Jump to content
 • expekt_etusivu.png

   

Recommended Posts

Esports | CS:GO | ESL Pro League Finals

16:45

7b8285728bbfd537f53a2e6b3923c657.png North - Liquid c5303761a93ca0717ba2810b117950ab.png

North +3,5 | 1,90 | Unibet

 

 • North (aizy, Kjaerbye, gade, JUGI, cajunb) on taas kerran siinä asemassa, että heidän pitää osoittaa tehneensä oikeat päätökset kokoonpanoruljanssinsa kanssa. Tähtipelaaja valden poistuttua joukkueesta North ei tähän asti ole suurta menestystä nauttinut. Jotain valonpilkahdusta näkyi juuri parin viikon takaisessa EPL-karsintaturnauksessa, jossa joukkue onnistui nappaamaan paikan EPL-finaaliturnaukseen voittamalla BIG:n ja NiP:n. Joukkue on nyt päässyt harjoittelemaan kotiturnaustaan varten rauhassa, joten oletettavaa on, että North tulee näyttämään uusia kuvioita tähän turnaukseen.
 • Liquid (nitr0, EliGE, Twistzz, NAF, Stewie2K) pelasi viime yönä ECS-finaaliturnauksen finaalissa Astralista vastaan ihan kunniakkaasti, mutta joutui lopulta toteamaan tanskalaisjoukkueen paremmakseen lukemin 2-1. Joka tapauksessa ECS-finaaliturnauksessa Liquid osoitti hyviä otteita läpi turnauksen ja on varmasti oikealla tiellä takaisin kohti maailman kärkeä. Normaaliolosuhteissa Liquid olisi ehdoton ennakkosuosikki tähän otteluun, mutta joukkue joutuu matkustamaan Texasista Tanskaan yhdessä vuorokaudessa. Liquidin joukkuemanagerin mukaan lento Tanskan Odenseen laskeutuu vasta tuntia ennen pelin alkua, joten Liquidin pelaajat joutuvat todelliseen testiin jet lagia ja valmistautumisen puutetta vastaan, mikä väkisin tulee näkymään joukkueen otteissa.
 • Karttavetossa North ottaa ainakin Vertigon ja Miragen pois. Liquid puolestaan bannaa vähintään Trainin ja luultavasti Nuken. Pelattavaksi kartaksi jäänee Inferno, Overpass tai Dust2. Northin karttavalikoima on kysymysmerkki, mutta näissä kartoissa olettaisin Northin pystyvän pelaamaan tarpeeksi hyvällä tasolla. Liquidilla ei suuria karttaongelmia ole.

 

YHTEENVETO

 • Northin ailahteleva vuosi saa päätöksensä kotiturnauksessa, johon joukkue on varmasti latautunut ja tulee ainakin yrittämään parhaansa, vaikka uudella kokoonpanolla ei vielä isoja voittoja löydy plakkarista. Liquid on päässyt takaisin hyvään vireeseen, mutta heidän valmistautuminen tähän otteluun tulee olemaan erittäin haastavaa todella kireän matkustusaikataulun ja yleisen väsymyksen myötä. Karttavalinnoissa Northin osalta on pieniä kysymyksiä ilmassa, mutta Bo1-formaatti auttanee joukkuetta tässä aspektissa. Liquid on tässä ottelussa ennakkosuosikki ja syystäkin, mutta usein on nähty tapauksia, jossa joukkueilla on käynnistymisvaikeuksia ja Liquidin osalta puhutaan aidosti vaikeasta tilanteesta, jossa pelaajien henkinen lataus ei missään nimessä voi olla maksimitasolla ja ämä on pääsyy sille, miksi lähdetään Northin tasoitusvoittoa hakemaan. Kohde menee oikein, kun North voittaa ottelussa vähintään 13 kierrosta. 

 

TULOS: 12-16

 • Tykkäys 2
Link to post
Share on other sites

Esports | CS:GO | ESL Pro League Finals

15:30

217c3e724fcbdb4dd26c3b513d5bde6e.png Astralis - Renegades 4273672ed12b8894eb55290876535416.png

Yli 23,5 kierrosta | 1,85 | Veikkaus

 

 • Astralis (device, dupreeh, Xyp9x, gla1ve, Magisk) otti omansa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelatussa ECS-finaaliturnauksen finaalissa Liquidia vastaan lukemin 2-1. Astralis on yksinkertaisesti liian hyvä joukkue tällä hetkellä pudotuspeleissä että heitä on äärimmäisen vaikea päihittää. Sen sijaan ajoittain alkusarjapeleissä Astralis ottaa hieman rauhallisemmin eikä yleensä esitä parastaan, niin kuin ECS-finaaliturnauksessa, jossa Astralis joutui hakemaan jatkoajan kautta voiton Sharksista. Astraliksella on myös taakkanaan matkustusväsymys ja jet lag tullessaan Tanskaan pelaamaan USA:sta, joten lataus ei voi olla parasta luokkaa.
 • Grayhound (dexter, malta, DickStacy, Sico, INS) on Australian mantereelta ajoittain kansainvälisiä turnauksia pelaava joukkue, joka on kyllä pystynyt ajoittain säväyttämään ja näyttämään taitojaan ihan koviakin joukkueita vastaan. Muun muassa kahden kuukauden takaisessa DreamHack Masters Malmö -turnauksessa joukkue shokeerasi kaatamalla Liquidin suoraan kahdessa kartassa ja otti myös karttavoiton Mousesportsia vastaan. Viime aikoina Grayhound on joutunut pelaamaan vaan oman maanosan joukkueita vastaan, mutta niissäkin Grayhound on ollut voittamaton. On aivan mahdollista, että Grayhound tulee taas yllätysvalmiina joukkueena tähän turnaukseen.
 • Karttavetossa Astralis poistaa ainakin Miragen ja luultavasti Dust2:n. Grayhound bannaa ainakin Vertigon ja luultavasti Trainin. Pelattavaksi kartaksi jäänee joki Inferno, Nuke tai Overpass, joista jokainen sopii molemmille joukkueille oikein hyvin.

 

YHTEENVETO

 • Astralis on sementoinut asemansa maailman ehdottomana #1 joukkueena ja on tämän turnauksen ennakkosuosikki, mutta alkusarjojen ajoittaiset vaikeudet saattavat nostaa päätään tässä avausottelussa pitkän paluulennon ja tiukan aikataulun jäljiltä. Grayhound on pelannut jo pitkän aikaa todella hyvin oman maanosan joukkueita vastaan, mutta myös kansainvälisellä tasolla valonpilkahduksia on näkynyt. Karttavalinta tulee sopimaan molemmille joukkueille hyvin, siitä ei miinusta eikä plussaa kummallekaan. Samalla periaatteella kuin ylläolevassa Liquid-vihjeessä lähdetään hakemaan sitä ajatusta, että Astralis tulee ainakin avausottelussaan olemaan erittäin väsynyt. Grayhound on pystynyt Bo1-otteluissa todella useasti laittamaan koville joukkueille kampoihin eikä näin matalan kierroslinen ylittäminen pitäisi olla mikään mahdottomuus. Kohde menee oikein, kun molemmat joukkueet voittavat ottelussa vähintään 8 kierrosta.

 

Edit: Grayhound-kokoonpano solmi sopimuksen Renegadesin kanssa vihjeen kirjoittamisen jälkeen, ei vaikuta vetoon.

TULOS: 16-8

Link to post
Share on other sites

Extraliga. 

Mlada Boleslav - HC Litvinov

valinta, Mlada Boleslav - 1.5

kertoimella 1.96 Unibet.

alkamisaika: 18.30

 

Tsekin pääsarja kyseessä ja tartutaan tilastoihin, jotka ovat vahvasti kallellaan kotijoukkueen eduksi.

 

Mlada Boleslav löytyy koko sarjan sijalta kolme, joskin etenkin kärjessä otteluiden määrissä on heittelyä. Mutta yhtä kaikki! Mladan suurin vahvuus on ollut koko sarjan timanttisin puolustus/maalivahti peli, jota yleensä näissä arvoitan sinne kärkipäähän, kun valitsen hyvää  "tuplaus" kohdetta. Mlada on päästänyt 24 ottelussa 50 maalia, joka tekee aikalailla 2 maalia ottelua kohden, joka on hyvää tasoa mihin sarjaan vain, mutta kun huomioidaan vielä, että Tsekeissä taidetaan tehdä kiitettävästi maaleja, niin tuohan on jo erinomainen suoritus?

Mladan maaliero on 22 maalia plussalla, joka tekee lähes maalin per peli.

 

Litvinov löytyykin sitten sieltä taulukon toisesta päästä ja se omistaa yhden vuotavimmista puolustuksista maalivahtien kera ja 24 otteluun sille ollaan tehty 80 maalia, joka on reilu kolme maalia ottelua kohden, eli ero kotijoukkueen vastaavaan tilastoon on valtaisa! Samaan yhtälöön, kun laitetaan vielä maalinteko, joka sekään ei aiheuta hurraahuutoja viersjoukkueen kannattajissa usein, niin tuloksena on maalit 21 maalin verran pakkasella,eli lähes maali per peli.

 

Joukkueet on kohdanneet tällä kaudella kahdesti, joista Mlada Boleslav on vienyt nimiinsä molemmat, niin kotona, kuin vieraissa ja molemmilla kerroilla yli maalin erolla ja kun vielä vilkaisu joukkueiden vireisiinkin saa suupieliä ylöspäin, niin alkaa jo miettimään, onko kertoimen takana "koira haudattuna?" 

 

Pelionnea!

 • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

Valioliiga / Jalkapallo Englanti

Crystal Palace - Bournemouth

Yli 2.5 maalia @ 2.10 Coolbet

Alkaa 21:30

Joukkueiden neljässä viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa nähtiin vähintään kolme maalia ja edellinen kohtaaminen viime toukokuussa päättyi lukemiin 5-3. Sitäkin edellisessä  Sellhurst Parkilla pelatussa  joukkueiden välisessä ottelussa nähtiin neljä maalia. Bournemouthin kymmenestä viimeisestä vierasottelusta kahdeksassa tehtiin vähintään kolme maalia. Joukkueiden välillä on sarjataulukossa ainoastaan kaksi pistettä eroa ja Palace lähtee luultavasti hakemaan tästä hyökkäysvoittoisesti täyttä pistepottia mikä avaa luonnollisesti vierasjoukkueelle mahdollisuudet vastahyökkäyksiin. Tässä haisee taas poentiaali isommallekin maalimyräkälle mutta lähdetään siitä että Crystal Palace voittaa ottelun vähintään peruslukemin 2-1.

 • Tykkäys 2
Link to post
Share on other sites

LIIGA

TPS - Kärpät

TPS/ 6.00 Veikkaus

Klo 18:30

 

Ennakkoonhan tämä on taas selvä peli Kärpille, mutta eikös se ala taas jokainen olemaan :)

Tps on hieman parantanut otteitaan viime kierroksilla josta sille on myös tullut palkinto kahdesti viimeisen viiden ottelun aikana kun sekä Sport että Ässät kaatui kotona. Etenkin Ässät pelissä Tps näytti sisukkuutensa kun se päätöserän aikana nousi 0-2 tappioasemasta 5-2 voittoon.

Kärppien 11 ottelun mittainen voittoputki katkesi viime perjantaina Helsingissä kun Hifk jätti vierailijat jopa ilman maaleja voitettuaan ottelun 2-0. Kärpät kummiskin palasi voittojen tielle heti lauantaina kotiyleisön edessä kun se kaatoi Saipan 2-1.

Joukkueet kohtasivat marraskuun puolessa välissä Raksilassa ja tuolloin kotijoukkue oli tyly isäntä sillä loppulukemat olivat lopulta 6-2. Tänään Tps tarvii olla hereillä alusta saakka ja jäähyilyyn ei ole varaa etenkin kun itse tuskin ainakaan montaa kertaa pääsee yrittämään ylivoimalla sillä Kärpät ei paljoa boksissa istu.

Huomioitava seikka joukkueiden keskinäisistä otteluista juurikin Turussa on se että Kärpät on onnistunut viimeksi kaatamaan Tps:n Turussa varsinaisella peliajalla 2016 pleijareissa tuon jälkeen joukkueet ovat kohdanneet Turussa toisensa kahdeksan kertaa joista Tps on voittanut kuusi (1 jatkoilla) ja Kärppien kaksi voittoa on tullut varsinaisen ajan jälkeen, joten voidaan kai sanoa että Turku ei ole Kärpille se mieluisin paikka pelata.

Tepsillä on varmasti muistissa vielä tuo Oulun vierailu ja tänään tehdään kaikki toisin ja maksetaan kalavelkoja. Kunhan Tps on valmis alusta saakka niin en näe estettä etteikö joukkue pystyisi jälleen kaatamaan Kärpät kotonaan sillä kyllä kaikki varmasti ainakin syttyy tähän otteluun ja hyvä mittari turkulaisille kun sarjakärki saapuu vieraaksi.

 

Hyviä valintoja otteluun on myös 1X ja Tps +1.5

 • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

Jääkiekko, Liiga 

KooKoo - JYP 

YV-maalit yli 1,5 @2.03 Nordicbet  (sis ja) 

KLO: 18.30 

Sörkitään nyt sitten taas liigaa. Tässä kohteessa on mielestäni valueta. 

Tällä hetkellä liigassa nämä kaksi joukkuetta ovat todella hyviä ylivoimalla. KooKoo on pelannut jo pidempään tasaisesti ja joukkueen hyökkäys on todella tiivis. Variaatioita on yyveelle yllin kyllin. Kotijoukkue pieni suosikki jypin hyvistä otteista huolimatta. KooKoo ei jää ilman yyveehäkkiä tänään. 

JYP ja Nättinen. No on siellä Turkulainen ja Immonen jne. Vahva nippu on heittää jypilläkin yyveelle eikä sitä osioita edes viitsi epäillä. Vierailla on erittäin rauhallinen ote ylivoimalla kiitos Immosen. Kalpaa vastaan yyvee jäi vähän piippuun niin josko nyt. Vähän liiankin selvältä näyttää jypin yyvee-maali. 

Haukeland - Laurikainen kaksikko aloittaa. Etu tässä Jypillä. 

Tilastot ei valehtele ja ajankohta osuu. Peleihin.

Kohde menee oikein kun ottelussa tehdään yli 1,5 maalia ylivoimalla  (sis ja)

 

 • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

Jääkiekko

Liiga 

Klo: 18.30

Kalpa - Saipa

Pelivalinta: Kalpa

Kerroin: 2.15 bethard

Kotoisen liigan 9 ja 10 vastakkain, Saipalla 2 pistettä enemmän kerättynä 26 peliin. Ennakkoon hyvinkin tasainen pari jo pelkäästään materiaalinkin puolesta mutta viime aikaiset otteet kääntävät kyllä kelkkaa vahvasti kotijoukkueelle. Kalpa viimeiseen 5 peliin voittanut 3 peliä ja kaksi viimeistä matsia se pelasi tulikuumaa Jypiä vastaan. Kalpa voitti Jypin kotonaan lukemin 6-4 ja aivan ansaitusti ja toisen kohtaamisen vieraissa taas tuli tukkaan 4-1. Nuo lukemat ei aivan kerro koko pelin kuvaa, Kalpa oli tuossa pelissä erittäin hyvä mutta muutama nukahdus puolustuspäässä käänsi pelin lopulta Jypille. 

Saipa ollut viime kierroksilla hieman alavireinen ja onkin viimeiseen 4 peliin hävinnyt 3 ja ainoa voittokin on tullut Sportista lukemin 0-1. Viime kierroksella Saipa hävisi Kärpille niukasti 2-1,mutta tässä taas lukemat vääristää sen verran että loppupelissä Saipa oli tuossa pelissä täysin aseeton. Maalinteko on vierailijoille ollut tuskaa viime kierroksilla, vain 5 tehtyä 4 peliin. 

Pidänkin otteluun lähdettäessä Kalpaa suurens suosikkina. Joukkue on parantanut peliään todella roimasti alkukaudesta ja hyökkäyspeli on aivan toiselta planeetalta. Saipalla sen sijaan ollut tuskaista tuo hyökkäyspeli. Mikäli Kalpa pystyy vähänkään samanlaiseen peliin kuin Jypiä vastaan jää pisteet tänään helposti kuopioon. 

 • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

Jääkiekko 

CHL

Klo: 21.15

Lausanne - Luleå

Pelivalinta: Luleå

Kerroin: 2.40 nordicbet

Chl:n puolivälierät polkaistaan tänään käyntiin. Huippuvireinen Luleå matkaa sveitsiin Lausannen vieraaksi. Luleå ollut huikeassa vireessä, se on viimeiseen 15 matsiin hävinnyt ainoastaan kerran! Luleå johtaakin ruotsin sarjaa ja on ollut kyllä pelillisesti todella vahva. Joukkue pelaa erittäin tiivistä puolustuspeliä ja omissa on soinut kotimaan liigassa 22 peliin vain 37 kertaa. Luleå pudotti Chl:n neljännesvälierissä Bernin yhteislukemin 7-2.

Lausanne pelannut viime aikoina melko ailahtelevasti mutta myöskin erittäin tiukkoja matseja.  Lausanne on sveitsin liigassa sijalla 4, joten melko hyvää suorittamista ollut silläkin kotoisessa liigassa. Lausanne puolestaan pudotti Plzenin neljännesvälierissä yhteismaalein 6-5, ratkaisu tosin nähtiin vasta jatkoajalla. 

Materiaaliltaan pidän Luleåå ehkä hiukan parempana nippuna ja siltä löytyy todella tasaiset kentät ja tekeminen on tällä hetkellä todella hyvää. Lausanne toki hyvä kotijoukkue ja se  hieman tasaa puntteja, mutta Luleå myös hyvä vierailija. Kun katsoo Luleån viimeaikaisia otteita on tuo 2.4 kerroin siihen peilattuna todellinen herkku joka poimitaa ehdottomasti illan peleihin. 

 • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

Liiga klo 18:30

TPS - Kärpät

Pelivalinta: TPS ML

Kerroin: 4,10 Coolbet

Täysin samaa mieltä tästä matsista kuin @Moisku. TPS on liian suuri altavastaaja kotikentällä vaikka vastassa onkin sarjan paras joukkue Kärpät. Kärpät ei vieraissa ole läheskään yhtä hyvä joukkue kuin kotikentällä ja Kärppien peli ei viime aikoina ole ollut aivan alkukauden tasoista.

TPS parantanut hurjasti valmentajan vaihdon jälkeen ja uskon TPS:n nousuun sarjataulukossa. TPS:llä kuitenkin hyvä joukkue materiaaliltaan ja kentälliset ovat melko tasavahvoja. Maalivahtipelikin TPS:llä hyvää tasoa. 

Jos Kärpät ei pelaa parasta peliä niin TPS:llä erinomaiset mahdollisuudet voittaa ottelu. 

VÄÄRIN 

Link to post
Share on other sites

Koripallo, NBA

San Antonio Spurs - Houston Rockets

Vihje: Houston Rockets yli 121 pistettä

Kerroin: 1.94

Vedonlyöntitoimisto: Marathonbet

Alkamisaika: 03:30

- Spurs isännöi Rocketsia. Spurs pelannut tällä kaudella 7-14 rekordilla. Viime ottelu vieraissa Pistonsia vastaan oli todella heikkoa tekemistä molemmilla pallon puoliskoilla, etenkin puolustuksen osalta kun Spurs päästi tuota Pistonsin hyökkäystä vastaan pisteitä 132 omiin. Rockets puolestaan pelannut 13-6 rekordilla ja pelasi viime ottelussaan Hawksia vastaan kotona kauden yhden parhaimmista ellei parhaimman ottelun, Rockets voitti tuon ottelun 158-111 luvuin. Rocketsin peli on hyvin hyökkäyspainotteista ja syystäkin on Rockets tehnyt ottelua kohden pisteitä toiseksi eniten liigassa. 120.3. Spursin puolustus puolestaan päästänyt pisteitä ottelua kohden 5. eniten, 115.1 ottelua kohden. Viime otteluita kun katsoo ei voittajasta ole mitään epäselvyyttä,  Rockets tulee hyökkäyksellään dominoimaan tätäkin ottelua ja tekemään paljon pisteitä Spursia vastaan.

 • Tykkäys 1
Link to post
Share on other sites

Tee tili osallistuaksesi keskusteluun

Sinun täytyy olla jäsen jos haluat kommentoida

Tee tili

Rekisteröi uusi tili. Se on helppoa!

Tee tili

Kirjaudu

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä.

Kirjaudu nyt
×
×
 • Create New...