Jump to content

Vihjeitä ja huomioita vedonlyöntiin.


Recommended Posts

  • Vastaukset 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hyvä kirjoitus    Sanoisin vielä,  että ensi kautta varten kannattaa ottaa talteen tämä : Vierasputken jälkeinen eka kotiottelu on pahin ja vaikein"  Tuo kannattaa muistaa aina. Se

Kesällä tuli pyytämättä Jorma Vuoksenmaan kirja Pelaajalta pelaajalle. Onko herran väärin ymmärretty profeetta tms. mutta ihan hyviä pointteja kirjassa on. Tosin useampi menetelmä millä JV on tehnyt r

Omia pohdintoja/tarinaa tähän aiheeseen - Tärkein asia on kassanhallinta, niin tylsältä ja kliseiseltä kuin se kuulostaakin, eli ei pelaamista "talousrahoilla". - Kun kassa pysyy hallinnassa

8 minuuttia sitten, Kalastaja said:

 

Tuosta lätkässä ja joukkueiden keskinäisistä, sitähän ainakin juuri itse haen katsomalla keskinäisiä kohtaamisia, miten joukkueet sopii toisilleen, vaikka joku joukkue olisi kovassa nosteessa ja vastaan tulee joukkue jolle olisi kauden neljästä aikaseimasta kohtaamisesta tullut kolme kertaa tappio, ni kyllä se pikkusen laittaa ainakin mietityttämään... Toki on saattanut olla paskaa tuuria ja on ollut kotietua jne. Moni pallosarja alkaa olemaan siinä vaiheessa ja onkin, että edessä on niin sanottuja motivaatio pelejä ja luonnollisesti joukkueen jolla on enemmän panosta, kertoimet on laskussa, etenkin taulukon yläpäässä olevilla, ne on ainakin itselleni sellaisia pelejä, niissä etenkin kannattaisi katsastaa kauden aikaisempaa historiaa keskinäisissä ja pikkusen perehtymään taustoihin...

Tulee aika montakin jääkiekko peliä mieleen missä toisella ei ole ollut minkäänlaista panosta ja sijoitus sieltä taulukon alapäästä ja silti voitto on irronnut, no tarkastellut joukkueiden keskinäisiä, niin aika monesti yllättäjä on ollut aikaisemminkin paha vastus keskinäisissä kohtaamisissa.

 

Hyvä yhteen sattuma Kemmuru että otit juuri Bostonin esimerkiksi, kauden aikana olen livenä seurannut yhden änäri pelin, koosteiden lisäksi :D peli oli Boston - Islanders ja on helppo uskoa että Boston on lirissä luistelevien joukkueiden kanssa, no vaikka kyseessä olikin yksi peli, mutta ainakin itselläni kiinnitti huomiota kuinka hitaan ja kankean oloisia Bostonin puolustajat oli :)

Kyseiseen peliin tuli napattua Bostonin johtaessa ekaa erää. 1-0 Islanders voittaa ensimmäisen erän. @18 joka osu... sillon kannatti seurata :D Boston voitti kylläkin koko pelin :) noooin yleisestikkin jos tulee katsottua peliä, ni melkein enemmän kiinnittää huomiota puolustajien tekemiseen.

 

 

Hyvä kirjoitus :clap:

 

Sanoisin vielä,  että ensi kautta varten kannattaa ottaa talteen tämä :

Vierasputken jälkeinen eka kotiottelu on pahin ja vaikein" 

Tuo kannattaa muistaa aina. Se on henkinen juttu, joka joukkueelle.  Sanotaan vaikka näin, että olet eka 8 päivää Canadassa ja kohtaat Toronto, Ottawa, Montreal,  Vancouver ja voitatte niistä 3/4.  Pääset kotiin lasten ja vaimon luokse. Leikit lasten kanssa ja saat pillua vaimolta ja sit onkin peli seuraavana päivänä kotikaukalossa ja tiedät että nyt ollaan taas kotona seuraavat 6 päivää.  Henkisesti et ole valmistautunut siihen ekaan peliin 100%, koska oot ollut iloinen ja osa keskittymistä herpaantui, kun pääsit perheesi luo. Pystyt pelaa hyvin, mutta et kuitenkaan ole niin hyvin valmistautunut siihen ekaan peliin. Vastaan tulee kuitenkin vierasreissulla oleva jengi, joka on tiiviimpi, koska keskitytään peleihin enemmän.  Toki jos on pitkä vierasreissu ollut takana, niin tuo peli voi olla myös ohipeli, sillä oot jo vähän väsynyt matkasta. Mutta pääasiassa tuo eka kotipeli on vaikeampi kuin eka tai vika vieraspelireissu ottelu.

Jos ette usko tuota, niin kattokaa huviksenne noita joukkueiden kauden pelejä ja onko hävinneet ekan kotipelin vierasreissun jälkeen.  Sharks on kai suurin esimerkki tästä asiasta. 

Eli kannattaa katsoa otteluohjelmaakin yleisesti, eikäniinkään ketä vastaan pelannut. 

jatketaaan nyt muilla aiheilla

 

Joo sitten kannattaa katsoa noita pelityylejä myös ja verrata niitä.  Boston on paras esimerkki siitä, että heitä vastaan on helppo pelaa luistelevalla ja paineistamalla. Sitten taas jos puolustelet ja peruuttelet, niin annat Bostonin  olla pelissä mukana ja voi käydä itselle vaikeaksi. 

Kings on taas hyvin organisoitu ja puolustusvoittoinen,  joka oikeastaan luottaa siihen, että saavat muutamat paikat ja tekee niistä. Kuuluisaa poffikiekkoa,  mikä toimii tosipeleissä, siksi uskon niiden olevan taas kova.   Tuon tiedon kautta tiesin vähän vaikka pelleilin tuplauskisassa,  niin sain Ma ja Ti päivinä Kings 1,erä ei maalia vedon kiinni. Sisäistä tietoa :D

Loppukausi on sellainen, mikä kannattaa jättää väliin,  koska osa joukkueista valmistautuu poffeihin jo , niin joka peli ei ole täydellistä.  Tosipeleissä suuret tulee esiin aina sieltä ,  joten se on helpompaa betsattavaa.  Esimerkkinä viime kauden finaali betsit osui 5/6.   

Lätkän live-seuraaminen : 

 

itse katselen 1,erän ihan yleisesti ilman, että mietin edes betsaamista. Katselen, onko pelistä tulossa kuuma, runsas maalinen.  Myös joukkueiden päivän vire on havaittavissa. 

2,erässä vaihtoväli kasvaa ja se on yksi Boston ongelmista luistelevia jengejä vastaan, sillä ei se Chara vaa ehdi sieltä rask edestä vaihtoon siinä ajassa, kun joku Kane luistelee samaan aikaan omasta päästä kohti Bruins aluetta.  Muutenkin tässä erässä tulee eniten noita pitkiä hyökkäyksiä  ja niitä kannattaa miettiä betsi mielessä.  Pittsburgh esimerkiksi on tehnyt 1,erässä tällä kaudella pyöreästi 40 maalia, mutta 2,erässä ovat tahkoneet 80 maalia, eli tekevät 2,erässä todennäköisemmin maalin.  Tuota tietoa voi myös käyttää hyväksi, jos avauserä ollut maaliton, niin kyllä Pens silloin 2,erässä aika varmasti maalin tekee.   Luistelevia joukkueita suosin betseihin 2,erää ajatellen.  Toki Kings on joukkue joka puolustaa 1 ja 3 erät ja tekee usein johtomaalit 2,erässä ja sillä voittavat pelit. 

3,erässä taas vaikuttaa pelitilanne . Jos jompikumpi johtaa 2 maalilla, niin johtajat yleensä peruuttelet ja pelaavat fiksusti ajan pois.  Next Goal vetona melkein takaa-ajaja on fiksumpi valinta tasaisessa pelissä. 

 

Katson myös: kunka peliä hallitaan.  Tilastot välillä valehtelee tässä.  Esimerkkinä viime yön ottelu Pittsburgh -Devils. Laukaukset meni pingviini laumalle 39-24, mutta Devils puolusti ja Pens oli aika munaton ollut ja ei saanut sisään. ..onko Pens paskuutta vai Devils hyvyyttä.? Kumpaakin, sillä   Voit hävitä laukaukset, mutta jos pidät vastustajan laidan lähellä ja annat niiden vetää kaukaa, niin silloin sinä olet se joka hallitsee tapahtumia.  Sun ei tarvi olla kiekossa kokoajan, jos osaat ohjata vastustajan pelin laitoihin ja sieltä otat kiekon ja isketään itse paremmin vastaan.  

 

Tuli vain mieleen ensi alkuun nämä :)

 

  • Upvote 2
Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...

Kalastaja tuskin pahastuu, jos elvyttelen vanhaa aihetta tuoreeks terveeks :D .. Meinasin tehdä uuden aiheen vedonlyöntikirjallisuutta koskien, mutta selailtuani hetken, totesin, että sehän sopii tämän otsikon allekin. Eli kyselenkin nyt ihmisten mielipiteitä ja kokemuksia vedonlyöntikirjallisuuteen liittyen, onko sieltä tullut mitään ideoita omiin juttuihin ym.

Itse olen kova lukemaan yleensäkin, ja vedonlyöntikirjallisuus ei tee poikkeusta siinä suhteessa. Noin kottikärryllisen verran on tullut kahlattua suomeksi ja englanniksi erilaisia teoksia, voisin ehkä kaivella jonkunlaisen listankin niistä, jos se nyt jotakuta sattuu kiinnostamaan. Taitaa siellä olla joku digitaalisessa muodossa olevakin..Valtavasta sivumäärästä huolimatta, ei sieltä mitään viisastenkiveä ole löytynyt, monet kirjat jopa tuntuvat toistelevan samoja, jo tämän aiheen alla käsiteltyjä "perusasioita".

Ensimmäinen lukemani vedolyöntikirja taisi olla Esko Heleniuksen Vedonlyöjän käsikirja, joka ei (minultakaan) ole saanut vissiin kovin mairittelevia arvioita :D ...

Mutta tämmöinen avaus tällä kertaa, katsotaan tuleeko minkäänlaista keskustelua.

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Kesällä tuli pyytämättä Jorma Vuoksenmaan kirja Pelaajalta pelaajalle. Onko herran väärin ymmärretty profeetta tms. mutta ihan hyviä pointteja kirjassa on. Tosin useampi menetelmä millä JV on tehnyt rahaa ei ole enään mahdollista, koska myös vedonlyöntimarkkinat ovat koventuneet ja kehittyneet.

Suosittelen kuitenkin lukemaan kirjan(monologin voi suosiolla skipata), koska siinä on ihan hyvin tuotu esille urheilulajille tyypillisiä ilmiöitä, mien esim. jääkiekossa ykkösmolarin kunto tai loukkaantuminen merkitsee.

Kirjassa painotetaan kurinalaisuutta ja jatkuvaa vedonlyöjänä kehittämistä. Oma seuranta ja virheistä oppiminen on mielestäni tärkeää jos haluaa olla voittava pelaaja.

  • Upvote 2
Link to post
Share on other sites
1 tunti sitten, feda said:

, mien esim. jääkiekossa ykkösmolarin kunto tai loukkaantuminen merkitsee.

Tästä olis kiva lukee,,,jos joku viitsisi pistää tekstiä tästä :)

 

Olis kiva kuulla mitä vuoksenmaa puhuu molarin kunnosta ja kuinka sen voi ennakoida ennen peliä kuinka mahtava se on :)

 

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...
  • 2 months later...

Ennen NHL poffeja on hyvä avautua vähän tästä 

On 18.2.2016 at 19.18, Kalastaja said:

pistääkö vetoja, kerroinkehityksen mukaan, sarjasijoituksen, enemmän maaleja tehneelle tai vähemmän maaleja tehneelle vai vireen, näitähän voisi luetella loputtomiin ja ainakin "rekkamiehet" (ja naiset) varmasti rakentaa yhdistelmiä, käyttäen pääsääntöisesti tilastoja, kukaan jaksaa tutkia tarkemmin vaikka kuutta peliä? 

Se on oikeastaan vähän jännä juttu, mutta varsinkin Lätkässä betsaaminen muuttuu hieman runkosarjan ja poffien aikana.  Tätä on vaikea selittää, sen joko huomaa tai ei. 

Kemmu: miten se voi muuttua ?

Nii kai päällimmäinen syy on kiekko kiima.  Seuraa tosi tiiviisti,  että poffeissa pysyy mukana ja tietty lätkä tietämys tulee esiin siinä, että Poffeissa alkaa osaamaan lukemaan sarjoja ulkoa.   Siinä on eroa yksittäisen pelin arvailussa kuin vaikka poffeissa G5 pelin arvaamisessa....Jokainen joka seuraa jotain poffi-sarjaa ja kävisi välipäivinä pelejä läpi saattaisi pystyä lukemaan sitä. 

 

Miettikää,,,onko tuuria, että KEMMUN NHL FINAALIT ON osuneet   puhtaasti?   

2 vuotta putkeen 

- 11/11 ,,joo 5/5 ja 6/6,,sattui osumaan vahingossa? 

Jännä ero

- NHL -Blogista käy aika nopeasti ilmi, että runkosarja menee aika jännästi 30-50% luokkaa, MUTTA poffeissa se nousee ja finaalit olleet 100% osuminen 2 vuotta?

Kemmu,  mitä teet?

- En periaatteessa tee mitään muutakuin poffeissa herään öisin kattoo pelejä ja runkosarjassa ilta-pelit katson. 

 

NHL finaalit 2015 vihjeet

G1, G3, G4, G5, G6  osui, en tiedä miksi jätin tuon yhden vihjaamatta 

- tekstit aika normaalia,  ei mitään ihmeellistä 

- katselin suoraa finaalit 

NHL finaalit 2016 vihjeet

- G1, G2, G3, G4, G5, G6 tuli kaikki kotiin

- G1 oli erilainen,  kun vihjasin,  ei maalia ekaan 10 min 

- Kaikki vihjeet perustui ihme tilastoihin :D

- katselin öisin pelit ja päivät tuijottelin tilastoja kunhan vain ehdin 

Eli 

- molemmissa katselin pelit öisin 

- 2016 käytin jostain syystä ihan vitusti tilastoja

- pääasia kummallakin tyylillä osui

- 2 vuotta ja 11/11 

Pointti: Tilasto-niilona kuin tunne-betsaaja pystyy tähän samaan helposti.  Oikeaa tyyliä ei ole.  

Idea on,  Miten lähestytään jokaista peliä 

 

Tuijotatko  peliä kuin paljon vai tilastoja, ,kumpi on järkevämpää ja kuinka paljon? 

 

 Tilastot poffeissa

Ei kannata tuijottaa ikinä runkosarja tyylisesti

- jokainen poffi-sarjan yksittäinen ottelu on myös tilastollisesti yksittäinen tilasto ja ottelu.  

- Jokaiseen  poffi peliin ja sarjaan on omat tilastot 

- tilastot pitää löytää ja se oikea tilasto voi olla isossa kuvassa kuin pieni asia vain, mutta silti pitävä. 

Peli

- Kertoo enemmän kuin tilastot 

- kumpi hallitsee ja millä tavalla 

- Kumpi joukkue on väsyneempi ja heijastuuko se pelaamiseen 

 

 

Esimerkiksi Tämä LEKSANDS - MORA 

Kemmu:

- ei oo seurannut ollenkaan koko ruotsin liigaa 

- en tiedä yhtään mitään 

Miten ratkoin :

- tuijottelin molempien joukkueiden poffi menestyksiä. 

- Oli pieni tunne, että LEKSANDS voittaa

- Huomasin, että Leksands on pelannut jännästi monta kertaa tuona 30.3 voittanut ihan hyvin 

- MORA oli pelannut monesti joko päivän ennen tai jälkeen 30.3  hävinnyt paljon 

- MORA ei ole pakko voittaa tätä peliä

- MORA tuntui liian hyvältä 

- Leksands voittaa  luultavasti silloin 

- Leksands voitti

 

 

Vertaa vaikka viime vuoden NHL finaaliin ja G5 peliin:

Sharks on voittanut kevään jokaisen G5 pelin

- Pittsburgh ei oo ikinä voittanut kotonaan Cup - mestaruutta

- 2000-luvulla idän Cup Konferenssi joukkueista ei oo voittanut ekalla yrityksellä Cuppia. 

Yhtä:

- Eihän noilla ole pahemmin mitään merkitystä kyseiseen yksittäiseen peliin

Jännää

- Leksands on vain kova 30.3 ja voittaa silloin 

- Sharks voitti jokaisen kevään sarjan yksittäisen G5 pelin

- Pittsburgh ei oo ikinä voittanut Cuppia kotonaan 

JOSTAIN SYYSTÄ NOI KAIKKI PITI

 

Kemmun poffi-valmistelut VUODELLE 2017

Tilasto valmisteluja on alettu tekemään poffeja varten 

- Kelloja aletaan vähän siirtämään poffi-ohjelman mukaisesti 

 

 

Kunhan tuli mieleen ja kysymyksiä saa pistää jos sellaisia tulee 

 

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...

 

Jos HJK joskus pääsee Mestarien liigan lohkoihin, niin pitää muistaa, että Neymarin saa provosoitua ottamaan punaisen @7 tai jotain, kun heittää sitä patongilla.

 

http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/201710232200480057_jp.shtml

Neymar turhautui ranskalaisyleisön törkeään käytökseen - niskaan lensi mehua ja patonkeja: ”He heittivät kaiken ruokansa”

Tiistai 24.10.2017 klo 12.21

 

Neymar sai punaisen kortin Ranskan liigan huippuottelussa. Tähden tueksi saapuivat niin valmentaja Unai Emery kuin keskikenttämies Marco Verratti.

Neymaria punainen kortti lähinnä nauratti.
Neymaria punainen kortti lähinnä nauratti.

PSG:n brasilialaistähti joutui jo ottelun aikana kestämättömien olosuhteiden uhriksi: Marseillen kannattajat yrittivät heittää kulmapotkua antamaan tullutta Neymaria patongeilla, mehulla ja soodalla. Tarvittiin kahdeksan turvamiestä turvaamaan vapaapotkun antaminen.

- He yrittivät kaikkea. He heittivät kaiken ruokansa. Patonkeja, appelsiinimehua ja limsaa. En usko, että tuo on osa jalkapalloa, mutta mitä minä tiedän?

- Jos jalkapalloliitto ajattelee tämän kuuluvan jalkapalloon, he ovat väärässä, Neymar kommentoi ottelun jälkeen.

Neymar ajettiin eilisessä PSG:n ja Marseillen välisessä ottelussa ulos toisen keltaisen kortin myötä. Viime siirtoikkunassa Pariisiin saapunut brasilialainen hankki kaksi keltaista korttia parissa minuuttissa, joista toinen tuli tuomarin tulkittua hänen puskeneen Marseillen Lucas Ocamposia.

Ocampos kaatui teatraalisesti nurmelle ja tuomari antoi hänelle keltaisen kortin sukeltamisesta. PSG joutui kuitenkin vajaamiehiseksi ottelun loppuhetkiin asti.

Uruguayn maajoukkuehyökkääjä Edinson Cavani pelasti pariisilaisille pisteen, mutta tuomarin päätös herätti silti vastustusta PSG:n leirissä.

- Olemme hieman pettyneitä ulosajosta koska häntä rikottiin läpi ottelun, PSG-luotsi Unai Emery näki ottelun jälkeen.

- Keltainen kortti ei ollut Neymaria kohtaan reilu. Hän on pelaaja joka haluaa pelata, mutta joka pelissä häntä provosoidaan, on aggressiota. Uskon, että molempien joukkueiden tärkeitä pelaajia pitää suojella.

Marco Verrattin hermot olisivat palaneet hänen omien sanojensa mukaan nopeammin kuin Neymarilla.

- Jos olisin ollut Neymarin kengissä, olisin menettänyt malttini 15-20 minuuttia ennen kuin hän, Verratti sanoi.

Neymar on pelikiellossa ainakin tulevan perjantain ottelusta Nizzaa vastaan

  • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

Tee tili osallistuaksesi keskusteluun

Sinun täytyy olla jäsen jos haluat kommentoida

Tee tili

Rekisteröi uusi tili. Se on helppoa!

Tee tili

Kirjaudu

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä.

Kirjaudu nyt

  • Uusimmat viestit

    • Tilanne 28.4 vihjeiden jälkeen:       Vihjemäärä Oikein Void Väärin Palautus-% netto   1.   Blokki 15 8 1 6 136,46 % 45,93 €   2. ▲ Oksanen94 22 6 0 16 142,66 % 35,89 € ▲ 3. ▲ Henksteri 28 15 4 9 106,44 % 21,26 € ▲ 4.   Moisku 16 8 0 8 101,04 % 1,64 € ▲ 5. ▼ Pasanen67 23 12 0 11 98,48 % -3,71 € ▼ 6. ▼ Nagamori30 17 8 1 8 95,16 % -8,68 € ▼ 7.   JapBet 15 3 0 12 76,25 % -18,69 €   8.   Kemmu 30 12 0 18 78,04 % -67,55 € ▼ 9.   vormulafani 13 3 0 10 45,35 % -72,31 € ▼ 10. ▲ VLA 40 7 0 33 59,17 % -96,62 €   11. ▼ vptonnikeiju 36 9 0 27 61,88 % -110,90 € ▼ Yhteensä 255 vihjettä (91 - 6 - 158) netto -273,73 € ▼ palautus 87,37 % ▲
    • NHL, jääkiekko Capitals - Rangers Vihje : Rangers 1,83@ Coolbet 03:07 Rangers joukkueena ollut aivan suvereenisti parempi ja eiköhän tämä sarja lopu tässä. Caps ei ole näyttänyt mitään elonmerkkejä ja tuolla nipulla mikä heillä on niitä tuskin näyttääkään. 
    • Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 02:00 Indiana siirtyi sarjassa muutama johtoon muutama yö sitten, kun kaatoivat Bucksin jatkoajalle venyneessä ottelussa. Bobby Portis oli ottelussa liekeissä,etenkin levypallojen osalta, joita napsi kiitettävät 18. Heitot napsuivat aikalailla koko kauden keskiarvoon nähden ok, ja pisteitä 44 minuutin peliajan mukana Portis kirjasi 17. En usko että tänään nähdään jatkoaikaa, ja sitä myöten myös Portisin minuutit jäävät vähemmälle. Portis alle 20,5 pistettä kuulostaa omaan korvaan hyvältä, sillä tämän yli ei ole menty viimeisessä 15 ottelussa kuin 2 kertaa, ja pleijjareissa ei kertaakaan. Bobby Portis alle 20,5 pistettä @1,89 @coolbet
    • NHL ITÄINEN KONFERENSSI VOITTAJA: BOSTON BRUINS  5.25 ( PAF)   2013:  Bruins finaalissa  R1 Leafs vastassa 2019:  bruins finaalissa R1 Leafs vastassa 2021:   montreal finaLissa  R1 Leafs vastassa 2022  Tampa finaalissa,   Leafs vissiin R2 vastassa. 2023: Florida finaalissa, leafs kaatui matkalla       MIKÄ VOI MEMMÄ PIELEEN,? - EI SUOMALAISIA - LEAFS KAADETTU FINAALI VUOSINA - Leafs kaataja ollut idän mestari  - ON SE KOVA JOUKKUE 
    • Jääkiekko, NHL Los Angeles Kings vs. Edmonton Oilers klo. 5.30 Oilers -1,5 ja Leon Draisaitl vähintään kaksi tehopistettä/4,30 PAF Edmonton Oilers on tehnyt jokaiseen otteluun vähintään neljä maalia, mutta on voittanut vain kaksi kamppailua. Edellinen meni tylysti 6-1 -lukemin Kingsin kotikaukalossa ja tässä kamppailussa Leon Draitsaitlin johtama kakkoskenttä oli vahvassa vireessä. Minun silmissäni vaaditaan ihme, jotta Kings tämän ottelusarjan voisi voittaa. Vahva käsitys on itsellä se, että Oilers nappaa sarjan kolmannen murskavoiton varhain maanantaiaamuna ja siirtyy sarjassa 3-1 -johtoon. Draisaitlilta voidaan odottaa vähintään kahta tehopistettä.
×
×
  • Create New...