Jump to content
 • speedyetusivu_mobiili1.png

Kirjaudu seurataksesi  
vormulafani

19.7

Recommended Posts

Formula 1 | Unkarin GP

16:10

35137c020ea0d4ef44662f1365970ca6.png  George Russell - Romain Grosjean 626f2ea851b756fa46981314a6a216a3.png

George Russell | 1.75 | Coolbet

 

 • F1-kauden kolmas osakilpailu kurvaillaan Unkarissa. Lauantain aika-ajot toivat muutamia yllätyksiä normaaleihin voimasuhteisiin ja sunnuntai näyttää, onko myös kisavauhdin osalta muutoksia tapahtunut. Ensimmäisenä kisakohteena tutkitaan Williamsin George Russellin ja Haasin Romain Grosjeanin välistä kädenvääntöä.
  • Russell ajoi eilisissä aika-ajoissa loistavasti ja kiilasi itsensä peräti 12. lähtöruutuun. Kyseinen tulos on kuivissa olosuhteissa ensimmäinen laatuaan pahoissa vaikeuksissa viime kausina rypenneelle Williamsille. Toisaalta täytenä yllätyksenä brittikuskin kyyti ei tullut, sillä viime kaudella Williams ja Russell olivat molemmat parhaimmillaan juuri Unkarin kisaviikonloppuna ja auto tuntuu sopivan radalle todella hyvin.
  • Grosjean körötteli aika-ajoissa 18. lähtöruutuun ja hänen takaa lähtevät vain molemmat Alfa Romeot. Ranskalaiskuski valitteli joutuneensa pieneen ruuhkaan ratkaisevilla hetkillä, mutta totuus on se, että Haasin kyyti ei riitä tällä hetkellä hätyyttelemään pistesijoituksia. Virheherkkyydestään ja radiovalituksistaan tunnettu kuski on turhautunut tallin nykytilanteeseen ja hänen avautumisensa jälkeen hän saikin tuimaa palautetta tallipäälliköltään. Grosjean tietää, että hänen on alettava suorittamaan, jotta F1-ura pysyisi jotenkin hengissä.
  • Williams ei ole kisavauhdissa yhtä nopea auto kuin aika-ajotilanteessa, mutta sen verran suuren harppauksen brittitalli on tehnyt, että sen pitäisi pystyä pitämään lippu korkealla myös kisaolosuhteissa. Aivan pisteille asti puhtaan vauhdin osalta Russellin rahkeet tuskin riittävät, mutta ainakaan taistelutta hänen ei tarvitse sijoituksia luovuttaa. Haas puolestaan lienee hieman parempi auto kisaolosuhteissa, muttei mitenkään merkittävästi. Ero oli kuitenkin aika-ajoissa peräti 0.8 sekuntia Russellin ja Grosjeanin välillä, mikä ei pelkästään renkaita vaihtamalla ja auton täyteen tankatessa voimasuhteita muuta dramaattisesti.
  • Unkarin rata on hidasvauhtinen ja syheröinen, jossa on käytännössä vain yksi todellinen ohituspaikka. Näin ollen ohittaminen tulee olemaan vaikeaa jokaiselle kuljettajalle. Lähtöpaikan merkitys on siis korostetussa arvossa tänä viikonloppuna.

 

YHTEENVETO

 • George Russell ajoi kenties uransa parhaimman aika-ajon eilen ja lunasti autostaan täyden potentiaalin, mikä antaa hänelle hyvän lähtöpaikan tämän päivän kilpailuun. Romain Grosjean lähtee viimeisten sijojen joukosta ja hänellä on edessään täysi urakka, mikäli hän haluaa edetä tuloslistoilla ylöspäin. Vaikka Russellin Williamsin ja Grosjeanin Haasin voimasuhteet tasoittuvat kisavauhdissa, Russellin lähtöpaikkaedun pitäisi riittää kilpailussa pitkälle, koska ohittaminen on vaikeaa Unkarin radalla. Ilman teknisiä murheita, ajovirheitä tai strategisia kömmähdyksiä Russell on ehdottomasti tässä match-upissa vahvoilla ja hänen menestyksen jatkumista lähdetään kokeilemaan. Kohde menee oikein, kun George Russell sijoittuu kilpailussa paremmin kuin Romain Grosjean. 

 

TULOS: RUSSELL 18., GROSJEAN 15.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Formula 1 | Unkarin GP

16:10

7f297db4c7f5b3c7744d29e8d2d75fbb.png  Sebastian Vettel - Charles Leclerc 513585035ec60e55cc65c53a6b6099a7.png

Sebastian Vettel | 1.95 | Coolbet

 

 • Toisessa kisakohteessa katsotaan miten käy Ferrarin jäsentenvälisessä nahistelussa, kun Sebastian Vettel ja Charles Leclerc ottavat yhteen.
  • Vettel lähtee kilpailuun 5. lähtöruudusta. Ferrarin alkukauden vaikeuksiin nähden tämä oli hyvä suoritus. Vain yhden pisteen kahdesta avauskilpailusta kerännyt saksalaiskuski ei ole saanut parasta alkua kauteensa ja viimeinen kausi Ferrarin ratissa uhkaa jäädä pannukakuksi. Vettel on kuitenkin kivenkova ammattilainen ja häneltä löytyy edelleen nopeutta.
  • Leclerc lähtee heti Vettelin perään 6. lähtöruudusta. Monacolaisen alkukausi on ollut kaksijakoinen, sillä avauskilpailun upean kakkossijan jälkeen Leclerc töhöili sekä Vettelin että itsensä ulos toisessa osakilpailussa. Nuorella supertähdellä on vielä opittavaa kärsivällisyyden kanssa ja varmasti tässä kilpailussa Leclerc ottaa ainakin aluksi varovaisemmin, jottei viime viikonloppuna tapahtunut katastrofi tapahdu uudelleen.
  • Unkarin kisaviikonloppu on sujunut etenkin Vetteliltä hyvin ja hän on ollut yhtä sessiota lukuunottamatta hieman Leclerciä nopeampi. Aika-ajoissa ero oli vain 0.043 sekuntia, mutta se antaa Vettelille ratkaisevan edun kilpailua ajatellen. Vettel on nimittäin ensimmäinen kuski, joka lähtee pehmeimmällä rengasseoksella liikkeelle ja hän voi hyvällä lähdöllä napata sijan tai kaksi edellä keskikovilla renkailla lähtevistä Racing Point -autoista. Kuten tuli mainittua, Leclerc ottanee lähdön hieman varovaisemmin tällä kertaa viime viikonlopun tapahtumien takia ja täten oletuksena on, että Vettel johtaa Ferrareita ensimmäisen kierroksen jälkeen.
  • Viime vuonna Leclerc onnistui päihittämään Vettelin aika-ajoissa, mutta Vettelin kisavauhti riitti lopulta Leclercin kukistamiseen itse kisassa. Unkarin rata tuntuu muutenkin sopivan erityisen hyvin Vettelille, jolta löytyy radalta useita palkintopallisijoituksia ja kaksi voittoa.

 

YHTEENVETO

 • Sebastian Vettel on kehnoista avauskilpailuista huolimatta löytänyt oivan vauhdin Unkarin kisaviikonloppuun ja lähtee kilpailuun tallikaverinsa edeltä. Charles Leclerc toki antaa hyvän haasteen, mutta kokonaisuudessaan hän ei ole aivan ollut Vettelin vauhdissa. Koska molemmilla kuljettajilla on sama rengastaktiikka, lähdön merkitys on suuri. Vettelin parempi lähtöruutu antaa hänelle mahdollisuuden hyökätä edeltä lähtevien Racing Pointien kimppuun, mikä voi antaa ratkaisevan edun kilpailun alkuvaiheissa. Lisäksi Unkarin rata on historiallisesti sopinut hyvin Vettelille, joka onnistui muun muassa viime vuonna lyömään Leclercin kilpailussa. Vettelillä ei ole paljoa hävittävää nykytilanteessa, kun taas Leclercin pitää ottaa tämä kilpailu rauhallisemmin viime viikonlopun katastrofin jälkeen. Näin ollen pidän todennäköisenä skenaariona, että Vettel hyvällä lähdöllä tekee tarvittavan eron Leclerciin nähden ja vie tällä kertaa Ferrarin jäsentenvälisessä taistelussa pidemmän korren. Kohde menee oikein, kun Sebastian Vettel sijoittuu kilpailussa paremmin kuin Charles Leclerc. 

 

TULOS: VETTEL 6., LECLERC 11.

 • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

F1 Unkarin GP

Nopeimman kierroksen tehnyt ajaja.

valinta, Bottas Valtteri kertoimella 3.75

Unibet. alkamisaika: 16.10

 

Mersujen vauhti muihin nähden on ollut viikonloppuna ylivertaista ja aika-ajoissa muut jäivät valovuoden verran taakse.

Yleensä takana tulevat autot ovat tässä vahvoilla, kun voivat ottaa lopussa tuoreet renkaat alle. Nytten ero muihin on niin suuri, että mersujen ero muihin voi kasvaa loppua kohden isoksikin ja ssästelyn/lopussa olevan eron johdosta mersuilla voi olla hyväkin mahdollisuus tehdä kilpailun nopein kierros ja valitaan Bottas, joka on luultavimmin tässä takaa-ajaja ja hieman todennäköisempi tekemään se nopein kierros.

 

Pelionnea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La Liga

Leganes - Real Madrid

Eniten kulmapotkuja. Valinta Leganes.

kertoimella 1.98 PAF

alkamksaika: 22.00

 

Real Madridilla ei ole peliin panosta, mutta Leganesilla on ja he tulevat luultavimmin tässä olemaan hiukan useammin kulmilla, kuin Real.

 

Pelionnea!

Edited by Kalastaja
 • Tykkäys 1
 • Posi-Putin 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Kirjaudu seurataksesi  

×
×
 • Create New...