Jump to content
 • vedonlyontilista-vp1.png

   

Recommended Posts

09771416ce2cf89e3d9664c835347d63.png  FORMULA 1 2021

 

Maaliskuun loppu häämöttää, mikä tarkoittaa vain yhtä asiaa - Formula 1 -kausi 2021 on pikkuhiljaa valmiina alkamaan ja samalla toivotan kaikki lukijat tervetulleiksi Vormulafanin vuosittaiseen F1-blogiin! Kyseessä on moottoriurheilun kuningasluokan historian 72. kausi ja samalla sen historian pisin kausi, jonka aikana kurvaillaan suunnitelmien mukaisesti peräti 23 osakilpailua.

 

Tämän blogin tarkoituksena on pitää seurantaa F1-vedoista kaudelta 2021. Seurannan formaatti on varmasti jo monelle tuttu, mutta mikäli aihe tai seurannassa käytetyt metodit, lyhenteet jne. ovat vieraita, kannattaa vilkaista viime vuoden blogi, johon linkki löytyy alta.

 

Quote

 

 

Tässä esittelyssä käydään läpi F1-kauden 2021 kuljettajat ja tallit sekä kisakalenteri. Tämän jälkeen otetaan vielä esille kausivedot ennen 26.3 alkavaa F1-kautta. Vielä kertaalleen tervetuloa kaikille F1:stä vähänkään kiinnostuneille seuraajille!

 

 

F1 2021 - KULJETTAJAT JA TALLIT

020ee9b87700b12962400a312beca7f9.png
Mercedes lähtee kauteen hallitsevana kuljettajien ja valmistajien maailmanmestarina. Vuosikausia lajia dominoinut talli jatkaa tutulla kuljettajakaksikolla, kun seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ohjastavat Hopeanuolta jo viidettä kautta peräkkäin. Mercedes on myös tällä kaudella suurin ennakkosuosikki voittamaan mestaruudet, mutta pystyykö kukaan haastamaan saksalais-brittiläistallin ylivoimaa?

 

d44ccd54d6575b478fe705a2900f3980.png
Red Bull oli viime vuonna Mercedeksen suurin haastaja ja todennäköisesti se tulee olemaan samassa asemassa tällä kaudella. Max Verstappen jatkaa tallin ykköskuskina, mutta täksi kaudeksi Red Bull hankki toiseksi kuljettajakseen Racing Pointilla viime kausina hyviä otteita esittäneen Sergio Perezin. Red Bullilla on aihetta optimismiin onnistuneen talvitestien jälkeen ja mielenkiinnolla odotetaan, pystyykö energiajuomajätti vihdoin ottamaan viimeisen askeleen kohti mestaruustaistelua.

 

73d53278166ccadeb589aa728b831758.png
McLaren on tehnyt viime vuosina tasaista nousua kohti sarjan kärkipäätä. Perinteisen brittitallin väreissä jatkaa edelleen Lando Norris, mutta talli sai houkuteltua riveihinsä myös eliittikuljettaja Daniel Ricciardon. McLaren teki tälle kaudelle merkittävän muutoksen, kun tallin autot varustetaan Mercedeksen moottoreilla ja tämän uskotaan tuovan entistä isomman loikan kohti kärkitaistelua. Vähintään keskikastin valloituksen McLarenilla on hyvät näkymät, mutta onko Ricciardolla ja Norrisilla mahdollisuuksia taistella jopa osakilpailujen voitoista?

 

9fe0281909bd9d936b048feb1c4af23a.png
Aston Martin tekee paluun F1-sarjaan valmistajana, vaikka kyseessä on toki sama talli, joka tunnettiin viime kausina Racing Point -nimellä. Lance Stroll sai pitää paikkansa kuskikaksikossa ja hänen tallitoverikseen Aston Martin hankki nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin. Keskikastissa kovasti läpi historiansa kamppaillut talli on saanut nyt resurssinsa kuntoon ja sen tavoitteena onkin nousta mestaruustaisteluun lähivuosina. Tämä kausi mennee kuitenkin tutuin kuvioin keskikastin tasaisessa taistelussa.

 

1597615cba6b42f3def18db69b40e592.png
Alpine on Aston Martinin tapaan uusi talli, joka perustuu viime vuosina toimineen Renault-tallin operaatioon. Esteban Oconille kyseessä on toinen kausi tallin väreissä, mutta suurin huomio kohdistuu tietysti Alpinen toiseen kuljettajaan - kaksinkertaiseen maailmanmestariin Fernando Alonsoon, joka tekee paluun F1-sarjaan kahden vuoden tauon jälkeen. Alpinen pitkän aikavälin tavoite on siis Alonson rekrytoinnin myötä selkeä, mutta vielä tämä kausi taitaa kulua keskikastissa.

 

ac3be5b85d595452bd5f9c7239a8e1d5.png
Ferrari on F1-historian tunnetuin ja suurin talli, jonka viime kausi oli kuitenkin melkoista tervanjuontia. Charles Leclerc jatkaa tallin johtotähtenä ja täksi kaudeksi hänen tallikaverikseen Ferrari hankki McLarenilla menestystä niittäneen Carlos Sainzin. Ferrarin kaltaisilla resursseilla viime kauden kaltainen pohjanoteeraus oli katastrofaalinen ja tähän kauteen lähtiessä legendaarisen italialaistallin tavoite on nousta takaisin kohti kärkeä, vaikka mestaruustaisteluun asti "mustan orin" rahkeet tuskin riittävät.

 

c46966f5324ecc8f4d79fe90e295a784.png
Alpha Tauri on pitkään tunnettu Red Bullin sisartallina ja se on aina ollut varteenotettava haastaja keskikastin taistelussa. Viime kaudella jopa osakilpaiuvoittoon asti yltänyt Pierre Gasly on tälläkin kaudella ohjastamassa tallin autoa ja hänen tallikaverinaan toimii tulokaskuljettaja Yuki Tsunoda, josta toivotaan Japanin seuraavaa tähtikuskia. Alpha Tauri on parhaimmillaan haastajan asemassa ja se tulee myös tällä kaudella varmasti tappelemaan pistesijoituksista muita keskikastin talleja vastaan.

 

ac40b37a8b5773e634668ff63961c67a.png
Alfa Romeo on legendaarinen italialaistalli, joka kuitenkin jumittui viime kaudella peräpään taisteluihin muutamaa poikkeusta. Nousua kohti keskikastiin siivittää tälläkin kaudella tuttu kuljettajakaksikko, kun vuoden 2007 maailmanmestari Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi vääntävät Alfa Romeon rattia. Tallilla on paljon työnsarkaa tälle kaudeksi kuroakseen umpeen viime kaudella syntynyt ero keskikastin talleihin ja nähtäväksi jää, onko Alfa Romeo onnistunut tekemään oikeita asioita autonsa kehittämisessä.

 

3e1e7e0388bcc3e9e7e1102616b8fd3d.png
Haas on vuodesta 2016 lähtien F1-sarjassa toiminut amerikkalainen talli, joka on käynyt talven aikana läpi paljon muutoksia. Kuljettajakaksikko on täysin uusi, sillä Haas-autoja ohjastavat tällä kaudella tulokaskaksikko Mick Schumacher ja Nikita Mazepin. Schumacher on tietenkin monille tuttu nimi F1-historiasta, sillä Mick on seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin poika. Haas on kuitenkin tallina taloudellisesti hankalassa tilanteessa ja hyvin todennäköisesti tämä näkyy myös radalla, minkä vuoksi Haasin värit nähtäneen köröttelemässä valitettavasti peräpäässä.

 

4f76fe3774ac0998960cf1ce4eb46318.png
Williams on yksi F1-sarjan perinteisimmistä talleista, jonka viime vuodet ovat kuitenkin olleet vaikeita. Kuljettajakaksikko pysyy kuitenkin pitkästä aikaa samana, kun Williamsin kultapoika George Russell ja Nicholas Latifi palaavat auton rattiin. Omistajavaihdoksen viime vuonna läpikäynyt talli hamuaa varmasti takaisin keskikastiin, mutta matkaa kyseiseen tavoitteeseen on paljon eikä takuita menestykseen ole. Yrityksen puutteesta se ei kuitenkaan jää kiinni ja sympaattinen brittitalli tulee antamaan kaikkensa.

 

 

F1 2021 - KISAKALENTERI

Kuten tuli edellämainittua, tämän kauden kisakalenterissa on alustavasti 23 osakilpailua, mikä tekee kaudesta F1-historian pisimmän. Mukana on myös muutama uusi tulokas, sillä tällä kaudella ajetaan ensimmäistä kertaa Hollannin GP ja Saudi-Arabian GP. Lisäksi viime kaudelta tutut muutamat normaalista kalenterista poikkeavat osakilpailut, kuten Emilia Romagnan GP ja Portugalin GP ovat mukana karkeloissa. Allaolevassa taulukossa on F1-kauden 2021 täysi kisakalenteri. 

f91a745ae6d8cedea1a3deba134da7ae.png

 • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites
 • Vastaukset 37
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

FORMULA 1 2021   Maaliskuun loppu häämöttää, mikä tarkoittaa vain yhtä asiaa - Formula 1 -kausi 2021 on pikkuhiljaa valmiina alkamaan ja samalla toivotan kaikki lukijat tervetulleiksi Vormul

F1 2021 KAUSIVEDOT   On aika laittaa kausivedot menemään. Viime kaudella kausivedot jäivät lähes kokonaan laittamatta koronaan liittyvien epävarmuusteköijöiden takia. Tämä kausi vaikuttaisi

Ainahan saumat on, kun kyseessä on Hamilton. Mutta Verstappen on ollut tänä viikonloppuna pysäyttämätön jokaisessa harjoitus- ja aika-ajo-osiossa. Red Bullin suoravauhti ei välttämättä ole ihmeellinen

F1 2021 KAUSIVEDOT

 

On aika laittaa kausivedot menemään. Viime kaudella kausivedot jäivät lähes kokonaan laittamatta koronaan liittyvien epävarmuusteköijöiden takia. Tämä kausi vaikuttaisi kuitenkin palaavan enemmän tai vähemmän normaaliin tilanteeseen, joten kausivetojakin saadaan laitettua mukavasti. Kaikki kausivedot kirjoittelen perusteluineen Pivekunkun puolelle, josta voi halutessaan lukea perustelut näille vihjeille. Lähdetään ainakin näillä liikkeelle ja mikäli saan lisää ideoita ennen kauden alkua, lisäilen ne tänne. 

 

Drivers Championship 2021 - Without Lewis Hamilton

PK: Max Verstappen | 1.72 (bet365)

 

Osakilpailujen voitot - Max Verstappen

PK: Yli 4.5 | 1.85 (Coolbet)

 

Season Race Wins - Lewis Hamilton

PK: Under 13.5 | 1.72 (bet365)

 

Constructor H2H

PK: Williams - Haas | Williams | 1.75 (Coolbet)

 

Constructors Championship 2021 - Without Mercedes & Red Bull

PK: McLaren | 1.72 (bet365)

 • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Bahrainin kisaviikonloppu on käynnissä. Harjoittelut on harjoiteltu ja nyt edessä on aika-ajot. Katsotaan, tuleeko vielä ennen aika-ajojen alkua lisää kohteita.

 

Bahrainin GP Aika-ajot

PK: Charles Leclerc - Carlos Sainz | Charles Leclerc | 2.20 (bet365)

Link to post
Share on other sites

Olisko  Hamiltonilla saumoja voittaa  verstappen?   Hämis saa 2.50  veikalla sitä vastaan.     Toki   Verstappen on iskussa,  mutta mahdollistaako rata sen, että ohi pääsee vai  onko sen verran "helppo" rata, että Verstappen pystyy suht varmoin ottein pitää hämiksen takana?  Toki lähtö on mahku, mut jos hämis ei onnistu, nii onko peli melkee pelattu sit jo?  Toki turhan riskialtis kohde, mutta tuli koitettua

 

Bottas voittaa perezin (1.31)  oli otettava kylkee, kun toihan nyt osuu vaik bottas ajaa silmät kii, mutta saipa kerrointa nostettua  :D

Link to post
Share on other sites
11 minuuttia sitten, Kemmu said:

Olisko  Hamiltonilla saumoja voittaa  verstappen?   Hämis saa 2.50  veikalla sitä vastaan.     Toki   Verstappen on iskussa,  mutta mahdollistaako rata sen, että ohi pääsee vai  onko sen verran "helppo" rata, että Verstappen pystyy suht varmoin ottein pitää hämiksen takana?  Toki lähtö on mahku, mut jos hämis ei onnistu, nii onko peli melkee pelattu sit jo?  Toki turhan riskialtis kohde, mutta tuli koitettua

 

Bottas voittaa perezin (1.31)  oli otettava kylkee, kun toihan nyt osuu vaik bottas ajaa silmät kii, mutta saipa kerrointa nostettua  :D

Ainahan saumat on, kun kyseessä on Hamilton. Mutta Verstappen on ollut tänä viikonloppuna pysäyttämätön jokaisessa harjoitus- ja aika-ajo-osiossa. Red Bullin suoravauhti ei välttämättä ole ihmeellinen ja Bahrainin radalla on suhteellisen helppo ohittaa, mikä voi antaa Hamiltonille ohitusmahdollisuudet, mutta veikkaan, että lähdön onnistuessa ja tekniikan kestäessä Verstappen karkaa maisemaan. Lähemmäksi kolmen kerrointa pitäisi saada Hamiltonille, että sitä voisi harkita lyömään (oma mielipide).

 

Toivotaan että Bottas ei töhöile ja hoitaa edes tuon toisen kohteen kotiin. :lol:

 • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

Joo.  Hamilton voi aina yllättää :D Siihen pitää aina antaa mahku. 

 

toi  Räikkönen voittaa Giovinazzi (1.90) veikalla  vissii suht varma?  Tuskin hirveesti Gio on saanu Räikköstä kiinni kuitenkaa.  Eiks Räikkönen  vie kisoissa suht varmasti aina tuon parin vaikka aika-ajot näyttää toisinpäin?    Vai onko kuvitelma juuri vääristynyt  :)

Link to post
Share on other sites
10 minuuttia sitten, Kemmu said:

Joo.  Hamilton voi aina yllättää :D Siihen pitää aina antaa mahku. 

 

toi  Räikkönen voittaa Giovinazzi (1.90) veikalla  vissii suht varma?  Tuskin hirveesti Gio on saanu Räikköstä kiinni kuitenkaa.  Eiks Räikkönen  vie kisoissa suht varmasti aina tuon parin vaikka aika-ajot näyttää toisinpäin?    Vai onko kuvitelma juuri vääristynyt  :)

Varmasta ei voi puhua, mutta todennäköiseltä vaikuttaa. Juurikin noin se asetelma on ollut viime kausina eikä tämäkään kausi varmaan tuota poikkeusta. 

 • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

Sitten itse päätapahtumaan. Eiköhän nämä riitä kilpailua varten.

 

Bahrainin GP

VP: Daniel Ricciardo - Lando Norris | Daniel Ricciardo | 1.80 (Coolbet)

 

PK: Number of Classified Drivers | Over 16.5 | 2.10 (bet365)

 

PK: Kimi Räikkönen - Antonio Giovinazzi | Kimi Räikkönen | 2.10 (Olybet)

 

PK: Esteban Ocon - Sebastian Vettel | Esteban Ocon | 1.87 (Coolbet)

 

PK: Top 3 Sijoitus | Valtteri Bottas | 1.75 (Coolbet)

 • Kiitos 1
Link to post
Share on other sites

Miksi se on AINA BOTTAS,  jolle varikko möhlii?   Ei toi oo vahinkoa..  se on sama  kuin sanoisin, että  Jokerit ei ikinä kärsi tuomarilinjasta lätkässä...  se on ikävää,  mutta niin se vain on, että toinen saa aina kaiken paskan ja viat  ja sille toiselle  tehdään kaikki asiat kunnolla ja annetaan kisan sekunnin nopein auto kuin kellää muulla..   se on vaa niin

 

No hyvin meni.  Hamilton voitti,  bottas oli kolmen joukossa että voitti perezin kuitenki ja Räikkönen  KISAN paras kuski.  Hyvä kisa huonolla autolla, mutta osaa ajaa.  Jotkut ajaa oikeesti ja toisille se kisa ajetaa nenän etee (hämis)

Nii ja se joku mazep vai kuka lie keskeytti ekana nii kiva ajella ku isä maksaa vaikka  F1 se ei kuulu ja autoki aika heikko.

 

No  16.4  sitte  uudestaan :)

 

Link to post
Share on other sites
39 minuuttia sitten, Kemmu said:

Miksi se on AINA BOTTAS,  jolle varikko möhlii?   Ei toi oo vahinkoa..  se on sama  kuin sanoisin, että  Jokerit ei ikinä kärsi tuomarilinjasta lätkässä...  se on ikävää,  mutta niin se vain on, että toinen saa aina kaiken paskan ja viat  ja sille toiselle  tehdään kaikki asiat kunnolla ja annetaan kisan sekunnin nopein auto kuin kellää muulla..   se on vaa niin

 

No hyvin meni.  Hamilton voitti,  bottas oli kolmen joukossa että voitti perezin kuitenki ja Räikkönen  KISAN paras kuski.  Hyvä kisa huonolla autolla, mutta osaa ajaa.  Jotkut ajaa oikeesti ja toisille se kisa ajetaa nenän etee (hämis)

Nii ja se joku mazep vai kuka lie keskeytti ekana nii kiva ajella ku isä maksaa vaikka  F1 se ei kuulu ja autoki aika heikko.

 

No  16.4  sitte  uudestaan :)

 

Ei Mersulla ainakaan tossa tapauksessa olisi motiivia sabotoida Bottaksen kisaa. Se nyt on vaan suomalaisten kakkoskuskien kohtalo, että niille se huono tuuri aina iskee. Toisaalta se ei olisi tänään muuttanut tulosta suuntaan tai toiseen ilman varikkomöhläystäkään.

 

Meni hyvin betsien osalta ja olipahan myös viihdyttävä kilpailu! Mazepin ei todellakaan kuulu F1:iin, mutta isukin tuoma raha lohduttaa :D

 

Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin :good:

 • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

Tee tili osallistuaksesi keskusteluun

Sinun täytyy olla jäsen jos haluat kommentoida

Tee tili

Rekisteröi uusi tili. Se on helppoa!

Tee tili

Kirjaudu

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä.

Kirjaudu nyt

×
×
 • Create New...