Jump to content
 • speedyetusivu_mobiili1.png

Kirjaudu seurataksesi  
vormulafani

CS:GO Turnausvedot

Recommended Posts

Vihjeparatiisia tämän vuoden puolella aktiivisesti seurannut väki tietää, että CS:GO-vihjeet (Esports) kuuluu vaihtelevalla menestyksellä omiin leipälajiini ja olen siitä myös blogia pyrkinyt ylläpitämään -> http://www.vihjeparatiisi.net/topic/11108-counter-strike-2018/

 

CounterStrike-turnauksia käydään vuoden ympäri runsain määrin ja niistä kovatasoisimmat on allekirjoittaneella aina jonkunasteisen seurannan alla. Vuoden 2018 puolella olen etsinyt parhaista turnauksista vetoja, joissa kyseessä on erinäisiä pelaaja-/joukkue-/kartta-/turnauskohtaiset kohteet, joiden arvioimisessa tarvitaan hieman enemmän pitkäjänteisempää tilastotietoa kuin yksittäisten otteluiden lopputulosten veikkaamisessa. Näissä turnausvedoissa menestys on ollut erittäin hyvää vuoden aikaisemmissa turnauksissa, joten kohtuullisen hyvällä prosentilla oletan tässä seurannassa vetojen osuvan.

 

Joka tapauksessa tarkoituksena tähän seurantaan on merkitä jokainen turnauskohtainen veto ja erottaa ne yksittäisistä ottelukohtaisista vedoista, jotka edelleen tuttuun tapaan tulen merkitsemään ylläolevaan blogiin ja/tai pitkäveto-osioon. Pyrin myös aina kirjoittelemaan jokaiselle vedolle perustelut, sillä nehän on jokaisen hyvän vihjeen ydinosa. Turnausvetoja tarjoavista bookkereista ainakin Betway, bet365 ja Unibet tulevat olemaan esillä, yritän muistaa merkitä jokaisen vedon kohdalla mistä bookkerista veto on repäisty. Kokeilen myös kehitellä jonkinlaista kohdekohtaista maistuvuusasteikkoa, vaikka itse usein tasapanoksilla tuppaan näitä pelailemaan.

 

Pidemmittä puheitta ensimmäisiin kohteisiin. ESL One Cologne on Saksan Kölnissä käytävä turnaus, joka käydään aikavälillä 3.7 - 8.7 ja allaolevat kohteet sulkeutuvat 3.6 klo 13.

 

CS:GO - ESL One Cologne (3.7 - 8.7)

 

To Win Outright | Astralis | 2,25 (Betway)

3/5 (maistuvuus)

 • Turnausvedoista helpoin seurattava, eli tässä kysytään puhtaasti turnauksen voittajaa. Astralis on kertoimissa selkeä ennakkosuosikki, niin kuin se on ollut jo useita kuukausia. Joukkue koostuu tanskalaisista pelaajista, jotka ovat kaikki äärimmäisen taitavia yksilöitä omissa rooleissaan. Juuri Astraliksen tarkka roolitus ja joukkuepeli on nykyaikana nostanut Astraliksen maailman selkeästi parhaimmaksi joukkueeksi. Joukkue on myös tunnettu kovasta työmoraalista ja innovaatiosta strategioiden osalta, mikä on ollut Astraliksen menestyksen takaava peruspilari viimeaikaisen dominanssin aikana. Kaiken tämän lisäksi Astraliksella on kaikista joukkueista paras karttavalikoima, mikä on kova etu ottelusarjoissa, joissa pelataan useampi kartta. Juuri nyt Astraliksella ei oikeastaan ole säännöllistä haastajaa, sillä kenties maailman toiseksi paras joukkue FaZe kärsii edelleen Olofmeisterin poissaolosta ja muilla mahdollisilla haastajilla, kuten NaVilla ja Mousesportsilla, on omat puutteensa. Astraliksen toiminnnassa ei oikeastaan ole mitään puutteita tällä hetkellä joten yli kahden kertoimella joukkueen turnausvoitto kelpaa varsin hyvin lapulle.

 

Total Maps Played | Under 65,5 | 1,85 (Betway)

&

Total Rounds Played | Under 1800,5 | 1,85 (Betway)

5/5

 • Tässä kohteessa kysytään turnauksessa pelattavien karttojen ja kierrosten lukumäärää. Käytännössä nämä kaksi kohdetta korreloivat hyvin vahvasti toisiaan, eli suurella todennäköisyydellä molemmat kohteet menevät tässä joko oikein tai väärin. Nämä linet tuskin kertovat kenellekään yhtään mitään ilman tarkempaa tilastojen tutkimista, joten kaivoin tätä varten kahden samankaltaisen turnauksen tilastoja ja tein siitä omat päätelmät. ESL One Cologne on 16 joukkueen turnaus, jossa pelataan niin sanotulla double elimination -formaatilla, jonka avausottelut ovat paras yhdestä -otteluita (Bo1) ja loput ottelut finaalia lukuunottamatta ovat paras kolmesta -sarjoja (Bo3). Itse finaali on paras viidestä (Bo5). Otteluita tässä turnauksessa on yhteensä 29, joista 8 kappaletta on Bo1-sarjoja, 20 kpl Bo3-sarjoja ja 1kpl Bo5-sarja. Karttamäärissä Bo1 on aina vakio, mutta vaihtelee Bo3-sarjoissa sen mukaan, meneekö ottelu kolmanteen karttaan vai ei (eli onko ottelun lopputulos joko 2-0 vai 2-1). Kierrosten lukumäärä taas vaihtelee jokaisessa kartassa, mutta minimikierrosmäärä jokaisen kartan kohdalla on aina 16 ja maksimikierrosmäärä varsinaisella peliajalla päättyvissä otteluissa aina 30. Muutamat laskutoimitukset tehneenä ainoa järkevä vaihtoehto on lyödä molemmissa underia näillä linjoilla ja edellämainitsemissani kahdessa samankaltaisessa turnauksessa tilastot tukevat näkemystäni. ESL Pro League Season 7 ja IEM Sydney 2018 ovat molemmat samalla formaatilla käytyjä turnauksia, joissa pelatut karttamäärät näyttävät lukemia 56 ja 60. Uskon, että tässä turnauksessa osutaan aika lailla samoihin lukemiin, joten reilusti 65,5 linen alle jäätäisiin. Samalla kierrosmäärät jäisivät ilman suurempaa yllätystä alle 1800, sillä 60 kartan kierrosmääräkeskiarvon täytyisi olla tasan 30, eli varsinaisen peliajan maksimikierrosmäärä. Molemmat näistä ovat mielestäni erittäin todennäköisesti osuvia kohteita ja menevät maistuvuudessa asteikon yläpäähän.

 

Map Specials - Cache | Number of Times Played | Over 7,5 | 1,75 (Betway)

4/5

 • Siirrytään karttakohtaisiin vetoihin, joissa kysytään monta kertaa tietty kartta tullaan pelaamaan. CS:GO kilpailullisena pelimuotona tarjoaa joukkueille 7 karttaa, joista ottelusarjaformaatista riippuen joukkueet pääsevät valitsemaan pelattavia karttoja ja samalla saavat poistaa tiettyjä karttoja karttavalikoimasta. Näissä kohteissa olennaista on tutkia jokaisen joukkueen taipumuksia poistaa tai valita tiettyjä karttoja, mutta tietty satunnaisuus on tämänkaltaisissa kohteissa toki läsnä. Cache on kartta, jonka suosio on heitellyt historiansa aikana varsin paljon. Juuri viime aikoina kuitenkin kartta on saanut hieman tuulta alleen ja etenkin tämän turnauksia joukkuelistaa silmäessä voidaan päätellä, että Cachea tullaan pelaamaan ihan mukavin määrin tässä turnauksessa. Joukkueista ainostaan North ja NaVi ovat sellaisia joukkueita, jotka poistavat Cachen aina karttavalikoimasta, joten heidän otteluissaan karttaa ei tulla näkemään. Muut 14 joukkuetta pystyvät pelaamaan karttaa ja joillakin joukkueilla Cache saattaa olla ykköskarttavalinta. Näihin joukkueisiin kuuluu esimerkiksi BIG, Gambit ja Renegades. Myös menestyneet joukkueet, kuten FaZe, Liquid ja MiBR eivät pelkää karttaa pelata. Saman formaatin turnauksissa Cache on mennyt tämän linen yläpuolelle enkä usko trendin vaihtuvan tässä turnauksessa.

 

Map Specials - Overpass | Number of Times Played | Under 9,5 | 1,95 (Betway)

3/5

 • Samalla kohdetyypillä jatketaan, mutta vaihdetaan karttaa. Overpass jakaa CS-joukkueiden mielipiteet, mikä näkyy kartan heittelevässä suosiossa. Turnauksen joukkueista B.O.O.T, Liquid ja Mousesports pitävät Overpassia permabanninaan. Myöskin sellaiset joukkueet kuten Fnatic ja Renegades suhtautuvat nihkeästi karttaan. Overpassia ahkerasti valitsevista joukkueista Astralis on selkeästi uhkaavin joukkue tälle linelle, mutta Astraliksen Overpassia pelätään nykyään niin paljon, että jotkut joukkueet jopa ekslusiivisesti bannaavat sitä juuri Astralista vastaan. Tämän kartan line on vedetty mielestäni hitusen liian korkeaksi ja uskon jäävän underiksi niin kauan kunhan karttamäärät eivät karkaa liian suuriksi.

 

Map Specials - Train | Number of Times Played | Under 10,5 | 1,85 (Betway)

3/5

 • Vielä yksi kartta samaan tarkasteluun, tällä kertaa Train, jonka suosio on myös vaihdellut ajan mittaan osallistuvista joukkueista riippuen. Nopealla silmäyksellä Train näyttää kohtuullisen paljon pelatulta kartalta, sillä vain G2 pitää karttaa permabanninaan, mutta syvempi tarkastelu kumoaa tämän olettaman. En nimittäin pysty nimeämään ainuttakaan joukkuetta, jonka selkeä ykköskartta olisi Train. Tämä tarkoittanee sitä, että etenkin Bo3-sarjoissa kartta tulee olemaan useimmiten poistettavien karttojen joukossa toisessa bannivaiheessa, mikä voi heikentää Trainin lukemia. Kuitenkin kartan suhteellisen neutraali status ja uusien kokoonpanojen mahdollinen muutos Train-suosiossa on nostanut lineä kohtuullisen korkeaksi, mutta under on silti paras vaihtoehto tähänkin.

 

Total Overtimes | Under 9,5 | 1,80 (Betway)

4/5

 • Tässä kohteessa kysytään turnauksessa tapahtuvien jatkoaikojen määrää. Jatkoaika siis tapahtuu kartassa, jossa joukkueet päätyvät 15-15 -tilanteeseen, jonka jälkeen pelataan paras kuudesta -kierrosryppäitä, kunnes voittaja on varma. Jatkoajat eivät ole mitenkään maailman harvinaisin ilmiö, mutta kovin paljoa yli 10% ei jatkoaikoja nähdä tasaisimmissakaan turnauksissa. Siksi mielestäni tämä Betwayn line on mielestäni todella korkea, kun ottaa huomioon että turnauksessa tullaan pelaamaan se noin 60 karttaa. Veikkaisin, että turnauksessa nähdään 5-8 jatkoaikaa, joten tällä linellä tarjottu 50-50 -kerroin on hyvinkin maistuva.

 

Player with the Highest ADR | autimatic (vs smooya) | 1,80 (bet365)

4/5

 • Siirretään fokus pelaaja- ja tiimikohtaisiin vetoihin ja vaihdetaan samalla bookkeria. Tässä kohteessa vertaillaan pelaajien ADR-tilastoa, joka kertoo käytännössä sen, kuinka paljon vahinkoa pelaaja on saanut aikaiseksi vastustajaan. Vastakkain tässä kohteessa asettuu Cloud9:n autimatic ja BIG:n smooya. Kuten todella usein näissä pelaajakohtaisissa tilastovedoissa, pelaajan rooli joukkueessa, yksilötaito sekä joukkueen oletettu menestys ovat hyvin merkityksellisiä asioita. Cloud9 ja BIG joukkueina ovat molemmat hieman kyseenalaisia tähän turnaukseen, sillä Cloud9 ei ole julkistanut viidettä virallista pelaajaansa, kun taas BIG:llä on käytössä varsin uusi kokoonpano ja muutenkin vaisut tulokset viime ajoilta. Pelaajat sen sijaan ovat aivan eri rooleisssa, sillä autimatic on joukkueessaan tähtipelaaja ja käyttää kivääreitä siinä missä smooya on joukkueensa AWP-pelaaja. Kuten ennenkin on tullut asiaa selvitettyä, kivääripelaajien ADR-tilastot ovat lähes aina luonnollisesti parempia kuin AWP-pelaajilla roolin ja käytetyn aseistuksen myötä. Lisäksi väittäisin, että Major-voittaja autimatic on huomattavasti taitavampi pelaaja kuin smooya, joka ei ole juuri aikaisemmin näin kovassa turnauksessa päässyt pelaamaan. Kunhan Cloud9 saa edes jollain tasolla pelinsä toimimaan, niin autimatic tulee tämän kohteen viemään nimiinsä.

 

Player with the Highest HLTV Rating 2.0 | mou (vs allu) | 1,83 (bet365)

2/5

 • Tässä kohteessa vertaillaan pelaajien HLTV 2.0 Ratingia keskenään. HLTV Rating 2.0 on HLTV.orgin kehittämä tilastoluku kaikista pelaajan pelin sisällä tekemistä asioista, jotka vaikuttaa positiivisesti ja/tai negatiivisesti joukkueen otteisiin. Vastakkain tässä kohteessa on Gambitin mou ja ENCEn allu. Gambit on joukkue, josta ei oikein ikinä tiedä mitä suorituksia tullaan turnauksissa näkemään, mutta yleensä LAN-turnauksissa nähdään sitä parasta Gambitia. Suomalainen ENCE-joukkue on toki erittäin tervetullut nähtävyys näinkin kovatasoisessa turnauksessa, mutta joukkueen hyvistä otteista huolimatta tämä reissu tulee olemaan vielä liian kova pala. Mou sekä allu ovat joukkueensa AWP-pelaajia, joten rooleissa ei sinäänsä ole mitään eroa. Mielestäni kuitenkin mou on yksilötaidoiltaan hitusen parempi ja tasaisempi pelaaja kuin allu ja lisäksi Gambit joukkueensa saattaa mennä askeleen pidemmälle kuin ENCE, jonka turnaus jäänee hyvästä yrityksestä huolimatta lyhyeksi. Mou voittanee tämän kaksintaistelun ilman suurempaa romahdusta.

 

Player with the Highest HLTV Rating 2.0 | GuardiaN (vs kennyS) | 1,83 (bet365)

2/5

 • Samat sävelet kuin ylläolevassa kohteessa. Pelaajina FaZen GuardiaN ja G2:n kennyS. FaZe on tässä parissa huomattavasti parempi joukkue kuin G2 ja tulee varmasti menemään pitkälle myös tässä turnauksessa. G2:n suorituskyky on kysymysmerkki, mutta tuskinpa kovin pitkälle ranskalaisjoukkue pääsee. GuardiaN ja kennyS ovat molemmat joukkueidensa AWP-pelaajia, mutta pelityyleiltään hieman erilaisia. GuardiaN on nimittäin aavistuksen passiivisempi pelaaja kuin kennyS, josta voi olla tässä tilastossa joko hyötyä tai haittaa riippuen muun joukkueen toimista kierrosten aikana. Vaikka taitotasoltaan GuardiaN ja kennyS ovat parhaimmillaan hyvin tasaväkisiä, FaZen parempi menestys sekä GuardiaNin tasaisuus tuovat ensinmainitulle voiton kotiin tästä H2H-kohteesta.

 

Team to Win the Most Pistol Rounds | Ninjas in Pyjamas (vs G2 Esports) | 1,90 (bet365)

3/5

 • Tiimikohtaisista vedoista ensimmäinen koskee joukkueiden turnauksessa voitettujen pistoolikierrosten määrää. Pistoolikierrokset ovat nimensä mukaan kierroksia, joissa käytetään pelkkiä pistooleita ja näitä kierroksia nähdään joka ottelussa aina kaksi kappaletta. Vastakkain tässä kohteessa on NiP ja G2. Pistoolikierrosten määrissä erityinen huomio pitää kiinnittää luonnollisesti joukkueiden pelaamaan karttamäärään. NiP sekä G2 tulevat tähän turnaukseen uusihkoilla kokoonpanoilla, mutta omissa papereissa NiP omaa paremman potentiaalin mennä pidemmälle. Itse pistoolikierrokset ovat tunnettuja niiden satunnaisuudesta luonteestaan, sillä harvempi joukkue harjoittelee pistoolikierroksia aivan täydellä intensiteetillä ja joskus taktisilla kuvioilla ei ole mitään merkitystä näissä karkeloissa. Pistoolit ovat tästä huolimatta oma taitolajinsa ja CS-joukkueista löytyy usein pistoolieksperttejä, jotka voivat yksinään kääntää pistoolkierroksen kulun. NiP:n nykyinen kokoonpano omaa paperilla mielettömän potentiaalin pistoolikierroksilla, sillä heiltä löytyy peräti kolme yleisesti kovina pistoolipelaajina tunnettua pelaajaa - f0rest, dennis ja Lekr0. Näistä kuka tahansa pystyy hyvänä päivänä laittamaan vastustajia poikki ja pinoon pistooleillaan ja siten voittamaan pistoolikierroksia toinen toisensa perään. Uusi kokoonpano ei ole toki pelannut yhdessä vielä kovin kauan, mutta potentiaalia on valtavasti juuri tätä tilastoa silmälläpitäen. G2 on yleisesti ottaen myös hyvä pistoolijoukkue ja etenkin kennyS omaa erittäin hyvät pistoolitaidot. Mutta pistoolikierrosten varianssista huolimatta en näe G2:n voittavan enemmän pistoolikierroksia kuin NiP, joten ruotsalaisten pistoolit kelpaa omaan taskuun mainiosti.

 

Team to Play the Most Maps | Natus Vincere (vs mousesports) | 1,72 (bet365)

2/5

 • Viimeisimpän kohteena lähdetään katsomaan kumpi joukkue tulee pelaamaan turnauksessa enemmän karttoja. Vastakkain tässä kohteessa on NaVi ja Mousesports. NaVi on joukkueena tunnettu tähtipelaaja s1mplestä, joka pystyy kantamaan joukkueettaan uusiin sfääreihin puhtaalla yksilötaidolla. Joukkueen peli ailahtelee turnaustenkin sisällä ja hyvin usein NaVin turnauksissa nähdään turhia tappioita alkusarjoissa heikommille vastustajille, jonka jälkeen joukkue nostaa tasoaan ja menee pudotuspeleissä vähintään välieriin asti. Tietynkaltainen tasaisuus siis NaVin pelistä löytyy, mutta mahdolliset alkusarjatappiot nostavat karttamääriä usein aivan kärkipäähän. Mousesports on myös pätevä tiimi, mutta tulee tähän turnaukseen uuden kokoonpanon siivittämänä, sillä STYKO vaihtuu Virtus Prossa ennen pelanneeseen Snaxiin. Muutos on mielenkiintoinen ja todennäköisesti johtaa roolimuutoksiin joukkueen sisällä, mikä vaatii aikaa toimiakseen kunnolla. En siis ihmettelisi, jos Mousen turnaus päättyisi hieman tavallista aikaisemmassa vaiheessa. NaVi on ollut näistä joukkueista tasaisempi suorittaja viime aikoina, minkä pitäisi johtaa parempaa tulokseen ja karttamäärään, mutta aivan pankkikohteeksi en Mousesportsin uuden kokoonpanon takia julistaisi. 
 • Tykkäys 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä muutama turnausveto ennen turnauksen alkua huomenna:

 

MIBR Erikoisvedot (Betway)

Highest HLTV 2.0 Rating koko turnauksessa | coldzera | 3,80

5/5

&

Highest Kill - Death Ratio koko turnauksessa | coldzera | 3,80

5/5

 • Nyt on kyllä huikeaa ylikerrointa tarjolla. Entinen SK-joukkue muutti uuden brändin alle ja tässä onkin nähtävästi Betway sponsorina tarjonnut erikoisvetoja MIBR:n suorituksista ESL One Cologne -turnauksessa. MIBR on siis neljästä brasilialaisesta ja yhdestä yhdysvaltalaisesta pelaajasta koostuva joukkue - kokoonpanossa pelaa Fallen, Fer, Boltz, Coldzera ja Stewie2K. Tämä kokoonpano ei ole vieläkään lunastanut täyttä potentiaaliaan ja etenkin kommunikaatiossa on vielä työmaata. Yksi asia on kuitenkin pysynyt samana ja se on tähtipelaaja Coldzeran jatkuva dominointi. Kahtena viime vuonna maailman parhaaksi pelaajaksi rankattu brassi on pienen suvantovaiheen jälkeen löytänyt pelistään samanlaisen vaihteen mitä viime vuosina ollaan nähty. Nyt kun Fallen on ottanut jälleen ohjat haltuun pelin sisäisen johtajan roolissa niin Coldzera on päässyt keskittymään omaan peliinsä ja tulosta on tullut, vaikka muu joukkue ei välttämättä kovin hyvin ole pärjännyt. Näissä kohteissa kysytään siis MIBR:n parasta pelaajaa HLTV 2.0 Rating- ja K/D-suhdetilastoissa. Näissä molemmissa tilastoissa Coldzeran rooli toisena tai kolmantena entrypelaajana, sekundaarisena AWP-pelaajana ja kierrosten clutch-pelaajana mahdollistaa hänelle parhaat eväät näiden tilastojen kartuttamiseen. Viimeisten kuukausien tilastoja katsellessa Coldzera on ollut juuri näissä tilastoissa joukkueensa ylivoimaisesti paras pelaaja ainakin kolmessa viimeisimmissä isossa LAN-turnauksessa enkä näe mitään syytä miksi tämän pitäisi muuttua tässä turnauksessa. Joukkueen muut pelaajat eivät yksinkertaisesti ole tällä hetkellä Coldzeran tasolla ja hän tulee ainakin jomman kumman näistä tilastoista suurella todennäköisyydellä viemään nimiinsä. Maistuvuus kerroin huomioonottaen maksimiluokkaa.
 • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 28.6.2018 at 21.57, vormulafani said:

To Win Outright | Astralis | 2,25 (Betway)

 • Astralis eteni vakuuttavalla tahdilla kohti finaalia, kunnes lopulta turnauksen voittanut NaVi pysäytti heidät välierissä. Ensimmäinen ottelusarjatappio kahteen kuukauteen Astralikselle, joten tämä huti ei juuri harmita. 

Total Maps Played | Under 65,5 | 1,85 (Betway)

Total Rounds Played | Under 1800,5 | 1,85 (Betway)

 • Maistuvuudeltaan maksimiarvoon suodut kohteet, jotka molemmat meni helposti oikein. Lyhyellä matematiikalla turnauksessa pelattiin yhteensä 60 karttaa ja noin 1550 kierrosta, joten kumpikaan näistä ei lopulta mennyt edes tiukoille.

Map Specials - Cache | Number of Times Played | Over 7,5 | 1,75 (Betway)

Map Specials - Overpass | Number of Times Played | Under 9,5 | 1,95 (Betway)

Map Specials - Train | Number of Times Played | Under 10,5 | 1,85 (Betway)

 • Karttamäärissä tuli muutamia yllätyksiä, kuten Miragen epäsuosio ja Dust2:n suuri suosio, mutta näistä saatiin kuitenkin 2/3 osumaan. Cachea pelattiin vain 5 kertaa, mikä suurimmaksi osin liittyi yleiseen epäsuosioon ja NaVin pitkään turnausruniin (Cache on aina NaVin permabanni). Overpassia pelattiin 9 kertaa, joten se meni niukin naukin oikein. Trainia pelattiin myös 9 kertaa, joten siinä oltiin kohtuullisen hajuilla verrattuna bookkerin tarjoamaan lineen.

Total Overtimes | Under 9,5 | 1,80 (Betway)

 • Jatkoaikoja pelattiin omien laskujeni mukaan 8 kertaa, mikä osui siihen haarukkaan mitä ounastelin turnausvetoja tuumaillessa. 

Player with the Highest ADR | autimatic (vs smooya) | 1,80 (bet365)

 • Tämä kohde meni oikein ja toimii erittäin hyvänä esimerkkinä pelaajaroolien merkityksestä ADR-tilaston suhteen. Vaikka Cloud9 ja autimatic pelasivat turnauksessa vain 3 ottelua, hän oli tilastossa korkeammalla kuin finaaliin asti päässyt BIG:n smooya. Autimaticin ADR-tilasto näytti lukemaa 72.6, smooyan vastaava oli 66.9. 

Player with the Highest HLTV Rating 2.0 | mou (vs allu) | 1,83 (bet365)

 • Käsi pystyyn virheen merkiksi. Aliarvioin ENCEn mahdollisuuksia pärjätä turnauksessa sekä allua itse. Gambit oli taas kerran farssi, mikä tiputti moun tilastoja, kun taas ENCEn hieno debyyttiturnaus avitti allun tilastoja. Moun 2.0 Rating oli 0.91, allun vastaava 1.13, joten tämä kohde meni reippaasti metsään.

Player with the Highest HLTV Rating 2.0 | GuardiaN (vs kennyS) | 1,83 (bet365)

 • Tämäkin H2H-kohde meni väärin, mutta ei niin suurella marginaalilla. G2 oli yksi turnauksen yllättäjistä ainakin alkusarjavaiheessa ja kennyS:n suoritustaso pysyi korkeana läpi turnauksen. FaZe meni askeleen pidemmälle kuin G2, mutta GuardiaN jäi tällä kertaa NiKon ja Rainin varjoon, mikä laski hänen tilastoja. GuardiaNin 2.0 Rating oli 1.13, kennyS:n vastaava 1.23.

Team to Win the Most Pistol Rounds | Ninjas in Pyjamas (vs G2 Esports) | 1,90 (bet365)

 • Myös tässä kohteessa on myönnettävä virheensä - NiP oli turnauksen heikoin joukkue ja putosi suoraan kahdessa matsissa ulos ja keräsi muistaakseni yhden pistoolikierroksen. G2, kuten edellä mainittiin, meni pidemmälle kuin odotin ja sanomattakin selvää on, että G2 voitti enemmän pistoolikierroksia pelkästään turnauksessa pelattujen ottelujen määrän vuoksi.

Team to Play the Most Maps | Natus Vincere (vs mousesports) | 1,72 (bet365)

 • Tämä meni jopa yllättävän helposti oikein. NaVi pelasi juuri sellaisen turnauksen, mitä odotin, eli nihkeän alun jälkeen väkisin pudotuspeleihin korkeilla karttamäärillä, joita lopulta NaVilla oli peräti 17 kappaletta. Mousesports tipahti yllättäen ENCEä vastaan ja heidän karttamääräksi jäi vain 6 kappaletta.

 

On 2.7.2018 at 15.07, vormulafani said:

Highest HLTV 2.0 Rating koko turnauksessa | coldzera | 3,80

Highest Kill - Death Ratio koko turnauksessa | coldzera | 3,80

 • Tämä oli samalla sekä turnauksen paras haku, että turnauksen harmittavin huti. Coldzera oli MIBR-joukkueen parhaimmistoa jälleen kerran ja vei K/D-tilaston todella selkeästi nimiinsä +21 erotuksella toiseksi parhaaseen pelaajaan, Feriin. Mutta juuri Fer otti nimiinsä 2.0 Rating -tilaston pienimmillä mahdollisella erolla. Ferin 2.0 Rating oli 1.22, kun taas Coldzeran vastaava oli 1.21. Pienestä jäi siis kiinni, mutta todella hyviä hakuja molemmat oli ja jos samat kertoimet ovat tulevaisuudessa niin pakko sitä on ottaa lisää.

 

8/14 ensimmäisestä tämän seurannan turnauksesta, tasapanoksin palautusprosentilla 118,71%. Hyvä tulos.

 

Seuraava turnaus, josta voisi turnausvetoja olla saatavilla on ELEAGUE Premier -turnaus, joka alkaa 21. heinäkuuta. Palataan silloin asiaan.

 • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ELEAGUE Premier (21.7 - 29.7)

 

Most Played Map - Mirage | 3,75 (bet365)

2/5

 • Kohteessa kysytään turnauksessa eniten pelattua karttaa. Lähes poikkeuksetta Tier 1 -tason turnauksissa eniten pelattu kartta on joko Inferno tai Mirage. Mirage on tämän vuoden puolella ollut suosituin kartta, mutta viimeisin turnaus ESL One Cologne oli omituinen poikkeus sääntöön, kun Mirage oli vasta viidenneksi eniten pelattu kartta. Yksi selkeä syy tälle oli BIG:n menestyksekäs turnaus ja heidän permabanninsa sattui olemaan aina Mirage. On kuitenkin mahdollista, että muut joukkueet ovat alkaneet katsomaan muista kartoista mahdollisia etuja sillä Mirage on niin tuttu kartta lähes kaikille joukkueille. Joka tapauksessa tässä ELEAGUE-turnauksessa Miragen suosion luulisi palaavan omalle tasolleen ja vain Inferno voi haastaa karttalukumäärissä sen, joten tämä kerroin on ihan kohtuullinen ideahaku.

 

Player with the Highest ADR | tarik (vs Twistzz) | 1,90 (bet365)

4/5

 • ADR-tilaston vertailua käydään tässä kohteeessa MIBR:n tarikin ja Liquidn Twistzzin välillä. Tarik debytoi siis tässä turnauksessa MIBR:n väreissä. Cloud9:sta hatkat ottanut pelaaja on tunnettu rennosta ja aggressiivisesta pelityylistään ja hän korvaa MIBR:n joukkueessa Boltzin. Oletettavasti MIBR siirtyy tämän kokoonpanomuutoksen myötä löysempään pelityylimpään, jossa yksittäiset pelaajat saavat enemmän liikkumatilaa tehdä omia ratkaisujaan. Twistzz on Liquidin ankkuripelaaja, joka on etenkin ADR-tilastoa ajatellen vaikea rooli pelata. Pelaaja on toki taitava, mutta Liquidin suoritukset ovat notkahtaneet pahasti parin viime turnauksen aikana ja nyt joukkue joutuu pelaamaan ilman valmentajaansa, zewsiä. On mahdollista, että Liquid jatkaa alisuorittamistaan jolloin yksittäisten pelaajien tilastot usein jäävät alakanttiin. Tarik on mielestäni etevämpi pelaaja juuri ADR-tilastoa ajatellen ja esimerkiksi 3 viime kuukauden tilastot tukevat näkemystä - tarikin ADR on tuolta ajanjaksolta 84.1 ja Twistzzin vastaava 73.8. Hyvin todennäköisesti osuva kohde ja siten myös hyvin maistuva peleihin.

 

Player with the Highest HLTV 2.0 Rating | GuardiaN (vs FalleN) | 1,72 (bet365)

3/5

 • HLTV 2.0 Ratingia katsotaan tässä kohteessa, jossa kaksi AWP-pelaajaa FaZen GuardiaN ja MIBR:n FalleN ottaa mittaa toisistaan. GuardiaN on pelannut tämän vuoden puolella tasaisen hyvin ja pitänyt tilastojaan korkealla FaZenkin tasoisessa tähtisikermässä. FalleN on sen sijaan ollut tämän vuoden puolella todella vaisu ja hän on itsekin valitellut itseluottamuksen puutetta. Tämän hetken formi ei muutoksia tähän kaksintaisteluun lupaile vaan uskon GuardiaNin ottavan niskalenkin FalleNista peruspelillään. Viimeisen kolmen kuukauden tilastoissa GuardiaNin 2.0 Rating on 1.17, FalleNin 1.02.

 

Team to Play the Most Maps | MiBR (vs Liquid) | 1,83 (bet365)

3/5

 • Joukkuekohtaisista vedoista otetaan tällä kertaa vain yksi kohde käsittelyyn. A-lohkon Liquid ja MiBR ovat samassa lohkossa Astraliksen ja Cloud9:n kanssa. Lohkosta menee kaksi jatkoon ja itse uskon MiBR:n omaavan parhaat mahdollisuudet mennä Astraliksen kanssa jatkoon ja siten voittaa tämä kohde Liquidia vastaan. MiBR tosiaan hankki tarikin Cloud9:sta Boltzin tilalle, mikä mielestäni vahvistaa joukkuetta. Tarik nimittäin on Boltzia hieman taitavampi pelaaja sekä pystyy tietenkin kommunikoimaan paremmin englanniksi kuin Boltz. MiBR ei tietenkään ole viime aikoina ole mitään erityistä esittänyt, mutta uuden kokoonpanon tuoma motivaatiobuusti voi auttaa joukkuetta menemään tässä turnauksessa playoffeihin heikosta lohkosta. Liquid nimittäin on menettänyt otettaan viime turnauksissa ja tähän turnaukseen arvostettu koutsi zews ei pääse osallistumaan, mikä voi asettaa nuoren joukkueen kovan paineen alle. Jos Liquidin viimeaikaiset otteet eivät parannu niin he tulevat jäämään tässä turnauksessa alkulohkoon. Luotan siis MiBR:n menevän pidemmälle tässä turnauksessa ja siten pelaavan enemmän karttoja.
 • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 21.7.2018 at 14.03, vormulafani said:

Most Played Map - Mirage | 3,75 (bet365)

 • Tämä olikin ainoa kohde näistä turnausvedoista, joka meni niin kuin piti. Sekä Miragea että Infernoa pelattiin 7 kertaa turnauksen aikana, joten tämä kohde meni "oikein" dead heat -säännöllä, eli voitot palautettiin jakamalla panos kahdella. 

Player with the Highest ADR | tarik (vs Twistzz) | 1,90 (bet365)

 • Tämä meni metsään ja huolella. Yliarvioin MIBR:n ja tarikin potentiaalia ainakin tätä debyyttiturnausta ajatellen ja tarikin henkilökohtaiset tilastot jäivät todella huonoiksi. Twistzz sen sijaan pelasi todella hienon turnauksen ja yllättäen jopa ADR-tilastossa hän keikkui kärkisijoilla. Arviovirhe allekirjoittaneelta.

Player with the Highest HLTV 2.0 Rating | GuardiaN (vs FalleN) | 1,72 (bet365)

 • Tämän ei olisi missään nimessä pitänyt mennä väärin, mutta meni. Vaikka MIBR ei joukkueena pelannut mitenkään järisyttävän hyvin, FalleN kaivoi jostain sitä vanhaa FalleNia, joka pystyi laittamaan kovaa painetta vastustajalle. GuardiaN pelasi yhden vuoden huonoimmista turnauksistaan ja erittäin yllättäen myös FaZe joukkueena lähti laulukuoroon jo alkusarjassa. En tiedä mikä aiheutti GuardiaNin henkilökohtaiset vaikeudet, mutta todella poikkeukselline turnaus hänen standardeilleen ELEAGUE oli.

Team to Play the Most Maps | MiBR (vs Liquid) | 1,83 (bet365)

 • Astuttiin tosiaan MIBR-miinaan sitten urakalla. Alkusarjat meni jokseenkin odotetusti, mutta ratkaisevissa otteluissa Liquid oli MIBR:iä parempi ja meni lopulta finaaliin asti. 

 

Tämä oli vuoden heikoin noteeraus itseltäni, mutta tähän turnaukseen oli vaikea löytää hyviä kohteita, koska turnauksessa oli vain 8 joukkuetta eikä mitään joukkuekohtaisia spesiaalikohteita. Ei se silti sitä tosiasiaa poista, että arvioin muutaman asian väärin ja näistä täytyy oppia tulevaisuutta varten. Nyt CS-maailmassa pidetään pelaajataukoa ja seuraavat turnaukset pelataan elokuun loppupuolella. 

 • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

317d7bcf479c50b4321c615c8564ce24.png FACEIT Major (5.9 - 23.9)

 

Major-turnaus on alkamassa ja tänne tulee ensiksi Challenger-vaiheen turnausvedot ja myöhemmin pääturnauksen turnausvedot. Challenger-vaihe pelataan 5.9 - 9.9 ja mukana on 16 joukkuetta. Maistuvuudet taas merkitty jokaisen kohteen osalta. 

 

To Qualify - TyLoo | 2,25 (bet365)

3/5

 • Tässä kohteessa veikataan sitä, että TyLoo menisi 8 parhaan joukossa pääturnaukseen asti. Challenger-vaiheessa siis vaatii 3 voittoa, että pääsee jatkoon ja 3 tappiosta putoaa turnauksesta. Tietynlainen tuurielementti on olemassa, koska kahdessa ensimmäisessä ottelussa otteluparit arvotaan satunnaisesti, mutta myöhemmässä vaiheessa käytetään niin sanottua Buchholz-menetelmää, jonka avulla määritellään sopivat vastustajat. Palatakseni tähän kohteeseen, TyLoo on kertoimissa 9. todennäköisin menemään jatkoon eli käytännössä paras ulos jäävä joukkue. Edelle bet365 on arvioinut sijoittuvan joukkueita kuten HellRaisers, OpTic ja Space Soldiers joiden kanssa TyLoo taistelee jatkoonpääsystä ja mielestäni jopa heitä todennäköisempiä menemään jatkoon. Tämä on toki oma näkemykseni, mutta mielestäni joka tapauksessa kaikissa yli kahden kertoimissa TyLoon jatkoonpääsylle on jonkun verran valueta olemassa.

 

Maps That Go To Overtime - Over 2,5 | 2,10 (bet365)

2/5

 • Tässä kysytään, monta jatkoaikaa Challenger-vaiheen peleissä nähdään. Jatkoajaksi lasketaan ottelu, joka päättyy varsinaisella peliajalla kierroksin 15-15. Challenger-vaiheessa käytetään Swiss System-formaattia, jossa 3 voitolla menee jatkoon ja 3 tappiolla tippuu turnauksesta. Kaikki ottelut ovat Bo1-formaatin otteluita lukuunottamatta viimeisen päivän otteluita, jossa 2-2 -tilanteessa olevat joukkueet pelaavat Bo3-sarjan. Lyhyen matikan laskutoimituksella Challenger-vaiheessa pelataan siis vähintään 36 karttaa. Tätä lukemaa peilatessa bet365:n tarjoama line jatkoajoille on aika pieni (Betwaylla sama line on 4,5). Tässä on kuitenkin muutamia kysymysmerkkejä sen suhteen, että tullaanko näkemään vähintään tarvittavat kolme jatkoaikaa. Ensimmäiseksi Challenger-vaiheessa voi olla isoja tasoeroja joukkueiden välillä, jolloin jatkoajan toteutumisen mahdollisuus pienenee. Lisäksi tilastojen mukaan viime Major-turnauksessa nähtiin todella vähän jatkoaikoja samaisessa vaiheessa. Viimeisenä jatkoaikojen toteutuminen on loppujen lopulta kohtalaisen harvinaista, joten kirkossa kuulutettu näinkin alhaisen linen ylittäminen ei ole. Silti täytyy laittaa tätä kokeiluun.

 

Space Soldiers Erikoisvedot

Player With the Highest Average Damage per Round (ADR) - XANTARES | 3,55 (Betway)

&

Player With the Most Kills - XANTARES | 3,80 (Betway)

4/5

 • Nämä kaksi kohdetta ovat ehkä Challenger-vaiheen maukkaimmat kohteet. Kyseessä on siis Space Soldiersin erikoisvedot, jossa vertaillaan joukkueen pelaajien tilastoja ja XANTARES on vahva suosikki ottamaan näissä kahdessa tilastossa kärkipaikan joukkueen sisäisissä tilastoissa. Nopea kertaus, mitä kohteet tarkoittaa. ADR-tilasto mittaa sitä, kuinka paljon vahinkoa aikaan pelaaja saa aikaan vastustajiin ja tappotilasto tietenkin kysyy kenellä on eniten tappoja. Näissä tilastoissa XANTARES on tosiaan vahvoilla muita joukkuetovereitaan vastaan. Hän on yksilötaidoiltaan joukkueen paras pelaaja ja hakee aggressiivisesti tappoja, minkä takia hän on usein ollut Space Soldiersin tilastoissa ykkösenä. Sillä oletuksella, että joukkue ei ole rooleja muuttanut pelaajatauon aikana, XANTARES tulee erittäin todennäköisesti voittamaan ainakin jomman kumman näistä tilastoista, joten näillä kertoimilla kohteet kelpaa varsin mainiosti lapulle.

 

HellRaisers Erikoisvedot

Player With the Most Kills - woxic | 3,80 (Betway)

2/5

 • Tässäkin kohteessa kysytään, kuka saa joukkueestaan eniten tappoja turnauksen aikana. Nyt vaan joukkueena kyseessä on HellRaisers, joka on mielestäni lähes täysin kahden pelaajan varassa. Woxic on joukkueen tähtipelaaja, joka on todella taitava AWP-pelaaja, mutta ei ole päässyt kunnolla pelaamaan joukkueensa kanssa viisuminongelmiensa takia. Ongelmat ovat kuitenkin nyt takanapäin ja Woxic pystyy keskittymään vihdoin rauhassa joukkueensa kanssa Challenger-vaiheeseen. Mielestäni ainoa haastaja tähän tilastoon on ISSAA, joka on joukkueen toinen tähtipelaaja ja pystyy usein tuottamaan suuren määrän tappoja Woxicin ohella. Tämä kohde voi mennä kummalle vain, mutta annan pienen edun Woxicille, koska hän pystyy viimein valmistautumaan turnaukseen kunnolla ja hänen tilastot viimeisen kolmen kuukauden ajan ovat aavistuksen ISSAAta parempia.

 

North Erikoisvedot

Player With the Most Kills - valde | 3,80 (Betway)

2/5

 • Saman tilaston parissa jatketaan, tiimi vain vaihtuu Northiin. Valde on ollut yksi suoritusvarmimmista pelaajista tämän vuoden puolella, vaikka joukkueena Northin suoritukset ovat heitelleet rajusti. Hän on taitava riflepelaaja ja keikkuu lähes aina joukkueensa tilastojen kärkisijoilla. Northin muista pelaajista Aizy ja Kjaerbye voivat haastaa Valden tappomäärissä, mutta heidän otteet heittelevät matsista toiseen ja siksi annan edun Valdelle.

 

Liquid Erikoisvedot

Player With the Highest Average Damage per Round (ADR) - NAF | 3,80 (Betway)

3/5

 • Viimeisenä palataan ADR-tilaston pariin ja tiiminä Liquid. NAF oli ennen pelaajataukoa kovassa vireessä ja oli lähes jokaisessa Liquidin pelaamassa turnauksessa korkeilla sijoilla henkilökohtaisissa tilastoissa. Hänen roolinsa ja aggressiivinen pelityyli takaa hänelle korkeat luvut ADR-tilastossa, jossa Liquidin joukkueessa käytännössä vain ELIGEllä on mahdollisuus päästä lähelle. ELIGE on kuitenkin usein altistunut epätasaisiin otteisiin ja usein mahtavaa ottelua on seurannut vaisumpi ottelu. NAF on ollut viimeisen kolmen kuukauden aikana Liquidin ykköstähti ja Liquidin pitäessä roolit samana NAF on vahvoilla voittamaan joukkueen sisäisen ADR-tilaston. 
 • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Major-turnauksen aikana pelataan DreamHack Open Montreal - turnaus, johon osallistuu 8 joukkuetta - ENCE, eUnited, Kinguin ja Red Reserve A-lohkossa; AGO, Heroic, Imperial ja Luminosity B-lohkossa. Turnausvetoja ei muuten tähän turnaukseen ole, mutta turnaukseen voittajaa laitetaan kokeiluun isänmaa mielessä.

 

DreamHack Montreal voittaja - ENCE | 5,00 | Betway

2/5

 • Suomalainen ENCE on tosiaan tässä turnauksessa mukana jäätyään niukasti ulos Major-turnauksesta ja on tässä turnauksessa kertoimien osalta lievä ennakkosuosikki. Joukkueen ranking on turnauksen toiseksi paras - vain Heroic on korkeammalla - ja joukkueen vire on ollut hyvä viime aikoina. Major-karsintojen jälkeen ENCE sai vihdoin hankittua pääsääntöisen valmentajan listoilleen. Twista, joka on entinen iGame-koutsi, liittyi joukkueeseen viime kuussa ja hänestä on varmasti hyötyä tämänkaltaisissa LAN-turnauksissa. ENCE arvottiin A-lohkoon, jonka ei pitäisi tuottaa vaikeuksia joukkueelle päästä playoffeihin ja siitä eteenpäin ENCEn vahvuudet Bo3-sarjoissa pääsee esille. ENCEllä on hyvät mahdollisuudet voittaa tämä turnaus, vaikka tässä tietysti vähän sinivalkoisten lasien läpi katsotaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä ennen huomenna alkavan pääturnauksen alkua otetaan nopea katsaus miten viime viikko meni näiden vetojen osalta.

 

On 4.9.2018 at 17.33, vormulafani said:

To Qualify - TyLoo | 2,25 (bet365)

 • TyLoo onnistui kuin onnistuikin menemään jatkoon. Joukkueen melkeimpä kaikki matsit olivat tiukkoja, mutta lopulta TyLoo onnistui viimeisenä pelipäivänä kairaamaan tarvittavan voiton Spiritistä ja meni jatkoon 3-2 -rekordilla. 

 

Maps That Go To Overtime - Over 2,5 | 2,10 (bet365)

 • Tämä kohde meni oikein. Todella oikein. Nimittäin Challenger-vaiheessa nähtiin aivan poikkeuksellisen paljon jatkoaikoja. Laskujeni mukaan turnauksessa 10 jatkoaikaa, mikä on valtava määrä kun ottaa huomioon pelattujen karttojen määrän (36). Omituinen tilastokummajainen, mutta kelpaa.

 

Space Soldiers Erikoisvedot

Player With the Highest Average Damage per Round (ADR) - XANTARES | 3,55 (Betway)

&

Player With the Most Kills - XANTARES | 3,80 (Betway)

 • Space Soldiers joutui ennen turnausta pahaan paikkaan kun tietoon tuli, että yksi joukkueen pelaajista ei pystynyt osallistumaan turnaukseen. Tämä tietenkin sekoitti joukkueen peliä, mutta XANTARES lunasti odotukset ja otti nimiinsä molemmat ylläolevat tilastot. XANTARESin ainoa haastaja oli odotetusti Calyx, joka pääsi etenkin tappomäärissä todella lähelle, mutta hyvä, että meni näin päin.

 

HellRaisers Erikoisvedot

Player With the Most Kills - woxic | 3,80 (Betway)

 • Tässä kohteessa ounastelin, että joko Woxic tai ISSAA ottaisi tämän kohteen nimiinsä, mikä piti paikkaansa, sillä ISSAA oli joukkueensa selkeästi paras pelaaja ja keräsi eniten tappoja. Woxic ei ollut kaukana perässä, mutta tämän voi ehkä laittaa sen kuuluisan 50-50 -harkinnan piikkiin.

 

North Erikoisvedot

Player With the Most Kills - valde | 3,80 (Betway)

 • North sukelsi kunnolla DreamHack Masters Stockholm -turnauksen voiton jälkeen ja karsiutui pääturnauksesta. Kukaan joukkueen pelaajista ei pelannut kovin hyvin, mutta erityisesti vihjaamani Valde pelasi yhden vuoden heikoimmista turnauksistaan. Muistaakseni Kjaerbye voitti tämän tilaston joukkueestaan.

 

Liquid Erikoisvedot

Player With the Highest Average Damage per Round (ADR) - NAF | 3,80 (Betway)

 • Tämäkin meni harakoille, kun NAF ei pelannut aivan täysillä tehoilla, kun muu joukkue oli niin hyvässä iskussa. Etenkin Twistzz ja ELIGE antoivat kovalla kädellä runtua vastustajilleen, jolloin sekondääristä AWP-roolia pelannut NAF ei päässyt kunnolla oikeuksiinsa. 

 

On 7.9.2018 at 15.21, vormulafani said:

DreamHack Montreal voittaja - ENCE | 5,00 | Betway

 • ENCE pääsi finaaliin asti, kunnes Kinguin osoittautui liian kovaksi palaksi. Tuohon otteluun ENCE joutui lähtemään rankan semifinaalin jälkeen, mikä varmasti söi jonkun verran energiavarastoja suomalaisilta ja ehkä siksi finaalissa ENCE jäi Kinguinin jalkoihin. Mutta ei tämä kaukana ollut ja kenties finaalia seiftaamalla tästä olisi profittia saanut.

 

Pienelle plussalle jäätiin, toivotaan että Major-turnaus tarjoaa vielä muutamia herkkukohteita pelattavaksi ja jännitettäväksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syystä tai toisesta joukkueiden sisäisiä tilastoniiloiluja ei tällä kertaa ole saatavilla, mutta ei anneta sen haittaa menoa. FACEIT Major-turnaus on edennyt New Legends -vaiheeseen, joka toimii samalla periaatteella kuin Challenger-vaihe, mutta nyt pelissä ovat 16 joukkuetta, joista 8 karsi paikkansa automaattisesti tähän turnaukseen viime Major-turnauksesta ja loput 8 joukkuetta karsi viime viikon Challenger-vaiheesta. Formaatti pysyy kuitenkin samana, joten samanlaista tykitystä on luvassa.

 

Betting Without Astralis - Team Liquid | 4,50 (bet365)

3/5

 • Tässä kohteessa halutaan tietää Majorin voittajaa, kun ennakkosuosikki Astralis otetaan pois laskuista ja Liquid on mielestäni tähän potentiaalinen ja hyvä valinta. Amerikkalaisjoukkue jätti pelaajataukoa seuranneen DreamHack Masters Stockholm -turnauksen väliin, jotta joukkue olisi täydessä tikissä Major-turnaukseen tultaessa. Challenger-vaihe meni oikein sujuvasti, sillä Liquid pyyhki vastustajat tieltään ja meni helposti jatkoon 3-0 -rekordilla. Joukkue huokuu itseluottamusta ja merkit ovat todella lupaavia pääturnausta ajatellen ja monet asiantuntijat ovat nostaneet Liquidin mustaksi hevoseksi voittamaan tämä Major-turnaus. Tässä voisi toki rohkeimmat valita Liquidin mestaruutta, mutta asiassa on yksi iso mutta. Astralis, joka on turnauksen ennakkosuosikki, on ollut Liquidille myrkkyä aina kun nämä joukkueet ovat kohdanneet, joten mahdollisessa finaalissa kohdatessaan Astralis olisi vahvoilla. Siksi laitetaan tällä vetotyypillä peukut pystyyn Liquidille.

 

To Reach the Final - MIBR | 4,33 (bet365)

1/5

 • Tämä on melkein samankaltainen veto kuin ylläoleva Liquid-veto, mutta tässä kohteessa tarvitaan vain MIBR:in finaaliinpääsyä, oli sitten vastus kuka tahansa. MIBR on käynyt läpi useita muutoksia sitten viime Majorin ja nyt joukkue näyttäisi saavuttaneen oivan vireen juuri oikeaan aikaan. Pelaajatauolla hankittu, suuresti arvostettu analyytikko Ynk hankittiin MIBR:n valmentajaksi ja hänen kädenjälkensä on pikkuhiljaa alkanut näkymään parempina tuloksina. DreamHack Masters Stockholm-turnauksessa joukkue pelasi hyvin, kunnes Astralis laittoi luukut kiinni ja matka tyssäsi siihen. Kuitenkin MIBRin joukkueen ydinpelaajat ovat usein parantaneet otteitaan Major-turnausten lähestyessä ja mielestäni joukkueella on pienet mahdollisuudet mennä finaaliin asti. Mikään maistuvin kohde tämä ei ole, mutta kokeillaan kuitenkin.

 

Map Specials

Cache - Total Maps Played | Over 1,5 | 1,85 (Betway)

3/5

 • Aloitetaa karttakohtaiset vedot tutkimalla Cachea, joka on kieltämättä pudonnut huipputiimien suosiosta viime aikoina. Syitä tähän en osaa sanoa, mutta joka tapauksessa Cachen luvut ovat olleet matalia viimeisimmissä turnauksissa eikä sitä oikein kukaan joukkue ole valinnut ykköskarttanaan vähään aikaan. Challenger-vaiheessa pelattiin tasan yksi kartta Cachea, mikä kertoo omaa kieltään kartan suosiosta. Silti tämä line on niin matala, että sitä on laitettava lapulle. Vaikka kyseessä on suurimmaksi osin Bo1-otteluita kuten Challenger-vaiheessa, tämän tason joukkueilla on enemmän taitoa ja taktiikoita pärjätä Cachen kaltaisessa kartassa, joten yllätysvalintana Cache ei tulisi välttämättä kenellekään. Lisäksi huippujoukkueista vain NaVi on sellainen joukkue, joka poistaa karttavetossa Cachen joka kerta. Muut joukkueet yleensä "kelluttavat" Cachea karttavetossa, mikä antaa Cachelle mahdollisuudet tulla valituksi myös Bo1-otteluissa.

 

Inferno - Total Maps Played | Under 14,5 | 1,85 (Betway)

4/5

 • Inferno on Miragen ohella CS-joukkueiden suosituimpia karttoja ja tämä näkyi Challenger-vaiheessa selkeästi, kun Inferno oli eniten pelattu kartta 14 pelikerralla. Line on asetettu samoille maisemille kuin Challenger-vaiheessa, mutta mielestäni Infernoa ei tulla niin paljoa pelaamaan New Legends-vaiheessa. Inferno on karttana tuttu kartta aivan kaikille pelaajille ja joukkueille, minkä takia se on erittäin suosittu karttavalinta useille alemman tason joukkueille. Bo1-otteluissa karttavetoissa pyritään välttämään riskejä jolloin juuri Infernon kaltainen kartta on suosittu valinta. Tässä turnauksessa joukkueilla on kuitenkin enemmän karttoja karttavalikoimissaan, jolloin Infernoon turvautumista tuskin tullaan näkemään samassa skaalassa kuin Challenger-vaiheessa. Inferno saattaa olla tässäkin Major-turnauksen vaiheessa pelatuin kartta formaatin ja kartan luonteen takia, mutta näin korkeaan lineen en usko sen yltävän.

 

Mirage - Total Maps Played | Over 8,5 | 1,80 (Betway)

4/5

 • Mirage tuli tosiaan mainittua Infernon yhteydessä ja Challenger-vaiheessa Miragea pelattiin 8 kertaa ja line on asetettu sen mukaan. Mirage kuuluu Infernon ohella karttoihin, jossa lähestulkoon kaikilla joukkueilla on jonkinasteiset taktiikat olemassa ja sitä pelataan ahkerasti. Huippujoukkueiden turnauksissa Mirage on usein ollut pelatuimpia karttoja, enkä näe sen muuttuvan tässäkään Major-turnauksen vaiheessa, jossa joukkueiden taso on huomattavasti korkeampi ja joukkueet eivät pelkää pelata Miragea. Turnauksen joukkueista ainoastaan BIG ei koskaan pelaa Miragea, mutta oikeastaan kaikki muut joukkueet ovat jollain tasolla Miragea aktiivisesti pelanneet.

 

Train - Total Maps Played | Over 4,5 | 1,85 (Betway)

3/5

 • Viimeisenä karttana käsittelyyn pääsee Train, joka on kerännyt momentumia viime turnauksissa. DreamHack Masters Stockholmissa karttaa pelattiin urakalla ja Train päätyikin lopulta pelatuimmaksi kartaksi. Challenger-vaiheessa karttaa pelattiin 5 kertaa. Train on karttana tunnettu enemmän spesialistikarttana kuin yleisenä joka miehen karttana, tarkoittaen sitä että jotkut joukkueet keskittävät huomionsa karttaan, kun taas toiset joukkueet välttävät sitä täysin. Train on tällä formaatilla myös hieman epävarma valinta joukkueille, sillä Train on vahvasti CT-painotteinen kartta, eli CT-puolella aloittava joukkue on usein vahvimmilla ja FACEIT-sääntöjen mukaan kartan valitseva joukkue ei pääse valitsemaan aloittavaa puolta. Kuitenkin New Legends -vaiheen joukkueista alustavasti vain Liquid ja G2 bannaavat aina kartan, kun taas joukkueet kuten Winstrike, Fnatic ja NiP pitävät karttaa ykkösvalintanaan tai ainakin lähellä sitä.

 

Total Overtimes | Under 7,5 | 1,85 (Betway)

4/5

 • Niin kuin Challenger-vaiheen jälkimainingeissa todettua, jatkoaikoja pelattiin kyseisessä turnauksen vaiheessa poikkeuksellisen paljon. Noin joka neljännessä kartassa nähtiin jatkoaika, mikä on mielestäni mahdollisista syistä huolimatta ainutlaatuinen tapaus, joka ei tule toistumaan. Toki Major-turnauksessa kukaan joukkue ei anna periksi tuumaakaan jolloin tasoerot tasoittuvat ja siten otteluissa on ehkä normaalia suurempi todennäköisyys mennä jatkoille, mutta tälläkin linellä vaadittaisiin noin joka viidennen kartan menevän jatkoajalle, joka olisi sekin iso prosentti. Siksi en usko että jatkoaikoja tullaan näkemään yhtä paljon ja näin korkealla linellä underi on ainoa järkevä valinta.
 • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Majorit on pelattu, mutta sirkus ei pysähdy vaan tänään aloitellaan ESL One New York -turnausta, johon osallistuu 8 joukkuetta. Muutama turnausveto siihen kiinni.

 

To Reach the Final - FaZe | 2,75 (bet365)

3/5

 • FaZe on mielenkiintoisessa tilanteessa. Joukkueen Major ei mennyt putkeen, kun Legends-vaihe alkoi kahdella rumalla tappiolla, mikä pakotti FaZen painamaan paniikkinappulaa ja tekemään muutoksia kesken turnauksen. Seurauksena joukkueen tähtipelaaja NiKo otti ohjat Karriganilta joukkueen IGL-roolissa ja yllätys yllätys, tulosta alkoi tulemaan ja FaZe eteni playoffeihin, jossa toki tie katksi heti Astralikselle. Tuosta huolimatta FaZen peli alkoi näyttämään jo vähän enemmän siltä, mitä se pystyy potentiaalisesti tästä kokoonpanosta irti saamaan. Lisäksi täytyy ottaa huomioon, että juuri FaZe oli se joukkue, joka pystyi edes haastamaan Astralista hieman playoff-otteluissa, joissa Astralis murskasi sekä Liquidin että NaVin - tämän turnauksen ennakkosuosikit. Astralis ei siis tähän turnaukseen osallistu, joten turnauksessa on kolme joukkuetta, joilla on parhaat mahdollisuudet mennä playoffeihin. FaZen lohkossa pelaa Liquid, NRG ja G2, joista käytännössä vain Liquid-ottelu todennäköisesti määrittelee minkä vastuksen FaZe saa semifinaaleihin. On mahdollista että se on NaVi, on mahdollsita että se on Fnatic/Mousesports. Kuitenkin, näen että tällä kertoimella FaZen finaalipaikkaa kannattaa ottaa, vaikka joukkueen sisällä kaikki ei aivan olisikaan kunnossa.

 

Highest Tournament ADR - EliGE (vs olofmeister) | 1,83 (bet365)

3/5

 • Tässä kohteessa mennään taas tilastoniiloilun puolelle, jossa vastakkainasettelussa on Liquidin EliGE ja FaZen olofmeister. EliGEä pidetään yleisesti ottaen yhtenä Amerikan parhaista rifle-pelaajana ja hänellä on todella aggressiivinen pelityyli, josta irtoaa usein monia tappoja ja paljon vahinkoa aiheutettuna vastustajajoukkueelle. Lisäksi EliGEstä on tullut yksi Liquidin tasaisimmista suorittajista, johon voi aina luottaa ja tukeutua myös clutch-tilanteissa. Olofmeister on palannut FaZeen ja pelasi etenkin Majorissa erinomaisen turnauksen ollen paras suorittaja joukkueessaan koko turnauksessa. En kuitenkaan usko trendin jatkuvan, sillä FaZessa on niin paljon taitavia pelaajia, että kenties NiKoa lukuunottamatta kuka tahansa voi yli- tai alisuorittaa milloin tahansa ja siten turnausten välillä FaZen pelaajien tilastot heittelevät paljon. Olofmeister on myös EliGEen verrattuna enemmän passiivisempi pelaaja ja pelaa kierroksia mieluummin fiksusti ja rauhallisesti kuin yltiöaggressiivisesti. ADR-tilaston kannalta kuitenkin EliGEn rooli sopii kuin nenä päähän ja perusturnauksella hänen tilastot ovat aina korkeissa lukemissa, minkä pitäisi riittää olofmeisteria vastaan.

 

Team to Play the Most Maps - Fnatic (vs Mousesports) | 2,00 (bet365)

2/5

 • Fnatic on murrostilanteessa, kun yhdelle joukkueen veteraaneista Flushalle näytettiin ovea vaisun Major-turnauksen jälkeen. Tilalle Fnatic hankki toistaiseksi ScreaMin, joka on pelannut ranskalaisissa tiimeissä viime vuosien ajan. ScreaMin yksilötaitoja ei kiistä kukaan, mutta jää nähtäväksi miten hän onnistuu Fnaticin kokoonpanossa. Mousesports-projekti on kääntynyt jyrkkään laskuun, josta viimeisin pohjanoteeraus on 0-3 -rekordilla tippuminen Legends-vaiheesta Major-turnauksessa. Mieliala joukkueen sisällä on varmasti alamaissa ja tulosta ei millään meinaa syntyä tällä kokoonpanolla. Ihmettelen, jos kokoonpano pysyy vielä tämän turnausken jälkeen samassa koostumuksessaan. Fnatic ja Mousesports pelaavat molemmat A-lohkossa, jossa ovat myös Gambit ja NaVi. Joukkueet pelaavat itse asiassa jo avausottelussa toisiaan vastaan ja kertoimista huolimatta antaisin melkeimpä Fnaticille etulyöntiaseman. Fnatic nimittäin on silloin parhaimmillaan kun yksilöpelaajat pääsevät pelaamaan vapautuneesti. Tähän turnaukseen Fnatic ei varmasti ole ladannut odotuksia kokoonpanotilanteen myötä, joten on mielestäni mahdollista, että hyvillä yksilösuorittajilla hyöstetty ruotsalaisjoukkue menee mahdollisesti jopa playoffeihin NaVin ohella. Mousesportsiin ei oikein luottoa enää löydy, joten kokeillaan sitä, että Fnatic pelaa turnauksessa enemmän karttoja kuin Mousesports.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Kirjaudu seurataksesi  

×
×
 • Create New...