Jump to content
Kirjaudu seurataksesi  
Snooker

5.5

Recommended Posts

Tennis naiset Gifu klo 06:00

En Shuo Liang - Zarina Diyas

Pelivalinta: En Shuo Liang

Kerroin: 3,68 Marathonbet

Korean nuori tähtipelaaja En Shuo Liang kohtaa Gifun finaalissa Zarina Diyasin. 

Liang pelannut todella hyvän turnauksen tällä viikolla ja voitti matkalla finaaliin 1 sijoitetun Lin Zhun. Liang on todella lupaava pelaaja, jolla potentiaalia nousta naistenniksen huipulle. 

Diyasin turnaus on sujunut tähän mennessä hyvin. Kaavio ollut kyllä melko helppo, joten finaalipaikka ei sinäänsä yllätä yhtään. Finaalissa Liang tulee antamaan kunnon haasteen Diyasille ja odotan itse matsista tasaista taistoa. 

Liangin ei pitäisi olla näin suuri altavastaaja tässä matsissa. 

VÄÄRIN 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snookerin MM-kisat Finaali 15:00

 

John Higgins - Judd Trump

 

John Higgins 2.75 @Bet365

John Higgins +2.5 1.90 @Bet365

 

Higginsin peli on kangerrellut suurimman osan kautta ja hän on suoraan sanonut haastatteluissa että on jopa harkinnut uransa lopettamista motivaation puutteen vuoksi. Tällä kaudella harjoittelukaan ei ole innon puutteen vuoksi kauheasti maistunut ja se on peliotteissa näkynyt. Semifinaali näyttikin jo menevän Gilbertille, mutta Higginsin peli alkoi ratkaisevassa vaiheessa asettua uomiinsa ja Gilbertin helpot virheet ottelun loppupuolella käänsivät ottelun ratkaisufreimissä Higginsille 17-16. Tämä on varmasti antanut nelinkertaiselle maailmanmestarille paljon lisäuskoa omaan tekemiseen. Voiton lisäksi myös kisojen tähän asti korkein breikki 143 meni hänen nimiinsä. Finaalipaikan myötä olisi hyvä mahdollisuus laittaa vaikka koko ura pakettiin maailmanmestaruudella.

 

Judd Trumpin kausi on mennyt todella hyvin, voittoja on sadellut ja peli on ollut aika tasaisen varmaa mm. oman veljensä mentaalipuolen valmennuksen ja harjoittelussa breakbuildingiin keskittymisen myötä. Trumpin akilleen kantapää on aina ollut hermojen pitämisessä muutaman huonon lyönnin jälkeen ja tämä taipumus paistoikin välillä myös Gary Wilsonia vastaan käydyssä semifinaalissa, jonka Trump vei nimiinsä 17-11. Trumpin voitto ei ollut täysin helppoa kauraa, vaan hän teki melko paljon helppoja virheitä, mutta onnekseen Wilson teki niitä vielä enemmän.

 

Finaalissa henkinen kantti ratkaisee todella paljon, ja sillä osa-alueella Higginsillä on kokemuksen myötä pienoinen etu. Trumpilla taasen taitotaso on ollut hieman Higginsiä paremmalla tasolla ja näillä eväillä luvassa onkin erittäin tasainen ottelu, millä perusteella kertoimien tulisi olla taas lähempänä tasabookkia. Higgins onnistui saamaan pelinsä kulkemaan 11. hetkellä ja mikä olisi parempi kruunu ehkä tähän kauteen loppuvalle uralle kuin viides maailmanmestaruus. Kumpi vaan voi ottelun viedä, mutta pelivalinnaksi päätyy monessa liemessä keitetty Higgins pienen ylikertoimensa vuoksi.

 

Trump ei jättänyt sanan sijaa Higginsille. Ensimmäinen sessio meni odotetun tasaisesti, sitten alkoi Trump-show. Muutaman freimin etumatka, henkinen niskalenkki ja maailmanmestaruus.

 

 • Tykkäys 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esports | CS:GO | IEM Sydney

08:00

7b38c931d965dd5722800202eef4050c.png Liquid - Fnatic d29032a13b2ef0f1f931433267f391c6.png

Fnatic +1,5 | 2,62 | Pinnacle

 

 • IEM Sydney -turnaus on edennyt finaalivaiheeseen, jossa jäljellä ovat enää amerikkalaisjoukkue Liquid ja ruotsalaisjoukkue Fnatic.
 • Liquid (nitr0, NAF, EliGE, Stewie2K, Twistzz) on jyrännyt odotusten mukaisesti läpi turnauksen. BOOT, BIG, NiP ja MIBR ovat kaikki vuorollaan joutuneet toteamaan maailman toiseksi parhaan joukkueen paremmakseen ja mikä merkittävämpää, Liquid on voittanut kaikki ottelut häviämättä karttaakaan. Joukkueen kaikki äärimmäisen taitavat yksilöt ovat olleet hyvässä vireessä ja pelin muutkin osa-alueet ovat olleet tarvittavan hyvissä uomissaan. Liquid oli ennen turnauksen alkua suurin ennakkosuosikki voittamaan tämän turnauksen ja on sitä edelleen finaaliotteluun saapuessa.
 • Fnatic (Xizt, JW, twist, KRIMZ, Brollan) eteni finaaliin pitkän kaavan kautta. Kuuden ottelun rykäisyssä Fnatic kärsi ainostaan yhden tappion MIBR:lle ja voitti Heroicin, Chiefsin, Grayhoundin, NiP:n ja NRG:n tiellään finaalia kohti. Toisin kuin Liquid, Fnatic on joutunut jokaisessa pelaamassaan ottelussa tiukoille, mikä on toisaalta valmisti joukkueen jokaista eliminaatio-ottelua varten. Erityismainintana näistä otteluista pitää ottaa esiin NiP-ottelu, joka oli helposti yksi viime aikojen viihdyttävimmistä ja samalla pisimmistä otteluista. Fnatic ei missään nimessä ole ollut turnauksen paras joukkue, mutta he ovat toteuttaneet muuan Juhani Tammisen "win the right games" -mentaliteettia esimerkillisesti ja siksi he ovat finaalissa. 
 • IEM Sydney -finaali pelataan Bo5-formaatilla, eli paras viidestä voittaa. Molemmat joukkueet poistavat karttavetossa yhden kartan, joten sitä seuraavat karttavalinnat ovat varsin selkeitä. Näistä muutamia huomioita seuraavaksi:
  • Liquid tulee bannaamaan Trainin ja Fnatic bannaa todennäköisesti Nuken. Näiden karttabannien pitäisi olla aika lailla kiveenhakatut, vaikka mahdollisesti Fnatic voisi käytännössä yrittää jonkinlaista harhautusta bannaamalla Dust2:n, mikä on kuitenkin epätodennäköistä.
  • Liquid tulee valitsemaan aikaisessa vaiheessa Dust2:n, joka on melkeimpä olosuhteista huolimatta Liquidille selkeä voitto. Heillä on erinomainen rekordi kyseisestä kartasta, kun taas Fnaticin rekordi kartasta on aika huono.
  • Fnatic todennäköisesti lähtee haastamaan Liquidia Cachessa, jossa Fnaticilla on 100% voittorekordi 5 pelatusta kartasta ja Liquidille kartta on Trainin jälkeen vähiten pelatuin. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Liquidilla olisi mahdollisuus voittaa tämä kartta, mutta lähtökohtaisesti antaisin edun Fnaticille.
  • Liquidin toinen karttavalinta tulee erittäin todennäköisesti osumaan Overpassiin. Kyseessä on samanlainen tapaus kuin Dust2:ssa, jossa Liquid on selvä ennakkosuosikki voittamaan ottelun karttarekordien ja viimeaikaisten vireiden perusteella.
  • Fnaticin toinen karttavalinta osuu luultavasti Mirageen. Tämä kartta on pitkään ollut yksi Fnaticin kotikartoista, jota myös joukkueen rekordi kuvastaa. Liquid toki osaa pelata Miragea, eikä heidän rekordi kartasta juuri kalpene Fnaticin vastaavasta. Jos Mirageen asti päästään, tämä kartta voi hyvin paljolti ratkaista sekä ottelun että tämän vedon kohtalon.
  • Viimeiseksi kartaksi povaan Infernoa, joka on tunnetusti kaikille joukkueille tuttu kartta ja perinteisesti se on otteluissa ratkaisevana karttana. Jos tähän karttaan asti päästään 2-2 -tilanteessa, karttarekordeilla ei ole enää merkitystä vaan henkiset tekijät nousevat esiin.
 • Liquid on siis ehdoton ennakkosuosikki voittamaan tämän ottelun, mutta kaikilla CS-faneilla sekä joukkueella itsellään on tiedossa heidän karmea rekordi finaaleista. Liquid on nimenomaan tunnettu siitä, että syystä tai toisesta heidän kantti ei kestä finaalien tuomaa painetilaa. Liquidin tasoiselle joukkueelle on silti käsittämätöntä, että he eivät ole viimeisen vuoden aikana voittaneet ainuttakaan niin sanottua "big eventiä", mutta samalta ajanjaksolta kakkossijoja on peräti 8 kappaletta. Tämä seikka painaa varmasti Liquidin takaraivossa mikäli Fnatic alkaa laittamaan heitä ahtaalle. Fnaticista puheen ollen, joukkue on pelannut tässä turnauksessa jopa 15 karttaa ja joutunut jatkuvasti pelaamaan selkä seinää vastaan. Tämä on mielestäni suuri etu Fnaticille finaaliin tultaessa, sillä heillä on kokemusta tiukoista otteluista ja nimenomaan niiden voittamisesta. Lisäksi Fnaticin pelaajista etenkin Xiztilla, KRIMZillä ja JW:llä on rutkasti kokemusta turnauksien voittamisesta, joka voi osoittautua elintärkeäksi tekijäksi tiukoissa paikoissa.

 

YHTEENVETO

 • Liquid ja Fnatic ovat edenneet finaaliin aivan eri tavoilla. Liquid on päässyt helpolla voittamalla kaikki ottelut, kun taas Fnatic on pelannut ns. "game sevenejä" lähes joka päivä ja joutunut huomattavasti tiukemmille. Liquid on näistä joukkueista ehdottomasti taitavampi ja normaaliolosuhteissa vie pelilisesti Fnaticia kuin pässiä narusta. Voimasuhteet kuitenkin tasoittuvat, kun aletaan katsomaan pelin ulkopuolisia asioita. Karttavalinnoissa Liquidilla ja Fnaticilla on omat vahvuudet ja heikkoutensa, mutta ylitsepääsemätöntä etua Liquid ei niissä saa Fnaticiin verrattuna. Kenties tärkein tekijä finaaleissa on henkisen kantin ylläpitäminen ja tässä aspektissa Fnaticin on selvä etu Liquidiin nähden, jonka järkyttävän huono finaalirekordi on kaikkien tiedossa. Kovissa liemissä tässä turnauksessa keitetty Fnatic ei hätkähdä vastoinkäymisiä ja kaikki paineet ovat Liquidin niskassa.
 • Kaikkien ylläolevien pointtien perusteella pidän Fnaticin mahdollisuuksia kerroinasettelua parempana. Lähden tässä lyömään Fnaticin +1,5 karttatasoitusta, sillä tässä skenaariossa Fnatic pääsee pelaamaan vähintään kahdesti omassa karttavalinnassaan ja kaksi karttavoittoa riittää tässä kohteen oikeenmenemiseen. Mikäli Fnatic onnistuu pitkittämään ottelua useimpaan karttaan, heidän osakkeet nousevat myös karttakohtaisesti eikä Liquidin lähtökohtaisella taitoedulla ole enää merkitystä. Vaikkei ruotsalaisia yleensä tekisi mieli urheilussa kannustaa, on tässä tapauksessa tehtävä poikkeus ja lähteä heitä kannustamaan, eli heja Sverige! Kohde menee oikein, kun Fnatic voittaa ottelussa vähintään kaksi karttaa.

 

TULOS: 3-2

 • Tykkäys 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

NPB klo 07:30

Hiroshima Carp - Yomiuri Giants

Pelivalinta: Yomiuri Giants -1,5

Kerroin: 1,96 Marathonbet

Yomiuri Giants johtaa sarjaa ja tänään aloittava syöttäjä on Yamaguchi, joka on pelannut erinomaisen alkukauden. Yamaguchilla hyvät tilastot usealta vuodelta, joten tämän kauden hyvä aloitus ei ole mikään ihme. 

Hiroshimalla aloittaa Nakamura, joka on taas selvästi heikompi syöttäjä. Tällä kaudella ei vielä pelejä, mutta viime kausi sujui heikosti. 

Yomiuri Giantsin lyöntiosasto pelannut myös hyvin alkukaudella, joten uskon että Hiroshiman heikkoa syöttäjää vastaan Yomiuri saa useita juoksuja aikaan. Hiroshimalla sitä vastoin juoksujen teko tulee olemaan tänään vaikeaa. 

Kohde menee oikein kun Yomiuri Giants voittaa vähintään 2 juoksun erolla. 

VÄÄRIN 

 • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Australia:Jalkapallo klo.12:30

Brisbane U21  Brisbane U21 - Olympic FC  Olympic FC

 btts&Olympic FC  @2.28 Unibet

Ausseista lähden paremmassa vireessä olevaa Olympicin voittoo testaa molempien tehdessä maalin.

Brisbanelle ei kulje ja voittoa ei ole irronnot 9 edellisestä ja niistäkin 2 päättynyt tasapeliin.12 ottelusta Brisbane on saalistanut 3voittoa.Olympic ollut selkeesti parempi ja joukkue on napannut 11 ottelusta 8 voittoa.4 edellistä keskinäistä OLympic on  hoidellut tyylillä ja maalit niisä sille 14-1.Brisbanella maalientekeminen on tuottanut tuskaa ja 2 viimeisessään se on jäänyt ilman maalia,jotka tosin olleet vieraspelejä.Brisbanen pitää nyt skarpata ja ainakin maaleja saada ja ehkem se nyt sen yhden saa kotonaan tehtyy,mutta Olympic vaikuttas liian vahvalta tänään sille.

 

 • Tykkäys 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jääkiekko, MM-1 divisioona 

Kazakstan - Unkari 

BTTS 3.erä @3.05 Unibet 

KLO: 16.30 

Sarjanousun yhdessä Valko-Venäjän kanssa varmistanut Kazakstan (lue:Kanada) kohtaa Unkarin. St.Pierre, Dietz, Bochenski.. tuttuja Barysin tehomiehiä. Mikhailis mukaanlukien. Joukkue saa siis lähinnä nauttia pelaamisesta ja uskoisin että maaleja tässä kotijoukkueen toimesta tullaan useampi näkemään. 

Unkari lähti kovin odotuksin näihin peleihin, mutta toivottua tulosta ei tullut. Hyvää oppia joukkue voi itselleen tästä pelistä ammentaa. Slovenia oli viimepelissä parempi lukemin 0-6, joten uskallan väittää että Unkari pyrkii hakemaan maaleja keinolla millä hyvänsä. On joukkueelle aivan sama paljonko lukemat ovat taululla ottelun jälkeen. Bartalis-Gallo-Hari kolmikosta löytynee se maalintekijä tai tekijät. Nämä herrat yltää tempoon. 

Koska ottelu on molemmille täysin merkityksetön niin päätöserään haen molempien osumaa. En millään jaksa uskoa, että tämän pelin päätöserässä kumpikaan paneutuisi kurinalaisesti puolustamaan. Oma näkemykseni on että verkko soi molemmissa päissä ja päätöserässä mennään päästä päähän hurlumhei-meiningillä. Hyvin todennäköisesti myös vähemmän peliaikaa saaneet ovat jäällä enemmän. 

Lähtökohtaisesti siis hyvä ottelu molemmille nauttia pelaamisesta, ottaa riskejä ja yrittää uusia kuvioita.

Kohde menee oikein kun molemmat joukkueet tekevät maalin 3.erässä

OIKEIN 

 • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jääkiekko, MM-1 Divisioona

Valko-Venäjä - Etelä-Korea 

BTTS 1.erä @3.15 Unibet 

KLO: 13.00 

Tässä ottelussa sama virsi kuin tuossa ylemmässä. Täysin merkityksetön ottelu molemmille. Historian ensimmäinen kohtaaminen näiden maiden välillä. Maaleja kuitenkin molemmille avauserään. Pitää siis muistaa että joukkueet eivät ole koskaan kohdanneet toisiaan. Fysiikan lait tässä ottelussa tulee varmasti olemaan V-Venäjän puolella sillä pelkästään koko on pelaajia verrattaessa eroltaan huomattava. Toisaalta Korealaisten ketteryys, nopeus ja suunnanmuutokset voi ainakin ottelun alkuun tulla V-Venäjälle yllätyksenä. Pitää muistaa että Korea kukisti Slovenian ja Unkarin. 

Valko-Venäjällä ei tässä ole mitään voitettavaa jos ei yritä taistella lohkovoitosta. Mutta miksi näin kun se ei vaikuta lopputulokseen. Korea taas lähtee voittamaan ja haastamaan jokaista maata. Joukkue ei anna periksi. 

Kokeillaan tämmöistä kohdetta tähän sillä hyvin poikkeuksellinen ottelu on tällä tasolla tarjolla. Tarkoitan avauskohtaamista. 

Kohde menee oikein kun molemmat joukkueet tekevät maalin 1.erässä 

VÄÄRIN 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jääkiekko, EHT 

Ruotsi - Suomi 

Maalintekijä: Mikko Lehtonen @8.00 Unibet 

KLO: 15.00 

Onhan tähän pakko tarttua. Lehtonen on Kasken lisäksi niitä miehiä joilta voidaan odottaa tehoja. Mielestäni Lehtonen on tämänhetkisen kokoonpanon paras puolustaja. Herra pelasi todella vahvan kauden jälleen kerran ja sama viulu näyttää soivan leijonapaidassakin. Mikko pelaa ylivoimaa ja onkin kahteen peliin merkkauttanut tehot 1+2. Todella vahva suoritus. Koko joukkue on toki esiintynyt kiitettävästi ja siitä osoituksena Venäjän tähtisikermän kaataminen. 

Ruotsi kuhisee yhtälailla tähtiä rapakon takaa, mutta on siellä myös SHL:n puolelta pelaajia. Joukkue oli tehokas Venäjää vastaan, mutta Tsekkipelissä homma jäi piippuun. 

Ottelukertoimet itsessään ovat täysin päin mäntyä ja allekirjoittanut ottaa myös Suomen voittoa lappuun. 

Lehtosen maalia haen muutamasta syystä. Vastuu, tehokkuus, rooli ylivoimalla, onnistumiset sekä ennenkaikkea.. Tämä mies jos joku osaa lukea Ruotsalaista pelityyliä. Mies sijoittuu hyvin ja pääsee jokaisessa pelissä maalipaikoille. Todella hanakas kaveri. Omasta mielestäni Lehtonen saa Ruotsin kohtaamisesta vielä lisää virtaa. 

Joukkueen ykköspakille tarjolla todella hyvä kerroin joten en pysty sivuuttaa. 

Kohde menee oikein kun Mikko Lehtonen tekee maalin ottelun varsinaisella peliajalla 

VÄÄRIN 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jääkiekko:nhl:

Dallas - St Louis 

A.Pietrangelo yli 2,5 laukausta maalia kohti @2.15 Nordicbet  (sis ja) 

KLO: 22.00 

Tämähän tuli viimepeliin helposti kotiin, vaikka herra alkoi laukomaan vasta päätöserässä. Sama se toisaalta, koska ne kudit tulee. Edelleen hurjat määrät tämä mies laukoo ja jääaikaa viimepeliin vajaa 24min. Blues on selkä seinää vasten ja voi hyvinkin olla että tämä sarja venyy game seveniin. Jatkoaikaa ei olla nähty vielä tässä sarjassa ollenkaan joten täysin mahdollista. Blues tässä siis on takaa-ajajana ja Pietrangelo tulee pelaamaan jälleen isot minuutit. Ihmetellä täytyy jälleen tarjolla olevaa kerrointa joten puhtaasti mennään esitysten perusteella. En ihmettelisi vaikka tässäkin pelissä 4-6 kutia mies pommittaa maalia kohden. 

Kohde menee oikein kun A.Pietrangelo laukoo vähintään 3 kertaa maalia kohden ottelussa  (sis ja)

VÄÄRIN 

Edited by poronvoima
2 kutia...
 • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Italia:Serie A jalkapallo klo.16:00

Sassuolo  Sassuolo - Frosinone  Frosinone

Tekee Maalin Domedico Berardi @2.14 Unibet

Sassuolon Berardin osumaa Serie A:sta otan lapulle.

Sassuolo pelannut viimekiekat hyvin ja miksei ne hyvät otteet vielä jatkuisi kotonaan ja pitää fanit tyytyväisinä.Kohtahan pelit loppuu tältäkaudelta ja Sassuolo on turvassa.Frosionen tilanne näyttää pahalta ja voisi jopa sanoa toivottomalta.Sillä on 11 pistettä eroa Udineseen ja 12 on vielä jaossa,eli Frosinonen pitäisi voittaa kaikki jäljellä olevat ottelut ja Udinese ei saisi ottaa yhtään pistettä,eli aika mahdottomalta kuulostaa,vaikka teoriassa mahdollista.Sassuolon Berardi ja Babacar kisaavat,kumpi voittaa sisäisen maalipörssin.Itse veikkaisin siihen Berardia,joka yleensä avauksessa on ollut,kun Babacar aloittanut penkiltä.Frosino näyttää jo luovuttaneen sarjapaikan suhteen,kun hävinnyt 3 nyt putkeen ja joukkueen moraali ei varmasti ole kovin korkea.Frosinone varmasti katsellu taulukkoa ja ynnäilly pisteitä ja todenneet,et jätkät hei tää ei näytä ollenkaan hyvältä!Berardilla ja Babacarilla ja miksei muillakin ole saumoja iskeä maaleja ja Berardi lähinnä nyt ensimmäisenä tulee mieleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kirjaudu seurataksesi  

×
×
 • Create New...