Jump to content
Kirjaudu seurataksesi  
vormulafani

30.6

Recommended Posts

Formula 1 | Itävallan GP

16:10

b4c0eb79df2a3771a66831ca32cebaf5.png Romain Grosjean - Kevin Magnussen e530374e566cf51174994051963f940c.png

Magnussen | 1,88 | Coolbet

 

 • F1-kauden yhdeksäs osakilpailu ajetaan Itävallan Spielbergissa idyllisissä maisemissa. Red Bull Ringinä tunnettu rata tarjoaa tänään monille eri talleille mahdollisuuksia hyville pisteille. Yksi näistä talleista voi olla Haas, jonka viimeisimmät kisat ovat menneet penkin alle, mutta Itävallassa vauhti on ollut parempaa. Kohteessa otetaan kiinni Haas-kuljettajakaksikon Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin kädenväännöstä. Grosjean lähtee kilpailuun 11. lähtöruudusta, Magnussen 10. lähtöruudusta.
  • Grosjeanin kausi on ollut todella vaikea ja hän on kerännyt pistelaariinsa vain kaksi pistettä. Samaan aikaan Magnussen on onnistunut napsimaan 14 pistettä. Ei siis tarvitse kahta kertaa kysyä, kumpi Haas-kuljettaja on ollut parempi alkukaudesta. Aika-ajossa sama trendi jatkui, sillä Grosjean oli aika-ajossa 11. kun taas Magnussen teki nappikierroksen kolmannessa aika-ajo-osiossa ja oli lopulta 5. nopein. Magnussenin kannalta harmi oli se, että hänelle lätkäisty viiden lähtöruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihdosta tiputtaa hänet 10. lähtöruutuun, mutta taas kerran Magnussen on osoittanut olevansa nopeampi Haas-kuski.
  • Haas-autot lähtevät siis peräkanaa liikkeelle, mutta eri rengastaktiikoilla. Grosjeanilla on vapaa rengasvalinta, kun taas Magnussen joutuu lähtemään pehmeällä rengasseoksella. Vapaa rengasvalinta antaa aina etua, mutta pehmeä rengas on toiminut Itävallassa paljon paremmin kuin esimerkiksi viime viikolla Ranskassa eikä edes Itävallan kuumissa olosuhteissa talleilla ollut kuorimisen kanssa ongelmia harjoituksissa. Lisäksi Itävallassa ohittaminen ei tuota niin suuria vaikeuksia, sillä radalla on peräti kolme DRS-aluetta, joissa avattavaa takasiipeä voi käyttää, joten Magnussen ei mahdollisesti aikaisella pysähdyksellä kärsisi liikaa hitaampien takana. Grosjeanin rengasetu ei siis välttämättä ole niin suuri tällä kertaa ja siksi Magnussenilla on mahdollisuus pitää tallikaveri takanaan tekemällä tarpeeksi eroa pehmeällä renkaallaan.

 

YHTEENVETO

 • Haas-tallin otteet ovat ailahdelleet rajusti läpi kauden, mutta kuljettajien osalta Magnussen on ollut selvästi tasaisempi kuin Grosjean ja ottanut tallinsa pistemäärästä leijonanosan. Grosjean on ajoittain nopea kaveri, mutta epätasaisuus ja virheherkkyys on ollut akilleen kantapää hänen monivuotisella urallaan. Magnussen oli eilen aika-ajossa nopeampi Haas-kuljettaja ja lähtee kisaan Grosjeanin edeltä lähtöruuturangaistuksesta huolimatta. Rengasetu menee Grosjeanille, jolla on vapaa rengasvalinta kisaan, mutta ero rengasseoksien välillä ei välttämättä ole niin dramaattinen Itävallassa. Mikäli Magnussen onnistuu lähdössä pitämään Grosjeanin takana, niin Magnussenilla on hyvä mahdollisuus tehdä tarpeeksi eroa tallikaveriinsa ennen varikkopysähdystä ja siten pysyä Haas-tallin jäsentenvälisessä ykköskuskina tässäkin kilpailussa. Kohde menee oikein, kun Magnussen sijoittuu kilpailussa paremmin kuin Grosjean. 

 

TULOS: GROSJEAN 16., MAGNUSSEN 19.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Formula 1 | Itävallan GP

16:10

9e8c33d8c0969ccbc47ce191087ed2bd.png Voittomarginaali - Alle 6 sekuntia | 1,75 | Coolbet

 

 • F1-kilpailun toiseksi kohteeksi otetaan vähän erilaisempi kohde, jossa voittavan kuljettajan ja toiseksi tulleen kuljettajan ero maalissa tulee olla alle 6 sekuntia. Pidän tämän marginaalin toteutumista varsin todennäköisenä, johon listaan syyt seuraavaksi:
  • Asetelmat kilpailuun ovat herkulliset. Paalulta lähtee Ferrarin Charles Leclerc, joka on ollut erinomaisessa vauhdissa koko viikonlopun ja on ennakkosuosikki voittamaan kilpailun. Leclerc lähtee kisaan pehmeällä renkaalla, mikä tarkoittaa sitä, että hän todennäköisesti onnistuu pitämään paikkansa lähdössä ja kasvattamaan johtoaan ensimmäisellä stintillä, mutta joutuu tekemään hieman pidemmän toisen stintin, jolloin takanaolevat voivat kuroa eroa umpeen kilpailun jälkipuoliskolla. 
  • Leclercin takaa lähtevistä kuljettajista Mercedes-kuljettajat Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ovat dominoineet kautta mielin määrin. Mersu-kaksikko on voittanut tämän kauden kaikki kahdeksan osakilpailua ja ovat etenkin kisavauhdissa lähes lyömättömiä. Itävallan Red Bull Ring ei kuitenkaan sovi täydellisesti Mercedes-autolle, minkä takia Ferrari onnistui suoravauhtiedullaan heidät lyömään. Varmaa on se, että kisavauhdissa puntit tasoittuvat ja on vaikea sanoa, kumpi on parempi auto tänään kisaolosuhteissa. Joka tapauksessa Mercedes-kuskit lähtevät molemmat keskikovilla renkailla liikenteeseen, mistä voi pientä etua olla kilpailun edetessä Leclerciin nähden.
  • Jokerikortti nimeltä Max Verstappen voi laittaa oman lusikkansa soppaan. Red Bull -kuljettaja onnistui eilen mainiosti aika-ajossa ja lähtee toisesta lähtöruudusta liikkeelle. Kuten Mercedes-kuljettajat, Verstappen lähtee kisaan keskikovalla rengasseoksella, joten hän voi pysyä Mercedesten tahdissa ellei jopa haastaa heidät. Red Bull on nimittäin tunnetusti parempi auto kisaolosuhteissa kuin aika-ajossa, joten eilinen tulos on siinä valossa erittäin lupaava ja antaa hollantilaiskuskille avaimet menestyä tänään.
  • Red Bull Ring on ratana siitä ainutlaatuinen, että kierros on pituudeltaan erittäin lyhyt ja lähes puolet radasta on DRS-osuuksia, jossa voi käyttää avattavaa takasiipeä. Tämä tarkoittaa sitä, että edellä olevan auton on todella haastava päästä niin sanotusta DRS-ikkunasta pois ja siten kilpailu tulee pysymään tasaisena. Tähän poikkeus on Leclerc, joka luultavasti pääsee takanaolevia kuskeja hieman karkuun ensimmäisellä stintillään. 
  • Viime vuosien Itävallan GP:t ovat molemmat päättyneet tiukkoihin voittokamppailuihin. Vuonna 2017 Valtteri Bottas voitti kilpailun, mutta vain 0.6 sekunnin erolla Sebastian Vetteliin. Viime vuonna Max Verstappen voitti kilpailun ennen Kimi Räikköstä 1.5 sekunnin erolla.

 

YHTEENVETO

 • Itävallan GP:n asetelmat lähtöruudukossa takaavat mielenkiintoisen kilpailun. Ferrarin Charles Leclerc on suosikki voittamaan kilpailun, mutta lähtee kilpailuun erilaisella rengastaktiikalla kuin takaa lähtevät Mercedes-kuljettajat ja Red Bull -kuski Max Verstappen. Rata on profiiltaan sellainen, että eron tekeminen mutkaosuuksilla on erittäin vaikeata. Edelläolevan auton perässä roikkuminen ja/tai ohittaminen on huomattavasti helpompaa kuin monella muulla radalla. Viime vuosien kilpailuista on esimerkkejä tiukoista voittokamppailuista, jossa ero voittajaan on pysynyt pienenä. Lisäksi kaikki mahdolliset turva-autoepisodit satavat tämän kohteen laariin. Näin ollen on vaikea nähdä skenaariota, jossa yksi kuljettaja olisi ylivoimainen muihin nähden vaan erot pysyvät pieninä ja siksi uskon 6 sekunnin marginaalin alittuvan voittajan ja toiseksi sijoittuneen kuljettajan välillä. Kohde menee oikein, kun voittajan ja toiseksi sijoittuneen kuljettajan välinen ero maalissa on alle 6 sekuntia.

 

TULOS: Verstappen 1. - 1:22:01.822, Leclerc 2. +2.724s

 • Tykkäys 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

DL.jpg.fe4f16a0e24d718dd29c77d3ec00229e.jpg

Vihje: Michael Rodgers to win 100m

Kerroin: 41.00

Vedonlyöntiyhtiö: Unibet

Alkamisaika: 00:39 (Maanantain puolella)

814579696_Miehet100m.png.ebb372c4cb5b0e298702dd798794d124.png

Tuossa on lista juoksijoista ja oma veikkaukseni juoksijoiden ajoista. Veikkaukset perustuvat tämän ja viime kauden tuloksiin.

Rodgers oli juoksemassa myös Suomessa hiljattain ja pyyhkäisi suoran mitan aikaan 10.00 voittaen Justin Gatlinin sekunnin sadasosalla. Tällä hetkellä pidän Rodgersia hieman Gatlinia nopeampana juoksijana. Esimerkiksi Pinnaclella Rodgers-Gatlin H2H on täysin tasabookki ja Gatlinin voittokerroin myös Pinnaclella luokkaa 8.50. Rodgersin voittokertoimien kuuluisi olla myös siellä kymmenen tienoilla maksimissaan.

Rodgers voittanee kisan noin kerran kymmenestä joten Unibetin lahja @41 hänen voitolleen poimitaan itsevarmasti lapulle.

 • Posi-Putin 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleisurheilu, naisten kuula

Winning Distance, Less than 19.70 m, Coolbet, @1.85

Klo: 22:57

 

19.70 metriä on naisilla ylittynyt tällä kaudella vain kahdesti, kun maailman ykkösheittäjä Gong Lijiao pukkasi reilu kuukausi sitten samassa kilpailussa kuulan lukemiin 19.84 ja 19.77. Yhdysvaltojen Ealey Chase on toinen heittäjä, jolla on realistinen mahdollisuus pukata noille lukemille. Se tosin vaatisi häneltä uutta ennätystä eikä hän muutenkaan ole saanut yhteen kisaan kovinkaan monta hyvää tulosta, joten kovin suurta luottoa häneen ei löydy. Pitkälti Gongin harteilla rajan ylitys siis lienee tänään ja kun nämä lukemat eivät ole mitään paperia hänelle tällä kaudella olleet niin luulen että kilpailun voitto tulee tänään irtoamaan hieman heikommallakin tuloksella.

 • Tykkäys 3
 • Posi-Putin 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itävallan GP nopeimman kierroksen tehnyt ajaja. valinta Hamilton Lewis kertoimella 5 Unibet. alkamisaika: 16.10

 

Alkaa pian, joten lyhyesti.

Hamilton lähtee kisaan ruudusta 4 kun erilaisten rangaistusten jälkeen hän tippui kaksi lähtöruutua. Hamilton oli siis varsinaisessa aika-ajossa toinen, jääden 0.259 sec. paalupaikasta.

 

Kuten edellisessä kirjoituksessa kävin läpi, harvoin kärki mies vie kisan nopeinta kierrosta nimiinsä ja todennäköistä on, että Ferrari sopii Itävaltaan ja Leclerc ottaa tässä voiton.

Ja näin ollen takana olevat yrittää ottaa sen yhden jämä pisteen, mitä tuo nopein kierros tuo.

 

Edellisessä kisassa minkä Hamilton voitti, niin kilpailun nopeimman kierroksen vei Vettel, joka kävi hakemassa tuoreet renkaat alle lopussa ja vei viimeisellä kierroksella tuon nimiinsä. Mielenkiintoista tuossa oli ja mikä osoitti mersun ylivoimaa tuossa kisassa oli, että vaikka Hamiltonilla oli kuluneet renkaat alla, niin hän pystyi vastaaman tuohon Vettelin tuoreilla renkailla tekemään aikaa ja hän ei jäänyt lopulta kuin joitakin satasosia Vettelin nopeimmasta ajasta. 

 

Eli Hamilton on hyvällä todennäköisyydellä tässä kilpailussa takaa-ajaja kaikki tietää miehen potentiaalin yhdellä kierroksella ja ei tulisi yllätyksenä, jos Hamiltonin nimiin menee kilpailun nopein kierros. 

 

Pelionnea. 

 

 • Tykkäys 1
 • Kiitos 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

EM-KISAT U21 FINAALI

Espanja U21 - Saksa U21

Alle 2.5 maalia/ 2.13 NordicBet

Klo 21:45

 

Nuorten kisat on edennyt jo finaali vaiheeseen jossa kohtaavat kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta, mutta maaleja myös joukkueet ovat tehneet mukavaan tahtiin.

Nyt kuitenkin molemmille se turnauksen tärkein ottelu niin en odota kummiskaan mitään päästä päähän tahtia vaan katsellaan ja isketään kun paikka tulee ja siksi odotan vähämaalista ottelua.

Joukkueiden aikaisemmat neljä keskinäistä ovat myös jääneet alle kolmeen maaliin ja vaikka niistä aikaa onkin jo niin kyllä se jotain kertoo kummiskin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VEIKKAUSLIIGA

IFK Mariehamn - FC Honka

FC Honka/ 2.36 NordicBet

Klo 18:30

 

Veikkausliigassa pelataan kaksi ottelua ja ahvenanmaalle saapuu Honka vieraaksi.

Kotijoukkue on kolmen ottelun tappioputkessa juurikin kotipeleistä vielä ja juurikin sarjataulukon kärkipäässä heiluvat Ilves ja HJK ovat muun muassa hakeneet pisteet ahvenanmaalta.

Honka kuuluu myös kärkijoukkueisiin joten helpolla ei Mariehamn tänäänkään pääse ja kun vieraat ovat hävinneet ainoastaan yhden ottelun viimeiseen viiteen matsiinsa niin uskon että joukkue ottaa tänäänkin voiton heikosti viime peleissä pelanneelta kotijoukkueelta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleisurheilu, kuulantyöntö

Darlan Romani - Darrell Hill

Valinta: Romani, Coolbet, @1.70

Klo: 00:00

 

Romani on ollut Ryan Crouserin ja Tom Walshin jälkeen kenties tasaisin kuulamies, sillä hänen heittosarjoihinsa ei ole juurikaan eksynyt alle 21-metrisiä ja neljässä viime kilpailussaan hän on heittänyt päälle 21.60 metriä. Hill ei ole tehnyt yhtä kovaa tulosta, vaikka hän Rooman timanttiliigassa työnsikin kuulan lukemiin 21.71 m voittaen Romanin kolmella sentillä. Romanin tasaisuus on kuitenkin ollut toista luokkaa ja hän on heittänyt lähelle noita lukemia useasti. Jos sama meno jatkuu niin brassimörssäri saattaa hyvinkin rikkoa tällä kaudella oman ennätyksensä, joka sattuu olemaan tasan 22 metriä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Darts, European Tour 9

King - Whitlock 

Vihje: Yli 9.5 legiä

Kerroin: 1.83

Vedonlyöntitoimisto: Bet365

Alkamisaika: 21:45

- King ja Whitlock kohtaavat European Tour 9:n puolivälierissä. Maailmanlistan 22. King ja Maailmanlistan 12. Whitlock ovat selvittäneet hyvien otteiden jälkeen tiensä puolivälieriin. Molemmat ovat voittaneet hyviä pelaajia matkalla tähän pisteeseen, King voitti mm. Waden ja Cadbyn kun puolestaan Whitlock voitti mm. Pricen ja Pipen. Best of 11 kaavalla jatketaan ja uskon että ottelussa molemmat voittaa ainakin tuon 4 legiä. Tasainen kaksikko vastakkain enkä usko että ottleussa nähdään hirveämmin syöttövuorojen häviämistä vaan molemmat pystyvät voittamaan omat leginsä joilla pääsevät aloittamaan heittämisen. Historian valossa myös on tämän kaksikon välillä nähty todella tiukkoja otteluita joten uskon että sama teema jatkuu tässä puolivälierässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baseball, MLB

Angels - Athletics

Vihje: Athletics -4.5 juoksua

Kerroin: 6.00 

Vedonlyöntitoimisto: Bet365

Alkamisaika: 23:07

- Angels ja Athletics päättävät ottelusarjansa tähän otteluun, Angels vei ensimmäisen 8-3 luvuin mutta Athletics vienyt kaksi viimeistä 2-7 ja 0-4 luvuin. Haetaan tähän otteluun kisan viimeisenä päivänä korkeaa kerrointa, eli vierasjoukkue Athleticsin vähintään 5 juoksun voittoa. Athleticsin moneyline maistuu ja siitä saisi kerrointa päälle 2.20 pintaan mutta haetaan parempaa sijoitusta kilpailuun tällä. Angelsin syöttäjänä aloittaa Heaney 4.99 Era:lla jolla on vain 6 ottelua alla tältä kaudelta. Heaney on syöttänyt vaihtelevasti, viime startissan Heaney syötti 5 vuoroparia antaen yhden juoksun mutta sitä edellisessä Heaney pelasi vähän yli 3 vuoroparia antaen 5 juoksua. Heaney on siis hyvin lyötävissä ja uskon että Oakland Athleticsin tulikuumat lyöjät saavatkin tulosta taululle tehtyä. Athleticsin syöttäjänä aloittaa Bassitt joka on syöttänyt tällä kaudella 3.86 Era:lla Bassittin aloittaessaa on Athletics voittanut otteluita ihan hyvin tällä kaudella vaikka Bassitt onkin viime otteluissaan juoksuja antanut 3 per peli oikeastaan. Esim. viime pelissä kun Bassitt aloitti ottelu päättyi 7-3 jossa Bassitt antoi nuo kaikki juoksut, joukkue siis syttyy peliin paremmin Bassittin syöttäessä. Athletics on pelannut viime aikoina todella hyvin ja tässäkin ottelusarjassa ollut mielestäni parempi joukkue. Athleticsin moneyline maistuu mutta kun kerrointa tarvitaan niin haetaan reilumpaa voittoa vieraille, uskon että Heaney tulee antamaan juoksuja vieraille tässä ottelussa.

 • Kiitos 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Kirjaudu seurataksesi  

×
×
 • Create New...