Jump to content

vormulafani

Jäsen
 • Viestejä

  1 025
 • Liittynyt

 • Viimeksi paikalla

 • Päiviä voitettu

  42
 • Pistettä

  348 [ Lahjoita ]

Maine

514

1 Seuraaja

Tietoa

Profiilitiedot

 • Erikoisalaa
  Formula 1, E-Sports (CS:GO), Valioliiga

Vierailijat

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Esports | CS:GO | ESL Pro League Europe 19:25 Fnatic - Aristocracy Fnatic -1,5 | 1,85 | Betway Fnatic (KRIMZ, JW, Brollan, flusha, Golden) on tuomassa ruotsalaista renessanssia takaisin CS:n ihmeelliseen maailmaan. Pitkään tuskaillut joukkue teki pahaan pettymykseen päättyneen Major-turnauksen jälkeen kaksi pelaajamuutosta, jossa Xizt ja Twist saivat lähteä kahden paluumuuttajan, flushan ja Goldenin, tieltä. Heti ensimmäinen turnaus oli jättimenestys, kun Fnatic voitti kotiyleisönsä edessä tasokkaan DreamHack Masters Malmö -turnauksen. On vielä kenties liian aikaista sanoa, että Fnatic on matkalla kohti maailman eliittiä, mutta peli näyttää ainakin tällä hetkellä sujuvan todella hyvin. Eilisessä EPL-avausottelussa Fnatic jatkoi hyviä otteitaan kaatamalla Northin tyylipuhtaasti lukemin 2-0, joten oiva vire näyttäisi säilyneen tälle peliviikolle. Aristocracy (mouz, rallen, TaZ, MINISE, dycha) on pitkään kasassa pysynyt puolalaisjoukkue, jonka maailmanranking on pysynyt noin 30. hujakoilla lähes koko vuoden. Joukkue on ajoittain onnistunut joitakin yksittäisiä pelejä voittamaan kovempiaan vastaan, mutta Aristocracyn taso ei riitä menestykseen kansainvälisissä turnauksissa. Myöskään viime aikojen vire ei juuri vakuuta, kun tappioita on tullut muun muassa sellaisille joukkueille kuin HAVU:lle ja SMASH:lle. Eilinen avausottelu Astralista vastaan oli joukkueelta ihan kohtalaista tekemistä, mutta lopulta Aristocracy joutui toteamaan vastustajansa paremmakseen lukemin 0-2. Karttavetossa Fnatic lähtee varmasti bannaamaan aluksi Vertigon ja Aristocracy poistanee lähes yhtä takuuvarmasti Infernon. Fnatic valinnee kartakseen joko Miragen tai Overpassin. Aristocracy ottanee omaksi kartakseen Trainin. Näissä kartoissa Fnatic on vahvoilla, sillä joukkue on tällä kokoonpanolla voittanut jokaisessa kartassa vähintään kerran. YHTEENVETO Fnatic on tullut todenteolla takaisin tavoitteenaan päästä takaisin maailman parhaimpien tiimien joukkoon. DreamHack -turnausvoitto on omiaan vahvistaakseen joukkueen itseluottamusta, eikä joukkueen pelissä ole merkittäviä heikkouksia tällä hetkellä. Aristocracy on huomattavasti tuntemattomampi nimi näissä karkeloissa, eikä viimeaikaisista tuloksista voi monia positiivisia asioita ottaa. Karttavalinnoissa Fnaticia on vaikea yllättää, joten Aristocracyn on yksinkertaisesti pelattava paremmin voittaakseen edes yhtä karttaa. Tasoero on ottelussa sen verran suuri, että vahvassa myötätuulessa purjehtivan Fnaticin 2-0 -voittoa on otettava tänään peleihin. Kohde menee oikein, kun Fnatic voittaa ottelun 2-0.
 2. Japanin GP PV: Sijoittuu 2 parhaan joukkoon - Valtteri Bottas | 1,85 (Unibet) Loistava kisa Valtterilta!
 3. Päivitellään: 4.10 PV: Vitality - Mousesports | Mousesports | 2,20 (Betsafe) 12.10 PV: Vitality - Heroic | Heroic +1,5 | 1,72 (bet365)
 4. Formula 1 | Japanin GP 8:10 Sijoittuu 2 parhaan joukkoon - Valtteri Bottas | 1,85 | Unibet F1-sarja siirtyy Japaniin, jossa ajetaan kauden 17. osakilpailu kuljettajien suosikkiradalla Suzukassa. F1-viikonloppu sai mielenkiintoisen piirteen, kun Japania murjova Hagadis-taifuuni pakotti siirtämään aika-ajot ja kilpailun samalle päivälle. Mercedeksen Valtteri Bottas lähtee tärkeään päivään hyvistä asetelmista ja lähdemme hakemaan suomalaisässämme menestystä kilpailua ajatellen. Kuten tuli todettua, lauantain aika-ajot piti perua hyvissä ajoin sääolosuhteiden takia, mikä tarkoittaa sitä, että emme tiedä lähdöruudukkoa ennen klo 4 alkavaa aika-ajoa. Vaikka paatunut F1-fani olen, en aio sitä varten herätä katsomaan vaan teen oletuksia perjantain harjoitusten perusteella. Bottaksen kausi on sujunut kohtalaisen hyvin. Alkukaudesta tuli voittoja ja Bottas pysyi mestaruustaistelussa mukana, mutta kauden toisella puoliskolla nastolalainen on pudonnut hieman tallikaveri Lewis Hamiltonin kyydistä. Silti kyseessä on Bottaksen selvästi ehjin kausi hänen kolmevuotisella Mercedes-urallaan eikä tässä vaiheessa kautta menestyspaineita juuri ole. Mercedes toi Japanin viikonloppuun päivityspaketin vastauksena Ferrarin kovaan vauhtiin muutamana viimeisenä kisaviikonloppuna. Tämä näyttäisi toimineen erinomaisesti, sillä Mersut olivat Bottaksen johdolla perjantain molempien harjoitusten nopeimpia autoja sekä aika-ajovauhdissa että pidemmissä kisavedoissa. Sunnuntain kisapäivälle ollaan luvattu kuivaa keliä, mutta mikäli aika-ajot joudutaan jostain syystä perumaan, toisten harjoitusten tulokset astuvat voimaan ja silloin Bottas olisi paalupaikalla ja tallikaveri Hamilton toinen. YHTEENVETO Japanin osakilpailuun mennään varsin poikkeuksellisessa tilanteessa, jossa lähtöruudukko ei ole lauantain aika-ajon peruunnuttua vielä selvillä. Näin ollen tämä vihje perustuu paljolti oletuksiin ja perjantain harjoitusten perusteella tehtyihin havaintoihin. Bottas on tehnyt tällä kaudella tulosta tasaiseen tahtiin ja tässä vaiheessa kautta menestyspaineita ei juuri ole. Mercedeksen tuoma päivityspaketti näyttää toimivan Suzukan radalla erittäin hyvin, sillä Bottas ja tallikaveri Hamilton olivat perjantain molempien harjoitusten nopeimmat kuskit. Harjoitusten merkitys oli tällä kertaa normaalia suurempi kuin normaalisti, joten voidaan vahvasti olettaa Mersun ja Bottaksen olevan todella vahvoilla sekä aika-ajossa että kilpailussa. Luotetaan siihen, että Bottas onnistuu aika-ajossa ja petaa kilpailuun tarpeeksi hyvän lähtöpaikan. Kilpailussa sitten vaikka Hamiltonin perässä kruisailut kilpailun kakkoseksi mikäli vauhti ei riitä hänen päihittämiseen. Kohde menee oikein, kun Bottas sijoittuu kilpailussa kahden parhaan joukkoon. TULOS: BOTTAS 1.
 5. Esports | CS:GO | ESL Pro League Europe 23:15 Vitality - Heroic Heroic +1,5 | 1,72 | bet365 Vitality (ZywOo, RpK, apEX, ALEX, shox) pelasi viime viikonloppuna DreamHack Masters Malmö -turnauksen finaalissa, jossa lopulta ranskalaisjoukkue kompastui turnauksen voittaneeseen Fnaticiin. Uudella kokoonpanolla debytoinut joukkue voi pitää finaalipaikkaa kuitenkin onnistuneena suorituksena, josta on hyvä jatkaa eteenpäin. ESL Pro League -pelit alkoivat tällä viikolla ja eilen Vitality pelasi oman avausottelunsa Sproutia vastaan. Tuossa ottelussa Vitality ei missään nimessä ollut parhaimmillaan, sillä Sprout laittoi ajoittain hyvin hanttiin ja otti jopa karttavoiton. Lopulta Vitality ryhdistäytyi ja otti 2-1 -voiton, mutta aivan paras terä joukkueen pelistä jäi puuttumaan. Heroic (es3tag, stavn, b0RUP, Snappi, cadiaN) on liikkeellä taas vaihteeksi uudella kokoonpanolla, kun entinen IGL-pelaaja blameF hyppäsi vihreämmille laitumille. Tilalle tuli ex-North-pelaaja cadiaN, jonka otteita tuli kritisoitua useaan otteeseen, mutta tämä Heroic näyttäisi sulautuneen yhteen erinomaisesti. Joukkue tällä kokoonpanolla on nimittäin voittanut kaikki 14 pelaamaansa karttaa ja siten voittanut kaikki 7 viimeisintä Bo3-otteluaan lukemin 2-0, mikä on vaikuttava suoritus, vaikka joukossa toki on huomattavasti heikompia vastustajia. Eilinen 2-0 -voitto NiP:iä vastaan kuitenkin osoitti, että joukkue on oikeasti oivassa vireessä ja heillä on itseluottamus varmasti korkealla. Karttaveto tulee olemaan mielenkiintinen. Sekä Vitalityn että Heroicin permabanni on Train, joten jompi kumpi joukkue voi pientä etua saada kelluttamalla karttaa veton aikana. Toki molemmat joukkueet voivat näin tehdä, mutta joka tapauksessa karttapickien veikkaaminen on todella hankalaa tämän takia. Tilastojen perusteella Heroicilla on itse asiassa parempi voittoprosentti jokaisessa kartassa ja Vitalitya vastaan muun muassa Vertigo ja Nuke voivat toimia täsmäpickeinä, mutta Vitality on toki vahva kaikissa kartoissa. YHTEENVETO Illan ratoksi pelataan EPL-pelejä, joista Vitalityn ja Heroicin välinen ottelu ratkaissee lohkovoittajan. Vitality on ollut erittäin pitkään maailman ellittijoukkueiden joukossa ja heidän rutiini usein riittää pitkälle. Aivan parhaimmasta päästä Vitalityn vire ei kuitenkaan välttämättä ole, jos eilistä Sprout-ottelua lähdetään huomioimaan,. Tässä on Heroicin iskunpaikka, sillä uusitulla kokoonpanolla varustettu joukkue on ollut vakuuttavassa lennossa viime aikoina ja edennyt voitosta voittoon. Karttaveto tulee olemaan arvoituksellinen, mutta Heroicilla on varmasti muutamia ässiä hihassaan Vitalityn karttavalikoimaa vastaan. Vitality on toki ennakkosuosikki voittamaan ottelun, mutta Heroicin viimeaikaisia tuloksia on vaikea sivuuttaa ja siksi yhdestäkin karttavoitosta tarjottu kerroin kelpaa ihan hyvin peleihin. Kohde menee oikein, kun Heroic voittaa ottelussa vähintään yhden kartan. TULOS: 2-1
 6. vormulafani

  4.10

  Esports | CS:GO | DreamHack Masters Malmö 20:50 Vitality - Mousesports Mousesports | 2,20 | Betsafe Vitality (ZywOo, RpK, apEX, ALEX, shox) on pelannut uudella kokoonpanollaan odotuksiin nähden tasapainoista turnausta. Joukkue klaarasi tieltään aluksi TyLoon lukemin 16-7, jonka jälkeen kaatui ENCE lukemin 2-1. Lohkovoitto kuitenkin karkasi Astralikselle lukemin 0-2. Vitalityn pelissä on vielä nähtävissä samat tutut sävelet, jossa ZywOo kantaa joukkuettaan aivan liikaa. Tähän toki shoxin tulo joukkueeseen on hieman auttanut, mutta silti pientä viilattavaa joukkueen pelissä on eikä ZywOo voi kaikkia pelejä yksinään voittaa. Mousesports (chrisJ, ropz, karrigan, woxic, frozen) aloitti turnauken vaisusti häviämällä NiP:lle lukemin 9-16. Hiirilauma teki ryhdistysliikkeen, jonka jälkeen Bo3-otteluissa kaatui Evil Geniuses, OpTic ja Grayhound. Mousesports onkin mennyt peli peliltä parempaan suuntaan ja heidän tähtikolmikko woxic, ropz ja frozen ovat kaikki olleet hyvässä vireessä. Joukkueen pelissä ei ole virheetöntä, josta muun muassa karttatappio Grayhoundia vastaan osoittaa, mutta potentiaalia tunnetusti tässä kokoonpanossa on ja mahdollisuuksia on vaikka mihin. Karttavalinnoissa ollaan tällä kertaa aika hyvin hajuilla, miltä karttaveto tulee näyttämään. Vitality bannaa alkuun Trainin, jonka jälkeen Mousesports poistanee Overpassin. Vitality valitsee luultavasti kartakseen Infernon, joka on heille ollut viime aikoina suotuisa kartta ja jossa Mousesports on kärsinyt kolme peräkkäistä tappiota. Mousesports saattaa ottaa rohkeasti Vertigon, joka eilisen perusteella ei ole Vitalitylla lainkaan hyvällä tasolla ja jossa Mousesports on ollut yleisesti ottaen vahva. Ratkaisevaksi kartaksi loogisin valinta on Dust2. Mielestäni tässä ottelussa on korkea potentiaali mennä kolmeen karttaan, joka tasoittaa voimasuhteita entisestään. YHTEENVETO Vitality on pelannut perushyvää turnausta uudella kokoonpanolla, mutta mitään säväyttävää ei olla vielä nähty ja joukkueen peli nojautuu edelleen liikaa ZywOon otteisiin. Mousesports keräsi itsensä nihkeän alun jälkeen ja parantanut peliään turnauksen edetessä. Karttavalinnoissa molemmat joukkueet ovat tietoisia toistensa liikkeistä ja on todennäköistä, että tässä ottelussa haetaan ratkaisua kolmannesta kartasta. Mielestäni Vitality ei ole niin iso ennakkosuosikki kuin mitä kertoimet antavat olettaa, vaan kyseessä on aika lailla kolikonheitto, jossa ihan kumpi vain voi pelin lopulta voittaa. Näin ollen lähdetään veikkaamaan Mousesportsin otteluvoittoa verrattain maukkaalla kertoimella. Kohde menee oikein, kun Mousesports voittaa ottelun. TULOS: 2-1
 7. PV: NaVi - NiP | NaVi -1,5 | 2,25 (bet365)
 8. Esports | CS:GO | DreamHack Masters Malmö 20:20 NaVi - NiP NaVi -1,5 | 2,25 | bet365 NaVi (flamie, s1mple, electronic, Boombl4, GuardiaN) on astunut uuteen aikakauteen, kun joukkue jätti hyvästit pitkäaikaiselle IGL-pelaajalle Zeusille ja hänen tilalleen tuotiin paluumuuttaja GuardiaN. Lisäksi joukkueen valmentaja vaihtui, joten NaVi on uudistunut reippaalla kädellä. Nyt joukkueessa ei käytännössä ole enää ainuttakaan heikkoa lenkkiä, joka valitettavasti Zeusin maineena oli. Myös GuardiaNin tulo AWP-pelaajan rooliin on vapauttanut s1mplen rifle-pelaajan rooliin ja nyt tulivoima on hurjan kovalla tasolla. Boombl4:n johtama NaVi on saanut erittäin positiivisen alun, sillä DreamHack-turnauksen avausottelussa kaatui North lukemin 16-8 ja toisessa ottelussa kaatui OpTic lukemin 2-0. NaVi-pelaajat ovat silminnähden paremmalla fiiliksellä liikkeellä kuin vähään aikaan ja heiltä voidaan odottaa tuloksia jo tämän kokoonpanon alkuvaiheissa. NiP (f0rest, REZ, Lekr0, Plopski, twist) on niin ikään liikkeellä uudella kokoonpanolla, sillä pitkäaikaiselle ja legendaariselle GeT_RiGhT:lle näytettiin viimein ovea ja tilalle tuotiin entinen Fnatic-pelaaja twist. NiP oli rypenyt todella pitkään heikkojen tulosten varjossa, joten muutos oli käytännössä pakko tehdä ja toistaiseksi merkit ovat positiivisia. Avausottelussa NiP yllätti Mousesportsin lukemin 16-9 ja toisessa ottelussa kaatui Grayhound lukemin 2-0. NiP:n kohdalla on vielä kuitenkin nähtävä miten joukkueen tulivoima kestää eliittijoukkueita vastaan, joten pienellä varauksella nämäkin tulokset pitää ottaa, vaikka roima parannus pelissä on ilmiselvästi tapahtunut. Bo3-ottelu pelataan. NaVi aloittanee poistamalla Vertigon ja NiP luultavasti bannaa Dust2:n. NaVi valinnee kartakseen Infernon tai Miragen. NiP ottanee omaksi karttapickikseen Overpassin. Koska molemmat joukkueet ovat pelaamassa ensimmäistä turnaustaan uusituilla kokoonpanoillaan, karttavalikoimien lujuus on vaikeasti arvioitavissa. Tässä ottelussa kuitenkin tuskin nähdään mitään yllätysvalintoja, joten joukkueet kyllä pystynevät valmistautumaan näihin karttoihin tasapäisesti. YHTEENVETO NaVi on tullut rytinällä takaisin ja nyt joukkueessa näyttäisi olevan aito potentiaali haastaa aivan maailman kärki, mitä ei vähään aikaan ole voitu sanoa joukkueen toiminnasta. NiP on myös saanut uutta puhtia tekemiseensä uusitulla kokoonpanolla, mutta jää nähtäväksi onko tästä kokoonpanosta loppujen lopulta parhaita joukkueita haastamaan. Karttavalinnoissa pelataan tällä kertaa luultavasti varman päälle, joten suuria yllätyksiä tuskin nähdään. NaVi on mielestäni selkeä ennakkosuosikki voittamaan ottelun. s1mple ja electronic on tällä hetkellä ehkä maailman kovin tutkapari, johon NiP:llä ei ole vastausta eikä koko joukkueen tulivoima muutenkaan riitä NaVin vastaavaa vastaan. Lisäksi pelin taktisella puolella NiP:llä ei ole mitään merkittävää etua, jolloin NaVin 2-0 -voiton mahdollisuus on tässä ottelussa varsin varteenotettava. Kohde menee oikein, kun NaVi voittaa ottelun 2-0. TULOS: 2-0
 9. Evil Geniuses - Grayhound | Grayhound +7,5 | 1,75 (Coolbet) Sama periaate tässä kuin Astraliksen osalta, eli oletan EG:n olevan kaukana parhaasta tasostaan matkustusväsymyksen takia. Grayhound on ajoittain onnistunut laittamaan näissä Bo1-otteluissa hyviäkin joukkueita tiukoille ja viimeaikaiset tulokset ovat ihan mukiinmeneviä. Tasoituksella lapulle.
 10. EG toi kassaan täytettä kivasti. Sirkus jatkuu DreamHack Masters Malmö -turnauksella. 29.9 PV: Astralis - Evil Geniuses | Evil Geniuses +1,5 | 1,77 (Pinnacle) 1.10 Astralis - EnVy | EnVy +7,5 | 1,90 (Coolbet) Tässä kohteessa idea on se, että oletettavasti ESL One New York -turnauksesta palannut Astralis on todella väsynyt jet lagista ja aikaisesta aamupelistä. EnVy ei mikään ihmeellisen hyvä joukkue ole, mutta näin isolla tasoituksella EnVy voi saada kierrokset kasaan. PV: Vitality - TyLoo | Vitality -4,5 | 1,85 (Coolbet)
 11. Esports | CS:GO | DreamHack Masters Malmö 14:20 Vitality - TyLoo Vitality -4,5 | 1,85 | Coolbet Vitality (ZywOo, RpK, apEX, ALEX, shox) palaa Major-turnauspettymyksen jälkeen sorvin äärelle uusitulla kokoonpanolla. Entinen G2-pelaaja shox liittyi joukkueeseen sen jälkeen kuin ex-Vitality-pelaaja NBK:lle näytettiin ovea. Kyseessä on muutos, jossa ainakin tulivoima nousee paremmalle tasolle eikä roolien kanssa pitäisi esiintyä suuria ongelmia. Lisäksi shox on tuttu nimi muun muassa apEX:lle ja RpK:lle, joiden kanssa hän on aikaisemmin pelannut. Uskon siis Vitalityn parantavan otteitaan jo nopeallakin aikataululla ja tässä turnauksessa heillä on mahdollisuus edetä pitkälle. TyLoo (somebody, BnTeT, Summer, Attacker, Freeman) pääsee pitkästä aikaa pelaamaan eurooppalaisessa huipputurnauksessa. Lukuisia kokoonpanomuutoksia tehnyt joukkue on tippunut maailmanrankingeissa kolmenkymmenen parhaan ulkopuolelle eikä takuita ole enää edes sille, että TyLoo olisi Aasian paras joukkue. TyLoon vahvat yksilöpelaajat eivät ole onnistuneet sulautumaan joukkueeksi eikä pitkään vaivanneet kommunikaatio-ongelmat ole selvinneet. Tällä hetkellä on vaikea uskoa, että TyLoo pystyisi haastamaan tämäntasoisessa turnauksessa juuri mitään joukkuetta. Avausottelusta kyse, eli ottelu pelataan Bo1-formaatilla. On todennäköistä, että molemmat joukkueet tyytyvät valitsemaan molemmille sopivan kartan. Vitality poistaa ainakin Trainin ja luultavasti Vertigon. TyLoo bannaa ainakin Nuken ja Overpassin. Inferno, Mirage ja Dust2 ovat kaikki varteenotettavia vaihtoehtoja pelattavaksi kartaksi, mitkä enemmän tai vähemmän poistaa karttavalinnan merkityksen ottelusta. YHTEENVETO Vitalityn leirissä puhaltaa uudet tuulet ja shoxin tuominen joukkueeseen voi tuoda uutta puhtia joukkueen tekemiseen. TyLoo on ollut jo pidemmän aikaa pimennossa eikä viime vuosilta tuttuja yllätysvoittoja ole juuri nähty eikä lukuisat tappiot heikohkoja aasialaisia joukkueita vastaan auta asiaa. Karttavalinnalla ei ole suurta merkitystä tässä ottelussa. Vitality on valtava suosikki voittamaan tämän ottelun, siitä ei ole epäilystä. ZywOo ja kumppanit ovat kaikilla pelin osa-alueilla TyLoota parempia ja mikäli Vitalityn asenne kestää, tässä ottelussa on vain yksi voittaja. Kohde menee oikein, kun Vitality voittaa ottelun vähintään viiden kierroksen erolla. TULOS: 16-7
 12. Venäjän GP PV: Double Points Finish - McLaren | 1,90 (Betway)
 13. Esports | CS:GO | ESL One New York 20:00 Astralis - Evil Geniuses Evil Geniuses +1,5 | 1,77 | Pinnacle Astralis (device, dupreeh, Xyp9x, gla1ve, Magisk) on pelannut tyypillistä turnausta. Alkusarjassa tanskalaisjoukkue vielä kompuroi juuri EG:tä vastaan, mutta eilisessä välierässä joukkue teki tuttuun tapaan ison tasonnoston, joka juuri ja juuri riitti Liquidin kaatamiseen lukemin 2-1. Pudotuspeli-Astralis on siis edelleen maailman paras joukkue, vaikka Liquidin muutamaa viime kuukautta on hallinnutkin. Uutta tasonnostoa voidaan odottaa finaalia ajatellen, mikä tekee hallitsevasta Major-mestarista ennakkosuosikin voittamaan koko turnauksen. Evil Geniuses (Brehze, CeRq, Ethan, tarik, stanislaw) on pelannut koko turnauksen hurmostilassa. FaZe, Astralis ja G2 kaikki ovat kaatuneet EG:n käsittelyssä lukemin 2-0, mikä kertoo joukkueen huikean hyvästä suorittamisen tasosta tällä hetkellä. Nyt joukkue pääsee pitkästä aikaa pelaamaan ison turnauksen finaalissa, mikä voi olla EG:n kannalta uhka sekä mahdollisuus. Kotiyleisö on tietenkin joukkueen tukena, mutta EG:n nuorilla pelaajilla ei valtavasti kokemusta ole paineen alla pelaamisesta. Silti EG:n peruspeli on niin loistavalla tasolla, että tarvitaan suuremman asteinen henkinen romahdus jäädäkseen tässä ottelussa jyrän alle. Finaali pelataan Bo5-formaatilla, joten molemmat joukkueet saavat vain yhdet karttabannit. Todennäköisesti Astralis bannaa Miragen ja Evil Geniuses poistaa Overpassin. Tämän jälkeen aletaan pickaamaan karttoja vuorotellen. Astralis on harvinaisessa tilanteessa, sillä heidän usein kehuttua karttavalikoimaa ei voida laskea tässä ottelussa eduksi EG:tä vastaan. Luultavasti karttavalinnat menee seuraavasti: Vertigo (Astralis). Astralis valinnee aikaisessa vaiheessa Vertigon, jossa joukkue on osoittanut olevansa taktisesti huomattavasti valmiimmalla tasolla kuin kukaan heidän kohtaamansa vastustaja. Muun muassa Liquid jäi kahdesti peräkkäin Astraliksen kukistamaksi kyseisessä kartassa. EG ei ole karttaa juuri pelannut, vaikka 16-6 -voitto FaZesta irtosikin. Vertigo on aina kysymysmerkki, mutta suosikin asema tähän karttaan on annettava Astralikselle. Dust2 (EG). EG ottanee ensimmäisenä karttapickinään Dust2:n, jossa joukkue on pelannut vastustamattoman hyvin tässä turnauksessa sekä pidemmällä aikavälillä. Itse asiassa EG:n voittoputki kartassa on peräti 8 karttavoiton pituinen, mukaanlukien alkusarjassa kaivettu voitto Astralista vastaan. Astralis on toki hyvä pelaamaan karttaa, mutta eilinen 9-16 -tappio Liquidille kielii siitä, että aivan parasta Astralista kartassa ei ole nähty. Ennakosuosikin asema tässä kartassa EG:lle. Inferno (Astralis). Inferno on yksi Astraliksen kaikkien aikojen parhaimpia karttoja, mikä sopii heidän vahvuuksilleen erinomaisesti. EG harvemmin on päässyt karttaa pelaamaan, mutta alkusarjassa EG yllätti Astraliksen voittamalla kyseisen kartan. Veikkaisin kuitenkin, että tällä kertaa Astralis on valmiimpi tähän koitokseen ja heitä on pidettävänä lievänä ennakkosuosikkina tähän karttaan. Train (EG). Trainia ei kumpikaan joukkue ole pelannut tässä turnauksessa, mutta etenkin EG on tunnetusti kova joukkue kartassa. Kyseessä on kuitenkin todella tasainen kartta, jossa ei voi suurta suosikin asemaa antaa kummallekaan. Tästä hyvänä esimerkkinä on Majorissa pelattu Train, joka päättyi maraton-ottelun jälkeen EG:n voittoon 31-28, mutta revanssiottelussa Astralis oli parempi lukemin 16-10. Eli aika lailla 50-50. Nuke. Nuke saattanee jäädä ottelun viimeiseksi kartaksi. Astralis niitti mainetta historiallisen kovana Nuke-joukkueena, mutta viime aikoina aivan samanlaista lentoa joukkue ei ole osoittanut. Muun muassa Major-turnauksessa EG yllätti Astraliksen housut kintuista voittamalla Nuken peräti 16-4. EG on siis harjoitellut Nukensa varteenotettavaksi kartaksi, joten tässäkään kartassa ei ennakkosuosikkia ole. Toki mikäli ottelu menee viidenteen karttaan, niin silloin alkaa muut tekijät vaikuttamaan enemmän kuin karttaosaaminen. Kuten tuli todettua alkusarjassa, EG on nyt onnistunut päihittämään Astraliksen kahdesti Bo3-otteluissa kuukauden sisällä. Kokemusta voittamisesta siis löytyy ja nyt ainoastaan EG:n täytyy toistaa temppunsa ison turnauksen finaalissa Bo5-formaatilla. YHTEENVETO Astralis on pelannut täsmälleen niin hyvin kuin heidän on tarvinnut eikä mitään ylimääräistä revittelyä olla nähty. EG puolestaan on säväyttänyt jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Alkusarjan keskinäinen ottelu päättyi EG:n 2-0 -voittoon, mutta finaaleissa Astralis on aina äärimmäisen paha vastustaja. Bo5-formaatilla pelattavissa kartoissa on etuja tarjolla molemmille joukkueille sekä muutamia 50-50 -karttoja, jossa kumpi tahansa voi voittaa. EG:n peli on tällä hetkellä niin hyvin uomissaan, että voin olettaa heidän haastavan Astraliksen tosissaan koko ottelun voitosta mikäli pää kestää kylmänä. Koko turnaus ollaan menty EG:n kelkassa joten ei aleta takkia kääntämään finaalissakaan, vaikkei he koko ottelua voittaisikaan. Kohde menee oikein, kun Evil Geniuses voittaa ottelussa vähintään kaksi karttaa. TULOS: 1-3
 14. Formula 1 | Venäjän GP 14:10 Double Points Finish - McLaren | 1,90 | Betway F1-kauden 2019 16. osakilpailu ajetaan Venäjällä Sotshin katuradalla. Tutuilla kuvioilla mennään eteenpäin ja monet varmasti ovat jo kyllästyneet tähän samaan kohteeseen, jota olen taas tyrkyttymässä. McLarenin Carlos Sainzin ja Lando Norrisin pistesijoituksia lähdetään siis hakemaan. Sainz lähtee kilpailuun 5. lähtöruudusta, Norris 7. lähtöruudusta. Monta kertaa on tullut kauden aikana todettua McLarenin huomattava tasonnosto tähän kauteen, joka näkyy suoraan pistetilanteessa ja talli on nostanut itsensä keskikastin parhaaksi talliksi, jossa molemmat kuljettajat ovat tuoneet pisteitä kotiin tasaiseen tahtiin. Venäjän kisaviikonloppu lähti McLarenin osalta nihkeästi käyntiin, mutta yön yli tehdyt muutokset auttoivat selvästi auton hallinnan kanssa, mikä näkyi aika-ajon lopputuloksissa kun Sainz oli keskikastin nopein mies 6. sijallaan ja Norris hänen perässään 8. nopein. Max Verstappenin lähtöruuturangaistuksen myötä McLaren-kuskien lähtöruudut paranevat yhdellä pykälällä, joten asetelmat kisaa varten ovat otolliset tuplapistesijoitusta ajatellen. Kuten on tullut toteen monesti kauden aikana, McLarenin vahvuudet ovat kisavauhdissa ja jopa vaikean perjantain aikana McLaren oli keskikastin nopein auto pitkissä vedoissa. YHTEENVETO Ties kuinka mones kerta kun tätä kohdetta lyödään. Edelleen kertoimet ovat samalla tasolla vaikka McLarenin asetelmat kilpailua varten ovat erinomaiset. Vauhtia piisaa ja kuljettajat näyttivät olevan tyytyväisiä auton hallintaan. Ainoa uhka vedolle on se, että jotain odottamatonta tapahtuu esimerkiksi lähdössä, kuten Singaporessa pääsi Sainzille käymään. Venäjän radalla on kuitenkin reilusti tilaa, joten kolarien ja kolhujen vaara on vähäisempi ja siten autojen suorituskyky kisapituudessa pääsee oikeuksiinsa. Kohde menee oikein, kun molemmat McLaren-kuljettajat sijoittuvat kymmenen parhaan joukkoon. TULOS: SAINZ 6., NORRIS 8.
×
×
 • Create New...