Jump to content

vormulafani

Jäsen
 • Viestejä

  977
 • Liittynyt

 • Viimeksi paikalla

 • Päiviä voitettu

  42
 • Pistettä

  236 [ Lahjoita ]

Maine

485

1 Seuraaja

Tietoa

 • Rank
  Täysjäsen

Profiilitiedot

 • Erikoisalaa
  Formula 1, E-Sports (CS:GO), Valioliiga

Vierailijat

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Veikkaanpa, että logiikka palaa tähän kilpailuun muutaman hullun osakilpailun jälkeen, joten otetaan reippaasti kohteita lapulle. PV: Voittaja - Max Verstappen | 1,90 (Coolbet) PV: Double Points Finish - McLaren | 1,90 (Betway) Group Betting - Nico Hülkenberg | 2,20 (bet365) Vastaan Alexander Albon, Daniil Kvyat ja Antonio Giovinazzi. Renaultin Hülkenberg on näistä herroista parhaissa asemissa, sillä hän lähtee kisaan 11. lähtöruudusta. Toki Albon ja Kvyat lähtevät heti hänen jälkeensä 12. ja 13. lähtöruudusta, mutta uskoisin Renaultin kisavauhdin olevan Toro Rossoa parempaa. Giovinazzia ei tarvitse ottaa laskuihin mukaan, hän ei pysty näitä kuskeja haastamaan. Lähdöstä tämä kohde on paljon kiinni, mutta Hülkenberg on kokenut kettu ja pystyy hyviin suorituksiin, vaikka viime kisa päättyi valtavaan pettymykseen. Vettel - Leclerc | Leclerc | 1,95 (Betway) Ferrarin Charles Leclerc ja Sebastian Vettel lähtevät kilpailuun 4. ja 5. lähtöruudusta. Ferrarin jäsentenvälisessä etu on pisteiden valossa vielä Vettelillä, mutta vauhdin puolesta Leclerc on kyllä alkanut säännöllisesti päihittämään Vetteliä. Leclerc on vielä virheherkkä kaveri, josta nähtiin taas eilen esimerkki, kun auto spinnasi ja otti vahinkoa auton takaosaan. Silti hieman rikkinäisellä autolla Leclerc onnistui päihittämään Vettelin ja mikäli auto on täydessä kunnossa, Leclerc päässee olemaan tässä kilpailussa johtava Ferrari. Safety Car Period During Race - No | 2,50 (bet365) Turva-autoa ollaan tällä kaudella tarvittu todella vähän, vaikka toki viime kilpailussa Saksassa turva-auto joutui monta kertaa esiintymään radalla. Kuivissa olosuhteissa turva-auton mahdollisuus on kuitenkin nykyään erittäin pieni, sillä pienet tilanteet hoidetaan virtuaalisella turva-autojaksolla. Unkarissa ei usein suurta draamaa toiminnan valossa nähdä, joten tässä kertoimessa on maukkaasti ilmaa. Sijoittuneiden autojen määrä - Yli 17,5 | 2,40 (Coolbet) Hieman samanlaisilla mietteillä tämä kohde sisään kuin ylläolevassa kohteessa. Unkarin GP:t ovat usein perässäajelua eikä tänäkään vuonna ohittaminen ole helppoa. Oletan, että kilpailusta tulee vaihteeksi tapahtumaköyhä eikä rytinää tapahdu ellei ensimmäisellä kierroksella käy jotain. Autojen tekniikka on tietenkin aina vähän arvoitus, mutta harvemmin kolmea autoa enempää autot pettää teknisistä syistä.
 2. Formula 1 | Unkarin GP 16:10 Double Points Finish - McLaren | 1,90 | Betway Unkarin GP:n toiseksi kohteeksi otetaan taas kerran McLaren-tallin menestystä testiin. Sekä Carlos Sainz että Lando Norris ovat ajaneet hyvää kautta ja tähän kilpailuun McLaren-kuskit lähtevät hyvistä asemista. McLaren sai alleen onnistuneen aika-ajon, kun Norris oli aika-ajossa 7 ja Sainz heti perään 8. Unkarin radalla on hankala ohittaa, joten onnistuneella lähdöllä McLaren on jo lähtöpaikkojensa puolesta parhaissa asemissa nappaamaan pisteitä. McLaren on ollut usein kisavauhdissa vielä paremmassa iskussa kuin aika-ajossa. Kun otetaan huomioon, että Norris ja Sainz olivat aika-ajossa lähes kaksi kymmenystä nopeampia kuin 9. nopein Romain Grosjean, on vaikea nähdä minkään tallin pystyvän kisavauhdissa McLarenin vauhdissa. Ainoa pieni kysymysmerkki liittyy rengasstrategiaan. Molemmat McLaren-kuljettajat lähtevät kilpailuun pehmeällä renkaalla, mikä voi mahdollisesti aiheuttaa pientä hiustenhalkomista strategiaosastolle mikäli lämpötilat nousevat korkeisiin lukemiin. McLaren-kuskeilla on kuitenkin etuna se, että heidän edestään lähtee vain kärkitallit, joten baana on auki ensimmäisellä stintillä repiä eroa kymmenen parhaan ulkopuolelta lähteviä kuljettajia vastaan. YHTEENVETO McLaren on tehnyt erittäin hyvää työtä tasaisessa keskikastissa läpi alkukauden ja tallin molemmat kuljettajat ovat tuoneet pisteitä tasaisella tahdilla. Unkarin osakilpailuun Lando Norris ja Carlos Sainz pääsevät mainioista asemista liikkeelle ja pääsevät mitä luultavimmin nauttimaan parhaasta kisavauhdista keskikastissa. Strategia on pieni kysymysmerkki rengasvalinnan takia, mutta olosuhteiden pysyessä maltillisina siitä ei välttämättä ole suurta haittaa. Kohde menee oikein, kun molemmat McLaren-kuljettajat sijoittuvat kymmenen parhaan joukkoon. TULOS: SAINZ 5., NORRIS 9.
 3. Formula 1 | Unkarin GP 16:10 Voittaja - Max Verstappen | 1,90 | Coolbet F1-kausi on saavuttanut puolivälin ja muutaman huikean jännittävän ja dramaattisen kilpailun jälkeen Unkarin GP tulee luultavasti palauttamaan normaalin päiväjärjestyksen. Hollantilaistähti Max Verstappen on ollut vastustamattomassa iskussa viime aikoina ja lähtee tähän kilpailuun hakemaan toista peräkkäistä osakilpailuvoittoa. Verstappen lähtee kilpailuun paalupaikalta. Aika-ajossa Red Bull -kuski onnistui kukistamaan Valtteri Bottaksen 0.018 sekunnin erolla, mutta mikä tärkeintä, kyseessä oli Verstappenin uran ensimmäinen paalupaikka, josta lähti se viimeinenkin apina selästä Red Bull on tehnyt kärkitalleista selvästi parasta kehitystyötä kauden edetessä ja nyt he ovat nousseet Mercedeksen päähaastajaksi. Red Bull ei ole tunnettu aika-ajovauhdistaan vaan enemmänkin kisavauhdistaan, joten eilinen paalupaikka tuli varmasti positiivisena yllätyksenä monille ja antaa entistä enemmän itseluottamusta tallin sisälle. Lisäksi Unkarin syheröinen ja hidasvauhtinen rata sopii erinomaisesti Red Bullin auton ominaisuuksille ja Verstappenin ohjaimissa auto on mahdollisesti kaikista nopein myös kisaolosuhteissa. Verstappenin voitolle suurimmat uhkaajat ovat Mercedes-kuljettajat Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas. Mersu voi halutessaan tehdä näille kuljettajille eri strategiat yrittäkseen päihittää Verstappenin, mutta sekä Hamilton että Bottas varmasti pitävät mielessä myös pistetilanteen mestaruustaistelussa, joten pelkästään Verstappenia vastaan he eivät aja eikä tallimääräyksiä vielä tässä tilanteessa nähdä. YHTEENVETO Max Verstappen on ollut tämän F1-kauden mahdollisesti paras kuljettaja kalustoon nähden ja hän on voittanut kaksi viimeisestä kolmesta osakilpailusta. Nyt hollantilaiskuski pääsee starttaamaan kilpailuun ensimmäistä kertaa paalupaikalta radalla, jossa ohittaminen ei ole helppoa ja jossa Red Bull -auton ominaisuudet nousevat esiin. Mikäli Verstappen onnistuu lähdössä, en näe edes Mercedeksen kykenevän haastamaan Verstappenia voitosta. Kohde menee oikein, kun Verstappen voittaa kilpailun. TULOS: VERSTAPPEN 2.
 4. Sanakirjasta sanan "lotto" määritelmä: Saksan GP 2019. Tämän takia ei tänään vetoja laitettu, koska sää oli sateinen ja dataa aikaisemmilta kausilta näistä autoista ja näillä nuorista kuljettajista ei ollut ja kisastahan tuli täydellinen kaaoskisa, mikä toisaalta oli neutraalin fanin näkökulmasta kenties F1-historian viihdyttävin ja ennalta-arvaamattomin kilpailu. Huh huh, ei voi muuta sanoa.
 5. Saksan GP - Aika-ajot Aika-ajon voittaja | Charles Leclerc | 2,50 (Coolbet) Leclerc on ollut liekeissä viime kisoissa ja etenkin hänen aika-ajovauhtinsa on noussut hurjasti. Ferrari toimii Saksan kuumissa oloissa hyvin ja Leclerc olikin sekä toisten että kolmansien harjoitusten nopein kuski. Nopein Mercedes Valtteri Bottaksen kuljettamana oli peräti puoli sekuntia hitaampi kuin Leclerc. Kaikki tietää, että Mersut nostaa moottoritehojaan aika-ajoja varten, mutta puolen sekunnin takamatka saattaa olla liikaa, niin kuin se oli vajaa kuukausi sitten Itävallassa, jossa Mercedes joutui tekemään pieniä hienosäätöjä autoihinsa sään pakottamana. Erittäin maistuva kerroin kaiken kaikkiaan, samainen kerroin on muun muassa bet365:lla vain 1.90.
 6. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. EU Minor PV: CR4ZY - North | Yli 2,5 karttaa | 2,10 (Pinnacle) Fnatic - Mousesports | Yli 2,5 karttaa | 2,06 (Pinnacle) Entten tentten teelika mentten. Ottelu, jonka voittajaa on erittäin vaikea arvata. Fnatic on toistaiseksi pelannut Minorissa erinomaisesti, mutta joukkue on ailahdellut viime aikoina aika paljon. Mousesports on joutunut yllättävän koville alkusarjoissa, mutta selviytynyt jokaisesta haasteesta toistaiseksi. Jotenkin on vaikea uskoa, että etukäteen näin tasaisesta ottelusta jompi kumpi onnistuisi 2-0 -voiton kaivamaan. IEM Chicago Heroic - ENCE | Yli 2,5 karttaa | 2,10 (bet365) Heroic yllätti eilen voittamalla Vitalityn suoraan kahdessa kartassa, mikä on jatkumoa joukkueen hienoille otteille viime aikoina. ENCE puolestaan hoiteli Renegadesin lukemin 2-0 perushyvällä pelillä ja hakee nyt revanssia tämän päivän vastustajastaan, joka pääsi ENCEn yllättämään pari viikkoa sitten ESL One Cologne -turnauksessa. ENCE on toki ennakkosuosikki tässä pelissä, mutta Heroicilla on muutama karttapicki hihassaan, joilla he voivat kartan voittaa. Muutenkin Heroicin positiivinen vire takaa sen, että ENCE ei missään nimessä pääse helpolla ja siksi oletan ottelun menevän kolmeen karttaan.
 7. vormulafani

  19.7

  Esports | CS:GO | Europe Minor 17:00 CR4ZY - North Yli 2,5 karttaa | 2,10 | Pinnacle CR4ZY (huNter, LETN1, nexa, ottoNd, EspiranTo) on taitavista eurooppalaisista pelaajista koostuva joukkue, jossa pelaa myös suomalainen ottoNd. Joukkue on tämän vuoden puolella noussut kansainvälisellä tasolla kovaksi haastajaksi ja ottanut kovia selkänahkoja matkallaan kohti maailman kärkeä. LAN-menestystä joukkue ei ole vielä päässyt maistamaan ainakaan isoissa turnauksissa, mutta nyt CR4ZY:llä on aito mahdollisuus päästä Major-turnaukseen armottoman kovasta Euroopan Minor-karsinnasta. CR4ZY voitti avausottelussaan Sproutin 16-13 ja sitä seuranneessa ottelussa NoChance sai kuokkaan lukemin 2-0. Aivan kovimmasta päästä nämä vastustajat eivät ole, mutta joka tapauksessa CR4ZY:n pelissä tapahtuu positiivisia asioita ja joukkue on tänään valmis voittamaan. North (aizy, valde, Kjaerbye, gade, JUGI) on alkanut nostamaan osakkeitaan valden johtamana, mutta projektin tavoite ei ole vielä täyttynyt ja vain Major-turnaukseen pääsy on olennaista. Nykyinen kokoonpano on pelannut muutamia isoja LAN-turnauksia joissa menestys on ollut vaihtelevaa, mutta kehitystä on kiistatta tapahtunut entiseen kokoonpanoon verrattuna. Minor-karsinnan avausottelussa North voitti BIG:n 16-6, mutta jäi Fnaticin jalkoihin lukemin 0-2. Revanssiottelussa BIG kaatui uudestaan lukemin 2-0. Hieman vaikea on siis tämän turnauksen perusteella Northia arvioida, mutta eiköhän joukkue syty tähän peliin. Karttavalinnat pitäisi olla kohtuullisen selkeät. CR4ZY bannaa Overpassin ja North poistaa Vertigon. CR4ZY valinnee kartakseen Miragen, joka sopii erinomaisesti heidän pelityylille ja mikä sattuu olemaan Northin tilastollisesti heikoimpia karttoja. North puolestaan valinnee Infernon, joka on pitkään ollut yksi joukkueen parhaita karttoja ja jossa CR4ZY on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan. Ratkaisevaksi kartaksi jäänee Nuke tai Dust2. Näin tasaisessa ottelussa karttavalinnoilla tulee olemaan normaalia suurempi merkitys. YHTEENVETO CR4ZY on ollut jonkun aikaa noususuhdanteessa ja näyttänyt ajoittain, että joukkueesta löytyy hurjasti potentiaalia. North on kansainvälisellä tasolla kokeneempi ja tunnetumpi nimi, joka on kuitenkin joutunut muuttamaan joukkueen rakennettaan alkuvuodesta ja tulokset ovat pikkuhiljaa alkaneet paranemaan, vaikkakin joukkueen otteet ovat hieman ailahtelevia. Karttavalinnoissa molemmilla joukkueilla on selkeät karttaedut omissa karttapickeissään, joka nostaa karttaoverin mahdollisuuksia. Ottelun voittajaa on vaikea arvata etukäteen, joka näkyy kertoimissa tasabookkina, mutta karttaoverille saatava kerroin on erittäin houkutteleva. Kohde menee oikein, kun ottelussa pelataan kaikki kolme karttaa. TULOS: 0-2
 8. Minoreita ja IEM Chicagoa luvassa, jospa seuraavana muutamana päivänä saadaan kurssi kääntymään. EU Minor PV: BIG - Ancient | Ancient | 1,92 (Pinnacle) IEM Chicago MIBR - G2 | MIBR +1,5 | 2,31 (Pinnacle) Pakko ottaa näin isoa kerrointa. MIBR tosiaan on pienessä suvaintovaiheessa, sillä joukkueen entinen tähtipelaaja coldzera päätti penkittää itsensä ja hänen tilallaan pelaa joukkueen koutsi zews. MIBR pelasi jo Blast Los Angeles -turnauksen tällä kokoonpanolla, jossa joukkue pelasi odotuksiin nähden yllättävän hyvin. G2 on pelannut viime aikoina todella hyvin, mutta mahtaako reissu Amerikkaan tuottaa pientä jet lagia avausottelussa? Joka tapauksessa MIBR:llä on edelleen riittävästi taitoa siihen, että joukkue voi vähintään yhden kartan voittaa.
 9. Esports | CS:GO | Europe Minor 17:00 BIG - Ancient Ancient | 1,92 | Pinnacle BIG (gob b, tabseN, tiziaN, XANTARES, denis) on rämpinyt jo pidemmän aikaa heikkojen esitystensä kanssa, joka ei voisi juuri huonommin ajoittua, sillä seuraava Major-turnaus pelataan BIG:n kotimaassa Saksassa ja tässä ottelussa uhkana on koko Majorista karsiutuminen. Mikä kuitenkin ehkä huolestuttavinta on se, että gob b siirtyi syrjään IGL-pelaajan asemasta ja nyt joukkuetta johtaa joukkueen tähtipelaaja tabseN. BIG-pelaajien mukaan tämä muutos on käynnistänyt prosessin, jossa gob b siirtyy jossain vaiheessa syrjään valmentajan paikalle. Joka tapauksessa tämä roolimuutos on nähtävästi sekoittanut joukkueen peliä, sillä viime ajoilta ei juuri hyviä tuloksia löydy. Minor-turnauksen avausottelussa BIG otti Northilta takkiin lukemin 6-16 umpisurkealla esityksellä. Ancient (disco doplan, draken, freddieb, RuStY, grux) on suurimmaksi osin ruotsalaisista hylkiöpelaajista koostuva joukkue, joka on kiertänyt viime aikoina erilaisia pikkuturnauksia vaihtelevalla menestyksellä. Missään nimessä valmis paketti joukkue ei ole, mutta potentiaalia joukkueella on, siitä esimerkkinä muun muassa voitot CR4ZY:stä ja Aristocracystä. Ancient hävisi avausottelunsa Fnaticille lukemin 7-16 vaisun terroristipuolen esityksen jälkeen. Karttavalinnoissa etu on teoriassa Ancientilla, jolla on yhtä karttaa lukuunottamatta paremmat voittoprosentit ja laajempi karttavalikoima kuin BIG:llä. Annetaan kuitenkin armoa BIG:lle, koska joukkueet ovat pelanneet eritasoisia vastustajia vastaan, mutta se ei poista sitä faktaa, että BIG:llä ei ole kuin muutama kartta jota se osaa kunnolla pelata. BIG luultavasti bannaa Miragen ja Ancient poistaa joko Trainin tai Vertigon. Mikäli Ancient bannaa Trainin, BIG valinnee kartakseen Infernon tai Dust2:n ja Ancient valinnee omalla karttapickillään Overpassin tai Nuken. Ratkaisevaksi kartaksi jäänee Inferno/Dust2. YHTEENVETO BIG on ollut pahoissa vaikeuksissa viime aikoina, joka on johtanut roolimuutoksiin ja joukkueen tulevaisuus tällä kokoonpanolla on vaakalaudalla. Ancient on viime aikojen ailahtelevista tuloksista huolimatta ollut tasaisessa nousussa ja joukkueesta löytyy potentiaalia. Karttavalinnoissa pitänee antaa pieni etu Ancientille, jolla on parempi karttavalikoima. BIG antaa varmasti kaikkensa pitääkseen Major-turnaushaaveitaan elossa, mutta joukkueen tekeminen on tällä hetkellä sillä tasolla, että Ancientin kaataminenkin voi tuottaa vaikeuksia. Kohde menee oikein, kun Ancient voittaa ottelun. TULOS: 2-1
 10. Nopeimman kierroksen tehnyt auto - Ferrari | 2,25 (Unibet) Otetaan vielä tämmöinen kokeiluluontoinen veto. Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat kaikki kykeneviä nappaamaan nopeimman kierroksen. Joissain kisoissa kärkitalleista viimeisenä eli kuudentena ajava kuski on tehnyt ylimääräisen varikkopysähdyksen ja lyönyt tuoreilla pehmeillä renkailla nopeimman kierroksen kilpailun lopussa. Tapahtuuko tämä kuvio tänään jää nähtäväksi, mutta molemmat Ferrari-kuskit Leclerc ja Vettel lähtevät kilpailuun pehmeillä renkailla, mikä saattaa olla merkki siitä, että Ferrarit aikovat ajaa kahdella pysähdyksellä. Ideaalitilanteessa tälle vedolle sekä Mersut että Red Bullit yrittävät ajaa kilpailun yhdellä pysähdyksellä maaliin, jolloin ylimääräisen pysähdysen tekevät Ferrarit voisivat takoa kovia kierrosaikoja kilpailun lopussa ja siten jompi kumpi Ferrari-kuski saisi nimiinsä nopeimmasta kierroksesta tarjotun pisteen.
 11. Britannian GP PV: Top 3 Sijoitus - Max Verstappen | 1,90 (Coolbet) PV: Top 10 Sijoitus - Carlos Sainz | 1,85 (Betsson) Voittaja - Lewis Hamilton | 1,92 (Coolbet) Mercedes on kulkenut tänä viikonloppuna hyvin ja vaikka aika-ajossa taistelu meni tiukaksi Ferrarin Leclercin kanssa, Mersut olivat perjantain harjoituksissa kisavauhdissa ihan omaa luokkaansa. Kilpailun voitosta taistelevat tänään siis mitä todennäköisimmin Hamilton ja Bottas. Hamilton lähtee 2. lähtöruudusta, kun taas Bottas lähtee paalupaikalta. Vaikka Bottas on antanut hyvän haasteen tällä kaudella, hänen kisavauhtinsa harvoin riittää Hamiltonin vastaavalle tasolle. Kun vielä kyseessä on Hamiltonin kotikilpailu, brittikuski ei jätä ainuttakaan kiveä kääntämättä. Pahoin pelkään, että Bottas joutuu jossain kohtaa kilpailussa antautumaan kotiyleisön suosikille ja ruutulipulle tullaan varsin tutussa marssijärjestyksessä. Jos menee väärin, niin ei haittaa ja juhlitaan Bottaksen voittoa.
 12. Ei mitään erillistä kirjanpitoa ole, mutta lajia aktiivisesti seuraavana ja monia eri medioita lukevana henkilönä saa hyvän yleiskuvan juurikin tällaisista aspekteista, joita käytän usein pohdinnoissa ja perusteluissa. Tilastoissa puolestaan F1:sten viralliset kotisivut tarjoaa tarvittavat tiedot. Itävallan viikonloppu oli juuri sen takia kinkkinen, että vastaavanlaista viikonloppua ei ollut aikaisemmin tällä kaudella, mutta siitä saatua tietoa voidaan ehkä hyödyntää loppukaudesta
 13. vormulafani

  14.7

  Formula 1 | Britannian GP 16:10 Top 10 Sijoitus - Carlos Sainz | 1,85 | Betsson Toisena kohteena otamme kauden toisen menestyjän eli McLarenin Carlos Sainzin pistesijoituksen peleihin. Sainz lähtee kilpailuun 13. lähtöruudusta. Sainz on ajanut erittäin hyvää kautta odotuksiin nähden. Hänen tasaisen varmat otteensa etenkin sunnuntaisin kilpailuissa ovat tuoneet runsaasti pisteitä hänen plakkariin ja nämä pisteet ovat nostaneet espanjalaiskuskin keskikastin parhaaksi kuljettajaksi 7. sijalle. Muun muassa viime osakilpailussa Itävallassa Sainz onnistui nousemaan 19. lähtöruudusta peräti 8. sijalle, mikä kertoo kaiken olennaisen Sainzin kisavauhdista. McLaren on tehnyt ison harppauksen tähän kauteen suorituskyvyn osalta ja se on noussut keskikastin parhaaksi talliksi, josta sekä Sainz että hänen tallikaverinsa Lando Norris ovat päässeet hyötymään. Britanniassa taistelu on tiukkaa etenkin Renaultien kanssa, mutta yleensä juuri pitkissä vedoissa kilpailuolosuhteissa McLaren on vahvimmillaan. Sainz toki epäonnistui aika-ajossa tallikaveriinsa nähden ollen vasta 13., mikä ei toisaalta ole uusi asia vaan usein Sainzin viikonloput ovatkin menneet samalla kaavalla. Norrisin 8. lähtöruutu kertoo sen potentiaalin mitä McLarenista löytyy, joten syytä huoleen Sainzilla ei ole. Sainz pääsee hyötymään vapaasta rengasvalinnasta lähtiessään kymmenen parhaan ulkopuolelta. On siis mahdollista, että Sainzilla on rengasetu tallikaveri Norrisiin, molempiin Renault-kuljettajiin ja Toro Rosso -kuski Alexander Alboniin nähden. Sainzin edestä lähtevät myös molemmat Alfa Romeo -kuljettajat, joten kisavauhti ei ole kuitenkaan aivan riittänyt McLarenia vastaan. 13. lähtöruutu ei siis välttämättä ole huono lähtöpaikka vaikka ensimmäisellä kierroksella toki pitää olla tarkkana. YHTEENVETO Sainz on ollut alkukaudesta keskikastin paras kuljettaja ja hän on lähes jokaisella kerralla onnistunut maksimoimaan pistesaaliinsa kilpailuissa keskinkertaisista aika-ajotuloksistaan huolimatta. McLaren on niin ikään noussut keskikastin parhaiten ja tasaisimmin suorittavaksi talliksi, jolla vauhtia piisaa kymmenen parhaan joukkoon myös Britanniassa. Lisäksi Sainzilla on mahdollisesti rengasetu puolellaan kymmenen parhaan joukosta lähteviä kuljettajia vastaan. Sainz on ajanut pisteille viidessä seitsemästä maaliin asti ajamassaan osakilpailussa ja lähtökohtien ollessa tähän kilpailuun varsin tutut, en näe syytä miksi Sainz ei voisi jälleen nousta pistesijoituksille. Kohde menee oikein, kun Sainz sijoittuu kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon. TULOS: SAINZ 6.
 14. vormulafani

  14.7

  Formula 1 | Britannian GP 16:10 Top 3 Sijoitus - Max Verstappen | 1,90 | Coolbet Formula 1 -sarja lähenee puoliväliä ja tänään ajettava Britannian osakilpailu on kauden kymmenes osakilpailu. Viimeisimmän osakilpailun voittaja Max Verstappen on ajanut mahtavaa kautta ja hänen menestystä lähdetään hakemaan tänään. Verstappen lähtee kilpailuun 4. lähtöruudusta. Verstappen on ollut tämän F1-kauden kenties paras kuljettaja tähän asti. Hollantilaiskuski on käytännössä yksin raahannut Red Bullinsa palkintopallisijoituksille silloinkin, kun Red Bull on ollut vasta kolmanneksi paras auto Mercedeksen ja Ferrarin jälkeen. Kaikki F1:ä seuraavat tietää, että Verstappen on hurja talentti ja tulevaisuuden maailmanmestari, mutta vasta tällä kaudella "Mad Max" on löytänyt ajoonsa oikean sekoituksen nopeutta, röyhkeyttä ja tasaisuutta. Verstappen uhkuu itseluottamusta tällä hetkellä eikä hän tunnu tekevän enää viime kausilta nähtyjä virheitä lainkaan. Red Bull autona on ottanut askeleita eteenpäin alkukaudesta, josta paras esimerkki nähtiin viime osakilpailussa Itävallassa, jossa Verstappen voiton onnistui nappaamaan. Kenties tärkein tekijä voitossa oli moottorivalmistaja Hondan ensimmäinen voitto hybridiaikakaudella, joka on tehnyt ison loikkauksen suorituskyvyssään tälle kaudelle ja sai nyt ensimmäistä kertaa maistaa kovan työn hedelmää. Verstappen oli vain alle 0.2 sekuntia hitaampi kuin paalumies Bottas aika-ajossa, mikä on erittäin positiivinen merkki kilpailua ajatellen, jossa Red Bull on aina vahva. Verstappen lähtee kilpailuun keskikovalla medium-renkaalla, kuten myös molemmat Mercedes-kuljettajat ja tallikaveri Pierre Gasly. Sen sijaan Verstappenin edeltä lähtevä Charles Leclerc aloittaa kilpailun pehmeällä renkaalla. Ferrari siis lähtee samalla taktiikalla liikkeelle kuin Itävallassa, mutta tällä kertaa ongelmana on se, että Leclercin edestä lähtee Mersu-kuljettajat, jolloin pehmeästä renkaasta saatava rengasetu hupenee mikäli Leclerc ei saa rakettilähtöä kolmannesta lähtöruudusta. Näin ollen Verstappenilla on pieni rengasetu Leclerciin nähden, mikä parantaa hänen mahdollisuuksia sijoittua kolmen parhaan joukkoon. Britannian osakilpailusta povataan kahden pysähdyksen kilpailua normaalia kovemman rengaskuluman takia. Toki samanlaisia ennustuksia on tehty ennenkin ja silti kilpailut ovat olleet yhden pysähdyksen kilpailuja. Kuitenkin rengaskuluma voi nousta isoksi tekijäksi tämän päivän kilpailussa, joka voi entisestään parantaa Verstappenin mahdollisuuksia, sillä Red Bull pitää kärkiautoista parhaiten renkaistaan huolta, kuten nähtiin Itävallassa. YHTEENVETO Viimeisen osakilpailun voittaja ja 4. lähtöruudusta kisaan ampaiseva Verstappen on ajanut erinomaista kautta ja huokuu itseluottamusta ja suoritusvarmuutta kaikessa tekemisessään. Kisavauhdistaan tunnettu Red Bull on noussut haastamaan Ferraria sarjan toiseksi parhaana autona ja aika-ajotulosten perusteella auto kulkee Verstappenin ohjaimissa mainiosti. Lisäksi Verstappenilla on rengasetu puolellaan hänen edestään lähtevää Charles Leclerciä vastaan ja mikäli ennustukset kovasta rengaskulumasta pitävät paikkaansa, Verstappenilla voi olla pienet mahdollisuudet haastaa Mercedes-kuljettajatkin. Mielestäni Verstappenille tarjouttu kerroin palkintopallista on erittäin antelias siihen nähden, miten hyvin hän on ajanut läpi kauden ja miten lähelle hän pääsi jo aika-ajossa Mersuja ja Leclercin Ferraria. Kohde menee oikein, kun Verstappen sijoittuu palkintopallille kolmen parhaan joukkoon. TULOS: VERSTAPPEN 5.
×
×
 • Create New...