Jump to content

Recommended Posts

Jalkapallo Australia A-League klo 07:00

Brisbane Roar - Adelaide United

Pelivalinta: Adelaide United 

Kerroin: 1,61 Coolbet

Adelaide lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Brisbane Roarin kausi ollut suuri pettymys ja tulokset olleet vaisuja. Joukkue on kärsinyt tärkeiden pelaajien loukkaantumisista ja muutenkaan joukkueen peli ei ole vakuuttanut missään vaiheessa kautta. 

Adelaide on päässyt loppukaudesta hyvään vireeseen. Joukkueen peli kulkenut erinomaisesti ja Adelaidella mahdollisuus menestyä jopa pudotuspeliotteluissa. 

Adelaide tarvitsee pisteitä viimeisestä ottelusta, jotta saavat pudotuspeleihin kotiedun. 

Brisbanen viimeaikaiset otteet olleet niin surkeita, että Adelaiden pitäisi ottaa selvä voitto vaikka lepuuttaisivatkin muutamia tärkeitä pelaajia. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

SM-liiga 3. Finaali klo 18:30

Kärpät - HPK

Pelivalinta: HPK ML

Kerroin: 2,62 Unibet

Jatketaan HPK ML linjalla, kun kertoimissa Kärpät selvä ennakkosuosikki. Itse pidän Kerhoa tällä hetkellä vahvempana joukkueena ja Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa Kerho oli todella vakuuttava 2 ja 3 erässä. Kärpät lähinnä vietti aikaa jäähyboxissa ja muutenkin Kärppien peli oli todella tehotonta. 

Kärpät on kova kotijoukkue ja Oulussa matsista tulee varmasti tasainen. Uskon kuitenkin HPK:n pystyvän vierasvoittoon tässä, sillä joukkueella hyvä henki päällä ja paineet Kärpillä. HPK:n ei pitäisi olla näin selvä altavastaaja otteluun. 

  • Tykkäys 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jääkiekko 

NHL 

KLO 02.00

 

:bruins: Boston Bruins  -  :bluejackets: Columbus Blue Jackets 

 

Valinta :  X2 ( Tasapeli tai Columbus )

Kerroin :  1,82 ( NordicBet ) 

 

GAME 1.

 

Mielenkiintoinen pari ja tottakai kun panokset kovenee, niin kovia pareja vain jäljellä.  Muutenkin olleet jo huippu hyvät poffit käsillä yllätyksineen. 

Boston pelasi 1.kierroksella taitokiekkoa vastaan, kun kaatoivat Toronto Maple Leafs voitoin 4-3.  Myös Columbus pelasi taitokiekkoa vastaan, mutta hyvä puolustus siivitti 0-4 puhtaasti jatkoon.  Nyt onkin mielenkiintoista nähdä,  miten käy, kun kaksi ei niin taitokiekkoa pelaavaa joukkuetta kohtaa.   Nyt ei auta tiivis puolustus Columbuksella,  kun Boston osaa tulla maalille ja Marchand,  Bergeron ei pelkää mustelmia, mitä nuo Stamkos, Kucherov vähän kiertelee.   Siinä on kiva nähdä,  että toimiiko Columbus peli hieman toisenlaista vastustajaa vastaan. 

Columbus on paha vastus isännille, mutta ei vielä kannata kauheasti yli isontaa Tampa kaatoa, sillä nyt on toisenlainen vastus täysin vastassa.  Kuitenkin sarjan avaus ja uudet kuviot, niin alku on haastava.  Uskon, että kotijoukkue Boston hieman saattaa ohipelaa tänään, sillä usein Game 7 pelin jälkeen uuden sarjan avauspeli saattaa hieman mennä ohi.   Lepoetu on vierailla, mutta saattaa myös olla jalat kohmeessa,  niin aika 50-50 on asetelmat koko sarjassa ja avauksessa ainakin.   Boston ei oo pystynyt sarjan alussa loistaa poffeissa ja tälläkin kaudella hieman kotipeli takkuillut.   Kaverilla pieni lepoetu avaukseen, niin en ylläty tasapelistä ja uskonkin, että Columbus pärjää tänään , vaikka saattaakin lopulta pudota tällä kierroksella. 

 

Kunhan Columbus Blue Jackets  (:bluejackets:EI HÄVIÄ varsinaisella peliajalla,  niin tämä kohde menee oikein. 

  • Tykkäys 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

VL.png.fafcfdfba01da45656e1ee034d49faa7.png

KPV.png.ae706fe1302ea936119724bfc8cd2777.png KPV Vs. MIFK MIFK.png.af97a644f8816f40a4da80f7cd27cdc8.png

Vihje: KPV +0,25

Kerroin: 2.059 (-0,5 @3.70 ----  X @3.45)

Vedonlyöntiyhtiö: Veikkaus

Alkamisaika: 18:30

 

KPV:n alkukautta tulikin jo tossa ennen Pohjanmaan derbyä avattua, mutta lyhykäisyydessään KPV on ollut huomattavasti tuloksiansa parempi joukkue. Derbyssä Vepsua vastaan alkoi jo näyttää siltä, että KPV ei onnistu tuota kurssiansa kääntämään, sillä Vepsu johti ottelua parhaimmillaan 2-0 toisella puoliajalla. Muutamalla todella komealla laukauksella KPV taisteli kuin taistelikin itsensä ansaitusti tasoihin ja kauden 2019 ensimmäinen Pohjanmaan derby päättyi pistejakoon 2-2. Kyseiseen otteluun KPV lähti pienoisena altavastaajana, joten jo tasapeliä voidaan pitää joukkueelle pienoisena onnistumisena. Kun hieman sukelletaan tulosta syvemmälle niin huomataan, että KPV oli xG:ssä mitattuna Vepsua jopa hienokseltaan parempi joukkue (1,31 - 1,51). Kaiken kaikkiaan KPV ei alkukauden esitystensä perusteella ole luovuttamassa sarjapaikkaansa halvalla vaan on täysin realistista odottaa, että Kokkolalaiset pystyisivät sarjapaikkansa jopa säilyttämään ilman karsintaa. Omissa papereissani KPV:n tasoa on hieman nostettu ennen kautta luodusta arviosta.

IFK Mariehamn on avannut kautensa tuloksellisesti todella vahvasti. Vierasvoittoa Hongasta edelsi viime minuuttien tappio Klubille niin ikään vieraskentillä. Ensimmäisen kotiottelunsa MIFK klaarasi 2-0 Rovaniemeläisiä vastaan pelaten yli tunnin vajaalla. Tuloksellisesti MIFK on ollut siis todella vahva mutta se on ollut sitä myös pelillisesti. xG:ssä mitattuna MIFK on ollut paljon parempi jokaisessa pelaamassaan ottelussa verrattuna vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamiin kertoimiin. Tästä huolimatta MIFK on onnistunut luomaan vain yhden pelitilannemaalin mutta jopa viisi (5!) maalia erikoistilanteista ensimmäisen kolmen ottelun aikana. Kyseessä on luultavisti sattumasta johtuva tilastoharha joka tasoittuu kauden aikana. MIFK:n otteista on kuitenkin annettava jo reilua plussaa kautta ennen luotuihin arvioihin verrattuna. Honka ottelusta, jonka MIFK vieraissa voitti, pitää kuitenkin vielä huomauttaa, että kenttä ei ollut millään mittareilla pelikelpoinen ja satoi MIFK:n laariin valtavasti, sillä Hongan pallonhallintajalkapalloa oli kyseisellä kentällä lähes mahdoton toteuttaa tehokkaasti.

Ottelu pelataan Seinäjoella, joten kotietu on ottelussa normaalia maltillisempi. KPV päässee otteluun parhaalla ryhmällään mutta MIFK:lla poissa ovat viime ottelusta ulosajettu Crawford sekä sittemmin loukkaantunut Backaliden. Crawfordin poissaolo on kohtalaisen merkittävä mutta Backalidenin arvoa joukkueelle on paha sanoa, sillä emme arvioineet miestä ennen kautta edes avauskokoonpanoon. On kuitenkin raatanut jokaisessa ottelussa täydet 90 minuuttia, joten pienoista miinusta hänenkin poissaolostaan on otettava. Poissaolojen sattuessa samalle pelipaikalle ei ole vielä tietoa lähteekö MIFK otteluun erilaisella pelaajaryhmityksellä kuin aiempiin kamppailuihin. Huolimatta poissaoloistaan MIFK nousee kamppailussa ennakkosuosikiksi paremman materiaalinsa sekä vakuuttavien peliesitystensä johdosta.

Kuitenkin, KPV:n pienentynyt kotietu, MIFK:n poissaolot ja myös KPV:n pirteät otteet tasoittavat ottelua niinkin paljon, että KPV:n kertoimet ovat yliammuttuja kotimaisella vedonlyöntiyhtiöllämme. KPV -0,25 @2.059 (Myös suora voitto tai +0 ovat selkeitä ylikertoimia Veikkaukselta) peleille rajalla 1.894.

Nopeasti luulisin, että kun KPV:n pirteät peliesitykset eivät ole realisoituneet vielä tuloksiksi niin Veikkaus ei ole tarpeeksi ottanut näitä peliesityksiä huomioon kerroinasettelussa. Kuitenkin kolmen ottelun otannalla tulokset riippuvat vielä hyvinkin paljon tuurista ja pysyn kannassani, että KPV on tuloksiansa parempi joukkue.

  • Kiitos 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jääkiekko, U-18 MM

Usa - Suomi 

Suomi +2 @1.95 Unibet 

KLO: 16.30 

Paljon puhetta ja vähemmän tekoja. Näillä median puolesta tähän matsiin. Pikkuleijonat pelasi nousujohteisen Sveitsi-pelin ja maalinteossa onnistuttiin kohtuudella. Oma pää puhtaana oli tärkeä asia myös. 

Jenkit ei ihmeellistä esittelyä kaipaa sillä joukkueen pelitapa ja tehot perustuu yltiöpäiseen hyökkäämiseen. Suomen keino haastaa on vahva kiekollinen pelaaminen ja armoton keskialueen prässi. 

Vaikka tässä jenkit on selvä suosikki niin etenkin näissä junnukisoissa, mitä vaan voi tapahtua. 

Joukkueiden ero löytyy maalinteossa, mutta uskallan silti tällä tasoituksella Suomea pelata. Omasta mielestäni tässä on onnistuneella pelillä mahdollista jatkaa, mutta silloin pitää kaiken osua kohdalleen. 

Kovalla taistelulla tuo +2 pitäisi riittää. 

Muistetaan että USA ei ole vielä pelannut sitä ns "huonoa peliä" , eikä ole kyllä Suomen kaltaista vastustajaakaan kohdannut. 

Kohde menee oikein kun USA voittaa korkeintaan yhdellä maalilla / X tai suomi voittaa 

VÄÄRIN 

  • Tykkäys 2
  • Kiitos 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruotsi:Allsvenskan jalkapallo klo.20:00

Helsingborg  Helsingborg - Sundsvall  Sundsvall

Helsingborg tekee ensimmäisen maalin ja voittaa @2.38 Unibet

Allsvenskanista tämmösta testaan.

Helsingborg on vahva ja oli vahva kotonaan viimekaudella Superettanissa.Nousu pääsarjaan on alkanut siltä ihan mukavasti,kun 4 ottelusta on 2 voittoa ja 2 tappiota.Helsingborg on voitttanut tänkauden molemmat kotimatsinsa,eli sen hyvä kotipelaaminen on toistaiseksi sujunut myös Allsvenskanissa.Voitolla Helsingborg parantaisi 9 sijaa reilusti ihan sinne kärkiporukoihin.Sundsvall puolestaan on hyvänalkukauden jälkeen nyt hävinnyt kahdesti peräkkäin ja sijoitus 12.Sundsvall ei ole mikään loistava vieraissa ja Helsingborg kotikentällään on erityisesti ollut sille vaikea tapaus.Helsingborg kotiareenallaan Olympia Stadionilla 10 000 katsojan edessä/tukemana saattaa näyttää vahvuutensa ja sen hyvää alkua nyt toivoisin tänään.

 

 

  • Tykkäys 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hollanti:Eredivisie jalkapallo klo.19:30

Den Haag  Den Haag - Excelsior  Excelsior

Den Haag o1.5 @1.75 Unibet

Hollannista laitetaan toinen vihje ja kotijengille ne parit.

Den Haag on onnistunut viimekierroksilla iskemään kivasti maaleja.5 edellisen keskiarvo on 2.4 osumaa perottelu.Den Haag mm.Utrechtia vastaan kotonaan näytti miten niitä maaleja tehdään,kun voitti 5-0.Alkmaaria vastaan vieraissa Den Haag teki 3 maalia.Excelsiorin peli ei vaan kulje ja joukkue on hävinnyt 8 edellisestään 7 ja vieraspeleissä saldo on vielä surkeampaa katsottavaa ja ei ole mikään ihme,että noilla esityksillä Excelsior on taulukon toiseksiviimeisenä.Excelsior kyllä kaipaisi kovasti voittoa,joka voisi toimia herättäjänä sille.Excelsior tulee kovasti yrittää tänään ja se voi jopa kostautua,kun Den Haag pääsee vastaiskuihin.Jos Excelsior saa tästä jotain kotiinviemisiä niin se on luultavasti tyyliin 2-2,2-3.

 

  • Tykkäys 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eredivisie Willem || - PSV Eindhoven

valinta, enemmän kulmapotkuja

Willem || kertoimella 4.4 Unibet. 

alkamisaika: 21.45

 

Mennään kulmapotkujen maailmaan tässä Hollannin pääsarja jalkapallo ottelussa, jossa kotijoukkue saa vastaan PSV:n joka taistelee Ajaxin kanssa mestaruudesta ja lähtee otteluun suurena suosikkina!

 

Willem lukeutuu ylempään keskikastiin ja se taistelee paikasta euro karsintoihin, joten sitä ei voi pitää ihan heittopussina, mutta sen maaliero kotona on pakkasella kolmen maalin verran (24-27) 

Ja 15 kotiottelussa, se on ollut tappiolla puoliajalle lähtiessä 7 kertaa. 

Vierasjoukkue PSV on heti Ajaxin jälkeen "ratkaisut" pelit jo ensimmäisellä puoliajalla ja se on siirtynyt yhteensä 18 kertaa johdossa puoliajalle 31 ottelusta, voittaen myös ottelun ja vieraissa sama on tapahtunut 6 kertaa 15 pelissä. 

 

On siis tilastollisesti hyvin todennäköisestä, että ottelun suosikki on tässä ensimmäinen, joka tekee maalin, joka tarkoittaa sitä, että Willem tulee olemaan takaa-ajaja ja löytää itsensä jokusen kerran kulmalipulta.

Se on kymmenestä edellisestä kotipelistä kaikki kilpailut huomioiden vienyt kulmat joka kerta mm. kotitappiossa Ajaxia vastaan. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran PSV:n kotona, jonka PSV voitti, mutta Willem vei kulmat.

 

Omasta mielestäni kerroin vaikuttaa jokseenkin houkuttavalta edelliset seikat huomioiden ja pitää muistaa, että PSV ei varmasti halua ottaa johtoasemassa riskejä, menemällä ainakaan turhia Willemin kulmalipulle, jossa kotijoukkueelle avautuu mahdollinen vastaiskun paikka, vaan palloa pidetään ennemmin itsellä. 

 

Pelionnea! 

  • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jääkiekko :nhl:

St Louis - Dallas 

X2 @1.80 William Hill 

KLO: 04.30 

Otetaan tuplamahdollisuus tähän kohteeseen. Dallas oli todella vahva tuossa edellisessä sarjassaan. Totta puhuen, ilman Rinnettä koko sarja olisi taputeltu nopeammin ja isommilla luvuilla, Starsin hyväksi. Uskomaton määrä paikkoja, todella vahvaa taistelua sekä ennenkaikkea loistavaa viisikkopeliä. Dallas ansaitusti näissä peleissä. Bishop on loistanut maalillaan ja männävuosien itsekkyyttä ei Radulovissa näy. Mies pelaa joukkueelle. Jamie Benn huimassa vireessä ja pakisto osallistuu todella vahvasti tukemaan hyökkäyksiä. Starsilla on useampi tapa saada kiekkoa vastustajan päätyyn kontrolloidusti, mikä tulee aiheuttamaan ongelmia Bluesille. 

Blues siis jatkaa Jetsin kustannuksella. Winnipeg ei tosin minun mielestäni tarjonnut tarpeeksi vastusta ja osittain helposti Blues pääsi sarjasta voittajana ulos. Paljon runkosarjassa kehuttu Binnington tässä itsellä karsastaa. Muummoassa Jets-sarjassa oli havaittavissa haparointia etenkin kun kuteja satoi vaikka maalin takaa. Nyt kun vastassa on Dallas niin tämmöisiä yrityksiä tullaan näkemään enemmän. St Louisilta mitään poisottamatta ovat he kuitenkin näissä peleissä syystä. Vahvaa hyökkäyspään peliä johon ei ainakaan Jets pystynyt vastaamaan. Starsilla on mielestäni tämän suhteen pakistossa laajuutta kamppailuun kuin jalalla paineen alta pois pääsyyn. 

Avausmatsi tähän sarjaan ja runkosarja on asia erikseen. Kuitenkin 3/4 kauden kohtaamisista on mennyt Texasiin. 

Kohde menee oikein kun Dallas voittaa tai jatkoaika kutsuu 

VÄÄRIN 

  • Tykkäys 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baseball, MLB

Philadelphia Phillies - Miami Marlins

Vihje: Alle 7.5 juoksua

Kerroin: 1.88

Vedonlyöntitoimisto: Unibet

Alkamisaika: 02:05

- Phillies ja Marlins aloittavat ottelusarjansa. Philadelphia Philliesin kummulla aloittaa Nola jonka tämä kausi ei ole lähtenyt odotetun lailla liikkellee mutta myös pari hyvää starttia häneltä löytyy, Nola on parhaana päivänään todella hyvä syöttäjä ja omasi ERA:n 2.37 viime kauden jälkeen. Nolalla on myös todella hyvät tilastot viime kaudelta Marlinsin lyöjiä vastaan. Marlinsin kummulla aloittaa Smith joka on ollut Marlinsin ehdottomasti paras syöttäjä tällä kaudella, Smith on syöttänyt erinomaisesti oikeastaan jokaisessa tämän kauden ottelussaan ja omaa hienon 2.35 ERA:n. Marlinsin lyöntikalusto on ollut tällä kaudella hyvinkin tehoton ja yksi liigan huonoimmista, en usko että hyvää Nolaa vastaan pahemmin juoksuja he saavat aikaiseksi ja eiköhän Nola Marlinsia vastaan palaa huippuvireeseen sillä hän oli viime kaudella heitä vastaan erinomainen, Smith on syöttänyt erinomaisesti ja ei tule antamaan montaa juoksua kotijoukkueelle. Syöttäjien kamppaillu kummulla tästä on tulossa ja kun kaksi erinomaista syöttäjää kohtaa niin en usko että juoksuilla tässä mässäillään. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...