Jump to content

Liiga ja Mestis 13-14


Recommended Posts

Aloitetaan Liigaennakolla:

Liigaennakko kaudelle 2013-2014!

Blues

blues.gif

- Talousvaikeuksien kanssa kamppaileva Blues on saanut jalkeille ihan kohtuullisen nipun, jolla se taistelee todennäköisimmin sääliplayoff- paikasta. Viime kauden 12 sija on aika lähellä tämänkin kauden sijoitusta, mutta eiköhän se parilla sijalla espoolaisten onneksi kirkastu.
Maalivahdit: Koskinen-Volden. Ei ihan Liigan parhaimmasta päästä, mutta ei kyllä huonoimmastakaan. Tähän kaksikkoon ei tule Blues ainakaan kaatumaan, sen voi sanoa jo lähes varmaksi. Koskinen on hyvin todennäköisesti ykköskassari, mutta eiköhän Norjan maajoukkueessakin keväällä pari peliä alleen saanut Volden yli 10 peliä tule pelaamaan. Kumpaankin voi luottaa. Arvosanaksi maalivahtiosastolle annan 8+.

20111116_005.JPG

"Kolmen metrin Koskinen" on eittämättä yksi Liigan peittävimmistä vahdeista

Puolustus: Lähtijöitä riittää (Westin, Laurila, Ilvonen, Hakanpää), tulijoita ei niinkään (Kaijomaa, Malmivaara). Puolustuksessa on ihan hyvin kokoa Malmivaaran hankinnan jälkeen. Kunnon kiekollista pakkia ei kuitenkaan löydy eikä sitä ole hankittu, joten siitä pientä miinustusta puolustukselle. Kokonaisuutena Bluesin puolustus on kuitenkin kohtuu laadukas ja joukkueesta löytyy pari päävalmentaja Ahon tuttua JYPistä, jotka olivat hänen aikaisemmissakin joukkueissa tärkeissä rooleissa. Puolustukselle arvosanaksi .
Hyökkäys: Hyökkäyspelin onnistuminen kulminoituu hyvin vahvasti kolmeen herraan; Daniel Widingiin, Kim Hirschovitsiin sekä Tuomas Huhtalaan. Edellämainituilta hyökkääjiltä (yhteensä) voi ja saakin odottaa 80-90 pistettä. Jos tuosta pistemäärästä jäädän paljon paitsi, niin heikolta näyttää. Hirscho ja Widing ovat siis uusia hankintoja, näiden lisäksi Blues on hankkinut ainoastaan Siim Liivikin. Liivik oli hyvä hankinta alempiin kenttiin ja harkkapeleissä Liivik on ollut erittäin hyvällä jalalla liikenteessä, pisteitäkin on syntynyt ainakin parissa pelissä varsin mukava määrä.
Bluesin hyökkäyspään materiaali varsinkin kärkiketjujen suhteen on aika rajallinen ja pahoja loukkaantumisia ei saisi juuri tulla. Jos näin ei tapahdu ja alussa mainitut hyökkääjät eivät alisuorita, niin ei materiaali hullummalta näytä. Sen verran on kuitenkin kysymysmerkkejä, että arvosanaksi annan .

1288331034509.jpg

Jokereitten paidassa taannoin Bluesissa pelannutta Osalaa sormille rumasti huitaissut Hirschovits saa pistää kentällä parastaan, ettei joutuisi entistä pahemmin fanien hampaisiin

Valmennus: Päävalmentajana toimii JYPistä tullut Jyrki Aho. Itselle ja varmasti monille muillekin jäänyt hyvä kuva Jyrkistä ja varsinkin puolustuksen suhteen Aho on pätevä. Pystyy luotsaamaan aika rajallisella materiaalilla Bluesin playoffseihin. Arvosanaksi annan .
Yhteenveto: Blues on hieman heikentynyt viime kaudesta, mutta parempi menestys tällä kaudella on siltikin mahdollista, sillä Blues alisuoritti jonkin verran. Materiaali on aika kapea ja paljon loukkaantumisia se ei kestä. Alkukausi näyttää aikalailla suunnan koko kaudelle, joten Bluesia kannattaa syyskaudella seurata hieman tarkemmin. Arvioin "Blegin" sijalle 7-12.
Fanit: "BB07". Yksi Liigan äänekkäimmistä faniryhmistä ja isoja lippujakin osataan käyttää hyvin. Jokereitten lähdön jälkeen BB on Liigan paras faniryhmä RB:n kanssa. Arvosanaksi annan . Kotisivut: http://www.bluesfanclub.net/fcweb2010/

Bluesin joukkue kaudelle 2013-2014:

Goalies
Mikko Koskinen
Lars Volden
Kaapo Kähkönen
Defensemen
Arto Laatikainen
Niklas Tikkinen
Joonas Jalvanti
Joonas Valkonen
Mikko Kuukka
Santeri Arousva
Olli Malmivaara
Kalle Kaijomaa
Forwards
Kim Hirschovits
Tomi Sallinen
Tommi Huhtala
Miro Aaltonen
Juuso Ikonen
Siim Liivik
Matti Järvinen
Nico Nyberg
Peter Tiivola
Teemu Rinkinen
Eetu Pöysti
Valtteri Virkkunen
Ilmari Pitkänen
Robert Rooba
Aleksi Rautanen
Jere Elo
Daniel Widing
Head Coach
Jyrki Aho
Assistant Coaches
Timo Hirvonen
Petteri Väkiparta
Marko Torenius
Link to post
Share on other sites
  • Vastaukset 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pieni yhteenveto päivästä ja samalla koko kiekkokauden alusta; - Alkukauden vedot 5/18, Bluesin napsuminen tosin hieman pelastanut tilannetta. Silti ollaan tappiolla ennätyksellisen pahasti. Toki,





HIFK





hifk.gif




- Kovin satsauksin kauteen lähtevällä HIFK:lla on hyvät saumat mitalipeleihin. Vaihtuvuus on ollut joukkueessa suurta ja pieni kysymysmerkki piilee juuri siinä, että kuinka nopeasti joukkue hitsautuu yhteen? Suoraa playoff- paikkaa pidän kuitenkin aika varmana.


Maalivahdit: Brad Thiessen-Antti Ore. Pittsburghin organisaatiossa toiminut Thiessen on päässyt haistelemaan urallaan jo hyvän AHL- kauden ansiosta kovempiakin ympyröitä, eli NHL:ää. Thiessen pelasi viisi matsia Penguinsin paidassa, mutta siihen se sitten jäikin, sillä ei miehen otteet mitään maagisia olleet. Viime kausi sujui runkosarjassa kohtalaisesti, mutta playoffseissa Thiessen oli kuuma veskari. Itsellä Thiessenistä jotenkin ailahtelevainen kuva, mutta kyllä Bradin pitäisi olla aika kovaa valuuttaa kotoisessa Liigassa. Takana peliajan perään kärkkyy kuitenkin Antti Ore, joten ei olisi suoranainen katastrofi, vaikka Thiessen epäonnistuisikin. Maalivahtiosastolle arvosanaksi annan .



Puolustus: Puolustuksessa lähtijöitä ovat Ville Varakas, Kristian Tuohilampi, Christian Silfver, Ilari Melart ja Kyle Klubertanz. Näistä varmasti Varakkaan, Melartin ja Klubertanzin lähtö kirpaisi kaikkein eniten. Silfver ja Tuohilampi olivat enemmän tai vähemmän täytepakkeja ja herrat lähtivät peliajan perässä Mestikseen. Uusia naamoja tämän kauden IFK:ssa ovat Miihkaili Teppo, Oscar Eklund, Jason DeSantis ja Braden Birch. Teppo on täytepakki, Eklund puolestaan saa IFK:sta suuren roolin ja hänen onnistumisensa olisi seuralle erittäin tärkeää. Ulkomaalaiset DeSantis ja Birch ovatkin sitten aika arpoja. 4 viime kautta yliopistosarjassa tahkonut Birch on aika isokokoinen, mutta kiekollinen pelaaminen on tietääkseni aika hukassa. Saanee pelipaikkansa alustavasti 3 pakkiparista. DeSantis puolestaan on pelannut viime kaudet AHL:ää. 11-12 kaudella DeSantis iski 66 matsiin tehopisteet 11+32, aika kova suoritus pakilta. Viime kaudella DeS pelasi puolet kaudesta Rampagessa ja toisen puolikkaan Bulldogsissa. Tehopisteitä kertyi yhteensä vain 14 ja +/- saldo jäi selvästi miinukselle (-11). DeSantis taasen on kiekollinen puolustaja ja vaikeudet ovat omassa päässä. Hyvänä kautena Jason on selvä apu joukkueelleen hyökkäyspäässä, huonona kautena hän on suuri riesa. Etenkin DeSantisin onnistuminen olisi IFK:lle myöskin tärkeää, Birchiltä nyt ei paljon odoteta ja eiköhän hän pysty pienen roolinsa hoitamaan vähintään kohtuullisesti.

Puolustus on hieman heikentynyt viime kaudesta ja se on aikalailla kysymysmerkkejä täynnä. Eklundilta ja Söderholmilta voidaan odottaa hyvää kautta ja näiden herrojen onnistuminen onkin IFK:n pakistolle elintärkeää. Arvosanaksi puolustukselle annan 8.


Hyökkäys: Höykkäyksessä on käynyt melkoinen myrsky ja myräkkä. Lähtijöiden lista on pitkähkö ja se tulee tässä: Åsten, Sailio, Liivik, Kuhta, Hannula, Granlund, Perrault, Eriksson. Niin on myös tulijoiden lista: Puustinen, Partanen, Hari, Salmelainen, Fata, Block, Kuparinen. AHL:ssä pari viime kautta viettänyt Juuso Puustinen on hyvä hankinta ja tältä mieheltä voi pisteitä odottaa hieman reilummin. Sama koskee KHL:ssä epäonnistunutta Matti Kuparista. Rico Fatan ja Tony Salmelaisen luulisi olevan n. 20 pojon miehiä, Partanen ja Hari puolestaan ovat lupaavia pelimiehiä, mutta ensi kaudella heiltä tuskin vielä kannattaa hirveitä pistemääriä odottaa. Tällä osastolla IFK ei ole ainakaan selvästi viime kaudesta vahvistunut, ehkä jopa hieman heikentynyt, mutta siitä huolimatta sen hyökkäyspään materiaali on kova. Potentiaalisia pistemiehiä löytyy vaikka muille jakaa ja parit loukkaantumiset ei punanuttuja kaada. Hyökkäykselle arvosanaksi annan 9+.





IMG_0001.jpg




Palaako Kuparinen tasolleen IFK:n paidassa heikon KHL- keikan jälkeen?





Valmennus: Raimo Summanen, siinä on valmentaja joka jakaa mielipiteitä niin kiekkofanien kuin pelaajienkin keskuudessa. Miten "Raato" pärjää taitoniekkojen kanssa, jos he kritisoivat tämän valmennustapaa? Niitä pelaajia HIFK meinaan on pullollaan. Itse en Summasesta juuri pidä ja mielestäni hän ei sovi tämän materiaalin operoijaksi. Arvosanaksi annan 7.


Yhteenveto: HIFK:lla on käytössään materiaali, jolla on täysin mahdollista edetä mitalipeleihin asti. Kysymysmerkkejäkin toki löytyy ulkomaalaishankintojen ja valmennuksen muodossa, mutta jos HIFK saa kaudelleen edes kohtuullisen startin, tulee se olemaan varmasti kauden edetessä erittäin kova jengi voitettavaksi. HIFK ottaa sijan 4-6.


Fanit: "HIFK Fan Club". Äänekäs ja suurehko faniryhmä, oman joukkueen väriäkin tunnustetaan hyvin. Ei kuitenkaan vedä vertoja HIFK:n futisfaneille eikä kyllä Liigankaan äänekkäimmille faniryhmille, mutta arvosanaksi voi kuitekin hyvin antaa 8. Kotisivut: http://www.b2reds.com/







HIFK:n joukkue kaudelle 2013-2014:




Goalies


Brad Thiessen

Antti Ore

Ville Husso


Defensemen


Jason DeSantis

Braden Birch

Juha Tarkkanen

Mikko Kurvinen

Toni Söderholm

Mikko Jokela

Julius Nyqvist

Miihkaili Teppo

Oscar Eklund

Juuso Salmi


Forwards


Tony Salmelainen

Matti Kuparinen

Ville Peltonen

Roope Talaja

Mika Partanen

Toni Leinonen

Eero Somervuori

Janne Öfverström

Arttu Luttinen

Thomas Nykopp

Niko Piiparinen

Janos Hári

Juuso Puustinen

Petr Stloukal

Iiro Pakarinen

Austin Block

Corey Elkins

Rico Fata

Trevor Gillies


Head Coach


Raimo Summanen


Assistant Coaches


Janne Hänninen

Joonas Tanska

Link to post
Share on other sites

HPK


hpk.gif

- Yksi viime kauden suurimmista, ellei jopa suurin yllättäjä HPK lähtee tähän kauteen haastavista lähtökohdista. Sitä tarvittavaa kakkossentteriä ei ole vieläkään "löytynyt" ja kärkipakkejakaan ei juuri löydy. Suurin kysymysmerkki on puolustuspää, mutta hyökkäyspää taasen on (sitä kakkossentteriä lukuunottamatta..) kunnossa.
Maalivahdit: HPK lähtee tähän kauteen täysin uudella veskariosastolla. Saros toki availi muistaakseni muutamassa viime kauden pelissä luukkua, mutta jos sitä nyt ei kuitenkaan lasketa. Huikeasti tasoaan nostaneet Mika Järvinen ja Mikko Tolvanen vaihtoivat kummatkin kauden päätteeksi maisemaa, ja tilalle hankittiin Jokipojista Timo Niemi sekä Jokereista Frans Tuohimaa. Veskarikolmikko on siis Tuohimaa-Saros-Niemi, ja Kerholla on käsissään koko Liigan lupaavin maalivahtiosasto. Fanit (itseni mukaanlukien) luottavat tähän kolmikkoon, mutta joidenkin osalta on sadellut kysymysmerkkejä HPK:n veskaritilanteen suhteen. Kaikki kolme ovat siis hyvin lupaavia maalivahteja ja Liigan yksi parhaimpia mv- valmentajia oleva Kari Lehtonen saa varmasti otettua heistä paljon irti. Ikää ei tosiaan hiveästi keneltäkään löydy ja poppoon vanhin Tuohimaa on ollut Jokereissa sylkykuppina, mutta täytyy muistaa, että hän ei ole saanut edes kunnon mahdollisuutta näyttää taitojaan. Lähtökohtaisesti Tuohimaa on se ykköskassari, mutta Saros tulee pelaamaan myös paljon matseja, veikkaisin että hieman alle puolet. Tämä riippuu tietysti hyvin paljon alkukauden näytöistä. Niemikin pelannee jonkun viitisen matsia. Kilpailutilanne on siis erittäin kova, mikä on hyvä asia, ja täysin puhki kukaan tuskin pääsee itseään rasittamaan. Kuten jo sanoin, itse lähden kyllä luottavaisin mielin tähän kauteen tällä veskariosastolla. Kokemus ei olisi toki pahitteeksi, mutta näillä mennään! Arvosanaksi annan .

FransTuohimaa-Jokerit2.jpg


NHL:ään ensi kauden päätteeksi suuntaava Tuohimaa saa kovan näytön paikan Kerhossa

Puolustus: Tämän osa-alueen ylle piirrettäköön se suurin ?. Lähtijöitä ovat sormivaivainen Juha Alén (lopettaa), Jordan Henry ja Marko Tuulola (lopettaa). Alén oli peruspakki, joita Kerholla on jo todellakin tarpeeksi. Lähtö ei siis suuremmin kirpaise. Henry taasen oli suoraan sanottuna paska eikä tule kyllä yhtään ikävä. Ikänestori Marko Tuulolan lähtö kirpaisee kaikista eniten, iästä huolimatta. "Tuuski" oli erittäin hyvä esimerkki junnuille ja kyllä otteet olivat sitä tasoa, että hän pystyisi vielä tälläkin kaudella pelaamaan Kerhossa kakkos- tai kolmosparissa. Tilalle on hankittu Antti Bruun, Jyri Niemi ja Craig Schira. Pakisto on siis hieman vahvistunut, mutta hieman ei tässä tapauksessa riitä. Peruspakkeja on Ipan tavoin riittämiin, mutta ne kärkipuolustajat puuttuvat. Ykköspari lienee Laakso-Schira, kakkonen Niemi-Bruun (tai Mielonen). Ei vakuuta alkuunkaan.. Laaksolta sitä kiekollista osaamista löytyy jonkin verran, koko pakistosta kuitenkin eniten, mutta Aleksinkin pitäisi nostaa tasoaan taas vähintään pykälän verran. Norjasta tullut Schira on täysi kysymysmerkki, ja hän pelaa silti kärkipareissa?! Jyri Niemeltäkin löytyy jonkin verran kiekollista osaamista ja laukaus on luja, mutta otteet ainakaan harkkamatseissa ei ole ollut toivotulla tasolla. Ja mr. Bruun viilettääkin (luultavasti) sitten kakkosparissa, hohhoijjaa.. Saa kyllä joka jamppa kärkipareissa nostaa tasoaan, joidenkin kohdalla aika roimastikin. Puolustuksen arvosanaksi annan 7.
Hyökkäys: Kerhon kirkkaasti paras osa-alue. Lähtijät jäävät vain kahteen nimeen, Marko Luomalaan sekä Arsi Piispaseen. Näiden herrojen lähtö ei jää kyllä harmittamaan yhtään. Tilalle on hankittu Juha Koivisto ja Joonas Vihko. Hyökkäys on siis vahvistunut selvästi. SaiPassa viime kaudella pelannut Juha Koivisto on neloskentän perushyökkääjä. Nopeutta löytyy ja Koivisto iski aika nätin läpiajomaalin harkkamatsissa Pelicansia vastaan. Vastustajat ovat pulassa tämän herran kanssa ja jäähyjä on odotettavissa. Joonas Vihko taasen on aivan loistava haku varsinkin, kun joukkueessa on jo ennestään Ville Viitaluoma. Tutkapari Vihko-Viitaluoma on taas vuosien jälkeen kasassa ja odotettavissa on murhaavaa jälkeä! Kolmantena lenkkinä ykkösessä häärää vielä kesän aikanakin peliään roimasti kehittänyt Jere Sallinen, joten ykkösvitja on yksi Liigan parhaista. Sitten se sentteriongelma.. Kakkosketjun keskeltä puuttuu se laadukas sentteri, mutta laidoilla viilettävät luultavasti Saarinen ja läpimurron vihdoin tänä vuonna tekevä (saa ottaa talteen ;)) Teemu Rautiainen. Tähän kun saisi vielä keskelle jonkun oikeasti kovan pelimiehen, niin Kerhon hyökkäyspään materiaali rupeaisi olemaan jo TOP3- luokkaa. Luultavasti keskellä häärää kuitenkin nuori Leino, joka taidoistaan huolimatta ei ainakaan ihan vielä istu kakkosen keskelle. Kolmonen onkin sitten Liigan yksi parhaista. Se on hyvin todennäköisesti muotoa Kiilholma-Vänttinen-Santavuori. Kunnon duunaria, mutta myös taitoa löytyy ja pisteitä syntyy kolmoskentän tapauksessa tasaisesti. Myös nelonen on hyvä, kun sinne voi istuttaa Aarniota, Paajasta, Rendulicia, Järveläistä, Koivistoa jne.. Hyökkäyksen arvosanaksi annan kakkossentterin "puuttumisen" vuoksi .

large-j062294i.jpg


MM-kotikisoissakin pelanneeseen Ville Viitaluomaan kohdistuu myös tällä kaudella suuret odotukset

Valmennus: Päävalmentajan hommat haltuunsa ottaa Kai Rautio. Selinin lähtö kirpaisee eikä Rautio täytä saappaita. "Kaira" on pienoinen kysymysmerkki hänkin, mutta annetaan hänen näyttää mitä osaa. Apuvalmentajat osaavat hommansa hyvin. Arvosanaksi annan .
Yhteenveto: Kysymysmerkkejä liikaa ja kakkossentterin sekä kärkipakkien puuttuminen verottavat joukkueen menestysmahdollisuuksia selvästi. Jos sitä "kakkossenaa" ei saada hankituksi, niin heikolta näyttää. Näilläkin eväillä arvioisin HPK:n sijoille 7-12.
Fanit: "G-Kulma". Juuri toimintansa aloittanut faniryhmä on vielä melkoisen pieni, mutta se kasvaa kuitenkin tasaiseen tahtiin. Tilanteeseen nähden ääntä lähtee ihan hyvin ja tifokulttuuriakin on viljelty Rinkelinmäelle. Rekvisiitta on kunnossa, mutta vielä kun saisi ryhmää hieman isommaksi, niin hyvä tulee. Arvosanaksi annan . Kotisivut: http://hpkfanclub.net/

HPK:n joukkue kaudelle 2013-2014:

Goalies
Juuse Saros
Timo Niemi
Frans Tuohimaa
Defensemen
Juho Mielonen
Juuso Vainio
Craig Schira
Jyri Niemi
Ossi-Petteri Grönholm
Antti Bruun
Joni Tuominen
Aleksi Laakso
Ville-Veikko Eerola
Lauri Kärmeniemi
Petteri Nikkilä
Forwards
Otto Paajanen
Juha Koivisto
Tuomas Vänttinen
Teemu Rautiainen
Jaakko Turtiainen
Juha Kiilholma
Ville Viitaluoma
Joonas Vihko
Antti Aarnio
Borna Rendulic
Jere Sallinen
Ville Järveläinen
Jesse Saarinen
Robert Leino
Tuomas Santavuori
Head Coach
Kai Rautio
Assistant Coaches
Pasi Arvonen
Kari Lehtonen
Vesa Viitakoski
Link to post
Share on other sites

Ilves


ilves.gif

- Ilves on vahvistunut selvästi täksi kaudeksi ja nyt ei ole enää yhtä selvää, kuka jää runkosarjassa jumboksi. Periatteessa Ipalla olisi mahdollisuudet jopa sääleihin, mutta se vaatisi kyllä parin joukkueen alisuorittamista ja Ilvekseltä pienoista ylisuorittamista. Lähtökohdat ovat joka tapauksessa selvästi paremmat kuin pitkään aikaan, mutta paineita mistään menestyksestä ei kuitenkaan ole.
Maalivahdit: Ilveksen maalivahtikaksikko on nuori, Järvenpään ja Kolppasen keski-ikä on 22v. Veskariosastokin on kuitenkin vahvistunut, sillä onhan Järvenpää nyt vahvempi kuin Hübl. Ässissä kakkoskassarin rooliin jähmettynyt Järvenpää saa nyt oivan näytön paikan Ilveksessä ja uskon hänessä olevan jo ykköskassarin ainesta. Nuori ja suht kokematon Kolppanen on hyvä kakkonen ja hänkin saanee alleen kymmenisen peliä. Ei valittamista tässä kaksikossa Ilveksen mittapuulla, arvosanaksi tälle tandemille annan .
Puolustus: Out: Jokipakka, Koistinen, Kesä, In: Coburn, Gysbers, Kukkonen. Jokipakka ja Koistinen olivat Ilveksen tärkeimmät pakit viime kaudella ja lähtö kirpaisee, mutta Simon Gysbers oli mielestäni erittäin hyvä haku. Gysbers tuo tarvittavaa kokoa muuten kohtuu heiveröiseen pakistoon ja pisteitäkin mies pystyy varmasti mättämään ihan hyvän määrän. Yliopistosarjassa tahkonut Greg Coburn on sitten taase enemmän tai vähemmän arpa. Kokoa tämä mies ei ainakaan pysty tuomaan, eikä hän ole NCAA:ssa kovin hyviä pistemääriäkään saanut aikaiseksi. +/- saldo sentään ihan hyvä parilta viime kaudelta, mutta ei Coburn kyllä Jokipakkaa tai Koistista korvaa. Jos nyt ei pahemmin floppaa, niin joku 3 pakkiparin peruspakki. Peruspakiksi voidaan kutsua myös Mikko Kukkosta. Tässä se ongelma piileekin, Ilveksessä on paljon ihan hyviä peruspakkeja, mutta kärkipuolustajat loistavat poissaolollaan. Gysbers on Ipalle erittäin tärkeä vahvistus ja Ilveksen puolesta todellakin toivon, että mies pysyy terveenä ja pystyy pelaamaan samalla tasolla kuin AHL:ssä. Arvosanaksi pakistolle annan 7-.

104129550_display_image.jpg?1320949792


Vaihtelua uralleen hakenut Simon Gysbers löysi tiensä Ilvekseen, ainakin Ilveksen onneksi

Hyökkäys: Höykkäyksessä vaihtuvuus on ollut erittäin suurta, tärkeimmät lähtijät varmastikin Sointu ja Kivimäki. Tilalle on hankittu mm. Sami Sandell, Jussi Pesonen, Roberts Jekimovs, Juuso Rajala ja Daniel Corso. Hyökkäys on siis vahvistunut selkeästi. Ei Ipa toki pärjää tälläkään hyökkäyspään materiaalilla paperilla kuin parille joukkueelle, mutta kuten sanoin, hyökkäyspää on selvästi vahvempi kuin viime kausina ja maalimäärä tulee kasvamaan viime kauden 124 häkistä vähintään 140 börsään. Hyökkäykselle arvosanaksi annan 7.
Valmennus: Päävalmentajana toimii Tuomas Tuokkola ja tämäkin osasto on vahvistunut selkeästi viime kausista. Tuokkolan pelitapa täksi kaudeksi on suoraviivainen ja aggressiivinen kiekko, mikä kyllä sopii tälle materiaalille. Kiekollinenkin pelikin tulee varmasti ottamaan pieniä askeleita eteenpäin. Tuokkola on mielestäni hyvä valmentaja ja hän sopii Ilveksen penkin taakse. Arvosanaksi valmennukselle annan 8.
Yhteenveto: Kuten jo alussa mainitsin, ei ole ollenkaan varmaa, että Ilves sijoittuisi tälläkin kaudella viimeiseksi. Pelaajilla riittää varmasti nälkää ja Ipa saa lähteä otteluihin varsinkin alkukaudesta varmasti hieman aliarvioituna ja hyvä startti olisi Ilvekselle enemmän kuin tärkeää. SaiPa, Pelicans ja kumppanit saavat olla tällä kaudella varuillaan. Arvioin Ilveksen sijalle 11-14.
Fanit: "Ilves Fan Club". Ääntä Ilveksen faneista kyllä lähtee, mutta iso plussa olisi se, jos väriä löytyisi katsomosta enemmän esimerkiksi isojen lippujen ym. muodossa. Ei kuitenkaan ihan huonoimmasta päästä ja uskoa seuraan löytynyt vaikeinakin aikoina. Arvosanaksi Ilves- faneille annan .

Ilveksen joukkue kaudelle 2013-2014:

Goalies
Juha Järvenpää
Ville Kolppanen
Defensemen
Mikke Levo
Aleksi Mäkelä
Niko Peltola
Miro Hovinen
Greg Coburn
Jarkko Näppilä
Mikko Kukkonen
Simon Gysbers
Konsta Mäkinen
Martti Järventie
Arto Tukio
Atte Pentikäinen
Forwards
Alexander Ruuttu
Antti Hölli
Jiri Veistola
Valtteri Järviluoma
Masi Marjamäki
Daniel Corso
Kai Kantola
Ville Korhonen
Turo Asplund
Eero Savilahti
Roope Hintz
Jussi Pesonen
Juuso Rajala
Tomi Wilenius
Sami Sandell
Michael Keränen
Tommi Välimaa
Antti Kangasniemi
Roberts Jekimovs
Head Coach
Tuomas Tuokkola
Assistant Coaches
Sami Hirvonen
Markus Korhonen
Link to post
Share on other sites

Jokerit


jokerit.gif

- Kesän kohujoukkue Jokerit valmistautuu ainakin näillä näkymin viimeiseen liigakauteensa, sillä kuten kaikki tietävät, tämän kauden jälkeen Hartwallilla pelataankin jo hieman kovempia pelejä itänaapureita vastaan. Latauksen luulisi siis varmasti olevan kova ja moni pelaaja hakee paikkaansa joukkueesta ensi kaudeksikin, joten motivaatiosta tämä homma tuskin jää kiinni. Kaiken kohun keskellä Jokereitten liigajoukkueen rakennus on kuitenkin jäänyt hieman taka-alalle ja erikoismiestä ei ole hankintoja suorittamaan. Siitä huolimatta, Jokerit on kaikille kova luu ensi kaudellakin.
Maalivahdit: Jokerit sai huonoja uutisia sairastuvalta, kun joukkueen ykköskassari Eero Kilpeläinen joutui lasarettiin jo ennen kauden alkua. Kilpeläinen joutuu olemaan sivussa n. 2 viikkoa kauden alusta. Jokerit kuitenkin hankki aika kovan nimen Flamesin organisaatiosta; Leland Irving. Irving on AHL- kassari, joka on kuitenkin päässyt jo hieman haistelemaan myös NHL- ympyröitä. Tulee varmasti olemaan Liigassa kova nimi. Kun Kilpeläinenkin kuntoutuu, niin Jokereilla on aika kova tandemi käytettävissään. Arvosanaksi maalivahtiosastolle annan 9+.

LelandIrving.jpg


Kenties uutta vauhtia uralleen hakeva kanukkivahti on löytänyt tiensä Jokereihin. Pystyykö antamaan tarpeeksi väkevät näytöt ensi kaudeksi, jos KHL kiinnostaa?

Puolustus: Tästä osa-alueesta tuskin täytyy hirveästi jauhaa. Jokainen, joka seuraa kiekkoa edes vähän aktiivisemmin tietää, että Jokereilla on Liigan paras pakkiosasto. On Dehner, Eronen, Karalahti, Kousa, Väänänen... Kaikkea osaamista löytyy. Tällä pakistolla, parilla täsmähankinnalla höystettynä, voi lähteä jo kohtuu hyvillä mielin jopa KHL:ään. Arvosanani pakistolle on 10-.
Hyökkäys: Jokerit kaipaisi kipeästi osaavaa ykkössentteriä. Varsinkin nyt, kun Ben Eaves lopetti uransa loukkaantumisten takia. Onko kaksi kautta AHL:ssä tehoin 23+29 pelanneesta Philip DeSimonesta ykkössentterin rooliin? Nappisuorituksella ehkä, mutta mielestäni ei kyllä ole. Silti, Jokereilta löytyy taitoa riittävästi hyökkäyspäähänkin. Tällä ringillä ei ihan vielä KHL:ssä pärjätä, mutta Liigassa tämäkin materiaali on ilman muuta kovaa valuuttaa. Suurimpina niminä nostaisin esiin Hardtin, Hahlin, Lahden, Mosesin, Ruudun, Teräväisen ja Tyrväisen. Tästä listasta jäi toki monta muutakin kovaa nimeä ulkopuolelle. Ei hyökkäyspäässäkään valittamista ole, vielä jos se ykkössentteri löytyisi jostain, niin alta pois. Arvosanaksi annan tällä hetkellä 9+.

Jokerit_+Janne+Lahti+2.jpg


Pistelinko Janne Lahti palaa hieman heikomman KHL- kauden jälkeen takaisin jokerinuttuun

Valmennus: Päävalmentajana toimii tälläkin kaudella Tomi Lämsä. Osaaminen riittää ehkä Liigaan varsinkin tällä materiaalilla, mutta Lämsä saa väistyä palliltaan tämän kauden päätteeksi. Vaikuttaako tämä motivaatioon? Mutta mutta, eipä päävalmentaja tässä jengissä ole ihan niin tärkeässä osassa, kuin mitä se on muissa. Lämsä on ihan ok kamaa vielä tällä kaudella, arvosanaksi annan .
Yhteenveto: Jokereilla käytössään liigan paras materiaali, vaikka joitain kysymysmerkkejä vielä löytyy. Ehdottomasti yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta mitään ylivoimaisuutta runkosarjassa tuskin nähdään. Arvioin Jokerit sijoille 1-6.
Fanit: "Eteläpääty". Suomen ylivoimaisesti suurin ja äänekkäin faniryhmä. Rekvisiitta puolikin kunnossa. Ainoa kysymysmerkki on, että miten fanit suhtautuvat KHL- loikkaan. Harveneeko porukka tuntuvastikin? Eiköhän Eteläpääty ole kuitenkin viimeisellä (ainakin toistaiseksi) kaudellakin suomen äänekkäin ja kaiken kaikkiaan paras. Miinusta hieman joidenkin fanien ylilyönneistä. Arvosanaksi annan 10-. Kotisivut: http://www.jokerifanit.net/n/?m=&a=&t=
Jokerien joukkue kaudelle 2013-2014:
Goalies
Leland Irving
Eero Kilpeläinen
Joonas Korpisalo
Defensemen
Jeremy Dehner
Petteri Lindbohm
Ossi Väänänen
Antti-Jussi Niemi
Jere Karalahti
Mikko Kousa
Teemu Eronen
Oskari Manninen
Otso Rantakari
Santeri Saari
Esa Lindell
Forwards
Steve Moses
Tomi Mäki
Markus Hännikäinen
Semir Ben-Amor
Jere Karjalainen
Aleksi Mustonen
Juhani Tyrväinen
Jarkko Ruutu
Jani Rita
Riku Hahl
Matti Lamberg
Nichlas Hardt
Janne Lahti
Philip DeSimone
Teemu Henritius
Saku Salminen
Henrik Koivisto
Teuvo Teräväinen
Antti Tyrväinen
Head Coach
Antti Lämsä
Assistant Coaches
Hannu Virta
Tomek Valtonen
Link to post
Share on other sites

JYP





jyp.gif




- Monien inhokki, 2000- luvun (varsinkin) runkosarjan kestomenestyjä JYP on tälläkin kaudella varsin kova luu. Materiaalilla, joka sillä on käytössä, on hyvinkin paljon mahdollista edetä keväällä pitkälle. Ainoa puute, mikä ainakin omaan silmääni pistää, on valmennuksen kokemattomuus. Mestaruuteen en kyllä usko JYPin yltävän.


Maalivahdit: Tarkki-Myllykoski. Tällä tandemilla JYP voi edetä vaikka kuinka pitkälle. Tarkki on ainakin lähtökohtaisesti ykkösvahti, mutta sen tontin pystyy tavittaessa ottamaan myös Myllykoski. Kummatkin ovat hyvin laadukkaita maalivahteja Liigatasolle ja etenkin pikkuseuroille kumpi vaan kelpaisi ykköseksi, jos sitä ei vielä olisi. JYPillä on liigan paras veskarikaksikko ja kuten sanoin, ei homma ainakaan veskareihin kaadu! Arvosanaksi annan .



Puolustus: Myös puolustus on laadukas. Löytyy riittämiin niin kokoa, kiekollista taitoa kuin tavallista peruspuolustajaakin. On Auvitua, Kaltevaa, Luomaa, Näkyvää, Viitasta ja Välivaaraa. Myös lupaavia nuoria löytyy, esimerkiksi Auvinen ja Salonen. Vaikea keksiä mitään moitittavaa pakistosta, jos tarkkoja ollaan niin rightejä saisi olla ehkä enemmän, mutta se on loppueen lopuksi aika pikku seikka kun muuten on pullat hyvin uunissa. Puolustukselle arvosanaksi annan 9.


Hyökkäys: Laajuutta löytyy laituriosastolta, mutta sentteriosasto saisi olla ehkä hieman leveämpi. Selviä senttereitä ovat Miika Lahti, Matias Myttynen, Anssi Löfman ja Eric Perrin. Abid tosin pystyy tarvittaessa pelaamaan myös sentteriä, mutta kuitenkin. Runko pysynyt hyvin kasassa ja ainoat lähtiijät ovat Sipiläinen sekä Boyce. Tilalle on hankittu Anssi Löfman, Poukkula ja Jani Tuppurainen. Etenkin Tuppurainen oli loistohankinta ja laiturit ovat todellakin JYPillä laadukkaita. Hyökkäyksen arvosanaksi annan 9-.


Valmennus: Päävalmentajana toimii tällä kaudella Marko Virtanen. Virtanen on toiminut aiemmin Mestiksessä D-Teamin apuvalmentajana ja JYP U20 päävalmentajana. JYPissä Virtanen on ollut apuvalmentajana reilun kauden, joten kokemusta ei paljonkaan ole ja Virtasen osaaminen on ainakin itselle pieni kysymysmerkki. Apuvalmentajana on Harri Laurila, joka on ollut nelisen kautta Suomen nuorten maajoukkueiden apuvalmentajana. Kauden 2011-2012 oli Lukon apuvalmentaja, mutta viime kaudella valmennushommia ei löytynyt. JYP on Laurilalle siis täysin tuntematon seura ja tässä tapauksessa kakkoskoutsin pitäisi olla hieman kokeneempi ja tuntea seura hyvin. Valmennuspuoli laskee JYPin menestysmahdollisuuksia. Valmennukselle arvosanaksi annan .





Marko+Virtanen.jpg




Miten keltanokka Marko Virtanen suoriutuu työstään JYPin peräsimessä?





Yhteenveto: JYPillä on siis erittäin laadukas nippu kasassa, ainoa kysymysmerkki on valmennus ja se kysymysmerkki onkin sitten hieman suurempi. Jos Virtanen ja Laurila onnistuisi edes kohtalaisesti, niin JYP voisi olla varteenotettava mitalisuosikki. Itse kuitenkin hieman epäilen. JYP saattaa olla runkosarjassa todella hyvä, mutta keväällä valmennuksen kokemattomuus sotkee kuviot. Arvioin JYPin runkosarjassa sijalle 1-6.


Fanit: "Sambaryhmä". Ehkä Liigan ärsyttävin faniryhmä monen mielestä, niin myös minun. Nimi kertoo kaiken oleellisen, joitain rumpuja on jopa takavarikoitu joissain vierasmatseissa. Ei kuitenkaan ehkä kaikista hiljaisin, vaikka huutaminen jääkin yleensä pelkkään "JYPPI!" ja "Taistele Jyppi!". Rekvisiittaa myöskin kohtalaisesti, joten arvosanaksi annan 7-.





JYPin joukkue kaudelle 2013-2014:






Goalies


Tuomas Tarkki

Joni Myllykoski

Sami Rajaniemi


Defensemen


Aleksi Salonen

Mikko Viitanen

Mikko Luoma

Mikko Kalteva

Jyrki Välivaara

Yohann Auvitu

Henri Auvinen

Samuli Kankaanperä

Kristian Näkyvä

Valtteri Hietanen


Forwards


Miika Roine

Eric Perrin

Jani Tuppurainen

Max Wärn

Ramzi Abid

Jari Jääskeläinen

Topi Nättinen

Antti Jaatinen

Ossi Louhivaara

Anssi Löfman

Petr Hubacek

Miika Lahti

Jonne Virtanen

Mikko Salmio

Markus Nenonen

Matias Myttynen

Oula Palve

Joose Antonen


Head Coach


Marko Virtanen


Assistant Coach


Harri Laurila

Link to post
Share on other sites

KalPa





kalpa.gif




- Tasaisen hyvä runkosarjasuorittaja KalPa lähtee tähän kauteen tavallista hieman hiekommilla antimilla. Ei suora puolivälieräpaikka nytkään mahdottomuus ole, mutta mihinkään runkosarjavoittoon tai edes lähelle sitä se tuskin tulee yltämään.


Maalivahdit: Tapparassa mokannut Pekka Tuokkola saa KalPassa uuden mahdollisuuden, mikä on käytettävä hyväksi. Tuokkola oli viime kaudella todella surkea, mutta oliko viime kausi vain kauden mittainen pohjanoteeraus, vai eikö Tuokkola ole enää ykköskassarin ainesta? Itse uskon vahvasti, että Tuokkola pelaa ykkösvahdin paikan arvoisesti, mutta tuskin hän mitenkään loistamaan tulee. Kakkosena olisi kuitenkin hyvä olla joku hieman varmempi kassari kuin Henri Kiviaho, tietysti myös mahdollisista loukkaantumissyistä. KalPan puolesta todellakin toivon, että Tuokkola on saanut itseluottamuksensa takaisin eikä hän kärsi mistään pahemmista loukkaantumisista. Tälle tandemille arvosanaksi annan .



Puolustus: KalPan puolustus näyttää ihan hyvältä. Vaihtuvuus on ollut pientä, kuten lähes joka osa-alueella, joten siitä myös pientä plussaa. Lähtijöitä kauden päätteeksi olivat Mikko Kukkonen, Joni Haverinen ja Pauli Levokari. Mitään ykkös-, tai edes kakkospakkia ei siis lähtenyt. Tulijoitakaan ei ole kuin yksi, ECHL:ssä viime kaudella viilettänyt Jeff Foss. Fossin viime kausi oli rikkonainen ja hän pelasi Cyclonesin paidassa ainoastaan kuusi ottelua. Toissa kaudella Foss pelasi Admiralsissa AHL:ää arvosanalla kiitettävä. Jenkki on kyllä pienoinen arpa, mutta eipä KalPa tässä hirveästi menetä vaikka arpa tyhjäksi paljastuisikin, sillä sama runko on KalPalla kasassa tälläkin kaudella. Puolustukselle arvosanaksi annan 8+.


Hyökkäys: KalPalla on hyökkäyksessä ihan hyvä sekoitus nuorta ja vanhaa. Miten jaksavat vanhukset Kapanen ja Kerman? KalPan kantilta toivottavasti hyvin, sillä kummallakin on hyökkäyksessä melkoisen suuri rooli. Sama koskee myös Voutilaista, joka on ollut viime kausina loukkaantumisten runtelema. Leveyttä siis ehkä hieman kaivattaisiin, mutta jos kaikki menee nappiin, niin kyllähän tämäkin hyökkäyskalusto on kohtalainen. Jos kaikki taasen menee pieleen, niin KalPa on vaikeuksissa. Kanukkihankinta Luke Pitherillä on myös vastuuta kannettavana. Pither on ollut kohtuu tasainen suorittaja AHL:ssä, mutta viime kaudella Pither joutui hakemaan vauhtia myös ECHL:n puolelta. Mielestäni kuitenkin oiva haku sentteriosastolle.

KalPan hyökkäys on heikentynyt jonkin verran viimevuotisesta ja kysymysmerkkejä löytyy. Jos mitään pahempaa romahtamista ei kuitenkaan tapahdu, niin arvosanaksi annan .



Valmennus: KalPan peräsimessä jatkaa Jari Laukkanen, joka nousi viime vuonna päävalmentajaksi kakkosvalmentajan tontilta. Teki ihan hyvää työtä kun luotsasi KalPan puolivälieriin. Itse en Laukkasesta osaa hirveästi muuta sanoa, Jari on toki vielä melko kokematon päävalmentajaksi. Eiköhän hän kuitenkin tälläkin kaudella hommastaan suoriudu, vaikka lähtökohdat tähän kauteen lähdettäessä ovat astetta haastavammat ja nyt nähdään miehen todellinen osaaminen. Arvosanaksi annan kuitenkin ehkä hieman tylyn 7+.


Yhteenveto: KalPa on siis hieman heikentynyt viime kaudesta, mutta kun runko on säilynyt aika hyvin, niin ainakin alkukaudesta meno saattaa olla ihan mukavaa. Kysymysmerkkejä on kuitenkin liikaa ja materiaali hieman liian kapea, joten ainakaan puolivälierä pidemmälle en usko kuopiolaisten yltävän. Arvioin KalPan sijalle 7-12.


Fanit: "Musta verkosto". Ei ihan äänekkäimmästä päästä, mutta ei hiljaisimmastakaan. Meno on ihan kohtalaista, mutta rekvisiittaa toivoisin hieman lisää. Joka tapauksessa ihan kohtalainen faniryhmä kuten on joukkuekin, arvosanaksi Mustalle verkostolle annan . Kotisivut: http://www.mustaverkosto.net/





KalPan joukkue kaudelle 2013-2014:






Goalies


Pekka Tuokkola

Henri Kiviaho


Defensemen


Jeff Foss

Miika Koivisto

Marko Kauppinen

Antti Halonen

Adam Mashur

Jussi Timonen

Juuso Riikola


Forwards


Antti Kerälä

Luke Pither

Ossi Saarinen

Jasse Ikonen

Petri Lammassaari

Joonas Riekkinen

Heikki Liedes

Kalle Kerman

Sami Kapanen

Joona Harjama

Jukka Voutilainen

Kasperi Kapanen

Janne Kolehmainen

Artturi Lehkonen

Jyri Junnila


Head Coach


Jari Laukkanen


Assistant Coaches


Ilpo Kauhanen

Tommi Miettinen

Link to post
Share on other sites

Kärpät



karpat.gif



- Kärpät on yksi tämän kauden mitalisuosikeista. Viime kausi ei mennyt kärppälaumalta ihan putkeen, mutta nyt se on tehnyt kovia hankintoja ja kaiken pitäisi olla tarpeeksi mallillaan, että sillä olisi mahdollisuudet aina mestaruuteen asti. Sen voin ainakin taata, että viime kauden runkosarjasijoitus (9.) tulee nousemaan vähintään kolme sijaa!


Maalivahdit: Rynnäs-Karhunen. Siinä Kärppien tämän kauden veskarikaksikko. Isokokoinen maalivahti Jussi Rynnäs palaa takaisin Suomeen parin AHL- kauden jälkeen. Rynnäs ei ollut kaukana vakituisesta NHL- pestistäkään, mutta sitä ei kuitenkaan loppuen lopuksi tullut ja Rynnäs päätti palata Suomeen. Ehdottomasti yksi Liigan kovimmista veskareista. Nuori Tomi Karhunen puolestaan on jo oikein valmis ottamaan kakkoskassarin tontin itselleen, pian myös ykkösen, mutta siihen menee vielä luultavasti pari kautta. Viime kaudella Karhunen pelasi jo 24 ottelua ja torjuntaprosentiksi muodostui ihan hyvä lukema, 91.3%. Arvosanaksi tälle kaksikolle annan .


Puolustus: Puolustuksesta lähti kauden päätteeksi pari tärkeää ukkoa. Lähtijöitä ovat Ville Mäntymaa, Ilkka Mikkola, Oscar Eklund ja Josef Boumedienne. Uusia naamoja ovat Ari Vallin ja Lasse Kukkonen. Nämä kaksi ei kyllä korvaa lähtijöitä, vaikka etenkin Kukkonen oli hyvä haku. Puolustus on aika täynnä kysymysmerkkejä ja ainakin Kukkosen sekä Lehtosen on kannettava suurta vastuuta. Vladimir Eminger on taas vuoden kokeneempi ja taitojen puolesta Emingerissä ei ole kyllä mitään vikaa, saattaa olla tällä kaudella hyväkin pakki. Samaten Pokka on vuoden kokeneempi ja parinaan luultavasti Ohtamaa, ihan hyvä kaksikko. Nuorten on otettava tällä kaudella aiempaa suurempi vastuu ja jos näin käy, niin ei Kärppien puolustuksessa paljon moittimiseen varaa ole, mutta painotan sanaa jos. Pakistolle arvosanaksi annan 8-.




1393074-max497x297.jpg


Kärppä-kasvatti Lasse Kukkonen tekee odotetun paluun näätäpaitoihin




Hyökkäys: Hyökkäyksen materiaali on kyllä äärimmäisen kova, Liigan kovimpia. Salomäki ja Haataja ovat ainoat merkittävät lähtijät, tilalle on hankittu herrat Kveton, Pyörälä ja Maxwell. Hyökkäys on siis hieman jopa vahvistunut, vaikka maalitykki Haataja olikin aika kova menetys. Kveton on vielä suhteellisen nuori, lupaava tshekkihyökkääjä, mutta kyllä ikää jo sen verran on, että sitä ei voi käyttää tekosyynä mahdollisiin vaisuihin otteisiin. Pystynyt tekemään hyvät pistemäärät Trinecissä, mutta Liigassa taso on toki kovempi. Mika Pyörälää tuskin tarvitsee edes sen kummoisemmin esitellä, kaikki varmasti tietävät herran taidot. Ben Maxwell puolestaan on takonut loistavia pistemääriä AHL:ssä ja NHL- ympyröitäkin mies on päässyt jo haistelemaan. Loistava hankinta, yksi Liigan parhaimmista senttereistä. Uusien hankintojen lisäksi sieltä löytyy toki myös "vanhat" naamat Donskoi, Huml, Viuhkola, Kemppainen, Kähkönen jne.. Hyökkäyspään materiaali on siis erittäin kova ja arvosanaksi sille annan .



uk_46231_ar.jpg


Myös Mika Pyörälä on erittäin odotettu paluumuuttaja. Nakuttaako Pyörälä pisteitä samaan tahtiin kuin Elitserienissä?




Valmennus: Päävalmentajana toimii Lauri Marjamäki. Nuori Marjamäki on hyvä koutsi ja uskon hänen pystyvän menemään pitkälle Kärppien kanssa. Arvosanaksi annan .


Yhteenveto: Kärpillä on kasassa kova nippu ja sijoitus tulee olemaan korkealla. Puolustuspää näyttää ihan hyvältä, mutta hyökkäyspää se vasta hurraa- huutoja Kärppäfanien keskuudessa herättääkin! En näe mitään syytä miksei Kärpät voisi edetä keväällä pitkällekin, aina mitalipeleihin asti. Runkosarjassa se tulee kohentamaan selvästi viime kauden sijoitustaan, uskon sen ottavan kohtuu helposti suoran puolivälieräpaikan. Kärpät ottaa sijan 1-6.


Fanit: "EtäKärpät". En ole tietoinen, että onko Oulussa joku oma faniryhmä, vai onko EtäKärpät ainoa Kärppien faniryhmä? Kuitenkin, EtäKärpät kannustavat siis Kärppien vierasmatseissa ja ääntä lähtee ihan hyvin. Rekvisiittaa saisi olla ehkä hieman enemmän, mutta menee se jotenkin nykyiselläkin. EtäKärpille arvosanaksi annan 8. EtäKärppien kotisivut: http://www.etakarpat.net/2011/




Kärppien joukkue kaudelle 2013-2014:





Goalies


Tomi Karhunen

Jussi Rynnäs


Defensemen


Mikko Lehtonen

Mikko Niemelä

Atte Ohtamaa

Ville Pokka

Markus Nutivaara

Vladimir Eminger

Ari Vallin

Lasse Kukkonen

Janne Pälve


Forwards


Juho Keränen

Joonas Donskoi

Mikko Alikoski

Ivan Huml

Julius Junttila

Joonas Kemppainen

Joonas Komulainen

Markus Korkiakoski

Tomi Körkkö

Mika Pyörälä

Simon Suoranta

Jari Viuhkola

Sakari Manninen

David Kveton

Ben Maxwell

Toni Kähkönen

Ville Leskinen

Balazs Sebok

Saku Mäenalainen


Head Coach


Lauri Marjamäki


Assistant Coaches


Toni Sihvonen

Ari Hilli

Link to post
Share on other sites

Lukko



lukko.gif



- Viime kaudella hienosti säälipleijjareista aina pronssimatsiin asti tiensä taistellut Rauman Lukko lähtee tulevaan kauteen varsin iäkkäällä, mutta nimekkäällä joukkueella. Onko iästä liiaksi haittaa, vaiko vain ratkaisupeleissä hyötyä?


Maalivahdit: Maalivahtiosastossa ei kyllä liiaksi kokemusta ole, oikeastaan sitä on tässä tapauksessa liian vähän. Lukon tandemi tähän kauteen on Zapolski-Setänen. Setänen on toki lupaava vahti, mutta kakkoseksikin liian kokematon, sillä liigapelejä ei ole alla vielä yhtään. Zapolski puolestaan on Liigaan löytänyt tiensä ECHL:stä, jossa Zapolski oli erittäin kova. Pitsiturnauksessa Zapolski vakuutti ainakin minut (vaikkei noille matseille nyt liikaa painoarvoa kannata antaakaan), kiekko tarttui aika mukavasti ja jos Zapo jatkaa samoja otteita Liigakaudellakin, niin eiköhän hän ihan hyvä ykkösveskari tälle tasolle ole. Kakkosen pitäisi vaan olla mielestäni tässä tapauksessa hiukan kokeneempi, mutta katsotaan mitä tästä tulee. Runkosarjassa ihan hyvä kaksikko, mutta miten käy pudotuspeleissä? Arvosanaksi tälle tandemille annan 8-.



RyanZapolskiSC_1213.jpg


Pystyykö Ryan Zapolski loistamaan myös Liigassa?




Puolustus: Lukon puolustus näyttää kyllä vahvalta. Ainoastaan Otto Räty ja Milan Jurcina vaihtoivat seuraa, tilalle hankittiin selvästi kovemmat Ilkka Mikkola ja Petteri Nummelin. "Petun" kaappaus varsinkin oli aika kova temppu ja vaikka ikää löytyykin, niin Petu on silti yksi liigan parhaimpia pakkeja. Luottomiehet Honkanheimo ja Tikkanen jatkavat edelleen seurassa. Kyllä tällä pakistolla kelpaa tulevaan kauteen lähteä ja jos on veskarikaksikko hieman kokematon ja pieni kysymysmerkki, niin pakisto paikkaa hyvin ja Lukon puolustuspää on kokonaisuutenakin hyvä. Arvosanaksi pakistolle annan 9+.



nummelin_finland_5x4_Diashow.jpg


Petteri Nummelin palaa kokonaiseksi kaudeksi Liigakaukaloihin 18 vuoden tauon jälkeen. Seura ei kuitenkaan ole kaikkien yllätykseksi TPS, vaan Lukko.




Hyökkäys: Myös hyökkäyspää on hyvällä mallilla. Straka, Pesonen, Bertrand, Koskinen, Koskenkorva, Ilomäki ja Azevedo vaihtoi maisemaa, uusia hankintoja ovat Ville Vahalahti, Olli Sipiläinen, Toni Koivisto, Steven Zalewski ja Aki Uusikartano. Ainoa ketä Lukolla tulee näiden hakintojen jälkeen ikävä, on Justin Azevedo. Azevedoa paikkaa Steven Zalewski, joka tosin loukkaantui harkkamatsissa Ässiä vastaan ja on ainakin alkukaudesta sivussa. Zalewski on päässyt jo haistelemaan hieman NHL- ympyröitäkin, mutta suurimmaksi osaksi hän on pelannut AHL:ää hyvin tehopistein. Saa nähdä pystyykö täysin paikkaamaan Azevedoa, mutta saattaa kyllä olla ihan hyvä haku. Alkukautta ajatellen Zalewskin loukkaantuminen kuitenkin aika huono juttu.

Lukon hyökkäyksestä ei kyllä paljon puutu ja arvosanaksi sille annan puolustuksen tavoin 9+.


e. 23- vuotias kanukki, Jamie Arniel, on hankittu paikkaamaan vamman vuoksi sivussa olevaa Steven Zalewskia. Ei mielestäni paljon Zalewskia huonompi, vaikkakin viime kausi DEL:ssä oli surkea. Jos pystyy palaamaan tasolleen niin hyvä pelimies hyökkäyspäähän, mutta omassa päässä jonkin verran vaikeuksia ainakin tilastoita katsellessa.


Valmennus: RD (Dufva) jatkaa Lukon peräsimessä. Ihan kelpo valmentaja (vaikka tappelukieltoa onkin..), pystyy luotsaamaan Lukon mestaruuteen jos niin on tapahtuakseen. Arvosana 8+.


Yhteenveto: Lukolla on siis iäkäs, mutta nimekäs jengi. En näe syytä, miksei tällä nipulla voisi taistella tälläkin kaudella mitaleista, mutta mestaruuden suhteen olen hieman skeptinen veskariosaston vuoksi. Saa nähdä, osuuko epäilykseni oikeaan, mutta sijoittaisin siitä huolimatta Lukon runkosarjassa sijoille 4-6.


Fanit: "Raumam Boja". Faneista tämä homma ei todellakaan jää kiinni. Kun Jokerit loikkaa KHL:ään, on Raumam Boja valmiina ottamaan "Liigan paras faniryhmä" tittelin itselleen. Rekvisiitta kunnossa, faneja tarpeeksi, ääntä löytyy ja fanikatsomoakin on juuri suurennettu, joten paketti näyttää kokonaisuutena erittäin hyvältä. Hieman miinusta siitä, että RB "hehkuttaa" itseään ehkä hieman liikaa, mutta arvosanaksi siitä huolimatta . Kotisivut: http://raumamboja.fi/




Lukon joukkue kaudelle 2013-2014:





Goalies


Ryan Zapolski

Oskari Setänen


Defensemen


Roni Viirlas

Ilkka Mikkola

Tommi Kovanen

Matt Generous

Juho Tommila

Petteri Nummelin

Otto Honkanheimo

Jesse Virtanen

Harri Tikkanen


Forwards


Juhani Jasu

Joni Nikko

Steven Zalewski

Erik Riska

Janne Keränen

Teemu Nurmi

Toni Koivisto

Lauri Tukonen

Filip Riska

David Stach

Jerry Ahtola

Aki Uusikartano

Olli Sipiläinen

Jarkko Kauvosaari

Aki Kangasmäki

Ville Vahalahti

Eetu Koski

Aleksi Saarela

Jamie Arniel


Head Coach


Risto Dufva


Assistant Coaches


Juha Vuori

Jesse Welling

Link to post
Share on other sites

Pelicans





pelicans.gif




- Kauden 11/12 kakkossijan jälkeen Pelicansille tuli hieman heikompi kausi, kun pussinokat sijoittuivat liigassa viime kautena vasta yhdenneksitoista. Parempaa ei ole tälläkään kaudella luvassa ja Pelicans on suuri kysymysmerkki. Jos kaikki sattuisi osumaan kohdalleen, niin se voisi parhaimmassa tapauksessa taistella jopa sijoista 6-8, mutta itse en kyllä tähän usko.


Maalivahdit: Jere Myllyniemi lähtee kauteen ykkösenä, Janne Juvonen kakkosena. Myllyniemi on hyvin ailahtelevainen veskari ja hyvänä päivänä on liigatason kassari, mutta huonoja päiviä sattuu kaudelle liian monta. Jatkuuko sama myös tällä kaudella? Juvosessa potentiaalia kyllä on, mutta tapahtuuko läpimurto vielä tälläkään kaudella? Liikaa kysymysmerkkejä. Arvosanaksi maalivahtiosastolle 7+.


Puolustus: Puolustus taasen on Pelicansilla kunnossa, mutta ei se sentään liigan kärkipään pakkiosastoita pääse nimillänsä haastamaan. Kiekollista osaamista löytyy mm. Leimun, Latvalan, Hurrin ja Laurilan muodossa. Kokoa saisi olla tosin hieman enemmän, mutta kyllä näillä nimillä joita pakistosta löytyy päästään jo johonkin. Latvala kantaa edelleen suurta vastuuta, mutta saa nähdä mihin tasolle "vanhus" tällä kaudella yltää. Pelsujen kohtuu hyvä puolutus korvaa hieman veskariosastoa, mutta ei aivan tarpeeksi. Arvosanaksi pakistolle annan 8+.



Hyökkäys: Pelsujen hyökkäyspäässä merkittävät lähtijät jäävät Janne Taviin ja Pekka Jormakkaan. Tilalle on hankittu Tomi Pekkala ja Kimmo Koskenkorva. Hyvä asia on siis se, että hyökkäyspäässä vaihtuvuutta on ollut erittäin vähän ja yhteinen sävel pitäisi löytyä aika nopeasti. Esiin nostaisin Radek Smolenakin ja Tyler Redenbachin. Näiden ulkkarivahvistusten pitäisi kyllä pystyä pelaamaan koko kauden hyvällä tasolla, jos Pelicans menestystä mielii. Itse kyllä uskon, että Smolenak ja Redenbach ovat tällä kaudella iskussa ja herra pystyvät ottamaan vastuuta. Tällä osastolla on kuitenkin liikaa kysymysmerkkejä, mutta jos suurin osa pelaa edes tasollaan, niin hyökkäyspääkin näyttää ihan "ok"- tasolta. Arvosanaksi annan kuitenkin .



Valmennus: Päävalmentajana toimii tällä kaudella Hannu Aravirta, kun Kai Suikkanen lähti Tepsiin. Aravirta saisi jo ainakin minun puolestani lopettaa valmennushommat ja sitä mieltä ovat myös monet muut. Jos päävalmentaja olisi Araa nimekkäämpi, niin Pelicansista saattaisi saada hieman enemmän irti. Toki, saatan olla Aran suhteen myös väärässä, mutta kuitenkin. Arvosanaksi valmennukselle annan 7.


Yhteenveto: Pelicansin joukkue on aikalailla harmaata massaa, mutta jos se onnistuu edes kohtalaisesti, niin eiköhän se sentään sääliplayoffs- paikan itselleen haali. Arvion Pussinokat sijoille 7-12.


Fanit: "Ääriliike". Kerran olen Pelicansin matsia käynyt katsomassa ja itse en kyllä kuullut juuri mitään kannatusta toiselle puolelle kaukaloa. Ei kovin suuri eikä äänekäs faniryhmä, muttei sentään ihan surkeinkaan. Ääriliikkeelle arvosanaksi annan 7+. Kotisivut: http://aariliike.com/





Pelicansin joukkue kaudelle 2013-2014:






Goalies


Janne Juvonen

Jere Myllyniemi


Defensemen


Joonas Hurri

Oskari Korpikari

Jan Latvala

Juha-Pekka Pietilä

Niko Tuhkanen

Antti Ylönen

Henri Laurila

Juha Leimu


Forwards


Jarkko Immonen

Miikka Männikkö

Jesse Niinimäki

Tommi Paakkolanvaara

Tomi Pekkala

Ilkka Pikkarainen

Timo Pärssinen

Marko Pöyhönen

Tyler Redenbach

Janne Ritamäki

Pekka Saarenheimo

Radek Smolenak

Vili Sopanen

Joel Mustonen


Head Coach


Hannu Aravirta


Assistant Coaches


Pasi Mustonen

Simo Vehviläinen

Link to post
Share on other sites

Tee tili osallistuaksesi keskusteluun

Sinun täytyy olla jäsen jos haluat kommentoida

Tee tili

Rekisteröi uusi tili. Se on helppoa!

Tee tili

Kirjaudu

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä.

Kirjaudu nyt

  • Uusimmat viestit

    • Jalkapallo Serie A 19:00 Monza - Lazio Pelivalinta: Lazio @ 1.85 Pinnacle Lazio on neljän ottelun voittoputkessa ja Monza puolestaan on pelannut nyt 5-ottelua ilman voittoa. Monzalla ei ole enää panosta tällä kaudella sillä europelipaikat ovat karanneet jo kauas. Lazio puolestaan kamppailee vielä jopa ucl paikasta joten varmasti tähän otteluun on erityisen kova lataus. Lazio, Atalanta ja Roma ovat 4-pisteen sisällä, joten kova loppukamppailu käydään tuosta viimeisestä UCL paikasta. Joukkueiden eka keskinäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi 1-1 tasapeliin, mutta tällä hetkellä Monzan suoritukset ovat kaukana alkukauden otteista mikä lupaa hyvää Laziolle. Lazio tulee voittamaan tämän kamppailun.  
    • ESL Pro League PK: FlyQuest - Heroic | FlyQuest +1.5 | 1.72 (Betsson)   VP: ENCE - GamerLegion | GamerLegion | 2.02 (Unibet)   PK: BOSS - Ninjas in Pyjamas | BOSS +1.5 | 1.96 (Coolbet)
    • Esports | CS2 | ESL Pro League 17:30   ENCE - GamerLegion  GamerLegion | 2.02 | Unibet   ENCE voitti eilisessä ottelussaan Monten lukemin 2-0. Kyseinen ottelu oli ENCE:n paras peliesitys vähään aikaan etenkin ensimmäisessä kartassa. Toisessa kartassa ENCE oli pitkään alakynnessä, mutta onnistui lopulta nousemaan niukasti voittoon. Yleinen pelin taso ei ollut kovin korkea, mutta sentään ENCE:n avainpelaajien vire oli tarvittavan hyvällä tasolla, että näissä karkeloissa voi pärjätä. GamerLegion päihitti eilen FORZE:n lukemin 2-1. Kokoonpanoltaan uudistunut joukkue on osoittanut tässä turnauksessa, että se voi nykyisellä kokoonpanollaan pelaamaan hyvin, mutta myös kehitettävää vielä riittää. FORZE-ottelussa tämä ailahtelu realisoitui, kun GamerLegion voitti ensimmäisen kartan murskalukemin, mutta toisessa kartassa joutui alistumaan melko selvin lukemin ennen ottelun voittamista kolmannessa kartassa. Karttavetossa GamerLegion bannaa Anubisin ja ENCE poistaa Infernon. GamerLegionin luottanee karttavalinnallaan Overpassiin tai Ancientiin. ENCE valinnee kartakseen joko Nuken tai Vertigon. ENCE ja GamerLegion pelasivat keskinäisen ottelun alkusarjan avausottelussa kolme päivää sitten. Tuolloin ottelu päättyi GamerLegionin selvään 2-0 -voittoon.   YHTEENVETO ENCE ja GamerLegion lähtevät tähän otteluun melko tasaväkisistä asetelmista. Kummankin joukkueen peliesitykset ovat ailahdelleet rajusti tässä turnauksessa ja päivän vire voi nousta melko suureen rooliin. Selvää ennakkosuosikkia ei voida tähän matsiin siis määritellä, mutta GamerLegionilla on se etu puolellaan, että joukkue suorastaan dominoi edellisessä keskinäisessä ottelussa pelitapahtumia ja sen myötä ainakin itseluottamuksen pitäisi olla kohdillaan. Tämän takia vähintäänkin kaikki yli kakkosen kertoimet GamerLegionin otteluvoitolle kelpaa lapulle mainiosti. Kohde menee oikein, kun GamerLegion voittaa ottelun. 
    • Jalkapallo Englanti Valioliiga 17:00 Sheffield - Nottingham Pelivalinta: Nottingham @ 1.70 Unibet Nottingham taistelee sarjapaikastaan ja voitto tästä ottelusta olisi kyllä otettava, ettei homma mene liian tiukaksi. Nottingham on Sheffieldiä huomattavasti parempi joukkue ja perus suorituksella pitäisi vähintään se maalin voitto irrota myös vieraskentällä sillä luokattoman huono Sheffield on koko kauden ollut.
    • Jalkapallo Japani 8:00 Niigata - Hiroshima Pelivalinta: Sotriou tekee maalin @ 3.10 Betsson Lähdetään kokeilemaan josko Sotriou onnistuisi heikkoa Niigataa vastaan maalinteossa. Hiroshima on huomattavasti vahvempi joukkue ja se ei ole hävinnyt vierassa 9-peliin!
×
×
  • Create New...