Jump to content

Dotan ihmeellinen maailma


Recommended Posts

  • Vastaukset 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Noniin, aloitellaas itsekkin jonkinlaista blogin tynkää kirjoittamaan tänne. Pitkän aikaa tullut lurkkailtua sivustolla, ja nyt aika laittaa omat korret kekoon. Tähän tulen siis kokoamaan erilaisia be

Offtopic: Tuli aika järjettömällä valuella tuo most banned hero Enchantress kotiin Sain Bet365:lta @19.00, tällä hetkellä Pinny tarjoo 2.20. Pienet sille Huomenna se sitten vihdoin alkaa! Kokoa

Dota 2, OpenAI Showmatch OpenAI (-1,5) - Humans Kerroin: 2.10 (Bet365) Panostus: 3/5 Todella mielenkiintoinen matsi pelataan tänään klo 22:00, kun tekoäly ja ihmiset ottavat toisistaan

Keräsin vielä läjän herojen H2H vetoja, jotka laitan vähän pienemmillä panoksilla. Katotaan montako menee oikein.

Betsit koottu lähinnä pitäen silmällä tämän hetken metaa. Ne jotka eivät enempää Dotaa seuraa, niin viime patchien aikana koko pelin pelitapa on muuttunut aika paljon. Normaalisti ollaan totuttu 3-1-1 metaan, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että safelanella on carry, jolla on 2 supporttia. Nämä kolme heroa sitten ovat yhtä offlaneria vastaan ja periaatteessa tavoite oli saada tälle yhdelle carrylle niin paljon tilaa, että se freefarmaa itsensä todella vahvaksi. Tässä metassa myös supporteilla oli tilaa liikkua huomattavasti enemmän jonka takia myös midiin tuli paljon rotateja.

Nyt meta on kuitenkin 2-1-2, johtuen siitä, että creeppien denyt ovat valtavan tärkeitä. Eli jos hero saa tässä patchissä vapaan linjan, jossa se voi ottaa jokaisen last hitin ja denyn, on se valtavan iso etu. Tämän takia offlanelle laitetaan lähes aina 2 heroa jotka yrittävät estää tuota freefarmia. Myös supportit ovat käytännössä lukittuneita sivulinjoille, joten midi on lähellä pure 1v1:stä.

Tässä metassa hyvät herot ovat siis rooleittain:
1. Carry - Hero joka ei tarvitse 2 supporttia babysittaamaan sitä ja joka pystyy contestamaan dual lanen.
2. Mid - Hero joka on hyvä 1v1 -tilanteessa. Tässä patchissä ei myöskään haittaa vaikka midi olisikin vournable gankeille, koska niitä tulee paljon vähemmän.
3. Offlaner - Hero, joka on hyvä painostamaan vastustajien safelanea. Offlanerien paino on todella paljon lanevaiheessa, joten passiiviset lanerit ovat huonoja pickejä nykyään.
4.-5. Supportit - Supportien tulee olla hyviä dual laneilla ja tradeemaan hittejä. Supporteilta ei vaadita tässä metassa kovinkaan paljon rotateja.

Mielestäni tämän patchin suosituimmat herot tulevat olemaan: Crystal Maiden, Enchantress ja Phoenix. Poolista löytyy myös paljon muita hyviä valintoja, mutta jos 2-1-2 on se meta mitä TI:ssä pelataan, ovat nuo todella vahvoja omilla alueillansa.

Sitten pickeihin:
Kaikki kertoimet otettu Pinnaclelta
More popular hero (picks+bans) [@Kerroin - panostus 1-5]

Tiny - Phoenix @1.719 - 1/5
Windranger - Enchantress @1.628 - 2/5
Nämä kaksi heroa pickasin ihan vain sen takia, että pidän niitä todella suosittuina. Tiny ja Windranger ovat ihan ok valintoja, mutta Phoenix ja Enchantress ovat tier 1 pickejä

Kunkka - Pudge @1.847 - 1/5
Pudge sai aika valtavan nerfin 7.19 patchissä, mutta mielestäni hero on silti edes vähän viable. Nerfin takia skillbuildi pudgella luultavasti muuttuu, ja hookia pitää kehittää aikaisemmilla leveleillä. Tämän takia hero on huonompi midgamessa. Kuitenkin H2H on Kunkkaa vastaan, jota en pidä yhtään hyvänä pickinä. Pos 4 Kunkka eli enemmän metassa, missä roamaaminen oli suosittua. Nykyään supportit ovat lukittuneet yhdelle lanelle, jossa Kunkka on surkea. Ainut viable tapa pelata Kunkkaa on corena, joka saattaa toimiakkin, mutta en ole ihan myyty.

Huskar - Axe @1.869 - 1/5
Huskarin valitsin oikeastaan pelkästään sen takia, että luulen sen olevan semi-usein bannissä. Hero ei ole mielestäni hyvä, eikä se sovi metaan. Kuitenkin Huskar on sellainen hero, että jos sen laittaa oikeanlaista line-uppia vastaan, voi se voittaa koko pelin. Tämän takia jossain drafteissa ei haluta huolehtia "last-pick Huskarista", joten se laitetaan suosiolla banniin. En myöskään pidä Axea kovinkaan hyvänä herona.

Lifestealer - Slark @1.847 - 3/5
Tähän kohteeseen vähän isompi panos, koska mielestäni Slark on herona roskakorissa. Slark on juurikin sellainen hero joka tarvitsisi 2 supportia ja free-farm linjan. Tässä patchissä tuo on kuitenkin toiveajattelua ja instead se tulee vain kitumaan jotain dual-lanea vastaan. Lifestealer on myös aika harvinainen pick nykyään, johtuen luultavasti siitä että herot mitä se counteraa, eivät ole suosittuja tällä hetkellä. Kuitenkin jos joku tiimi haluaa kokeilla jotain erilaisempaa offlaneria, voi ls löytyä pelistä tai bänneistä. Ls on myös ihan hyvä Phoenixia vastaan, joten joku tiimi saattaa haluta pickata/bannata sen siitäkin syystä.

Pangolier - Troll Warlord @1.709 - 2/5
Trolli kuuluu sarjaan hero joka kituu dual-laneja vastaan, joten en usko sen olevan kovin suosittu. Lisänä jos miettii mitkä ovat metaheroja tällä hetkellä, huomaa että tuosta poolista puuttuu todella paljon iniate/stun -heroja. Pangolier on yksi niistä harvoista iniate-offlanereista, joka on myös ihan ok linjalla.

Anti-Mage - Alchemist @1.574 - 2/5
Sama laulu jatkuu, Anti-Mage on the hero to babysit. Itkee dual-laneja vastaan ja vaatii liikaa tilaa. Myöskään Alchemist ei ole ehkä suosituin picki, mutta veikkaan, että heroa tullaan kokeilemaan pari kertaa midissä. En yllättyisi vaikka Anti-Mageen ei koskettaisi koko turnauksessa.


 

Link to post
Share on other sites

Offtopic: Tuli aika järjettömällä valuella tuo most banned hero Enchantress kotiin :D Sain Bet365:lta @19.00, tällä hetkellä Pinny tarjoo 2.20. Pienet sille MasaThumbs

Huomenna se sitten vihdoin alkaa! Kokoan kaikki turnausbetsit tähän postaukseen, ja päivittelen sillointällöin tuloksia, niin näkee mihin suuntaan ollaan menossa. Lisäsin myös pari hero H2H vetoa:
Nyx Assasin - Visage @1.769 (1/5)
Earth Shaker - Tidehunter @1.729 (1/5)

Lopulliset tulokset:

Longest map: 81:52 @1.85
Oma valinta: Yli 80.00

Pickatuin hero tällä hetkellä: Vengeful Spirit
Omat valinnat: Phoenix, Winter Wyvern

Bannatyin hero tällä hetkellä: Enchantress @19.00
Omat valinnat: Crystal Maiden, Enchantress

Hero with most kills in a game: Tiny
Oma valinta: Ursa

Hero with most last hits in a game: Tinker
Oma valinta: Ember

More popular hero H2H vedot:

Pääbetsit:
Undying - Phoenix: 69-42
Pugna - Lina: 102-67

Muut:
Tiny - Phoenix: 170-42
Windranger - Enchantress: 23-181
Kunkka - Pudge: 30-3
Huskar - Axe: 82-5
Lifestealer - Slark: 4-0
Pangolier - Troll Warlord: 19-6
Anti-Mage - Alchemist: 3-57
Nyx Assasin - Visage: 46-32
Earth Shaker - Tidehunter: 70-1

  • Tykkäys 2
Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen päivä päivitetty. Yllättävän vähän Phoenix sai huomiota, joten yksi pääbetseistä vähän vaakalaudalla. Muuten ihan hyvä startti, Ench on tällä hetkellä bännätyin, ja H2H-vedot on 8/10. Tässä kuitenkin vielä 9 päivää turnausta jäljellä, joten mitävain voi tapahtua.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Löytyi mielenkiintoinen kohde OG:n tämän päiväseen matsiin.

PSG.LGD - OG
Map 1: Total barracks destroyed - Seven or more @32.5 Coolbet (panostus 0.5/5)
Map 2: Total barracks destroyed - Seven or more @32.5 Coolbet (panostus 0.5/5)

Todella kovan oloinen kerroin kyllä tähän kohteeseen. OG on ollu turnauksessa tunnettu kovista comebackeistä, joten voidaan hyvin nähdä lategame-matseja missä barrackseja kaatuu molemmin puolin. Esim. Liquidin tämän päiväiseen peliin saman kohteen kerroin on 9.00, mikä on eroaa jo aika paljon. Täysi mahdollista että yli 7 barracksia kaatuu, ja 32.5 kerroin vaikuttaa valuelta.

Link to post
Share on other sites

Dodii Turnaus taputeltu ja saatiin Suomeenkin pari uutta TI-voittajaa MasaThumbs Vedot meni tosi hyvin lukuunottamatta noita Phoenix-betsejä, mitkä jäi vähän harmittamaan. Positiiviseen tulokseen pitää kuitenkin olla tyytyväinen. :)

Koko blogin tilastot tällä hetkellä:

Vihjattuja kohteita: 24
Oikein: 14
Väärin: 10

Panostus yhteensä: 51,5
Voitot yhteensä: 80,9

Palautusprosentti: 157,09%

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

ESL One Hamburg 2018 [Turnaus alkaa 23.10.]
Voittaa turnauksen: Ninjas in Pyjamas
Kerroin: 11.00 @Bet365
Panos: 1.5/5

Iski pieni epäkohta silmään, kun vertailin NiPin voittajakertoimia ESL:ssä ja Kuala Lumpur Majorissa. Molemmissa NiPin kerroin on käytännössä sama, vaikka ESL on huomattavasti helpompi turnaus.  ESL:ssä on ensinnäkin 4 joukkuetta vähemmän, kuin Kuala Lumpurissa ja lisäksi huippujoukkue PSG.LGD pelaa Kualassa, mutta ei ESL:ssä. ESL:ssä taso voi olla huonompi myös 3 kertaa pienemmän palkintopotin takia.

NiP sai yllättävän kovan ja kokeneen tiimin kasaan syyskuussa ja viime aikoina joukkue on pelannut todella vahvasti. Joukkueesta löytyy mielestäni täysin voittajajoukkueen elementit, eikä siellä oikein ole "heikkoa lenkkiä". Joukkueen kapteenilta PPD:ltä löytyy todella paljon kokemusta isoista turnauksista ja tämän hetken patchi näyttäisi sopivan NiPin drafteihin. Fata on mielestäni yksi aliarvostetuimpia mid-pelaajia tällä hetkellä, ja hän on tunnettu todella tasaisesta suorittamisesta turnauksissa.

Mielestäni NiP on todella tasapainoinen ja kokenut joukkue, vaikka onkin ollut yhdessä vain alle kuukauden. 11.00 kerroin ESL:n voitosta vaikuttaa todella hyvältä valuelta.

[EDIT: Nostin panostusta hieman tuon EG roster changen takia. Sama 11 kerroin löytyy edelleen Bet365:lta]

Link to post
Share on other sites

Tee tili osallistuaksesi keskusteluun

Sinun täytyy olla jäsen jos haluat kommentoida

Tee tili

Rekisteröi uusi tili. Se on helppoa!

Tee tili

Kirjaudu

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä.

Kirjaudu nyt

×
×
  • Create New...