Jump to content

Recommended Posts

Läntinen Konferenssi on käyty läpi 

 

ITÄINEN KONFERENSSI TULEE SEURAAVAKSI TARKKAILUUN 

 

15.9 ALKAA harjoitus-kausi,  joten ennen sitä toivotaan,  että kaikki on ehditty käymään läpi :)

 

  • Tykkäys 2
Link to post
Share on other sites
  • Vastaukset 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Avataanpas blogi pitkästi aikaa ja tarkoitus on Tällä Kaudella laitella tänne aluksi ennakkoa tulevasta kaudesta.  - Joukkue analyysia  -  KAUSI VETOJA,   Kauden aikana tänne laitetaan

VANCOUVER CANUCKS    Aika Sedienien jälkeen on tuloillaan  2011 joukkue eteni aina finaaleihin saakka,  mutta sen jälkeen joukkue onkin ollut liigan heikompia. Joukkue muistetaan Henrik

NEW YORK ISLANDERS  Islanders teki viime vuonna hyvän nousun kohti playoffeja ja pudottivat julmasti 4-0 voitoin arkivihollisen Pittsburgh joukkueen.  Sen jälkeen tuli samoin luvuin noutaja, kun 

         ITÄINEN KONFERENSSI 

Joukkueet ja Divisioonat siis ovat: 

 

Atlannin Divisioona 

:tampa::bruins::leafs::canadiens::fpanthers::sabres::redwings::senators:

 

Metropolitan Divisioona

:capitals:,:penguins:,:flyers:,:huricanes:,:islanders:,:rangers:,:devils:,:bluejackets:

 

Lyhyesti edelleen kummastakin divisioonasta pääsee kolme parasta pudotuspeleihin ja kaksi joukkuetta pääsee Villi-kortti- statuksella mukaan, eli näin muodostuu ne poffien kahdeksan "parasta " 

 

Itäinen on astetta fyysisempi puoli kuin Läntinen. Tämä puoli jää monesti kuitenkin  kakkoseksi,  sillä 2010- luvulla on vain Boston,  Pittsburgh sekä Washington pystyneet voittamaan Stanley Cup.  Toiselta puolelta siihen ovat pystyneet Chicago,  Kings sekä St. Louis, mutta vuosimäärällisesti Länsi johtaa 5-4.  Kuitenkin tuo luku on pieni erossa, jolloin loppupeleissä kaikki on lopussa hieman tuurista kiinni.  

Idän puolella tämä divisioona -jako on hyvä.  Molemmissa "lohkoissa " on erittäin hyviä joukkueita ja haastajia, jolloin pääsystä kolmen joukkoon käy kuumana taisto.  Myös finaaleihin asti päässyt joukkue, joutuu kovia joukkueita pudottaa, mikä saattaa sitten fyysisten pelien muodossa rokottaa itse finaalissa?   No nää on aina näitä.   Jokainen kausi on omansa,  mutta tällä puolella ei ole yhtään helppoa poffi-lipuketta jaossa.  Voimasuhteet on äärimmäisen pieniä, joten yksikin suuri hankinta saattaa nostaa jonkun joukkueen suoraa pudotuspeleihin,  kun taas yksikin iso menetys pudottaa Kyllä aika rajusti kyydistä pois joukkueita.  

 

Sitten esittelyihin 

  • Tykkäys 2
Link to post
Share on other sites

     ATLANNIN DIVISIOONA 

         TAMPA BAY LIGHTNING :tampa:

Playoff ratkaisee menestyksen 

Tampa Bay on vähän samantyylinen kuin Nashville.  Paperilla erittäin kova, mutta poffeissa joukkue hyytyy.  2015 joukkue eteni aina Stanley Cup finaaleihin saakka, mutta sen jälkeen säännöllisesti 1-2,kierroksella lauluun.   Paperilla ehdottomasti liigan kovimpia, mutta ehkä se kasvu mestaruuteen ei tule?   Joukkue, kun yltää jatkuvasti päälle 100 pst ja voittaa päälle 50 ottelua kaudessa,  niin ehkä se hitsaantuminen ei tapahdu?  Tietyillä joukkueilla on kasvutarinoita mestaruuden taustalla, mutta Tampa jatkuvasti ylivoimainen runkosarjassa,  niin se ei realisoidu pudotuspeleihin.  Joukkue lamaantuu tasoonsa.   2019 poffeihin isona suosikkina, johtivat Columbus vastaan Game 1. Pelin avauserää numeroin 3-0, mutta sitten hävisivätkin erä erältä kokoajan ja putosivat suoraan 0-4.  Jotain ihan uskomatonta tapahtui tuolloin avauserän jälkeen.   Sitä tuskin kukaan osaa selittää,  mutta se oli ehkä kauden tulos.  Joukkue otti ennätykset uusiksi.  Voitti paljon ja loppukaudesta odottelivat poffeja. Vastaan tuli nälkäinen Columbus,  joka oli pelannut kuolemasta ja joka vissiin heräsi 3-0 tappiosta ja tottunut tulemaan takaa ohi, niin siinä tuli se ero.    No uusi kausi ja uusi mahdollisuus. 

 

Kesällä joukkue hieman muuttunut.  T J Miller,  Strålman,  Callahan lähtivät pois ja tilalle on tullut Shattenkirk, Shenn jotka vahvistavat alakertaa.   Maaliin hankittiin taustatukea Kurtis McElhinney. hyökkäykseen tuli suurnimi Pat Maroon.

Point pitäisi viedä saada jatko, joten joukkue saattaa hieman vielä elää.

Kokoonpano kirjoitushetkellä 

Vasilevskiy - McElhinney /Dominique  on maalivahti kombinaatio.  Kuitenkin Vezina- Vasilevskiy on ykkönen,  joka on erittäin hyvä runkosarjassa,  mutta on jo näyttänyt poffeissa miten sulataan.   Tietyt näytöt on 8v pahvin arvoisia, mutta kyllä mielestäni Vasilevskiy on jo nähty poffien osalta.  Eli joukkueella on hyvä molari, jonka pää ei tule kestämään poffeja. 

Puolustus on muuttunut hieman,  mutta kuitenkin puhutaan laadukkaasta.  Päävastuun ottavat Hedman, McDonagh,  Cernak ja kesällä hankittu Shattenkirk.  Mikäli muutoksia ei tule, niin onhan siellä Coburn,  Rutta,  Schenn, joten runkosarjassa joukkue saa tehdä jälkeä jälleen kerran. 

Hyökkäys on paperilla erittäin kova ja hyvä,  vaikka yksi ikoni sieltä poistuikin.  Päävastuun hyökkäyksestä ottaa Stamkos,  Kucherov, Palat,  Johnson ja nyt hankittu Pat Maroon.   Point varmasti saadaan pidettyä joukkueessa,  mutta se vahvistetaan myöhemmin.  

Pääosin siis Tampa Bay on paperilla idän kovimpia. Joukkueen kunto ja todellinen taito näkyy sitten vasta pudotuspeleissä.   Joukkue ottaa kotonaan paljon voittoja ja tuntuu olevan ylivoimainen tässä liigassa.   Ylivoima pyörii varmasti hyvin ja Vasilevskiy on muuri jälleen alussa.   Tulee jälleen ylittämään 100 pst rajan runkosarjassa suht helpohkosti.   Atlannin Divisioonan kovin joukkue tulevallakin kaudella suht hyvällä varmuudella ottaa jälleen ykköspaikan  tässä divisioonassa runkosarjan päätyttyä. 

 

Vetovinkki 

Tampa Bay  (:tampa:) Pääsee Pudotuspeleihin  1,10 ( PAF )

Tampa Bay  (:tampa:runkosarjan pistemäärä YLI  112,5 pst   1,90 ( PAF ) 

Tampa Bay  (:tampa:) Atlannin Divisioona Voittaja- Runkosarjassa  2,20 ( NordicBet  ) 

  • Tykkäys 2
Link to post
Share on other sites

OTTAWA SENATORS :senators:

Idän pohjasakka 

Ottawa on nyt kyllä joukkue,  joka ei herätä yhtään mitään fiilistä.   Joukkue tunnettiin parhaiten Erik Karlsson takia, mutta silloinkin kaikki vain symppasi tätä seuraa.   2017 joukkue oli pudotuspeleissä mukana,  joten suonenveto kausia tulee,  mutta kaikki muistaa parhaiten tämän seuran vuodelta 2007, kun Selänne & Ducks voittivat mestaruuden tämän seuran nenän edestä.  Silloin Alfredsson, Heatly,  Spezza loistivat myös tämän logon alla kyynel silmässä. 

Kesällä joukkue päästi Condon,  Smith , Ceci pelaajat muihin maisemiin.  Puolestaan treidien kautta saatiin Zaitsev, Hainsey   Ennis, Anisimov muun muassa. 

 

Graig Anderson -Nilsson toimii maalivahti kaksikkona.  Anderson on joukkueen ikoni ja ykkösmaalivahti.  Ihan kohtalainen. 

Puolustus on keskinkertainen tässä liigassa.  Zaitsev,  Chabot,  Hainsey on pääkolmikko.   

Hyökkäys on tunnetumpi ja päävastuun tehoista ottavat Anisimov,  Ryan,  Pageau, Ennis, Duclair,  Boedker , joiden on syytä loistaa.  Muuta sanottavaa ei oikein ole tähän,  kun kyseessä on kuitenkin liigan pohjasakka joukkue. 

Ottawa on kiva joukkue, jolla on hyökkäys kiva,  mutta muuten vaan niin heikko.  Joukkueen tapa on ollut suoraviivainen peli ja se on johtanut aika paljon iso maalisiin otteluihin.  Jos jostain löytyy,  niin väittäisin,  että tämä joukkue pelaa varmasti eniten taikka ainakin toiseksi eniten iso maalisia otteluja,  sillä joukkue kuitenkin häviää kaudessa niin paljon, mutta tuo hyökkäys tekee ihan kiitettävän työn kyllä.   Alakerta ei kestä päivänvaloa ja kun kovassa divisioonassa ollaan,  niin ei ole asiaa kolmen joukkoon ja Villi-kortti puheissa jää mainitsematta,  kun ei rahkeet riitä kyllä yhtään edes siitäkään taistelemaan.    Tässä on Idän oma "Minnesota Wild ". 

 

Vetovinkki 

Ei löydy yhtään mitään.. Tämän joukkueen pisteitäkään on ihan turha lähteä veikkaamaan,  kun kaikki on auki 60-73pst määriin.  

  • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

DETROIT RED WINGS :redwings:

UUDESTAAN HUIPULLE? 

Detroit on perinteikäs joukkue,  jolla on iso historiansa.  Sieltä kaapista  löytyy liigan kolmanneksi eniten mestaruuksia.  Kaikki muistavat Yzerman,  Zettenberg, Lidström,  Datsjyk ja monta muuta legendaa,  jotka on johtanut tätä joukkuetta menestykseen.   2008,2009 molemmilla kerroilla finaalissa Pittsburgh vastaan ja 2008 Stanley Cup kotiin.  Sen jälkeen alkoikin uudet tuulet ja joukkue onkin vajonnut alas.  Jopa niin alas, että olivat viime (2019) kauden päätteeksi Idän kolmanneksi huonoin joukkue.  Oli jopa surkein, mutta loppukaudesta joukkue pelasi hyvin. 

Kesän ykkösjuttu oli Steve Yzerman paluu.  Tämä herra ottaa ohjat käsiinsä uutena GM:nä.   Näytöt on jo annettu Tampa Bay - organisaatiossa,  joten kukaan ei varmastikaan epäile taitoja.   Ja tällä onkin ollut suuri vaikutus heti alkajaisiksi.  Joukkue ei lähettänyt ketään keskeistä pelaajaa pois Vaan hankkivat varmuutta,  sillä uusia pelaajia ovat vanha tuttu Valtteri Filppula.  Muita hankintoja, joita voi mainita on Nemeth,  Pickard , jotka tuo varmuutta.   Vielä on aikaa siirtelyyn. 

 

Kokoonpano kirjoitushetkellä 

Howard, Pickard,  Bernier.  keistä koostuu lopullinen tandemi?    Tätä jäädään odottamaan.  Luultavasti ikoni Howard ei siltikään liiku, sillä oli loppukaudesta ihan hyvä ja historia seurassa.   Kumpi ottaa taustatuki paikan, niin jää nähtäväksi. 

Puolustusrunko on  Ericsson, Nemeth,  DeKeyser,  Daley.   Sitten tuleekin sen verran epävarmaa, että jopa Oliver Kaski saattaa hyvänä päivänä jopa pelata.  Toki siihen on varmaa vielä matkaa. 

Hyökkäys on mukiin menevä, kun perusrunko on Larkin, Mantha, Nielsen,  Helm,  Bertuzzi,  Athanasiou,  Abdelkader,  sitten varmuutta keskikaistalle tuo paluumuuttaja Valtteri Filppula.  Tähän on hyvä nojata, kun sitten löytyy tulevaisuuksia  Zadina,  De La Rose , Turgeon.   Ketju kemia tulee ratkaisemaan kauden aikana paljon,  miten tämä laiva lähtee liikkeelle. Nyt on sentään pari kovaa sentteriä.  

 

Detroit ei muutu vertailullisesti yhtään,  että joukkue on vielä heikompia joukkueita divisioonassaan.  Kuitenkin joukkue on saanut kesällä uskottavuutta tekemiseen ja varmasti 2-3 v päästä nähdään se kirkkain potentiaali.   Sitä kuitenkaan ei näy tulevalla kaudella,  mutta hyvät hankinnat ja pelaajat on joukkueessa.   Laivan lähtö on tärkeää,  mutta kaikki ennusmerkit on kyllä minun papereissani sitä mieltä,  että joukkue parantaa viime kaudesta.   Mikäli ketjut toimii ylöspäin kiitettävästi,  niin heikompi puolustus ei näy niin räikeästi.  Kuitenkin ihan kelpo molarit löytyvät.  

2016 joukkue saalisti 93 pst.  Sitten alkoi alamäki, kun 2017 tuli vain 79pst.  Sehän ei jäänyt siihen, kun 2018 kausi meni niin vihkoon,  että saaliiksi jäi 73pst.   Siitä ei olla kuitenkaan ali menty, kun viime (2019) kausi  tyssäsi 74pst. .  Kesä on antanut uutta virtaa, kun joukkue sai ikonisen GM:n ja hän sai suhteilla Valtteri Filppula:n tulemaan,  jolloin en usko huonoon menestykseen.   Joukkue ei voi alittaa rimaa tuon alemmaksi.  Uskon, että joukkue pelaa tasaisemmin ja jää kuitenkin pois poffeista.   Oma arvio on tälle joukkueelle 77- 82 pst välissä. 

 

Vetovinkki 

Detroit  (:redwings:runkosarjan pistemäärä YLI  74,5 pst.... 1,90 ( PAF ) 

  • Tykkäys 2
Link to post
Share on other sites

BUFFALO SABRES :sabres:

Samaa rataa ilman etenemistä 

Suomalaiset ovat tykänneet tästä seurasta aina.  Kaikki muistavat Christian Ruuttu,  Hannu Virta,  Kai Suikkanen,  Mika Noronen,  Teppo Numminen,  Toni Lydman ovat kaikki pelanneet tässä seurassa.   Löytyy Hasek,  Afinogenov, Ryan Miller historiaa,  mutta kuitenkaan joukkue ei ole voittanut koskaan himoittua pyttyä.  Divisioonan sekä Konferenssi voittoja löytyy.  1999 joukkue oli finaaleissa viimeksi.  Joukkue on kiva, mutta ei ole koskaan saanut palkintoa.  Nykyään joukkue onkin liigan huonoimpia joukkueita. 

 

Jos nyt tullaan nykyhetkeen, niin joukkue sai kesän alla uuden päävalmentajan. Tänä vuonna kamerat kuvaa Ralph Krueger päätä,  kun omissa soi, soi soisoisoi.  Kesällä muita kivoja juttuja oli uudet hankinnat Marcus Johansson, Jimmy Vesey , Colin Miller, jotka varmasti tuovat syvyyttä joukkueeseen. 

 

Joukkue kirjoitushetkellä 

Ullmark - Hutton on maalivahdit.  Liigan heikoimpia kaksikoita,  joista kummankaan ei pitäisi olla ykkösmaalivahti. 

Puolustusrunko tällä kaudella on Dahlin,  Miller,  Montour, McCabe,  Scandella.  Tähän sitten kuuluu vielä Ristolainen,  Bogosian, Jokiharju,  joten ainakin puolustajia löytyy kunnolla.   Toinen asia onkin, että kuka niistä osaa puolustaa, kun tässä seurassa paukkuu pakkaset kivasti pakkien +/- tilastoissa. 

Hyökkäyskin on paperilla kiva. Eichel,  Girgenson,  Johansson,  Mittelstad,  Okposo,  Reinhart, Vesey,  Skinner, jotka on viihdyttäviä pelaajia.  Kaikki noista on ihan hyviä pelaajia tähän liigaan,  mutta riittääkö se?  

 

Buffalo on jännä seura, kun löytyy paljon potentiaalia ja löytyy helvetisti yksilötaitoa,  niin silti tämä joukkue sukeltaa vuodesta toiseen.  Porukassa on toki helvetin paljon nuoria, jolloin kokemus on vähäistä.  Kuitenkin suurimmat ongelmat löytyy alakerrasta.   Joukkueella ei ole tän tason ykkösmaalivahtia,  vaan pari epävarmaa.  Se syö joukkuetta, kun molari ei riitä.  Sitten tuo puolustus näyttää ihan surkealta ja siinä kohtaa on ihan sama ketä hyökkää.  Tämä seura on kivanoloinen paperilla,  mutta ei tällä seuralla ole mitään asiaa pudotuspeleihin tulevallakaan kaudella.  Paljon potentiaalia,  mutta harmi, kun se kaikki jää pimentoon lukuisten tappioiden taakse. Tästä divisioonasta löytyy ainakin neljä parempaa joukkuetta, jolloin kolmen sakkiin ei mitään asiaa.  Sitten toisestakin divisioonasta löytyy parempia, jolloin ihan turha elätellä toiveita Villi-kortti -paikoista,  kun nekin jää tavoittelemattomiin.  Tämä seura on Idän puolen "La Kings ", jossa on hyviä yksilöitä,  mutta kuitenkin joukkueena liian kaukana muista. 

 

Vetovinkki 

Buffalo  (:sabres:) EI PÄÄSE pudotuspeleihin  1,25 ( PAF ) 

  • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

TORONTO MAPLE LEAFS :leafs:

Mikä on Hirmukesän seuraus? 

Toronto on noussut pitkästä aikaa jälleen suht suureksi joukkueeksi.  Viime kausi oli lopulta hyvä, vaikka se päättyikin Bruins käsittelyyn tuttuun tapaan Game 7 kautta.  Tässä joukkueessa on paljon hyvää ja Mike Babcock on saanut rakennettua hyvää identiteettiä.  Babcock jatkaa jälleen steppien ottamista ja tällä kaudella saatetaan nähdä se kirkkain potentiaali. 

Kesä on ollut erittäin vilkas.  Joukkue on taistellut palkkakatto vastaan koko kesän ja sen taiston huipentuma odottaa vielä itseään.   Kuitenkin on syytä tehdä tämä kattaus.   Lähteneet pelaajat ovat:  Sparks, Hainsey, Zaitsev,  Ennis,  Kadri,  Marleau. Sitten muita höpöhöpö pelaajia.   Iso lista keskeisiä pelaajia on poissa.  Kesän Hankinnat eivät jää hupiukoiksi,  kun sieltä on tullut Ceci, Kerfoot,  Barrie,  Spezza,  Schmaltz,  Kossila, Aberg.   Toki vielä saattaa tulla muutoksia. 

Marner on se jota eniten odotetaan.  Kuinka paljon herra pyytää ja mitkä on sitten seuraukset.  Joku saattaa liikkua,  jos mennään yli palkkakaton.  Marner siis jatkaa seurassa, mutta palkka-asioiden takia se on vielä epävarmaa, milloin hän liittyy joukkueeseen.  Jotkut huhut kertovat pojan harjoitelleen Sveitsissä ja palaa Kanadaa, kun joukkueessa on tilaa hänelle.   Kaikki on vielä auki.   Tämän herran takia, myös Rantanen on ilman sopimusta ja osittain Connor Jets-organisaatiossa.  Luultavasti sopimus julkaistaan alku kauden aikana. 

 

Joukkue kirjoitushetkellä 

Andersen / Woll.   Andersen on joukkueen sydän.  Hän on erittäin luotettava ja hänen kanssaan joukkue pystyy etenemään päätyyn asti.   Vaara on toki loukkaantuminen,  mutta niitä on aina. 

Puolustus on lähtökohtaisesti kova.  Perusrunko koostuu Rielly,  Muzzin,  Dermott, Ceci ympärille.  Ihan kiva puolustus ja molari kunnossa,  niin ihan ok.  Jostain pitää tinkiä jos haluu hyökkääjiä. 

Hyökkäyshän on potentiaalinen jopa liigan parhaaksi.  Siellä kun häärää Matthews, Nylander,  Marner,  Tavares, Hyman.  Nämä kun saivat taustatukea Spezza,  Kerfoot,  Kapanen muodossa niin kaikki ovet on auki. 

Hyman on luultavasti joulukuuhun asti sairaslomalla,  joten tähän on löydyttävä uusi kova nimi.  Joukkuehan hankki toukokuussa KHL liiga Omsk joukkueesta Ilya Mickheyev, jonka odotetaan nousevan kunnon pelaajaksi.  

 

Toronto on nuori joukkue, joka on kasvanut paljon viimeisen kolmen vuoden aikana. Babcock on tehnyt erittäin hyvää työtä näiden nuorten kanssa ja saanut ne pelaamaan erittäin hyvää kiekkoa.  Keskinkertainen puolustus ei haittaa, kun pelitapa on hyvä ja lahjakkaat nuoret tekee hyökkäyksessä vaaditulla tasolla töitä ja maalivahti on huippua.   Kaikki odottivat viime kaudella menestystä,  mutta se ei tullut,  mutta tänä vuonna joukkue on yhtä kova edelleen ja ehkä tänä vuonna on se näytön paikka tällä organisaatiolla.    Joukkue selvittää tiensä pudotuspeleihin ja kaikki on sen jälkeen avointa tälle joukkueelle.    Varma poffijoukkue.  

 

Vetovinkki 

Ei ole mitään sopivaa.  Varma playoff joukkue,  mutta alhaiset on kertoimet.  Pistesaldo on vaikea ennustaa ennakkoon,  kun on Hyman loukissa ja Marner pelaamisen aloituspäivää ei ole tiedossa.   Kuitenkin Playoff paikka on varma. 

  • Tykkäys 2
Link to post
Share on other sites

MONTREAL CANADIENS :canadiens:

Playoff -paikka tavoitteena 

Montreal on perinteikäs NHL-seura, joka on samalla koko liigan menestyksekkäin seura 24 Cup-voitollaan, mutta myös joukkue on ollut liigan neljänneksi huonoin joukkue pisteiden valossa, kuten 2018 kaudella tapahtui.   Moni muistaa tämän joukkueen siitä, kun Saku Koivu kipparoi monta vuotta ilman kirkkainta tulosta.  Tässä joukkueessa on aina ollut paljon mukavaa seurattavaa, mutta ei kuitenkaan enään moneen vuoteen, jopa kymmeniin vuosiin ole pärjännyt sillä tasolla, mitä seura varmasti haluisi. 

Kesä ei ole muuttanut kauheasti runkoa.   Lähteneet keskeisimmät pelaajat olivat Antti Niemi,  Andrew Shaw,  Jordie Benn. Shaw on kirkkaasti isoin menetys,  sillä siinä lähti alivoima spesialisti pois ja rouhija.   No  kesä toi muutaman hyvän hankinnan, kun Tulleet pelaajat, jotka taistelee pelipaikoista ovat Keith Kinkaid,  Phil Varone,  Ben Chiarot.   Joukkue on valmis tulevaan kauteen tällä miehistöllä. Joukkue pystynee nappaamaan jonkun vielä,  mutta tuskin isoja kaloja enää verkkoihin ui. 

 

Price- Kinkaid on ehdottomasti liigan yhtiä kovimpia kaksikoita paperilla.  Price on liigan paras maalivahti heittämällä.  Hänen lukuisilla torjunnoilla tämä joukkue on hengittänyt ja joukkue on oppinut tyylin, että kun itse tehää 2-3 maalia, niin jatkoilla ollaan ainakin, sillä Price ei montaa päästele.    Ainoa ongelma, mikä on tullut on loukkaantumiset.  Nuo ovat monesti rikkoneet tämän seuran, kun Price joutuu moneksi kuukaudeksi sivuun.   Taustatukea ei ole ollut moneen vuoteen,  mutta nyt joukkue hankki Keith Kinkaid,  jolla on potentiaalia kantaa myös tätä seuraa.  Kinkaid on erittäin hyvä haku kesältä ja joukkue kiittää siitä, kun pelataan Back -to-Back  (B2B ) pelejä. Järkyttävän suurta tasoeroa ei ole enää tämän joukkueen tolppien välissä,  mitä se oli muutama vuosi sitten. 

Puolustus on ihan jees.  Päärunko Kulak, Petry, Mete,  Weber, joka on päänelikko.  Näiden apuna on hankittu Chiarot,  joka on se viides pakki ja sit taistellaan paikoista Reilly,  Folin, Leskinen,  Olofsson. 

Hyökkäys on tuttu rungoltaan.  Danault,  Tatar, Gallagher, Drouin,  Domi,  Kotkaniemi,  Byron,  Armia,  Lehkonen, joilta odotetaan tulosta.  Taitoa löytyy ja potentiaalia senkin edestä.  

 

Montreal on kivanoloinen joukkue paperilla mielestäni.  Joukkueessa on paljon hyvää.  Huippuluokan maalivahti monena vuonna ja nyt saatiin varmuutta taustalle, joten isoa eroa ei ole enää illasta toiseen tolppien välissä.   Puolustus on ollut hyvää taikka Price tekee siitä timanttia silloin tällöin,  niin se karu heikkous ei aina näy,  jolloin katseet ovat ennen aina kääntyneet Niemen ym suuntaan.  Hyökkäys on potentiaalia täynnä.  Viime kausi meni ihan kivasti,  joten ennakkoon kaikki on auki.  Playoff paikka ei jäänyt viime kaudella kuin 2-4 pst päähän ja nyt on parempi molari taustalla ja vuoden vanhemmat nuoret kärjessä, niin tuo ero saatetaan saada kiinni.  Joukkue taistelee selvästi pudotuspeleihin pääsystä tällä kaudella.  

2016 kaudella tuli 82 pst.   2017 joukkue ylsi huikeaan 103pst.  Sen jälkeen tuli notkahdus, kun 2018 oli murheen kausi, kun joukkue kärsi isoista loukeista ja Antti Niemi oli monesti maalissa, niin jäätiin vain 71pst.   Tuo suma saatiin kuriin ja potentiaalia alkoi näkymään viime vuonna,  kun 2019 kausi päättyi 96pst.  Muutaman pisteen päähän poffeista.   Tuleva kausi on potentiaalia täynnä ja joukkue vahvistu varsinkin molaripuolelle,  niin joukkue taistelee selvästi pudotuspeleihin pääsystä.   Mielestäni ilman suurempia ongelmia tällä joukkueella mennään helpohkosti sinne 90-100 pst väliin, jolloin ollaan hyvin mukana taistelussa pudotuspeleihin pääsystä. 

 

Vetovinkki 

Montreal  (:canadiens:runkosarjan pistemäärä YLI  88,5 pst   1,90 ( PAF ) 

  • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

BOSTON BRUINS :bruins:

Mihin karhu kävelee?

2011 tuli himoittu Stanley Cup.  2013 joukkue hävisi finaaleissa Chicago joukkueelle.   Tämän jälkeen iso karhu  kuoli, kun Paille,  Seguin,  Lucic,  Horton, Boychuk,  Seidenberg,  Peverly,  Soderberg lähtivät pois.  Pentu jäi Oman onnen nojaan.  Sieltä tuli uudet seurankantajat Bergeron,  Marchand, Krug, jotka on kasvattanut pentua.  Kaveriksi tulivat omia kasvatteja Pastrnak,  DeBrusk, McAvoy,  joista on tulleet suuria pelaajia.  Tämä kaikki kasvoi niin hyvin,  niin 2019 kausi päättyi Stanley Cup finaaleihin.  Sitten viime kaudella tuli Heinen sekä Kuraly,  jotka ovat kasvaneet huippupelaajiksi 3-4,ketjuihin.  Tuo on tämän joukkueen valttikortti.  Joukkue on saanut kovia nuoria  suuriin keskeisiin rooleihin ja viime vuoden tulos oli lopulta odotettu. 

Kesä tuli ja palkkakatto ongelmia samantien.  Joukkue on vaikeuksissa ja siksi onkin hyvä kysyä, että mitä tapahtuu?   Kuoleeko tämä karhu jälleen ja joutuu kasvaa uudestaan?   Jotain tässä seurassa tapahtuu 2v sisällä.   Kesän suurimpia muutoksia on Lähteneet pelaajat Acciari sekä Johansson,  jotka olivat poffeissa isossa roolissa.  Varsinkin Johansson on vaikea korvata. Joukkue ei ole pystynyt kunnolla vahvistamaan joukkuetta, kun ei ole rahaa käytettävissä.  Tämän joukkueen ongelma on se, että Backes ei ole enää tämän tason pelaaja, mutta niin kallis, että vaikea päästä eroon.   Sitten pitäisi vielä tehdä sopimukset Carlo sekä McAvoy pelaajille.   Jotain tässä seurassa varmaan tapahtuu vielä.  Puolustajia on niin helvetisti, että lähteekö vielä joku.   Ongelmana on vielä puolustaja Moore, joka on saikulla jalastaan ja on vielä kuiva harjoittelussa, että jäätreenit vasta odottaa alkuaan,  joten onko hän Ltir -listan pelaaja lopulta. 

 

Kokoonpano kirjoitushetkellä 

Rask -Halak on tandemi maalissa.   Rask on joukkueen ykkösmaalivahti.  Runkosarjassa tulee heikkoja pelejä ja pelaaja, joka pelaa itsensä kuntoon. Eli siksi alkukaudesta surkea, kun treenaa pelaamalla pelejä.   Tämän takia puhkeaa kukkaan vasta runkosarjan lopussa ja loistaa pudotuspeleissä.  Joku tässä sitten kuitenkin uupuu.  2 kertaa aloittava maalivahti finaaleissa ja kummallakin kertaa tappio niskassa lomille.  Kuitenkin Game 7 oli surkein peli poffeissa henkilökohtaisesti Raskille.  Se vaa tapahtuu,  mutta se on kylmä karu fakta.  Halak on hyvä kakkonen ja pystyy antaa lepoa ykköselle. 

Puolustusrunko on hyvä.  Krug,  Chara,  Clifton,  sopparit kun saadaan tehtyä, niin McAvoy,  Carlo tuo jo tohon hyvän rungon.   Tämän lisäksi löytyy joukkueesta Vaakanainen, Grzelcyk,  Kamfer.   Tässä on jo kahdeksan oikein hyvää puolustajaa.   Vielä löytyy Ltir  (koko kauden kestävä saikku ) vaarassa olevat Miller sekä Moore varsinkin.    Tämä osasto on kunnossa ja täällä on liikkuma varaa saada tilaa palkkakattoon. 

Hyökkäyshän on rungoltaan Bergeron,  Marchand,  Pastrnak,  DeBrusk,  Krecji,  jotka kantavat suurimmat teho vastuun.   Sitten löytyy noita huippu alaketju miehiä,  jotka osaavat pelaa 0-0 kiekkoa.   Heinen,  Kuraly,  Nordström, Coyle.  Sitten on aloittelevat hieman tunnelmaa haistaneet Cehlarik, Wagner, joista tulee hyviä.   Tämän lisäksi on se kauhu Backes,  joka on ihan ok,  mutta ei enää ihan pysy perässä.  Terveenä, kerran viikossa pelaamalla on apu selvästi kentällä. 

Boston on paperilla erittäin kova.   Maalivahti on huippu omalla tavallaan.  Puolustus on kova ja osaavat puolustaa.   Hyökkäyskin on erittäin hyvä, kun kärkiketju osaa tehdä tuhoa ja alaketjut osaa erittäin hyvin pelaa 0-0 kiekkoa.   Joukkueen vahvuus on hyvä erikoistilannepelaaminen,  sillä ylivoimalla tämä seura saa tuhoa tehtyä.   Nyt kun katsoo tarkkaa,  niin ei ole yhtään yllätys,  että joukkue eteni aina finaaleihin saakka. 

Joukkueessa on kuitenkin paljon vaaraa.   Chara on jälleen vuoden vanhempi ja ihan liian hidas pakki.  Kuutamolla monesti, mutta pitkä ulottuvuus ja osaa sijoittua oikein kentällä, niin menee jengin mukana ihan ok tasolla.   Backes,  Krecji omaa loukkaantumis riskiä ja ovat jo vanhempia pelaajia,   niin on pieni kyssäri.   PAHIN vaara löytyy ykkösketjun keskeltä.  Patrice Bergeron.  Herra, joka on NHL-liigan PARAS   2-suunnan sentteri.   Tämä Selke Trophy ikuinen voittaja ja finalisti omaa hirveän riskin terveyden kannalta.   Parina viime kautena joutunut pelaamaan vain 60-65 ottelua,  joka on liian vähän nykyään tuon palkinnon voittajaksi.  Myös kun tämä herra on poissa, niin se näkyy kyllä heti.  Marchand / Pastrnak eivät ole loistaneet kenenkään muun sentterin kanssa kuin Bergeron kanssa.   Tämä herra alkaa olemaan jo sen verran kolhuuntunut , että on erittäin todennäköistä tämän miehen kohdalla,  että jälleen joutuu olemaan poissa 13-20 ottelua ja se näkyy varmasti kentällä ja pisteissä.  

Boston Bruins elää jännää vaihetta.   Onko tästä seurasta vielä kerran oikeasti koittamaan mestaruutta? Siihen on mahdollisuus.    Poffien yksi parhaimmista pelaajista Johansson lähti pois.  Joukkueessa on loukkaantumis - herkkiä kavereita paljon keskeisimmissä rooleissa.   Tämä divisioona on kova ja täältä löytyy nousujohdanteessa olevia Buffalo,  Florida, Montreal  ,  jotka antaa erittäin kovan vastuksen.  Sitten löytyy se varma parempi Tampa Bay - joukkue, että myös Toronto,  niin kyllä tuohon kolmen parhaan joukkoon saa tehdä helvetin ison työn.    Toisessa divisioonassa on myös kovia joukkueita, joita vastaan saa kyllä myös tapella ihan tosissaan Villi kortti - keskusteluissa.   Tässä joukkueessa on paljon hyvää,  mutta myös paljon riskejä.   Tämä joukkue ei ole mikään varma joukkue runkosarjassa, joten mikään ei lupaa varmaa poffi-paikkaa. 

 

Vetovinkki 

Boston  (:bruins:) runkosarjan pistemäärä ALLE  103,5 pst  1,90 ( PAF ) 

---------

Boston (:bruins:EI PÄÄSE Pudotuspeleihin  4,65 (PAF ) 

Kerroin on Pelikelpoinen 

Link to post
Share on other sites

Tee tili osallistuaksesi keskusteluun

Sinun täytyy olla jäsen jos haluat kommentoida

Tee tili

Rekisteröi uusi tili. Se on helppoa!

Tee tili

Kirjaudu

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä.

Kirjaudu nyt

  • Uusimmat viestit

    • Pöytätennis, Setka Cup Prylepa - Panchenko Prylepa Voittaa 1. Erän & Ottelun Vedonlyöntitoimisto: Bet365 Kerroin: 2.37 Alkamisaika: 14:00 - Setka Cupin puolella kohtaavat Prylepa sekä Panchenko. Kertoimet on asetettu tähän otteluun 1.72 - 2.00 Prylepan hyväksi mutta mielestäni Prylepa saisi lähteä vielä suurempanakin suosikkina tähän otteluun. Kumpikaan pelaajista ei ole etenkään tuloksellisesti pelannut kovinkaan erikoisesti viime otteluissaan mutta Prylepa on tappioistaan huolimatta esiintynyt hyvin edukseen ja napannut voittoja sieltä täältä, vastukset ovat myös olleet Prylepalla viime otteluissa kovempi tasoisia kun Panchenkolla ja silti Prylepa on pystynyt noissa otteluissa taistelemaan hyvin vastaan ja voittamaan eriä itseään parempiakin pelaajia vastaan. Nyt taso tähän otteluun tippuu kun vastaan asettuu Panchenko joten odotan tässä kyllä Prylepan pystyvän jatkamaan hyvää virettään ja voittamaan avauserän sekä koko ottelun, viimeinen keskinäinen kohtaaminen meni Prylepalle suoraan 3-0 luvuin joten siitä on hyvä jatkaa.
    • League One / Jalkapallo Englanti Wigan Athletic - Burton Albion Wigan Athletic Draw No Bet @ 1.45 Unibet Alkaa 17:00 Wigan(12.) voitti kolme edellistä kotiotteluaan pitäen jokaisessa noissa oman maalinsa puhtaana minkä lisäksi nuo kaikki ottelut käytiin Wigania korkeammalla sarjasijoituksella olevaa joukkuetta vastaan (3,9,10). Burton(19.) hävisi viisi viimeisestä kuudesta sarjaottelustaan yhden noista päättyessä tasuriin minkä lisäksi joukkue ei onnistunut tekemään maaliakaan neljässä noista kamppailuista. Wigan voittaa ottelun tänään maalein 1-0.
    • PGL Major Copenhagen VP: Eternal Fire - Natus Vincere | Eternal Fire | 2.00 (bet365)   VP: MOUZ - G2 | MOUZ | 1.91 (Veikkaus)
    • Esports | CS2 | PGL Major Copenhagen 21:00   MOUZ - G2  MOUZ | 1.91 | Veikkaus   MOUZ ylsi pudotuspeleihin puhtaalla saldolla voittamalla alkusarjassa ECSTATIC:in, Eternal Firen ja Complexityn. Kieltämättä MOUZ pääsi hyötymään alkusarjassa helpohkosta otteluohjelmasta, mutta joukkue pelasi sitli alkusarjassa vahvasti. Joukkueen täyttä potentiaalia ei ole vielä tässä turnauksessa ulosmitattu, mutta jo Complexity-ottelun perusteella voidaan sanoa, että MOUZ on hyvänä päivänä lähes pitelemätön joukkue ja yksilövire on kohdillaan. Nuoren joukkueen paineensietokykyä tullaan pudotuspeleissä testaamaan ja se voi osoittautui kompastuskiveksi, mutta mikäli joukkue pystyy tilanteen hallitsemaan, MOUZ voi mennä ratkaisupeleissäkin syvään päätyyn asti. G2 pääsi playoffeihin 3-2 -rekordilla. Alkusarja alkoi ailahtelevasti voitolla FURIA:a vastaan ja tappioilla Natus Vincereä ja Cloud9:a vastaan, mutta sen jälkeen G2 ryhdistäytyi ja lunasti paikkansa pudotuspeleihin kaatamalla ECSTATIC:in ja Virtus.pron. Sivuhuomiona voidaan mainita se, että G2 ei välttämättä olisi tässä tilanteessa ilman valtavaa tuuria, koska Virtus.pro-ottelussa nähtiin tilanne, jossa G2 vältti todennäköisen eliminaation siksi, että Virtus.pro-pelaaja Jamen peli kaatui todella tärkeällä hetkellä. Muutenkin G2:n meno on tässä turnauksessa ollut hyvin ailahtelevaa kartasta toiseen. Pudotuspeleissä joukkueen on pakko parantaa peliään, johon sillä toki on edellytykset olemassa ja tästä eteenpäin lievälle alisuorittamiselle ei ole varaa. Karttavetossa MOUZ poistaa Anubisin ja G2 bannaa todennäköisesti Miragen. MOUZ:in karttavalinta osunee joko Ancientiin tai Overpassiin. G2 ottanee omalla karttavalinnallaan Infernon tai Nuken.   YHTEENVETO MOUZ ja G2 tulevat viimeiseen puolivälieräotteluun erilaisista, mutta silti melko tasaisita asetelmista. MOUZ oli alkusarjassa vakuuttava voittaen jokaisen ottelunsa ja välttämättä kaikkia kikkoja joukkueen ei ole vielä tarvinnut käyttää. G2 ylsi pudotuspeleihin rimaa hipoen ajoittain keskinkertaisella pelillä, mutta pudotuspeleissä joukkue voi resetoida tilanteen. Karttavetossa tuskin nähdään suuria yllätyksiä. Asetelma tähän matsiin on sikäli mielenkiintoinen, että alkusarjassa nähtyjen otteiden perusteella MOUZ voisi lähteä otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Pudotuspeleissä kokemuksen merkitystä ei voida kuitenkaan koskaan vähätellä ja G2 on ehdottomasti MOUZ:ia kokeneempi joukkue, joka voi syttyä parhaaseen vireeseensä juuri tosipaikan tullen. Tämän vuoksi ottelun voittajaa ei voida etukäteen julistaa ja matsi voi lopulta kääntyä kummalle tahansa. Sen verran tässä on kuitenkin uskottu MOUZ:in pelaamiseen, että kelkkaa ei tarvitse kääntää vaan tässä ottelussa voidaan luottaa joukkueen menestykseen. Kohde menee oikein, kun MOUZ voittaa ottelun. 
    • Esports | CS2 | PGL Major Copenhagen 18:00   Eternal Fire - Natus Vincere  Eternal Fire | 2.00 | bet365   Eternal Fire eteni pudotuspeleihin 3-1 -rekordilla. Joukkue teki historiaa yltämällä ensimmäisenä turkkilaisjoukkueena Major-turnauksen playoffeihin voittamalla alkusarjassa Vitalityn, FaZe:n ja Virtus.pron. Ainoa tappio tuli tasaisessa matsissa MOUZ:ia vastaan. Eternal Fire on pelannut tässä turnauksessa erinomaisesti ja joukkueelta on löytynyt rutkasti ratkaisuvoimaa sekä yksilötasolta että myös pelin taktisen puolen osaamisen osalta. Eternal Fire on toki pudotuspeleihin lähdettäessä yksi kokemattomimpia joukkueita, mutta ennakkoluuloton asenne on auttanut joukkueen yltämään jo tähän pisteeseen eikä välttämättä tämäkään haaste ole joukkuueelle liian korkea ylitettäväksi. Natus Vincere otti paikan pudotuspeleistä 3-2 -rekordilla. Alkusarjassa NaVi sai vahvan alun voittamalla Bo1-ottelunsa TheMongolzia ja G2:ta vastaan, mutta Spirit ja Cloud9 vetivät pidemmän korren seuraavissa otteluissa. Ratkaisevassa ottelussa NaVi kuitenkin onnistui päihittämään paiN:in. NaVi:n meno tässä turnauksessa on ollut ihan hyvällä tasolla, vaikka joukkueen pelissä on jonkun verran ailahtelua. Heikoimmilla hetkillä joukkue pystyy nojaamaan ennalta määritettyihin rutiineihin ja pelisuunnitelman toimiessa NaVi:n peli rullaa ajoittain ihan mainiosti. Pudotuspeleissä NaVi:n pitää kuitenkin saada avainyksilönsä pelaamaan hyvällä tasolla samanaikaisesti. Karttavetossa Eternal Fire bannaa Ancientin ja Natus Vincere poistaa Vertigon. Eternal Fire valinnee kartakseen joko Infernon tai Overpassin. NaVi luottanee omalla karttavalinnallaan Mirageen tai Nukeen. Juuri tässä ottelussa karttaveton voisi sanoa suosivan lievästi NaVi:a. Eternal Fire ja Natus Vincere ovat pelanneet viimeisen puolen vuoden aikana kahdesti vastakkain. Molemmilla kerroilla NaVi poistui matseista voittajana.   YHTEENVETO Eternal Fire ja Natus Vincere lähtevät puolivälieräotteluun erittäin tasaisista lähtökohdista. Eternal Fire on tehnyt loistavaa työtä läpi turnauksen ja pelannut kokonaisuudessaan korkealla tasolla. Natus Vincere pelasi alkusarjassa ajoittain ailahtelevasti, mutta peruspeli on hyvällä tolalla. Karttaveto lienee tässä matsissa melko selkeä ja sen voidaan kenties tulkita suosivan aavistuksen NaVi:n menestystä. Tämän lisäksi NaVi:lla on puolellaan keskinäisten otteluiden historia, sillä muutama edellistä matsia ovat päättyneet NaVi:n voittoihin. Major-turnauksen pudotuspelit ovat kuitenkin aivan oma maailmansa ja kaiken kaikkiaan asetelma on niin tasainen, että ennakkosuosikkia on miltei mahdoton määritellä. Siitä huolimatta, että NaVi:llä on edellä mainitusti ollut lievä niskalenkki Eternal Firestä keskinäisissä otteluissa, vetoa lähdetään ottamaan Eternal Firen otteluvoiton puolesta. Joukkueen pelissä on erinomainen tekemisen meininki ja kenties näillä Majoreilla turkkilaisjoukkue tulee olemaan se kuuluisa tuhkimotarinan tekevä joukkue, joka voi mennä aivan jopa päätyyn asti. Kohde menee oikein, kun Eternal Fire voittaa ottelun. 
×
×
  • Create New...