Jump to content

vormulafani

Jäsen
 • Viestejä

  882
 • Liittynyt

 • Viimeksi paikalla

 • Päiviä voitettu

  38
 • Pistettä

  1,054 [ Lahjoita ]

Everything posted by vormulafani

 1. Ghost - ENCE (Kartta 2) | Ghost +5,5 | 1,85 (Coolbet) Ghost tulee mahdollisesti olemaan tässä vaiheessa pihalla turnauksesta. Niin saattaa tosin olla ENCEkin, jonka päivä lähti käyntiin surkealla esityksellä Vitalityä vastaan. Overpass näyttäisi olevan ongelmakartta ENCElle tällä hetkellä ja juuri tässä ottelussa pelataan Overpass, joka on Ghostin karttapicki. Karttaetu Ghostille ja kun ottaa huomioon ENCEn huono vire, Ghost voi kyllä klaarata vähintään tämän tasoituksen kotiin.
 2. Hurjan MM-välierän jälkeen onkin mukava chillata CS:n parissa. PV: Vitality . ENCE (Kartta 2) | Vitality | 1,90 (Betway) Nähtävästi tämä ottelu ei ollutkaan Vitalityn karttapicki, mutta joka tapauksessa tässä pelattava Nuke sopii molemmille hyvin ja Vitalityn kertoimet ovat muutenkin olleet laskussa.
 3. Esports | CS:GO | cs_summit 20:00 (huomioi kellonaika) Vitality - ENCE Vitality | 1,90 | Betway cs_summit -turnaus on täydessä vauhdissa ja tässä hieman rennommassa LAN-turnauksessa on joka tapauksessa kovat pelit kyseessä. Kolmannen pelipäivän ottelut aloittaa Vitality ja ENCE, jonka toisesta pelistä otetaan tässä kiinni. Vitality (NBK-, RpK, apEX, ALEX, ZywOo) on pelannut erinomaista turnausta tähän asti. 6 ottelusta saldona on 6 voittoa ja näihin voittoihin kuuluu muun muassa selkeät voitot Liquidia vastaan. Myös kierroserotus on varsin komea +37. Joukkue on siis hyvässä iskussa ja lähtee tähän päivään tavoitteena varmistaa paikka playoffeista. Ranskalaisjoukkueesta löytyy yksilötaitoa ja etenkin heidän joukkuepeli näyttäisi ottaneen askeleen eteenpäin. ENCE (allu, Aerial, xseveN, Aleksib, sergej) on pelannut kaksijakoista turnausta tähän asti. Joukkueen rekordi näyttää lukemaa 3-3 eli työtä on vielä tehtävänä, mikäli suomalaisjoukkue haluaa playoffeja pelata. ENCEn suorituksia on leimannut epätasaisuus, josta hyvänä esimerkkinä toimii ottelut Liquidia vastaan, jossa joukkue voitti ensimmäisen kartan 16-14, mutta hävisi toisen 3-16. Aivan parasta ENCEä ei todellakaan olla nähty, mutta jää nähtäväksi onko ENCE tänäänkään parhaassa kuosissaan. Käsittääkseni tässä toisessa osaottelussa kyseessä on Vitalityn karttavalinta. Tai oikeastaan kyseessä ei ole valinta, vaan kartta valikoituu satunnaisesti joukkueiden määrittelemien karttavetojen osalta. Hieman poikkeuksellinen formaatti, mutta loppujen lopulta Vitality saa hyvän kartan itselleen. Kartoista Dust2, Overpass ja Inferno ovat sellaisia karttoja, jossa Vitalitylla on lähtökohtaisesti etu käsissään ENCE:een verrattuna ja todennäköisesti jokin näistä kartoista tulee tässä matsissa pelattavaksi. Vitality on ollut ENCElle paha vastus. Joukkueet ovat kolmesti pelanneet toisiaan vastaan, joista Vitality on voittanut jokaisen ja hävinnyt vain yhden kartan. Näistä toki kaksi ottelua oli online-otteluita, jotka ENCE yleensä perseilee, mutta ainoassa LAN-kohtaamisessa Vitality voitti ENCEn lukemin 2-1. YHTEENVETO Vitality on pelannut loistavaa turnausta ja heidän peli näyttää paremmalta kuin koskaan. ENCE on puolestaan kärsinyt epätasaisista otteista ja todellakaan parasta ENCEä ei olla nähty. Toisessa osaottelussa on mitä luultavimmin karttaetu Vitalitylle tarjolla, jolla on muutamia täsmäaseita hihassaan juuri ENCEä vastaan. Tätä tukee myös joukkueiden keskinäisten pelien historia, jota Vitality hallitsee. Mikäli joukkueet pelaavat viime päivien tasollaan, näen tässä ottelussa Vitalityn olevan vahvoilla. Kohde menee oikein, kun Vitality voittaa ottelun.
 4. Monacon GP:n aika-ajot ja MM-välierä menevät päällekkäin.. mutta totta kai formulat vie voiton 🏁 Monacon GP Aika-ajot Räikkönen - Giovinazzi | Giovinazzi | 2,60 (Coolbet) Alfa Romeon Kimi Räikkönen vastaan Antonio Giovinazzi. Alfa Romeon tallin sisäisessä kamppailussa Räikkönen on odotetusti ollut alkukaudesta vahvempi, mutta Giovinazzi on väläyksittäin onnistunut näyttämään vauhtiaan ja haastamaan suomalaisveteraania. Monacon haastava katurata näyttäisi sopivan Giozinazzille, joka on ollut puhtaan vauhdin perusteella hieman nopeampi kuin Räikkönen. Toki Monacon aika-ajoissa vaikuttaa muutkin tekijät kuin pelkkä raaka nopeus, mutta jos Giovinazzi pystyy jatkamaan samaan malliin niin 300. GP:tään ajava Räikkönen voi jäädä aika-ajossa kakkoseksi. Fastest Qualifier - Valtteri Bottas | 3,00 (bet365) Mercedes-kuljettajat Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ovat taas kerran selkeitä suosikkeja ottamaan paalupaikan. Bottas on itse asiassa ollut näistä kuskeista viime aikoina niskan päällä nimenomaan aika-ajossa. Harjoitusten perusteella Hamilton ja Bottas ovat enemmän tai vähemmän samoilla lukemilla, joten mielestäni tämä kohde on niin pienistä asioista kiinni, että kumpi tahansa Mersu-kuski voi tästä paalun napata. Tässä tarjoillaan Bottaksen paalulle sen verran maukasta kerrointa että onhan sitä otettava taas kerran. Ricciardo - Hülkenberg | Hülkenberg | 2,00 (Coolbet) Renault-kuskit Daniel Ricciardo ja Nico Hülkenberg käyvät taas erittäin tasaista kamppailua herruudesta aika-ajossa. RIcciardolla on uraltaan hyvä saldo Monacosta Red Bullin väreissä, mutta nyt Rellun haalareissa Hülkenberg on laittamassa kovaa haastetta. Hülkenberg oli kaikissa harjoitusosioissa aavistuksen RIcciardoa nopeampi, mutta lähestulkoon kolikonheitosta on tässäkin kohteessa kyse. Kahden kerroin Hülkenbergille kelpaa niukin naukin.
 5. NRG - Ghost (Kartta 1) | Yli 25,5 kierrosta | 1,86 (Pinnacle) NRG pelaa aika lailla odotusten mukaisesti tällä hetkellä, eli voittoja ja tappioita napsuu tasaiseen tahtiin. Ghost on hävinnyt toistaiseksi kaikki ottelunsa, mikä ei kuitenkaan aivan kerro koko kuvaa. Ghost on mielestäni pelannut ihan hyvin siihen nähden, että heillä oli avauspäivänä erittäin kiireinen aikataulu ja vaikeat vastustajat. Tässä ensimmäisessä kartassa pelataan Mirage, joka on ihan kohtalainen kartta molemmille. Karttaetu ehkä kallistuu aavistuksen NRG:n puolelle ja myös tasoero, mutta suurista tasoeroista ei ole kyse. NRG:n ja Ghostin keskinäisten otteluiden historia on harvinaisen tasainen ja luultavasti tässä ottelussa voidaan nähdä tiukka tappelu. Kierrosoveri maistuu.
 6. ENCE - NRG (Kartta 2) | NRG | 1,87 (Coolbet) Ensimmäinen kartta meni hyvin paljolti käsikirjoituksen mukaan. NRG antoi hyvän vastuksen, muta ENCE vei lopulta ottelun 16-13. Nyt siirrytään Overpassiin, joka on NRG:n karttavalinta ja mielestäni se on heille paljon parempi kartta kuin ENCElle. Suomalaisille ottelu on neljäs peräkkäinen ja ehkä päätöksenteossa voi alkaa tulla pieniä virheitä matsin edetessä. Joka tapauksessa karttaetu on tässä se tekijä, miksi komppaan NRG:n voittoa tässä kartassa.
 7. cs_summit pyörähti käyntiin ja siellähän pelaa muun muassa ENCE. Näissä kohteissa pitää ottaa huomioon kumman karttavalinta on kyseessä, yritän sen mainita kohteiden ohessa. NRG - ENCE (Kartta 1) | ENCE -2,5 | 1,97 (Pinnacle) NRG ja ENCE pelaavat ensimmäisessä keskinäisessään Trainissa Bo1-ottelun merkeissä. NRG aloitti turnauksen keskinkertaisesti, voittamalla Renegadsin kahdesti mutta häviämällä Vitalitylle niin ikään kahdesti. ENCE voitti ja hävisi yhden pelin Renegadesia vastaan ja aivan hetki sitten voitti ensimmäisen kartan Liquidia vastaan. ENCE tulee siis tähän peliin hyvissä lämmöissä, kun NRG pelaa päivän ensimmäisen pelinsä. Ehkä pientä etua ENCElle siitä tarjolla. Karttana on Train, joka kuuluu molempien tiimien parhaimmistoon. NRG on itse asiassa ilman tappioita kartassa, kun taas ENCE on ehdottomasti yksi maailman parhaita joukkuieta kartassa, josta esimerkkinä toimii muutaman viikon takainen voitto Astraliksesta. Tulee varmasti tiukka peli, mutta luotetaan suomalaisiin.
 8. ESL Pro League -pelejä. Heroic - BIG | Heroic | 2,06 (Pinnacle) BIG pelaa ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanollaan, kun nex korvattiin denisillä. Mielestäni tämä muutos ei ainakaan aluksi voi positiivisesti vaikuttaa, kun ei denis mikään sateentekijä kuitenkaan ole. Heroicilla on myös aika tuore kokoonpano, kun NaToSaphiX liittyi joukkueeseen korvaten mertzin. Tässä tapauksessa sanoisin Heroicin hyötyvän muutoksesta. Ei näiden joukkueiden välillä ole välttämättä suurta eroa, mutta Heroic pelasi aika lupaavasti kahden viikon takaisessa ESL One Cologne -karsintaturnauksessa, kun taas BIG:n viimeisin turnaus päättyi pettymykseen, kun IEM Sydney -turnauksessa lähtö tuli aikaisessa vaiheessa. Näkisin Heroicin pienenä ennakkosuosikkina, joten yli kahden kerroin kelvatkoon peleihin.
 9. DreamHack Tours -finaali. Mousesports - Valiance | Mousesports -1,5 | 2,23 (Pinnacle) DreamHack-turnauksen finaaliissa kohtaavat Mousesports ja Valiance. Mousesports on pelannut erittäin tehokasta CS:ää avauspäivänä kärsityn Valiance-tappion jälkeen ja suorastaan murskannut vastustajansa. Esimerkiksi välierässä kaatui AVANGAR lukemin maailmanluokan suorituksella. Valiance eteni finaaliin häviämättä ottelua, mutta vajaa tunti sitten päättynyt välierä G2:ta vastaan oli äärimmäisen tiukka, joka päättyi vasta kolmannessa kartassa jatkoajan jälkeen Valiancen hyväksi. Tuossa ottelussa Valiance näytti horjuvan ajoittain pahasti, mikä ei toisaalta ole yllätys kokoonpanolle, jossa ei ole ollut virallista IGL-pelaajan roolia pitkään aikaan. Tyylillisest nämä joukkueet ovat hyvin samankaltaisia, sillä molemmilta löytyy rutkasti yksilötaitoa ja aggressiivia taktiikoita, mutta antaisin Mousesportsille pienen edun taktisella puolella, koska heitä johtaa veteraani-IGL-pelaaja karrigan. Myös karttavalinnoissa on annettava etu Mouselle, sillä heidän permabanni on Vertigo, joka sattuu olemaan yksi Valiancen avainkarttoja. Todennäköisesti tämä ottelu ratkeaa siihen, pystyykö Mousesports voittamaan Valiancen karttapickin, joka luultavasti tulee olemaan Dust2, jossa Valiance pystyi juuri Mousesporstin avauspäivänä nujertamaan. Mielestäni Mousesports on parantanut peliään rutkasti turnauksen edetessä ja heidän tankissaan on varmasti virtaa viedä tämä turnausvoitto nimiinsä. Valiance laittaa varmasti hanttiin, mutta G2-välierä oli todella vaativa urakka ja heillä saattaa henkiset voimavarat olla vähissä finaalin edetessä.
 10. Espanjan GP PV: Sainz - Norris | Sainz | 1,94 (Coolbet) Enhanced Win Only - Valtteri Bottas | 2,00 (bet365) Mercedes ja Valtteri Bottas. Siinä tämän viikonlopun ylivoimainen yhdistelmä tähän asti. Bottas piti harjoituksissa nopeinta vauhtia sekä lyhyissä vedoissa että kisavedoissa ja itse aika-ajossa rykäisi uransa parhaan aika-ajokierroksen, päihittäen tallikaveri Hamiltonin peräti 0.6 sekunnilla. Mikään ei tunnu tällä hetkellä estävän suomalaista ja tämä asetelma on selvästi alkanut syömään Hamiltonia ja muuttamaan kuskien välistä dynamiikkaa. Tämän kilpailun voitto tulee ratkeamaan hyvin paljolti lähdössä, sillä Barcelonan radalla on todella vaikea ohittaa ja Mersu-kuskien vauhti on tällä hetkellä hyvin samankaltaista. Bottas pääsee lähtemään siis paalupaikalta ja mikäli hän onnistuu lähdössä, en näe kenenkään uhkaavan Bottaksen voittoa tänään. Double Points Finish - Haas | 1,90 (Betway) Haas-tallin tuoma päivityspaketti on tuonut roiman parannuksen auton suorituskykyyn, josta sekä Romain Grosjean että Kevin Magnussen ottivat täyden hyödyn irti aika-ajossa sijoittuessaan 7. ja 8. lähtöruutuun. Heillä on siis erinomaiset asetelmat saada tänään pisteitä molempien autojen osalta. Haas-autot eivät ole olleet parhaimmillaan sunnuntaisin, mutta nyt ero toiseksi parhaaseen keskikastin talliin on sen verran iso, että en usko Haasin menettävän puhtaan vauhdin puolesta sijoituksia alaspäin. Kunhan Grosjean ja Magnussen selvittävät ensimmäiset kierrokset kunnialla niin uskon heidän pystyvän pitämään pistesijoitukset molempien autojen voimin. Molemmat tiimin autot sijoittuvat GP:ssä - Renault | Kyllä | 2,10 (Unibet) Renault-talli on ollut yksi tämän kauden pettymyksistä. Autosta on puuttunut suorituskykyä, mutta mikä huolestuttavampaa, tallin autoissa on ollut enemmän teknisiä vikoja kuin millään muulla tallilla. Nyt Espanjaan Renault toi moottoripäivitykset molempiin autoihin, joiden pitäisi parantaa luotettavuutta. Itse asiassa Nico Hülkenberg ajoi vielä muutamilla vanhoilla osilla, mutta aika-ajosta seuranneen rangaistuksen myötä hänelle laitetaan täysin uusi mylly alle ja hän lähtee kilpailuun varikkosuoralta. Ricciardo lähtee 13. lähtöruudusta ja on siten pienessä vaarassa ensimmäisissä mutkissa, mutta toivotaan että hän selviää siitä. Ricciardo ja Hülkenberg ovat sen verran rutinoituneita kuljettajia, että tekniikan kestäessä herrat pääsevät molemmat kyllä maaliin asti. Palkintopallisijoitus - Max Verstappen | 3,00 (Betway) Red Bullin Max Verstappen lähtee tähän kilpailuun 4. lähtöruudusta Ferrari-kuskien välistä. Verstappen on ajanut erittäin hyvää alkukautta ja hän on lähestulkoon yksin raahannut Red Bull-tallia perässään. Kuten on aina ollut tapana, Red Bull on huomattavasti parempi auto kilpailuissa ja kun otetaan huomioon, että Verstappen jäi vain vajaat 0.1 sekuntia nopeimmalle Ferrari-kuskille eli Sebastian Vettelille, voidaan ihan helposti väittää, että Red Bull tulee olemaan Ferraria parempi auto kilpailussa. Verstappenilla itsellä on hyviä muistoja Espanjasta, sillä hän voitti kaudella 2016 Red Bull -debyytissään ja oli myös viime kaudella palkintopallilla. Mersuja Verstappen ei tule haastamaan, mutta Ferrarit hän voi ehdottomasti lyödä ja olla siten palkintopallilla. Räikkönen - Perez | Perez | 2,00 (Coolbet) Alfa Romeon Kimi Räikkönen vastaan Racing Pointin Sergio Perez. Räikkönen lähtee kilpailuun 14. lähtöruudusta, Perez 15. lähtöruudusta. Alfa Romeolla on käynnissä vaikea viikonloppu ja kumpikaan kuljettaja ei ole vauhdillaan päässyt henkseleitä paukuttelemaan. Räikkönen on toki onnistunut lähestulkoon jokaisessa parantelemaan asemiaan kilpailussa, mutta pisteille pääsy voi tänään tehdä tiukkaa, kun Alfa Romeossa ei kyyti yksinkertaisesti riitä. Racing Pointilla niin ikään on menossa vaikeahko viikonloppu, mutta toisaalta tallin autot ovat usein aika-ajon jäljiltä heikoissa asemissa ja auton vahvuudet tulevat esiin vasta sunnuntaisin. Perez on ollut keskikastin ehkä paras kuljettaja alkukaudesta ja hän on Räikkösen tavoin poikkeuksetta tehnyt nousua tuloslistoilla kilpailussa. Mielestäni Racing Pointilla on hieman enemmän kisavauhtia varastossaan ja Perezin loistavilla otteilla meksikolainen saattaa tänään viedä niskalenkin suomalaisveteraanista.
 11. Formula 1 | Espanjan GP 16:10 Carlos Sainz - Lando Norris Sainz | 1,94 | Coolbet Äitienpäivän kunniaksi päristellään F1-kauden viides osakilpailu Barcelonassa Espanjan GP:n merkeissä. Otetaan kiinni McLaren-tallin jäsentenvälisestä taistelusta, jossa kaksi matadoria Carlos Sainz ja Lando Norris ottavat yhteen. Sainz lähtee kilpailuun 12. lähtöruudusta, Norris 10. lähtöruudusta. Sainz on ollut kotikisaviikonlopussaan hyvässä vauhdissa harjoituksissa ja oli tallikaveri Norrisia käytännössä jokaisessa osiossa nopeampi, kunnes aika-ajon toisessa osiossa Sainz teki virheen, joka pudotti hänet kolmannesta aika-ajosta. Näin ollen Norris pääsee lähtemään Sainzin edeltä matkaan, mutta mielestäni on päivänselvää, kumpi tulee olemaan kisavauhdissa nopeampi kuljettaja. Kun verrataan kuljettajien vahvuuksia, Sainzin vahvuudet tulevat esiin kilpailuissa, kun taas Norrisin lyhyen uran aikana brittikuski on loistanut etenkin aika-ajoissa. Sainzin kokemus ja tasaisuus ovat arvokkaita valtteja keskikastin kamppailussa ja vaikka Norris on osoittanut ikäisekseen hienoa kypsyyttä, on hänellä vielä paljon opittavaa moottoriurheilun kuninkuusluokasta. Hyvä esimerkki nähtiin Azerbaijanin osakilpailussa, jossa Sainz ja Norris ajoivat käytännössä koko kilpailun peräkanaa, mutta lopulta Sainz onnistui kukistamaan tallikaverinsa pitämällä renkaansa paremmassa kunnossa. Espanjan osakilpailu on siis Sainzille kotikilpailu ja hän on viime vuosina osoittanut siitä olevan hänelle hyötyä. Sainz nimittäin sijoittui hienosti seitsemänneksi sekä vuoden 2017 että 2018 osakilpailuissa. McLaren on usein kilpailuissa parempi auto kuin aika-ajoissa, joten aivan mahdoton temppu toistaa viimevuotiset saavutukset ei ole. YHTEENVETO Sainz ja Norris ovat osoittautumassa McLarenin kannalta päteväksi kuskipariksi, mutta vielä sunnuntain kilpailutilanteissa Sainzin kokemus ja tasaisuus puhuvat puolestaan. Espanjalaiskuskin meno on ollut viikonloppuna mainiota eilistä aika-ajolipsahdusta lukuunottamatta ja hänellä on Barcelonan osakilpailuista viime vuosilta erittäin hyvät muistot. Norris ei tietenkään tule ehdon tahdoin Sainzin tieltä väistämään, mutta pidän todennäköisenä sitä, että Sainz jossain vaiheessa kisaa keltanokkatallikaverinsa kuittaa ja viilettää ainakin tallin sisäisen taistelun voittoon. Kohde menee oikein, kun Sainz sijoittuu kilpailussa paremmin kuin Norris. TULOS: SAINZ 8., NORRIS DNF
 12. Astralis - ENCE | ENCE +1,5 | 2,10 (Coolbet) Major-turnauksen finaalin toisinto. Astralis ja ENCE taistelivat tiensä finaaliin, mutta kummankin joukkueen peli ailahteli alkusarjassa. ENCE kuitenkin löi juuri Astraliksen lukemin 16-13, joka varmasti helpottuu henkistä valmistautumista. Karttaveto tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen ja uskon ENCElle jäävän hyviä mahdollisuuksia omassa karttapickissään. Astralis ei aivan parhaimmillaan ole ollut toisena pelipäivänä, joten nyt jos koskaan ENCEllä on mahdollisuus haastaa maailman #1 joukkue.
 13. Vettel - Leclerc | Leclerc | 1,83 (bet365) Ferrarin jäsentenvälinen. Leclerc on ollut perjantain ensimmäistä harjoitusta lukuunottamatta aavistuksen Vetteliä nopeampi etenkin lyhyissä vedoissa. Vettelillä on ollut vähän enemmän vaikeuksia autonsa hallinnan kanssa ja esimerkiksi kolmansissa harjoituksissa tapahtunut pyörähdys ei auta hänen itseluottamusta. Leclercillä on jo tältä kaudelta yksi paalupaikka ja vaikka tänään tuskin samanlaista kyytiä Ferrarista löytyy, Leclerc voi kyllä tallikaverinsa päihittää. Ricciardo - Hülkenberg | Hülkenberg | 1,70 (Coolbet) Renaultin jäsentenvälinen. Hülkenberg on ollut jokaisessa osiossa Ricciardoa edellä siitä huolimatta, että Ricciardon autossa oli perjantaina uusi moottori ja Hülkenbergilla vanha versio. Pidän edelleen Hülkenbergia ripeämpänä aika-ajokuskina kuin Ricciardoa, joten ennakkosuosikin asema kertoimissa on mielestäni täysin oikeutettu.
 14. Astralis - NaVi | Astralis -4,5 | 1,81 (Betway) & Eniten tappoja pelissä - dupreeh | Yli 18,5 | 1,80 (Unibet) Astralis pelasi aika lailla odotusten mukaisesti avauspäivän voittamalla ensin NiP:n 16-8 ja Giantsin 16-7. Ei ole syytä epäillä etteikö "Blastralis" olisi taas kerran selvä ennakkosuosikki. NaVin avauspäivä oli perus-NaVia, eli täydellinen mahalasku ENCEä vastaan, jota seurasi selvä tasonnosto Cloud9:a vastaan. Astralis on kyllä näitä NaVi-otteluita poikkeuksetta dominoinut ja karttana on Dust2, jossa NaVin peli on joskus aikamoista puurtamista. Astralis haluaa tehdä tästä turnauksesta ns. statementin Liquidille, joka hengittää #1 rankatun tanskalaisjoukkueen niskaan ja siksi en usko heidän haluavan antaa tuumaakaan periksi näissä otteluissa. Astralis-pelaaja dupreeh oli avauspäivän paras pelaaja ja hän kerrytti 2 ottelussa peräti 51 tappoa. Tuskin koko turnauksen ajan sama formi jatkuu, mutta dupreeh on todella taitava entrypelaaja ja hän on usein joukkueessaan tappotilastojen kärkipäässä. Vähintään 19 tappoa ei pitäisi olla mikään mahdottomuus NaVia vastaan. Cloud9 - ENCE | ENCE -4,5 | 1,90 (Unibet) Ei löydy luottoa Cloud9:n peliin. Kuten vihjeosion vihjeessä sanoin, joukkueen peli on vielä hakusessa ja yksilötaito ei riitä. ENCE pelasi omituisen avauspäivän, sillä mahtavaa NaVi-voittoa seurasi surkea peli NiP:iä vastaan. Karttana tässä on Nuke, joka suosii ENCEä siitä huolimatta, että he eilen hävisivät kartassa NiP:lle. ENCE varmasti korjaa tänään virheensä ja vähintään peruspelillään tekee tarvittavan eron vastustajaansa. PV: Cloud9 - NiP | NiP -2,5 | 1,78 (Veikkaus)
 15. Lyödään taas ennen kolmansia harjoituksia muutamat kohteet sisään ja vielä ennen varsinaisten aika-ajojen alkua katsotaan löydetäänkö lisää pelattavaa. Espanjan GP Aika-ajot Paalupaikka - Valtteri Bottas | 2,75 (Coolbet) Mercedeksen Valtteri Bottas on ajanut mahtavaa alkukautta ja itseluottamus hänellä on tapissaan. Espanjan kisaviikonlopun perjantain harjoituksissa Bottas kirjasi molemmissa osioissa kärkiajan ja Bottas huokui kommenteissaan tyytyväisyyttä Mersun tuomaan päivityspakettiin. Samaa ei voida sanoa hänen tallikaveristaan Lewis Hamiltonista, jonka perjantaipäivä oli vaikea ja hän ei aivan Bottaksen vauhtiin päässyt. Bottas on jo kahdesti tällä kaudella onnistunut paalupaikan nappaamaan ja ainoastaan Hamilton vaikuttaisi olevan haastaja suomalaisässälle, kun Ferrarista ei näyttäisi olevan haastajaksi. PV: Grosjean - Sainz | Grosjean | 1,80 (Coolbet)
 16. vormulafani

  11.5

  Esports | CS:GO | Blast Pro Series 17:20 Cloud9 - NiP NiP -2,5 | 1,78 | Veikkaus Cloud9 (cajunb, RUSH, autimatic, vice, Golden) oli Blast-turnauksen avauspäivänä vaisu. Joukkue otti vain niukasti voiton turnauksen heittopussi Giantsista lukemin 16-14 ja heti seuraavassa pelissä NaVi laittoi Cloud9:n maanrakoon lukemin 16-7. Projekti uudella kokoonpanolla on pahasti kesken ja on suorastaan ihme, mikäli Cloud9 onnistuisi tästä päivästä pisteitä nappaamaan kovatasoisia joukkueita vastaan. NiP (f0rest, GeT_RiGhT, dennis, Lekr0, REZ) aloitti oman turnauksensa keskinkertaisella esityksellä Astralista vastaan häviten ottelun 16-8, mutta murskasi toisessa ottelussa ENCEn lukemin 16-5. Klassista NiP-tyyliä siis on jälleen näkyvissä tässä turnauksessa, mikä ei välttämättä ole huono asia ja NiP:llä on vielä realistiset mahdolisuudet haastaa finaalipaikasta tämän päivän aikana. Pelattavana karttana on Nuke, joka suosii ehdottomasti NiP:iä. Ruotsalaisjoukkue nimittäin kaatoi ENCEn juuri tässä kartassa eilen loistavalla esityksellä ja muutenkin NiP:n Nuke on ollut viime aikoina ihan hyvännäköistä. Cloud9 puolestaan ei ole kertaakaan nykyisellä kokoonpanolla Nukea pelannut ja kyseessä on kuitenkin sellainen kartta, jossa pelkällä perusosaamisella ei pärjätä pitkälle, joten NiP:lle on annettava iso karttaetu. YHTEENVETO Cloud9 on oman projektinsa kanssa vielä alkutekijöissään eikä rehellisesti sanottuna joukkueen taitotaso muutenkaan riitä tässä turnauksessa. NiP on hyvissä asemissa tähän päivää tultaessa ja heidän peli kulki ainakin ENCE-pelissä mallikkaasti. Pelattavassa kartassa eli Nukessa tarjoutuu poikkeuksellisen suuri etu NiP:lle, joka on todella rutinoitunut joukkue kartassa, kun taas Cloud9 ei ole kyseistä karttaa pelannut ainuttakaan kertaa virallisissa peleissä. Veikkauksen tasoitusline ja kerroin poikkeaa muusta markkinasta, joten siihen lähdetään mielellään iskemään kiinni. Kohde menee oikein, kun NiP voittaa ottelun vähintään kolmen kierroksen erolla. TULOS: 14-16
 17. vormulafani

  11.5

  Formula 1 | Aika-ajot | Espanjan GP 16:00 Romain Grosjean - Carlos Sainz Grosjean | 1,80 | Coolbet F1-sirkus lähtee kiertämään Eurooppaa ja ensimmäisenä pysäkkinä toimii Espanjan osakilpailussa. Lauantain aika-ajot ovat rataprofiiliin nähden tärkeät, sillä ohittaminen voi muodostua hankalaksi. Tässä kohteessa otetaan vertailuun Haas-tallin Romain Grosjean ja McLarenin Carlos Sainz. Haas toi autoihinsa päivitysosia tälle viikonlopulle, joiden tarkoitus oli nostaa talli takaisin pistesijoituksille. Perjantain harjoitusten perusteella Haas näyttäisi tässä onnistuneen, sillä tallin molemmat kuljettajat olivat erittäin hyvässä vauhdissa ja mikä olennaisinta, Haas näyttäisi olevan taas keskikastin paras auto ainakin yhden kierroksen ajoissa. McLaren on tehnyt tähän kauteen ison loikan kohti parempaa ja talli onkin tällä hetkellä valmistajien MM-pisteissä keskikastin paras talli. McLaren-auton vahvuudet tulevat esiin erityisesti sunnuntain kisapäivinä. Harjoitusten perusteella McLaren vaikuttaa taas kerran olevan hyvissä asemissa, muttei aivan Haasin tasolla. Barcelonan radalla ajettiin tämän kauden talvitestit jokunen kuukausi takaperin, jossa Haas oli todella vakuuttava ja on syytä olettaa, että sama jatkuu virallisessa osakilpailussa. Grosjean itse kommentoi olevansa todella tyytyväinen auton hallintaan, mikä on varmasti osasyy sille, miksi hän on ollut niin nopea tänä viikonloppuna harjoituksissa. Sainzille Espanjan osakilpailu on toki hänen kotikilpailu, mikä tietenkin nostattaa hänen halua menestyä tänä viikonloppuna ja onhan espanjalaiskuljettaja ajanut toistaiseksi epäonnesta huolimatta hyvää kautta. YHTEENVETO Haas-tallin autot ovat uusine päivitysosineen olleet keskikastin parhaimmistoa tähän asti harjoitusten tulosten perusteella. McLaren-tallin vehkeet ovat myös ihan hyvässä vauhdissa ainakin Sainzin vauhdittamana, mutta aivan Haasin tasolla heidän vauhti ei ole. Kun otetaan huomioon se, että Haas on usein ollut aika-ajossa suhteellisesti parempi auto kuin kilpailuolosuhteissa, niin Haasin ja Grosjeanin mahdollisuudet menestyä lauantain aika-ajossa ovat mainiot. Mitä sunnuntain kilpailussa tapahtuu on eri asia, mutta luotan Haasin ja Grosjeanin suorituskykyyn aika-ajossa ja ottavan kilpailua ajatellen etulyöntiaseman. Kohde menee oikein, kun Grosjean sijoittuu aika-ajossa paremmin kuin Sainz. TULOS: GROSJEAN 7. SAINZ 13.
 18. Cloud9 - NaVi | NaVi -4,5 | 1,85 (Coolbet) NaVi pelasi järkyttävän huonon avausottelun ENCEä vastaan, siitä ei käy kiistäminen. Jälleen kerran NaVi mystisesti onnistui olemaan täydellinen mätisäkki avausottelussa, syy kyseiselle efektille on mystinen. Cloud9 puolestaan näyttäisi häviävän Giantsille, joka on ehdottomasti tämän turnauksen heikkotasoisin joukkue, joten heilläkään ei hyvin mene. Cloud9 ei välttämättä pysty tasoaan nostamaan niin paljon kuin NaVi pystyy ja kunhan s1mple ja/tai electronic löytää pelivireensä niin NaVi löytänee helpompaa vastustajaa vastaan lääkkeet menestykseen.
 19. NiP - ENCE | ENCE -3,5 | 2,00 (Betway) ENCE pelasi lähes täydellisen pelin NaVia vastaan, voittaen ottelun 16-4. Kaikki yksilöt ovat vireessä ja etenkin taktisella tasolla ENCE näytti olevan erinomaisesti valmistautunut. NiP parhaillaan pelaa Astralista vastaan ihan kohtalaisesti, mutta ENCE pelaa sen verran kovaa, että luotan momentumin jatkuvan tässä pelattavaan otteluun, jossa Nuke on karttana. JumalAllu ei anna armoa.
 20. Kilpailullisen CS:n kannalta tapahtui äskeittäin merkittävä muutos, jossa Cache poistuu pikkuhiljaa karttavalikoimasta ja tilalle tulee Vertigo. Tämä vaikuttaa muun muassa kaikkien joukkueiden karttavalikoimaan, joten tulee olemaan erittäin mielenkiintoista seurata, miten joukkueet reagoivat muutokseen. Tänään on ihan mukava määrä pelejä tarjolla, poimitaan marjoista ne parhaat. ESL One Cologne Qualifiers AVANGAR - HellRaisers | AVANGAR -1,5 | 2,50 (bet365) AVANGAR on pelannut hyvin näitä onlinepelejä jo pitkän aikaa, vaikka eilinen päivä ei ehkä joukkueelta paras esitys ollutkaan. Eilen joukkue voitti OpTicin 2-1, mutta hävisi Vitalitylle 0-2. HellRaisers puolestaan on pelannut vaisusti. Joukkue hävisi Heroicille 1-2 ja voitti Chaosin erittäin niukasti 2-1. AVANGAR ja HellRaisers itse asiassa pelasivat vajaa viikko sitten WePlay-turnauksen merkeissä kahdesti, joissa molemmissa AVANGAR oli etevämpi lukemin 2-0. Siihen nähden AVANGARin 2-0 -voitolle tarjottu kerroin on tässä varsin maistuva. North - OpTic | OpTic | 2,10 (bet365) Tanskalaisjoukkueiden derby. North teki yllättävän muutoksen viime viikolla, kun he antoivat joukkueen IGL-pelaajalle cadiaNille lähtöpassit ja toivat joukkueeseen ex-Optic-pelaaja JUGIn. Muutoksessa ei yksilötasolla ole mitään vikaa, mutta valden siirtyminen joukkueen IGL-pelaajaksi puolestaan on omituinen ratkaisu, sillä valde oli joukkueensa selvästi paras pelaaja entisessä kokoonpanossa. North voitti eilen Chaosin 2-0, mutta hävisi toiselle tanskalaisjoukkueelle Heroicille 1-2. OpTic on pikkuhiljaa päässyt vauhtiin uuden kokoonpanonsa kanssa. AVANGARille kärsityn 1-2 -tappion jälkeen joukkue voitto Alternate Attaxin 2-0. Ottelu tulee olemaan varmasti tasainen, mutta pienoisen edun annan OpTicille, joka voitti viimeisimmän keskinäisen kohtaamisen 2-1 vajaa kuukausi sitten. Blast Pro Series PV: ENCE - NaVi | Yli 26,5 kierrosta | 1,85 (Veikkaus) Astralis - NiP | Astralis & Alle 26,5 kierrosta | 2,00 (Betway) Astralis tulee pienen tauon jälkeen pelaamaan Blast-turnausta selvänä ennakkosuosikkina. Viimeisin Blast-turnaus meni joukkueelta pahasti vihkoon ja Liquid on alkanut hiillostamaan Astraliksen ykköspaikkaa, joten tähän turnaukseen Astralis on tullut valmistautuneena ja luultavasti joukkue palaa takaisin vanhaan, ylivoimaiseen formiinsa. NiP on pelannut pitkää turnausputkea ja paikkaa harjoittelulle ei juuri ole suotu. IEM Sydney -turnauksessa joukkueelle tuli lähtö neljännesfinaaleissa Fnaticia vastaan mielettömässä ottelussa. NiP pelaa ihan ok peliä tällä hetkellä, mutta perushyvä suorittaminen ei riitä Astralista vastaan. Dust2 on karttana, mikä itse asiassa on ollut ainoa kartta, jossa NiP on edes pystynyt jonkinlaista haastetta Astralikselle antamaan, mutta voi olla, että Astralis ei tänään armoa anna.
 21. vormulafani

  10.5

  Esports | CS:GO | Blast Pro Series 21:45 ENCE - NaVi Yli 26,5 kierrosta | 1,85 | Veikkaus Suomalaisilla penkkiurheilijoilla alkaa kissanpäivät, kun kiekko tipahtaa jäähän jääkiekon MM-kisojen alkaessa. Samanaikaisesti viikonloppuna pelataan e-urheilun puolella Blast Pro Series -turnausta, jossa on myös suomalaisittain jännitettävää ENCEn puolesta ja pojat pääsevät heti kunnon koitokseen NaVia vastaan. ENCE (allu, Aerial, xseveN, Aleksib, sergej) tulee Madrin Blast-turnaukseen kuukauden pituisen tauon jälkeen, jonka aikana joukkue on varmasti korjannut peliään takaisin oikeaan suuntaan. Major-turnauksen huippusuorituksen jälkeen ENCE on osoittanut, että edellämainittu suoritus ei ollut pelkkä suonenveto ja joukkuetta voidaan hyvillä mielin pitää vähintään maailman top 10 -joukkueena. Edellisessä Blast-turnauksessa ENCE pelasi mainiosti, mutta jäi lopulta hiuksenhienosti ulos finaalista. Nyt suomalaisilla on taas mahdollisuus edetä finaaliin, vaikka ENCEn nykyinen suorituskyky on hienoinen kysymysmerkki pitkähkän tauon jälkeen. NaVi (Edward, Zeus, flamie, s1mple, electronic) niin ikään tulee tähän turnaukseen haaveenaan voittaa turnaus tai päästä vähintään finaaliin asti. Joukkueen kuukauden takainen StarSeries-turnauksen voitto oli NaVilta erittäin vakuuttavaa peliä, mutta viikon päästä pelatussa Blast-turnauksessa NaVi jäi alkusarjaan, eli tyypillistä NaVia. Mielestäni NaVi onkin yksi niistä joukkueista, jotka pelaavat parhaiten silloin, kun he pääsevät turnaukseen hyvin valmistautuneena ja tämän he ovat tehneet tätä turnausta varten pitämällä harjoitusleiriä ennen Madridissa pelattavaa turnausta. Pelattavana karttana tässä Bo1-ottelussa on Mirage. Kartta on molemmille joukkueille varsin tuttu ja tilastollisesti se on niin 50-50-kartta kun vaan voi olla. ENCE ja NaVi nimittäin ovat pelanneet toisiaan vastaan Miragessa kahdesti viime vuoden aikana, josta toinen päättyi NaVin 16-14 -voittoon ja toinen ENCEn 16-14 -voittoon. Ylläolevaa pointtia tukien, ENCEn ja NaVin pelit ovat olleet poikkeuksellisen tasaisia. Kaikki kolme keskinäistä Bo3-ottelua ovat edenneet kolmanteen karttaan ja 7/9 kartoista on ylittänyt 26,5 kierroksen rajan. Voimasuhteet eivät suuresti ole muuttuneet näistä kohtaamista, joten tänäänkin voidaan odottaa tiukkaa kamppailua. YHTEENVETO ENCE ja NaVi kohtaavat turnauksen kannalta tärkeässä avausottelussa, jossa kumpi tahansa voi ottelun voittaa. Molemmat joukkueet ovat saaneet valmistautua otteluun hyvin ja pelattava kartta on molemmille erittäin tuttu. Keskinäiset ottelut ENCEn ja NaVin välillä ovat joka kerta olleet tasaisia vääntöjä sekä karttavoitoissa että kierrosmäärissä. Asetelmat ovat tähänkin otteluun tasaiset ja ottelun voittajaa on vaikea arvata, mikäli molemmat joukkueet ovat iskussa. Paras pelivalinta tähän otteluun on mielestäni kierrosoveri juuri sen takia, kuinka tasaisesti nämä veijarit ovat toisiaan vastaan aina otelleet. Kohde menee oikein, kun ottelussa pelataan vähintään 27 kierrosta (eli molemmat joukkueet voittavat vähintään 11 kierrosta). TULOS: 16-4
 22. IEM Sydney -turnaus finaalia vaille valmis. PV: Liquid - Fnatic | Fnatic +1,5 | 2,62 (Pinnacle)
 23. vormulafani

  5.5

  Esports | CS:GO | IEM Sydney 08:00 Liquid - Fnatic Fnatic +1,5 | 2,62 | Pinnacle IEM Sydney -turnaus on edennyt finaalivaiheeseen, jossa jäljellä ovat enää amerikkalaisjoukkue Liquid ja ruotsalaisjoukkue Fnatic. Liquid (nitr0, NAF, EliGE, Stewie2K, Twistzz) on jyrännyt odotusten mukaisesti läpi turnauksen. BOOT, BIG, NiP ja MIBR ovat kaikki vuorollaan joutuneet toteamaan maailman toiseksi parhaan joukkueen paremmakseen ja mikä merkittävämpää, Liquid on voittanut kaikki ottelut häviämättä karttaakaan. Joukkueen kaikki äärimmäisen taitavat yksilöt ovat olleet hyvässä vireessä ja pelin muutkin osa-alueet ovat olleet tarvittavan hyvissä uomissaan. Liquid oli ennen turnauksen alkua suurin ennakkosuosikki voittamaan tämän turnauksen ja on sitä edelleen finaaliotteluun saapuessa. Fnatic (Xizt, JW, twist, KRIMZ, Brollan) eteni finaaliin pitkän kaavan kautta. Kuuden ottelun rykäisyssä Fnatic kärsi ainostaan yhden tappion MIBR:lle ja voitti Heroicin, Chiefsin, Grayhoundin, NiP:n ja NRG:n tiellään finaalia kohti. Toisin kuin Liquid, Fnatic on joutunut jokaisessa pelaamassaan ottelussa tiukoille, mikä on toisaalta valmisti joukkueen jokaista eliminaatio-ottelua varten. Erityismainintana näistä otteluista pitää ottaa esiin NiP-ottelu, joka oli helposti yksi viime aikojen viihdyttävimmistä ja samalla pisimmistä otteluista. Fnatic ei missään nimessä ole ollut turnauksen paras joukkue, mutta he ovat toteuttaneet muuan Juhani Tammisen "win the right games" -mentaliteettia esimerkillisesti ja siksi he ovat finaalissa. IEM Sydney -finaali pelataan Bo5-formaatilla, eli paras viidestä voittaa. Molemmat joukkueet poistavat karttavetossa yhden kartan, joten sitä seuraavat karttavalinnat ovat varsin selkeitä. Näistä muutamia huomioita seuraavaksi: Liquid tulee bannaamaan Trainin ja Fnatic bannaa todennäköisesti Nuken. Näiden karttabannien pitäisi olla aika lailla kiveenhakatut, vaikka mahdollisesti Fnatic voisi käytännössä yrittää jonkinlaista harhautusta bannaamalla Dust2:n, mikä on kuitenkin epätodennäköistä. Liquid tulee valitsemaan aikaisessa vaiheessa Dust2:n, joka on melkeimpä olosuhteista huolimatta Liquidille selkeä voitto. Heillä on erinomainen rekordi kyseisestä kartasta, kun taas Fnaticin rekordi kartasta on aika huono. Fnatic todennäköisesti lähtee haastamaan Liquidia Cachessa, jossa Fnaticilla on 100% voittorekordi 5 pelatusta kartasta ja Liquidille kartta on Trainin jälkeen vähiten pelatuin. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Liquidilla olisi mahdollisuus voittaa tämä kartta, mutta lähtökohtaisesti antaisin edun Fnaticille. Liquidin toinen karttavalinta tulee erittäin todennäköisesti osumaan Overpassiin. Kyseessä on samanlainen tapaus kuin Dust2:ssa, jossa Liquid on selvä ennakkosuosikki voittamaan ottelun karttarekordien ja viimeaikaisten vireiden perusteella. Fnaticin toinen karttavalinta osuu luultavasti Mirageen. Tämä kartta on pitkään ollut yksi Fnaticin kotikartoista, jota myös joukkueen rekordi kuvastaa. Liquid toki osaa pelata Miragea, eikä heidän rekordi kartasta juuri kalpene Fnaticin vastaavasta. Jos Mirageen asti päästään, tämä kartta voi hyvin paljolti ratkaista sekä ottelun että tämän vedon kohtalon. Viimeiseksi kartaksi povaan Infernoa, joka on tunnetusti kaikille joukkueille tuttu kartta ja perinteisesti se on otteluissa ratkaisevana karttana. Jos tähän karttaan asti päästään 2-2 -tilanteessa, karttarekordeilla ei ole enää merkitystä vaan henkiset tekijät nousevat esiin. Liquid on siis ehdoton ennakkosuosikki voittamaan tämän ottelun, mutta kaikilla CS-faneilla sekä joukkueella itsellään on tiedossa heidän karmea rekordi finaaleista. Liquid on nimenomaan tunnettu siitä, että syystä tai toisesta heidän kantti ei kestä finaalien tuomaa painetilaa. Liquidin tasoiselle joukkueelle on silti käsittämätöntä, että he eivät ole viimeisen vuoden aikana voittaneet ainuttakaan niin sanottua "big eventiä", mutta samalta ajanjaksolta kakkossijoja on peräti 8 kappaletta. Tämä seikka painaa varmasti Liquidin takaraivossa mikäli Fnatic alkaa laittamaan heitä ahtaalle. Fnaticista puheen ollen, joukkue on pelannut tässä turnauksessa jopa 15 karttaa ja joutunut jatkuvasti pelaamaan selkä seinää vastaan. Tämä on mielestäni suuri etu Fnaticille finaaliin tultaessa, sillä heillä on kokemusta tiukoista otteluista ja nimenomaan niiden voittamisesta. Lisäksi Fnaticin pelaajista etenkin Xiztilla, KRIMZillä ja JW:llä on rutkasti kokemusta turnauksien voittamisesta, joka voi osoittautua elintärkeäksi tekijäksi tiukoissa paikoissa. YHTEENVETO Liquid ja Fnatic ovat edenneet finaaliin aivan eri tavoilla. Liquid on päässyt helpolla voittamalla kaikki ottelut, kun taas Fnatic on pelannut ns. "game sevenejä" lähes joka päivä ja joutunut huomattavasti tiukemmille. Liquid on näistä joukkueista ehdottomasti taitavampi ja normaaliolosuhteissa vie pelilisesti Fnaticia kuin pässiä narusta. Voimasuhteet kuitenkin tasoittuvat, kun aletaan katsomaan pelin ulkopuolisia asioita. Karttavalinnoissa Liquidilla ja Fnaticilla on omat vahvuudet ja heikkoutensa, mutta ylitsepääsemätöntä etua Liquid ei niissä saa Fnaticiin verrattuna. Kenties tärkein tekijä finaaleissa on henkisen kantin ylläpitäminen ja tässä aspektissa Fnaticin on selvä etu Liquidiin nähden, jonka järkyttävän huono finaalirekordi on kaikkien tiedossa. Kovissa liemissä tässä turnauksessa keitetty Fnatic ei hätkähdä vastoinkäymisiä ja kaikki paineet ovat Liquidin niskassa. Kaikkien ylläolevien pointtien perusteella pidän Fnaticin mahdollisuuksia kerroinasettelua parempana. Lähden tässä lyömään Fnaticin +1,5 karttatasoitusta, sillä tässä skenaariossa Fnatic pääsee pelaamaan vähintään kahdesti omassa karttavalinnassaan ja kaksi karttavoittoa riittää tässä kohteen oikeenmenemiseen. Mikäli Fnatic onnistuu pitkittämään ottelua useimpaan karttaan, heidän osakkeet nousevat myös karttakohtaisesti eikä Liquidin lähtökohtaisella taitoedulla ole enää merkitystä. Vaikkei ruotsalaisia yleensä tekisi mieli urheilussa kannustaa, on tässä tapauksessa tehtävä poikkeus ja lähteä heitä kannustamaan, eli heja Sverige! Kohde menee oikein, kun Fnatic voittaa ottelussa vähintään kaksi karttaa. TULOS: 3-2
 24. Onneksi ei ollut NiP - Fnatic -otteluun mitään pelejä, olisi nimittäin vaatinut aikamoisia hermoja sitä seuratessa. Huikea matsi kuitenkin. Liquid - MIBR | Liquid -1,5 | 2,06 (Betsafe) Liquid on vetänyt alkusarjat läpi puhtaalla rekordilla ilman ainuttakaan karttatappiota. NiP-ottelu oli osoitus siitä, kuinka joukkueen taitavat yksilöt voivat ratkaista pelejä keskinkertaisesta pelistä huolimatta. MIBR on pelannut jokseenkin ailahtelevaa turnausta, mutta Mousesports-ottelussa joukkue oli ehdottomasti parhaimmillaan ja yleensä playoffeissa MIBR löytää esiin parhaat puolensa. Se, että riittääkö se Liquidia vastaan, on kinkkisempi kysymys. Veikkaukseni on, että Liquid jatkaa dominointiaan. Tässä matchupissa ei nimittäin ole sellaista karttaa, jota Liquid ei voisi voittaa MIBR:iä vastaan. Todennäköisesti MIBR valitsee Overpassin kartakseen, mutta siinäkin Liquid on erittäin hyvä ja voi ryöstää ottelun suoraan kahdessa kartassa. Lisäksi Liquid on tätä matchupia hallinnut viime aikoina, voittaen joukkueiden kolme viimeisintä keskinäisintä ottelua häviämättä karttaa. NRG - Fnatic | Fnatic | 2,50 (bet365) NRG on pelannut mainiota turnausta, voittaen kaikki ottelunsa häviämättä karttaakaan. Joukkue operoi suurin piirtein saman kaliiberin pelaajilla ja joukkueen rakenteella kuin Liquid, joten mikään ihme ei ole, että joukkue pystyy menestymään tällä kokoonpanolla ja siksi he ovat myös tässä ottelussa ennakkosuosikki. Fnatic pelasi ehkä vuoden huikeimman pelin ruotsalaisderbyssä NiP:iä vastaan, voittaen ottelun niukin naukin useiden jatkoaikojen jälkeen kolmannessa kartassa. Fnatic ei missään nimessä virheiltä välttynyt, mutta joukkue on useaan otteeseeen osoittanut pystyvänsä hallitsemaan tiukat ottelut ja jatkoajat erittäin hyvin. Juuri tämä henkinen etu voi kääntää ottelun Fnaticin eduksi, vaikka pidän NRG:tä parempana joukkueena. NRG ei todellakaan ole ollut henkisesti vahvin joukkue ja mitä pidemmälle Fnatic saa ottelua vietyä, sitä enemmän Fnaticin osakkeet nousee. Tästä hyvänä esimerkkinä on viime kuussa NRG:n ja Fnaticin pelaamat keskinäiset ottelut, joissa molemmissa Fnatic oli etevämpi lukemin 2-0. Kaikki neljä karttaa päättyivät todella pienillä eroilla Fnaticin hyväksi, joten tasaisesta otteluparista on kyse, mutta sen pienen henkisen yliotteen ansiosta pidän tätä ottelua lähempänä 50-50 -asetelmaa ja siksi Fnaticin otteluvoitolle annettu kerroin houkuttelee.
 25. 2.5 PV: Liquid - NiP | Liquid -1,5 | 1,85 (Betsafe) 3.5 PV: Mousesports - MIBR | Mousesports | 1,75 (Betway)
×
×
 • Create New...