Jump to content
  • speedyetusivu_mobiili1.png

Kirjaudu seurataksesi  
TiPsTeksTeRi

13.11

Recommended Posts

Jääkiekko

Liiga

Klo: 18.30

Ilves - Sport

Pelivalinta: yli 5.5 maalia

Kerroin: 1.82(unibet)

Nappaillaampa tämä jo kiinni. 

Ilves ja Sport pääsevät myös irti maaottelu tauon jälkeen. Kertoimet tässä jo tullut jonkin verran alas mutta kyllä tuo 1.82 vielä kelpaa peleihin. Ensinnäkin en nää tätä peliä miltään kantilta underina. Sport ollut liigan eniten maaleja päästävä joukkue ja päästettyjä onkin kertynyt mukavasti 63 kappaletta 17 peliin. Kertoo paljon Sportin alakerran heikkouksista. Maaleja vieraat osaa myös ajoittain tehdä ja tästä osoituksena 38 tehtyä häkkiä. Noh sitten Ilvekseen, Ipa kuuluu liigan ahkerimpiin verkon heiluttajiin, 62 osumaa 18 peliin on erittäin kova saldo. Myös omissakin on soinut reippaasti 51 maalin verran. 

Ilves tosiaan lähtee peliin selvänä ennakkosuosikkina, se on saanut pelinsä rullamaan erittäin hyvin kankean alkukauden jälkeen. Viimeiset 4 peliä se on voittanut ja näissä se on tehnyt peräti 19 maalia. Sport sen sijaan 8 ottelun tappioputkessa ja etenkin tuo omanpään pelaaminen on ollut tuskallista katsottavaa. Tässä pelissä ei myöskään tule Sportin puolustus helpolla pääsemään kun erittäin innokkaasti hyökkäävä Ilves lauma syöksyy kimppuun. En pitäisi suurena yllätyksenä vaikka Ipa yksin jo iskisi tuon 6 maalia. Joukkueiden historia puoltaa myös vahvasti runsasmaalista kamppailua, kun historiaa katselee niin viimeiset 10 keskinäistä ovat ylittäneet tuon linen. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tennis haastajaturnaus Helsinki nelinpeli klo 19:00

Drzewiecki/Walkow - Heliövaara/Niklas-Salminen

Pelivalinta: Heliövaara/Niklas-Salminen

Kerroin: 1,74 Bethard

Heliövaara/Niklas-Salminen kaksikko on pelannut muutamia turnauksia yhdessä ja menestynyt erinomaisesti. Pari viikkoa sitten Australiassa tuli turnausvoitto nelinpelissä. Heliövaara panostaa nelinpeliin ja kuuluu jo haastajatasolla hyviin nelinpelaajiin. Niklas-Salminen pelaa harvemmin nelinpeliä, mutta on menestynyt kuitenkin kohtuullisen hyvin nelinpelissä. Niklas-Salmisella on hyvä syöttö, joka on tärkeä asia nelinpelissä. 

Drzewiecki/Walkow kaksikko on pelannut pidempään haastajatasolla ja kyseessä on ihan ok tasoinen pari. Turnausvoitot puuttuvat tältä kaudelta, mutta muutamia finaaleita pari on kuitenkin pelannut. Peliotteet ailahtelevat jonkin verran, jonka vuoksi turnausvoittoihin pari ei ole pystynyt. Heliövaara voitti Marchenkon kanssa Drzewiecki/Walkow kaksikon kahdesti tällä kaudella ja Heliövaaralla on Niklas-Salmisen kanssa myös erinomaiset mahdollisuudet voittoon. 

Kotiyleisön edessä pelaava suomalaispari lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Niklas-Salminen on usein Suomessa pelannut erinomaisia otteluita ja kotiyleisön tuki on suomalaisparille tärkeä asia. 

OIKEIN 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jääkiekko

Liiga

Klo: 18.30

Pelicans - KooKoo

Pelivalinta: Pelicans

Kerroin: 2.70 (comeon) 

Lisää kotoista liigaa. 

Maaottelutauko tuli Pelicansille erittäin hyvään saumaan. Joukkueen tekeminen syyskaudella ei varmasti tyydytä valmentajaa. 18 pelattuun peliin joukkue keräsi ainoastaan 23 pistettä ja löytyy tällä hetkellä sarjan sijalta 12. Pelicans aloitti kauden hyvin mutta viime kierrokset se on ollut melkoisissa ongelmissa niin hyökkäys kuin puolustuspäässä. Pelsut lähti kuitenkin maaottelutauolle voitto allaan kun se kaatoi ennen taukoa sarjajumbo Sportin vieraissa 1-3.

KooKoo pelasi kaikkien yllätykseksi loistavan syyskauden ja joukkue löytyy sarjan sijalta 5, kun se on kerännyt 19 peliin 30 pinnaa. Etenkin Kookoon puolustus pelaaminen on nostettava esiin, se on toiminut hyvin ja ennen kautta paljon puhuttanut maalivahti peli on sekin ollut hyvällä tasolla. 

Vaikka tilastojen mukaan peli näyttäisi vieraille kääntyvän, täytyy olla hieman eri mieltä. Materiaaliltaan Pelsut ei Kookoolle häviä, ongelmat on enemmänkin ollut pelin sisällä ja tähän odotan että on muutosta tullut tauon aikana. KooKoo pelasi myös eilen kun se hävisi kotonaan Hpk:lle 1-2 lukemin jatkoajalla. Joten tästä etu Pelikaaneille. KooKoon maalilla aloittaa todennäköisesti Niilo Halonen joten tässäkin etu menee kyllä pelsujen puoleen. 

Nämä taukojen jälkeiset pelit aina hieman arpaa, mutta uskon että pelicans tässä on se nälkäisempi osapuoli ja kyllä pidän tuota annettua kerrointa melkoisena ylikertoimena, nimittäin näin suuri ero joukkueiden välillä ei ole vaikka Pelsut heikon alkukauden pelasikin. 

  • Tykkäys 2
  • Kiitos 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jääkiekko CHL

Mountfield HK - Adler Mannheim

Pelivalinta: Mannheim @ 2.62 Pinnacle

19:00

Molemmat joukkueet ovat esiintynyeet suorastaan surkeasti  viimeaikoina kotimaansa liigassa. Molemmissa leireissä on kuitenkin panostettu CHL tosissaan ja se on osittain syynä heikkoihin esityksiin kotimaan sarjassa, mutta ei tietenkään selitä läheskään kaikkea. 

  • Moutnfield löytyy kuntopuntarin sijalta kaksitoista 10-15 maalierolla, pisteitä viidestä viime pelistä on irronnut vain kuusi kappaletta.
  • Mannhheimin tilanne on lähes samanlainen, se on kuntopuntarin yhdeksäntenä ja viidestä viime pelistä irronnut seitsemän pinnaa maalieron ollessa 15-18.

Materiaalisesti ei Mountfield ole minusta mikään erikoinen porukka ja suuria nimiä ei joukkueesta liiemmin löydy. Radek Smolenak on joukkueen paras maalintekijä kahdeksalla osumalla ja CHL:ssä on syntynyt viiteen pelit tehot 2+2. Toinen mielenkiintoinen nimi on Radovan Pavlik joka on nakuttanut CHL peleissä tehot 3+2 tälle kaudelle mutta liigan puolella on kasassa on vain tehot 3+3. Kolmantena voidaan nostaa esiin konkari Petr Koukal joka on kahteentoista peliin iskenyt tehot 3+2. Mountfieldin ase tässä  ottelusarjassa voi olla joukkueen tasaisuus, mutta viimeaikoina on kyllä ollut suuria ongelmia niin maalinteossa ja varsinkin puolustuspään pelaamisen kanssa. Kaksi edellistä ottelua  se on hävinnyt kolmen maalin erolla (4-1 Plzen ja 2-5 Paradubice).

Materiaalisesti puolestaan Mannheim on erittäin kovatasoinen porukka, entisillä NHL jyrillä terästetty Mannheim on alisuorittanut todella pahasti DEL liigassa ja alla jo kolme tappiota peräkkäin varsin heikoille joukkueille. Del liigassa se on tällä hetkellä sarjassa vasta neljäntenä vaikka kuuluisi ihan tuonne Munchenin vanaveteen, eroa on tullut jo toisena olevaan Straubingiin seitsemän pistettä ja kärjessä olevaan Muncheniin eroa on jo peräti yhdeksäntoista pistettä. CHL peleissä lohkovaiheessa kulki kuitenkin ihan maallikkaasti ja joukkuehan voitti oman lohkonsa ja jätti mm Djurgårdennin lohkossa kakkoseksi ja vieraspeleissäkin syntyi keskimäärin neljä maalia per ottelu. Mannheimin nimeikkäimmät pelaajat ovat Matthias Plachta Andrew Desjardins, Tommi Huhtala, Jan-Mikael Järvinen, Borna Rendulic, Markus Eisenshmid ja Marcle Goc joten tältä joukkueelta on syytäkin odottaa jotain.

Pidän Mannheimin porukkaa laadukkaampana kokonaisuutena, myös maalivahtipeli pitäisi lähtökohtaisesti vierailijoilla olla parempaa.  

 

VÄÄRIN

 

 

 

  • Tykkäys 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tennis haastajaturnaus Helsinki klo 13:00

Heliövaara - Moriya

Pelivalinta: Moriya

Kerroin: 2,00 William Hill

Heliövaara kohtaa Helsingin turnauksen toisella kierroksella Moriyan. 

Heliövaara keskittyy siis pääosin nelinpeliin ja pelailee satunnaisesti myös kaksinpeliä. Kaksinpelissä menestys ollut heikkoa ja tuskin tilanne tulee muuttumaankaan. Heliövaara on haastajatasolla ottanut yksittäisiä hyviä otteluvoittoja, mutta pääosin Heliövaara on voittanut heikkotasoisia pelaajia ja vähänkin kovempia pelaajia vastaan tappio on ollut tuloksena. 

Moriya on kokenut haastajatason pelaaja ja vaikka viime aikoina vire ei ole paras mahdollinen ollut niin hyvätasoinen pelaaja on kyseessä. Moriya on menestynyt tällä kaudella kohtalaisesti haastajaturnauksissa. Heliövaaran tasoista pelaajaa vastaan Moriyan pitäisi lähteä otteluun mielestäni suosikkina. 

Heliövaara tulee varmasti taistelemaan hyvin kotiyleisön edessä, mutta uskon Moriyan olevan yksinkertaisesti liian hyvä vastus Heliövaaralle tällä hetkellä. 

VÄÄRIN, Moriya syötti jo otteluvoitosta 2.erän 5-4 tilanteessa. Lisäksi 2.erän tiebreakissa Moriyalla oli 1 ottelupallo. 3.erässä Heliövaara oli selvästi parempi. 

  • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liiga

JYP - Lukko

Tekee maalin ottelussa: Ville Heinola (Lukko)  9.10@Veikkaus

Klo 18:30

Alkuiltaan testiin nuoren miehen maalia.

Eihän puolustaja yleensä ole mikään maaliruisku mutta raumalaiset saivat maaottelutauon aikana pakistoon merkittävää vahvistusta Heinolan & Heikkisen muodossa.

Jos nyt on vähääkään seurannut kiekkoa kuluvalla kaudella, niin on varmasti saanut jonkinlaisen kuvan Heinolan taidoista pelata tätä peliä.

NHL unelman olisi periaatteessa voinut lunastaa kunnolla jo tällä kaudella, sillä Heinolan esitykset olivat melko kypsiä Jetsin alakerrassa. Kuitenkin tie kävi takaisin Raumalle ja Liigaan kasvamaan korkoa tuttuun ympäristöön.

Pelaajan itsensä kannalta tämä lienee oikea ratkaisu sillä ei ole kovin vaikeaa nähdä Pekka Virran antavan kovia peliminuutteja sekä YV-vastuuta surutta Heinolalle.

Ottamatta kantaa illan ottelun voittajan suhteen, uskon Heinolan jatkavan hyviä esityksiään kotoisan sarja avauksessaan. 1. pakkipari Press - Heinola on kyllä kohtuullinen tähän sarjaan ja eiköhän ottelussa irtoa ainakin muutama hyvä paikka avata maalisarake heti kättelyssä.

  • Tykkäys 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koripallo, NBA

Houston Rockets - Los Angeles Clippers

Vihje: Russell Westbrook alle 23.5 pistettä (Houston Rockets)

Kerroin: 1.92

Vedonlyöntitoimisto: Coolbet

Alkamisaika: 02:30

- Houston Rockets isännöi Los Angeles Clippersiä yön kamppailussa. Haetaan kotijoukkueen Russell Westbrookille underia pisteisiin. Russell Westbrook on tällä kaudella pelannut 21.9 pisteen keskiarvolla otteluissa. Kahdessa viime ottelussa Houston Rockets on kohdannut heikon Pelicansin ja heikon Bullsin, noissa otteluissa Westbrook paukutti molemmissa 26 pinnaa. Russell Westbrook tuli Houston Rocketsiin Hardenin tuoksi ja todella vaarallinen kaksikko onkin kyseessä, selvästi ollut kuitenkin huomattavissa trendi että Hardenilla isompi vastuu pisteiden teosta etenkin isoissa otteluissa kuten tässä kun vastassa on yksi liigan parhaimmista joukkueista, Clippers. Voittajaan en ota kantaa mutta uskon että Westbrook tulee tässä ottelussa enemmän jakamaan palloa Hardenille sen sijaan että itse tekisi pisteitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Kirjaudu seurataksesi  

×
×
  • Create New...