-turnauksen playoffeihin voittamalla alkusarjassa Vitalityn, FaZe:n ja Virtus.pron. Ainoa tappio tuli tasaisessa matsissa MOUZ:ia vastaan. Eternal Fire on pelannut tässä turnauksessa erinomaisesti ja joukkueelta on löytynyt rutkasti ratkaisuvoimaa sekä yksilötasolta että myös pelin taktisen puolen osaamisen osalta. Eternal Fire on toki pudotuspeleihin lähdettäessä yksi kokemattomimpia joukkueita, mutta ennakkoluuloton asenne on auttanut joukkueen yltämään jo tähän pisteeseen eikä välttämättä tämäkään haaste ole joukkuueelle liian korkea ylitettäväksi. Natus Vincere otti paikan pudotuspeleistä 3-2 -rekordilla. Alkusarjassa NaVi sai vahvan alun voittamalla Bo1-ottelunsa TheMongolzia ja G2:ta vastaan, mutta Spirit ja Cloud9 vetivät pidemmän korren seuraavissa otteluissa. Ratkaisevassa ottelussa NaVi kuitenkin onnistui päihittämään paiN:in. NaVi:n meno tässä turnauksessa on ollut ihan hyvällä tasolla, vaikka joukkueen pelissä on jonkun verran ailahtelua. Heikoimmilla hetkillä joukkue pystyy nojaamaan ennalta määritettyihin rutiineihin ja pelisuunnitelman toimiessa NaVi:n peli rullaa ajoittain ihan mainiosti. Pudotuspeleissä NaVi:n pitää kuitenkin saada avainyksilönsä pelaamaan hyvällä tasolla samanaikaisesti. Karttavetossa Eternal Fire bannaa Ancientin ja Natus Vincere poistaa Vertigon. Eternal Fire valinnee kartakseen joko Infernon tai Overpassin. NaVi luottanee omalla karttavalinnallaan Mirageen tai Nukeen. Juuri tässä ottelussa karttaveton voisi sanoa suosivan lievästi NaVi:a. Eternal Fire ja Natus Vincere ovat pelanneet viimeisen puolen vuoden aikana kahdesti vastakkain. Molemmilla kerroilla NaVi poistui matseista voittajana.   YHTEENVETO Eternal Fire ja Natus Vincere lähtevät puolivälieräotteluun erittäin tasaisista lähtökohdista. Eternal Fire on tehnyt loistavaa työtä läpi turnauksen ja pelannut kokonaisuudessaan korkealla tasolla. Natus Vincere pelasi alkusarjassa ajoittain ailahtelevasti, mutta peruspeli on hyvällä tolalla. Karttaveto lienee tässä matsissa melko selkeä ja sen voidaan kenties tulkita suosivan aavistuksen NaVi:n menestystä. Tämän lisäksi NaVi:lla on puolellaan keskinäisten otteluiden historia, sillä muutama edellistä matsia ovat päättyneet NaVi:n voittoihin. Major-turnauksen pudotuspelit ovat kuitenkin aivan oma maailmansa ja kaiken kaikkiaan asetelma on niin tasainen, että ennakkosuosikkia on miltei mahdoton määritellä. Siitä huolimatta, että NaVi:llä on edellä mainitusti ollut lievä niskalenkki Eternal Firestä keskinäisissä otteluissa, vetoa lähdetään ottamaan Eternal Firen otteluvoiton puolesta. Joukkueen pelissä on erinomainen tekemisen meininki ja kenties näillä Majoreilla turkkilaisjoukkue tulee olemaan se kuuluisa tuhkimotarinan tekevä joukkue, joka voi mennä aivan jopa päätyyn asti. Kohde menee oikein, kun Eternal Fire voittaa ottelun. 
    • Jääkiekko Liiga klo 18.30 Ilves - Kalpa 1x2: X 4.00 (Bet365)   Tasurilta haiskahtaa. Näiden joukkueiden viidestä viimeisimmästä keskinäisestä pelistä ollaan menty neljässä jatkoille. Sarja on tänään katkolla Kalpalle, ja kuten eilen havaittiin pelicans ja Kärpät otteluissa, että sarjan katkaiseminen on vaikeaa, niin tänään epäilen molempien pelaavan varovasti joka laskee taas maalimääriä ja vastaavasti nostaa tasurin mahdollisuutta. Otetaan siis tasapeli lapulle.
    • Jääkiekko Mestis klo 17.00 Hermes - IPK 1.erä 1x2: 1 2.70 (Veikkaus)   Hermes kävi ryöstöretkellä ja voitti eka ottelun 0-3 voittaen samalla ensimmäisen erän. Tänään kotona kokeillaan samaa kohdetta uudelleen, eli Hermeksen eka erän voittoa lapulle.
    • Jääkiekko  Mestis  KLO 17.00   Hermes  -  IPK    Valinta :  Hermes ML  Kerroin :  2,10 ( PAF )   Game 2.  Hermes johtaa sarjaa voitoin 0-1.   Hermes joukkueen playoff-peli  vihjeet 4/5.  Siinä on ollut kevään joukkue, jota ollaan pystytty arvioimaan kuinka käy.   Ja kauneinta melkein, että vieläkin Hermes aliarvioidaan kertoimissa.    Hermes haki 0-3 puhtaan vierasvoiton Iisalmesta.   Ottelussa ei vihelletty yhtään jäähyä,  mikäli lopun IPK tuthautuneisuutta ei lasketa.   Eli tuo sana turhautuminen.   IPK hakkasi päätään samaan seinään kuin narrit.   Kotiyleisön edessä Hermes on aina vaikea vastus.  Vieraat tulee päälle,  mutta pitää kestää ja iskeä napakasti vastaan,  jolloin jälleen ollaan tutun jutun ääressä.   On toi Kokkola vaikea vastus.   Toki pitää muistaa, että IPK on hakenut sieltä monta voittoa.   Kuitenkin nyt on paineita enemmän nappaa se.   Mikäli kotijoukkue kestää alussa, niin uskon, että se kääntyy kotijoukkueen eduksi.  Lähdetään rohkeasti koittamaan Hermes voittoa, sillä ovat jo todistaneet paikkansa vetokupongilla.    Kunhan Hermes voittaa vaikka sitten jatkoajalla,  niin tämä kohde menee oikein. 
    • Jääkiekko  Liiga  KLO 18.30 ( MTV3 näyttää suorana )    Ilves -  KalPa    Valinta :  X2 ( Tasapeli tai KalPa ) Kerroin :  1,85 ( PAF )    Game 5. KalPa johtaa sarjaa voitoin 1-3.   Tasainen sarja ollut.  Kolme jatkoaikaa.   Tänään voidaan hyvin nähdä lisää.  Ilves tulee lujaa päälle ja antaa kaikkensa.   Suomi Liiga/mestis yksikään sarja ei ole mennyt ensimmäisestä kerrasta poikki.   mikä ollut siis 3-1/3--0.  tulisiko tästä?   Itse kuitenkin toivon kuopioo enemmän,  joten X2 testiin,  sekä Ilves kotonaan ollut kauden aikana heikko,  joten en ylläty, jos putoisivat nyt kotiyleisön edessä.     Kunhan KalPa EI HÄVIÄ varsinaisella peliajalla,  niin tämä kohde menee oikein.  
×
×
  • Create New...